Šta je novo?

Xiaomi 4a ruter lag

djura

Čuven
Učlanjen(a)
27.12.2001
Poena
605
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Zdravo,

Imam xiaomi 4a gigabit ruter već par godina, ali definitivno ima neki problem hardverske prirode. Podešen je u repeater modu, primarni net je sbb ubee modem ruter, pa je kablom povezan sa ovim xiaomi u jednoj malo daljoj sobi. Naime, kada se nakačim na njegov wifi, svejedno da li je 2.4 ili 5ghz, da bi uspostavio vezu sa npr. Nekom web stranicom potrebno mu je jedno 5-10 sekundi. Pa posle toga radi ok, ali ako napravis pauzu opet. To veoma iritira jer često stranice timeoutuju zbog toga, pa mora refresh i onda radi. Prebacio sam softwer na openwrt, podesio sve, ali isti je problem. Mislio sam da je softverske prirode problem ali posle ovog mislim da nije. Da napomenem da ruterski deo nema nikakvih problema jer su kablovima na njega nakačeni i računar i dekoder sbb za tv i sve radi savršeno. Samo wifi zeza.

Da li neko ima neku ideju kako ovo može da se sredi ili da jednostavno zamenim nekim drugim?

Napisao si da je u ripiter modu a povezan sa glavnim ruterom kablom,ako je u ripiter modu kabl ne ide.Ako je vezan kablom treba da je u AP modu, pa pročačkaj to prvo.

Cao, da, pogresno sam naveo, u AP modu je i povezan sa glavnim ruterom kablom.
U medjuvremenu sam zamenio ruter sa netgear 6250, ista podesavanja i isti lag. Malo je mozda lag manji ali postoji. Interesanto je kad promenim ssid da ne bude isti kao i glavni ruter onda sve radi savrseno.

Da li imate ideju zasto kada je ssid isti na oba rutera ima lag, dok kad su razliciti nema? DHCP je iskljucen na AP, koristi se samo jedan na glavnom ruteru, oba su u istom subnetu, glavni ima IP 192.168.0.1 AP 192.168.0.2. Mislim da je isto radilo i na xiaomi, tj. kad je ssid bio razlicit da je net radio super, ali me sad mrzi da vracam da probam.

Nazad
Vrh Dno