Šta je novo?

Xiaomi based usisivači Mi Mop Pro/Essential, Roborock...

Pa izgleda da je samo Pickup i Return pogodnost od servisa...
 
Koja je razlika između Mop Pro i Pro 2+?
Dosta veca baterija na Pro 2+. Posuda za vodu se kaci posebno, dok je kod Mop P(ro) 2u1 posuda za vodu i prasinu pa je dosta manji kapacitet.

Verovatno ima razlike i u softveru/senzorima. Trebalo bi da im cena bude slicna, tako da mislim da se sada ne isplati ici na Mop Pro.
 
2. Cetka je na izgled ista, guma izmedju dlacica je malo tvrdja u odnosu na istrosenu cetku ali ne znam kakva je originalna bila kao nova. Sirina dela sa dlacicama je duplo tanja nego na originalu, to moe da bude problem...

Videcemo kako ce se ponasati kad ga pustim da usisava...
Utisak je da je nova zamenska cetka bolja od istrosene originalne cetke (ali verovatno nije bolja od originalne nove cetke - da ne bude zabune) :)
 
Bilo bi lepo da Mop2 ima multilevel.
 
Teško da će se desiti jer to je robobrock ekskluziva
 
Da može istovremeno da čuva mape zasebnih celina. Recimo prizemlje i sprat kuće.
 
Ljudi, molim vas za pomoc. Sto vise istrazujem o usisivacima to mi je teze da se odlucim. Imam 2 psa i macku, jedan pas se uzasno linja (mops), stan od 72m2, jedan manji tepih u celom stanu ostalo parket i plocice. Ide Black Friday zelim da iskoristim to za kupovinu usisivaca. Mogu da izdvojim do 350e otprilike, dvoumila sam se izmedju mop pro, roborock, negde sam procitala i za neki deebot. Uglavnom imam opciju kupovine u Austriji (online samo naravno jer su u lockdownu), mogu da odem do Madjarske,Rumunije i Srbija naravno. Znaci molim vas saljite mi linkove, gde su popusti, i koji usisivac se najbolje uklapa u ovo sto sam napisala. Hvala svima na savetima :)
Ja imam Deebot Ozmo 950. Bez problema se izbori sa mačkom koja se non stop linja kao blesava i kosom koja ostaje iza žene i ćerke. Vidim da je u Nemačkoj ispod 300 e. Kada ima puno dlaka možeš rotacionu četku da zameniš sa poklopcem i tada samo usisava i dlake neće da se umrse. Nisam probao kako to radi, jer četku očistim svaki put i teram dalje. Sa mopom na Max snazi usisavanja potroši oko 40% baterije da usisa površinu od oko 60 kvm mereno po aplikaciji. Usisavanje je odlično, brisanje mopom je zadovoljavajuće.
 
Исто и мене интересује, али изгледа да неће нико имати одговор, можда је и новији модел.

Ја се двоумим између њега и Roomba 694, а овај други је само усисивач, нема МОП функцију.

Али ако усисава значајно јаче и темељније, радије бих њега узео, јбеш 2 у 1 решење ако се штедило на ефикасности. Њега има преко оног помињаног сајта за 25 500 исто, барем тако стоји.
 
Vidim da nema mapiranje, ne znam koliko je to bitno kod ovih sprava? :D
 
Veoma. Ako nema mapiranje, može da se pokrene i usisa sve dostupno.
Ja imam jednu veliku prostoriju koju sam podelio na 4 virtuelne prostorije i jednu od njih usisavam baš često, š ostale redje.
Baš retko pustim sve.

Dodatno, na tom nivou imam dve prostorije u koje ne želim da usisivač ulazi, jer bude svašta na podu, a desi se da ostanu otvorena vrata. Bez mapiranje, ne bih imao način da ga sprečim da udje.
 
Ја сам и даље читао о тим роботима, и сада видим да има на акцији Xiaomi Mi Vacuum Robot Mop Essential за 18 500дин.
То исто дјелује повољно баш, иако је неко раније још писао да га је налазио по цијени од 160е, тако да ових 18 500дин и нису неки black friday попуст.

Само која је цака тако јефтиног робота, зна ли ико?
Да ли су ови iRobot ипак снажнији и бољи, или је ипак боље држати се Xiaomi-ja?

До вечерас хоћу да узмем неки, помагајте ако неко нешто зна :)
 
Ja sam uzeo Essential pre par dana, izgleda i radi korektno, mada je meni crkao ventilator za usisavanje posle dan koriscenja. Cekam servis da kaze sta se desilo. Sreca pa sam uzeo preko nase radnje, ne znam sta bi radio da je sa KP za 135e.
 
Ја тренутно имам неки Лидлов, Silvercrest, њихова нека робна марка.

Плаћен ако се не варам округло 20к дин. И справица је баш добра, по ономе што усиса ја видим да он добро ради посао.
Може и да мопира, и то ради нешто лошије него усисавање, али опет има функцију, освежи под.

Батерија му је за око 1 сат рада, има 2 снаге усисавања, а на јачој снази може усисавати 40-ак минута и то је то.
Нема никакву апликацију нити мапирање простора, а на дијелу који увлачи ваздух (усисава) нема никакву додатну рол-четку или нешто што би му помагало при скупљању длака и мрвица и то двоје су му по мени једине озбиљније мане.

Зато и вагам сада да ли добијам нешто боље са овим Roomba Combo или Xiaomi Essential или су разлике безначајне..
 
Ja sam uzeo Essential pre par dana, izgleda i radi korektno, mada je meni crkao ventilator za usisavanje posle dan koriscenja. Cekam servis da kaze sta se desilo. Sreca pa sam uzeo preko nase radnje, ne znam sta bi radio da je sa KP za 135e.
Meni motor bočne četke na Eufy postao bučan, odneo u servis i dobio razduženje nakon pregleda. Skoro mesec dana čekao realizaciju povraćaja novca u tehnomaniji.
Dok sam to čekao, uzmem mi mop na KP i nakon par nedelja nešto softverski odlepi i da ne dužim, manje od tri nedelje je prošlo od kada sam predao čoveku od kojeg sam kupio do momenta kada mi je doneo novi iz Mađarske nakon rešene reklamacije.
 
Pozdrav svima, nedavno sam uzeo Mi Mop P model, medjutim imam problema sa mapiranjem stana. Nikako da prikaze mapu putem Mi Home aplikacije (verzija 6.13.702).
Opcije Virtual wall/restricted area i Area editor su dostupne, ali jednostavno nemam mogucnost da bilo sta putem njih uradim. Pre prvog pustanja robota u rad, te opcije nisu bile dostupne - tako da ispada kao da jeste generisao mapu stana, samo je ja ne mogu videti.

Jel imao neko slicnu situaciju? Iz kog puta je vama uspelo mapiranje?
 
Jel moze neko ko ima Mi Mop Pro da mi potvrdi da li s obe strane pozadi izlazi vazduh?

@PJ

Kod mene je s jedne strane dobar protok vazduha, s druge kao da ne izlazi.
 
Evo sad probao, izlazi vazduh samo sa strane gde je trokraka četkica
 
Између roombe i xiaomi ја кретен узмем mop essential и буквално је радио и усисавао свега 10мин, и то пре 2 дана усисан ходник.
Стаде и пријави квар са "fan"-ом. Ја га расклапао, све оне дијелове који могу, погледао прорезе које и на слици упутства кажу да се погледа, али нема ништа живо у њему.... а шта ће и бити кад је радио 10мин. Рестарт и поновно покретање је радило 20 секунди и опет исти проблем и треперење лампице.

Какав сам ја баксуз.
Мораћу одмах сутра да се цимам са рекламацијама... срећом имам неки фискални и гаранцију, али чини ми се да ми не гине чекање од више дана за реализацију.
 
Takođe moj slučaj, samo izdrzao je 1 dan dok nije crklo usisavanje. I nema veze sto po zakonu u prvih 6 meseci ide osmah zamena, mora na servis prvo.
 
Pozdrav. Da se zahvalim svim forumasima ovde i na youtube na pomoci. Na kraju sam kupio xiaomi vacuum mop P jer za moje potrebe on zavrsava posao. Placen je 32 hiljade preko BC groupa. Pored njega imam dyson v11 stapni kao glavni usisivac. Tako da je xiaomi za svakodnevno pustanje. Imam jedan tepih u dnevnoj, stazu u hodniku i u spavacoj nesto izmedju tepiha i staze. Mogu reci da lepo usisa skoro pa sve ukljucujici i psece dlake. Kako od njega nisam ni toliko ocekivao jako prijatno sam se iznenadio :)
P.S. Ne znam koji je lik u pitanju ali na predhodnoj zatvorenoj temi je jedan pisao o AI rsbotima i self empty robotima. Sve je to kul i lepo ali mene zanima kako on usisava grinje, prasinu i ostalo sa garnitura, kreveta, fotelja i plafona? Pa nikakooo. Tako da licno moj savet svima je da uloze u dobar stapni usisivac a robota da kupe srednje klase jer ipak robot ne moze svaki ugao da ocisti a i ne usisiava se samo pod.
 
Ма глуп сам што нисам узео Roombu, људи се баве само роботима, сигурно су озбиљнија фирма.

Xiaomi се претвара у трагикомичну фирму, буквално је Лидлов no name робот квалитетнији од њиховог... не знам ни шта ми би да поред њега исправног и узимам тај xiaomi..
 
Ne drami, fabricke greske se desavaju svim brendovima.
 
Fabričke greške se dešavaju. Mop Essential je u najnižem cenovnom rangu, pa je verovatno i slabiji QC u odnosu na Mop Pro.

Xiaomi ima odlične robot usisivače. Do nedavno je Roborock proizvodio za njih, a njima su proizvodi odlični. Ne bih ni znao za taj brend da prvo nisam pročitao ovde na Benchmark forumu.
 
Не драмим и искрено ти се извињавам ако сам те увриједио критиком Xiaomi-ја, нисам знао да се то не смије.

У животу сам купио на стотине различитих уређаја и ниједан ми није цркао послије буквално 10мин рада.
На све то пет порука прије мене @frostonja пише идентичну ствар, само је његов робот за разлику од мог успио да изгура цијели 1 радни дан.

Essential је нижи ценовни ранг, то је свима јасно... али су то исто и no name роботи па нисам чуо да цркавају тек тако.
Шта више, мој поменути Лидлов је за годину дана имао стотине усисавања и ниједном није заштуцао буквално, ниједном нисам притиснуо дугме ресет од кад је купљен.
 
Не драмим и искрено ти се извињавам ако сам те увриједио критиком Xiaomi-ја, нисам знао да се то не смије.

У животу сам купио на стотине различитих уређаја и ниједан ми није цркао послије буквално 10мин рада.
На све то пет порука прије мене @frostonja пише идентичну ствар, само је његов робот за разлику од мог успио да изгура цијели 1 радни дан.

Essential је нижи ценовни ранг, то је свима јасно... али су то исто и no name роботи па нисам чуо да цркавају тек тако.
Шта више, мој поменути Лидлов је за годину дана имао стотине усисавања и ниједном није заштуцао буквално, ниједном нисам притиснуо дугме ресет од кад је купљен.
Hmmm onda je do serije proizvodnje. Desava se na zalost. Evo moj mop p radi svokog dana i to cak dva tri dana dok sam se bas igrao sa njim i po nekoliko puta. Do sada nista nine stalo niti se upetljao u nesto. Probaj da reklamiras. Evo slika kao dokaz
 

Prilozi

  • Screenshot_20211202-153225_Mi Home.jpg
    Screenshot_20211202-153225_Mi Home.jpg
    54.4 KB · Pregleda: 24
Pozdrav ljudi.
Zanima me da li Xiaomi Vacuum Mop Essential ima mapiranje? Znači normalno da u Mi Home aplikaciji imaš mapu stana?
U potrazi sam za nekom jeftinijom varijantom a našao sam nov Essential za 135e trenutno na akiciji. A tu je i neki Xiaomi 1C robot, 188e.
 
Mapira dok radi, ali ne cuva mapu. I ne mozes da pravis celine sa virtualnim zidovima.
 
Hvala! Izgleda da odustajem od Essential. Gledao sam malo testove na youtube i 1C je jako dobar u poredjenju sa skupljim Vacuum Mop Pro. Jel vredi bas doplatiti skoro 100e za Pro u odnosu na 1C?
 
Nazad
Vrh Dno