Yasuke
Poznat
- Učlanjen(a)
- 18.10.2021
- Poena
- 42
Pozdrav ekipo,
Ozbiljno razmišljam da poručim Xiaomi 17 Pro Max (kineska verzija). Hardverski je mašina bez kompromisa, a cena preko TradingShenzhen-a ili sličnih sajtova je trenutno neuporedivo bolja nego što će biti za Global model kod nas u "zvaničnim" kanalima.
Ipak, pošto se radi o kineskom HyperOS-u, imam par konkretnih nedoumica, pa me zanimaju iskustva ljudi koji su već uvezli 17-icu ili prošlogodišnji Ultra model:
Hvala!
Ozbiljno razmišljam da poručim Xiaomi 17 Pro Max (kineska verzija). Hardverski je mašina bez kompromisa, a cena preko TradingShenzhen-a ili sličnih sajtova je trenutno neuporedivo bolja nego što će biti za Global model kod nas u "zvaničnim" kanalima.
Ipak, pošto se radi o kineskom HyperOS-u, imam par konkretnih nedoumica, pa me zanimaju iskustva ljudi koji su već uvezli 17-icu ili prošlogodišnji Ultra model:
- Mreže i Band 20 (800MHz): Koliko je ovo realan problem u 2026. godini kod nas (A1, Yettel, MTS)? Znam da kineski modeli često nemaju B20. Da li je neko primetio ozbiljan pad signala u zatvorenim prostorima ili van većih gradova?
- Google Maps: Da li GMS radi "iz kutije" nakon instalacije APK-a? Najbitnije mi je da li radi navigacija bez pucanja i da li postoji problem sa Timeline-om (Location History).
- Android Auto: Ovo me najviše brine. Da li je i dalje blokiran na sistemskom nivou na kineskom ROM-u ili postoji neki proveren "workaround"?
- Google Wallet (NFC): Kakva je situacija sa beskontaktnim plaćanjem i našim bankama (Intesa, OTP, Raiffeisen...)? Prolazi li SafetyNet/Play Integrity check?
- Notifikacije: Da li HyperOS i dalje agresivno ubija pozadinske procese za Viber/WhatsApp i da li je setovanje auto-starta i "no restrictions" za bateriju dovoljno da poruke stižu na vreme?
Hvala!