Šta je novo?

Xiaomi 17/17 Ultra

• Začetnik teme Začetnik teme Sync
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
NIje mi ni potreban android auto niti esim.
Nego me interesuje da li je moguce otkljucati bootloder i ubaciti xiaomi.eu rom?

Bitno mi za banke i nfc placanje jezik mi nije tolko ni bitan eng/srpski snacu se.
trenutno ima exploit za Xiaomi 17 seriju a i manje više za sve telefone sa snapdragon elite gen 5 i mogu da se otključaju, ako nisu ažurirani.

Xiaomi je izbacio zakrpu pre par nedelja tako da ako su na najnovijoj verziji firmware-a, ne mogu više da se otključaju.

ako nisu ažurirani, može xiaomi.eu bez problema.
što se banaka tiče, na 15u tamo decembra, januara nisam uspeo da namestim da radi, a mučio sam se tri dana, tako da sa 17u nisam ni pokušavao ništa.
po najnovijim komentarima vidim da može nešto da se uradi po tom pitanju ali da malo malo pa ne radi i da nema trajnog rešenja.

To mi bas ne odgovara.
Da li je to slucaj kod svih mob kupitih u kini na primer Oneplus, Realme, Honor?

Pa ako ti su bitne bank app, onda ostani na CN romu i nece biti problema.
Problemi su na otkljucanom bootloaderu = na xiaomi.eu ROMu.

Ali ovo nema nikakve logike, da 14 serija i kompakt verzije 15 i 17 imaju zaseban Night Mode, a Ultra modeli nemaju.

Sećam se neke manje nadogradnje za 14 Ultra (jesen 2025. godine). Izbacili su neke korisne opcije iz kamera aplikacije, da bi mesec dana kasnije sa Android 16 vratili sve to, plus su ubacili dodatne opcije.
Sve to se nalazi tamo gde je urke1978 naveo - https://forum.benchmark.rs/threads/xiaomi-17-17-ultra.516189/page-13#post-7704262

Možda su jednostavno zaboravili da ubace taj skriveni kamera meni za 15 Ultra/17 Ultra, ili će stići uskoro sa nekom manjom nadogradnjom OS-a.

ajde sad me i ti još zezaj 😂

Urke koliko ja znam ima X14, ne znam da li je imao dodira sa x15.

sa x15 serijom su zvanično izbacili noćni mod zbog razloga što sam naveo gore, kao za less clutter i lakše korišćenje kamere - i ako to nema smisla.

na 15u nema niti je bilo, gotovo sam siguran da ni na 15 base nema, ali ne mogu da tvrdim jer nisam imao telefon.

na 17u i base 17 nema sigurno, imam oba telefona u kući.

Možda su jednostavno zaboravili da ubace taj skriveni kamera meni za 15 Ultra/17 Ultra, ili će stići uskoro sa nekom manjom nadogradnjom OS-a.
nisu zaboravili, to im je bio feature.

Poslednja izmena:
ajde sad me i ti još zezaj 😂

Urke koliko ja znam ima X14, ne znam da li je imao dodira sa x15.

sa x15 serijom su zvanično izbacili noćni mod zbog razloga što sam naveo gore, kao za less clutter i lakše korišćenje kamere - i ako to nema smisla.

na 15u nema niti je bilo, gotovo sam siguran da ni na 15 base nema, ali ne mogu da tvrdim jer nisam imao telefon.

na 17u i base 17 nema sigurno, imam oba telefona u kući.

nisu zaboravili, to im je bio feature.
Da, imam x14, komsija ima x15, video sam da ima na x15, poslao screen shot.
Za modele x17 sa ocigledno dobio pogresan info.
Izvinjavam se svima.

Da, imam x14, komsija ima x15, video sam da ima na x15, poslao screen shot.
Za modele x17 sa ocigledno dobio pogresan info.
Izvinjavam se svima.
ma pazi, ne znači da sam ja u pravu.
15u sigurno nema, na 17u nema, na 17 nema.

sa 15 serijom su počeli da forsiraju taj Xiaomi AISP 2.0 engine koji jelte zna bolje od tebe da li ti treba night mode ili ne i izbacili su ga potpuno, i znam da sam popizdeo jer sam umeo da ga koristim u toku dana kad mi baš treba jak HDR.

vrlo je moguće da 15 base i dalje ima zbog tipa manjih kamera koje nisu "toliko pametne" ili da ih jednostavno još nije zakačio update koji će da im obriše night mode, ali cela 17 serija definitivno više nema night mode.

Pa na 15U su se pravdali da ne treba night mod, jer je veliki senzor i upija dosta svetlosti.

Meni je najgore kad na x17u ima malo manje svjetlosti, mobitel iako nema uključen night mod odluči da bi scenu trebalo posvijetliti i onda to ispadne katastrofa, tak da svakako moram ugasit na silu taj auto night mode u nekim situacijama, ili ga prisilit da prikaže ikonu pa ga ugasit na taj način da bi slika ispala dobra, ili u ai recommendations ga ugasit. Ne sviđa mi se to nikako..

Ne razumem u čemu je problem pritisnuti onaj mali mesec koji se pojavi u uglu. On ili off

Ima li neko mali Xiaomi 17 i kako mu se pokazao? Baterija me najviše zanima. Kamera kapiram da mi nije downgrade u odnosu na S23 svakako, što je za mene dovoljno i da bude ista.

Ja sam ga imao nedelju dana. Baterija brutalna. U odnosu na S23 neuporedivo. Kamera je svakako bolja. Odličan telefon stvarno, samo reči hvale imam.

imam ga ja mesec dana.Baterija je top
Koliko izvlačiš SOT sa svojim korišćenjem?
Smučio mi se Samsung malo, a kap koja je prelila čašu je AOD Koji je postao nepotrebljiv, jer obara brightness na minimum sam od sebe.

Koliko izvlačiš SOT sa svojim korišćenjem?
Smučio mi se Samsung malo, a kap koja je prelila čašu je AOD Koji je postao nepotrebljiv, jer obara brightness na minimum sam od sebe.
Ja sam presao sa S 23..Progledao sam sto se tice baterije.Nema opciia da se vidi Sot od poslednjeg punjenja a i ne treba mi baterija traje i traje.

Ja sam presao sa S 23..Progledao sam sto se tice baterije.Nema opciia da se vidi Sot od poslednjeg punjenja a i ne treba mi baterija traje i traje.
Znači, ne nedostaje ti svemoćni OneUI? 😄 Hvala za info

Meni nije bila lagana tranzicija sa Oxygen na OneUI, ali navikao sam se. Na Pixel bih se navikao, uvek sam voleo stock. I na Samsungu sam stavio okrugle ikonice i Pixel icon pack, jer mi se one default nikada nisu svidjale.

Dok ne probaš, ne možeš znati. I ja sam bio ubeđen da će biti lagana tranzicija na pixela ali jok
to je više do piksela, nego što je do OneUI-a 😁
pixel je smeće kako god da okreneš, bilo hardverski ili softverski, zakržljao u oba slučaja, tako da me ne čudi što ti je prelazak teško pao.

meni su i HOS, ColorOS i OneUI četiri klase iznad pixel os-a ili kako se već zove.

Rekao bih 10 klasa što se tiče os 🙂
Šteta što danas svako ima pristup internetu..
ne, najjače mi je pre dve tri godine kad su kustomizacije bile u punom jeku, na pixelu je quick menu i notification tray bio crn, nebitno da li je bio uključen light ili dark mod 🤣

dobili podešavanje jačine flashlight-a 4 godine nakon Samsunga.
koliko znam, i dalje nemaju opciju da staviš različite jačine zvuka za različite aplikacije 😁

ali imaš MaTeRiAl YOU design, najodvratniji mogući koji postoji.
dodali novi oblik vidžeta i oduševljavaju se time.
pixel koliko znam i dalje isto nema floating Windows? tensor se malo guši pa mu je multitasking misaona imenica, ali zato kad snimiš klip duži od minut, nećeš ga videti u galeriji pola sata jer mora da koristi cloud da ga obradi.
nema ni app cloner, dual messengers, nema secure folder.
ne znam ni šta ima osim now listening da možeš jelte da prepoznaš pesmu u kafiću.
ne možeš da skloniš search bar i at glance sa ekrana, nemaju foldere u app draweru, nema sortiranja app, pixel rules ni da prismrde bixby routines, itd itd, a o inferiornosti hardvera i da ne pričamo.

sreća pa sam video i isprobao sve pa ne padam na zapadnu propagandu gde su apple i pixel pinnacle of technology.

Hyperos i ColorOS daleko od piksela, Vivo jedino nisam koristio niti nešto vidim sebe da hoću u skorije vreme, ali i to koliko sam video je izmislilo OS za piksela.

Uzeh mali X17, zeleni i stavrno je mnogo lep. MIXM verzija pa ima nativno snimanje, Mi dialer i Mi poruke. I moram da pohvalim Hyper OS koji meni lično baš leži. Uz Shizuku/Canta aplikacije, za 5 minuta i 3 klika sam pobrisao sav bloat i sad je baš kako treba

Nazad
Vrh Dno