Šta je novo?

Xiaomi 17/17 Ultra

• Začetnik teme Začetnik teme Sync
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo prebacujem i setujem sve, to traje vec dobrih 2 sata, i onda malo da se poigram, pa se javljam 😄

Za sada ovako u ruci deluje bas kul, kamera je za ono sto ja radim, prva na telefonu da lici na nesto, (i da, tu ce svako imati mišljenje) ali za portret, ovo je prva kamera koja ima poente. Fotka ima detalje, ok boje, i ono najbitnije nema one veštačke oštrine, ima neku prirodnu mekoću.

Preko Yettela, crni, ispade najjeftinje, bez rata uz paket 173k

Ja pitah Yettel,kazu ne moze bez rata,neki deo mora na rate da se podeli,makar i minimum..pa dobro reko,ali popust na "kompletan" iznos? -Nema...ok..Pa racunah nesto,ko uzima za kes,preko 20k izadje A1 jeftiniji i to uz najobicniji Neo 5 paket...uz neo Ultra ili onaj ispod izadje i vise..ili sam se ja nesto prevario u racunici 🙂

Ovo je bilo preko business paketa. I iskorišćena ona reciklaža od 15k.

Evo žena mi se jako buni, neće da predje sa S21fe na moj Xiaomi 14, tako da ću njega u oglase (jednog dana kad mi admini vrate tu privilegiju) pa ću da joj jurim s24/25+ iako je to pomeni solidno inferiorni telefon.

Zena uzela Xiaomi 17 Pro 16/512GB purple pre neke 2,5 nedelje. Danas stigla i Nillkin futrola + glass. Telefon ubija kako radi. Glavna kamera vrh, najblize sto sam video mojoj glavnoj kameri (Oppo Find X7 Ultra). U svakom slucaju preporuka. CN rom radi kao sat. Nisam probao android auto samo. Videcu kad stignem. Cena je bila nekih 830 eura.
Zar nije bilo da CN verzija nema Android Auto?

Zvao danas kol centar A1. Kažu da za sad imaju u ponudi samo crnu boju za X17 ultra i da ne zna da li će dobijati još koju boju, a i crna još uvek nema svuda nego šalju po potrebi u radnjama.
Pitao ih i za opciju na 36 rata, kažu da je to ta cena kao i za 24 rate samo što ide preko addiko banke i provera kreditne sposobnosti. Malo mi nelogično da je ista cena za obe ponude i da nema kamate za opciju od 36 rata, ali kažu da nema.

Ovo je bilo preko business paketa. I iskorišćena ona reciklaža od 15k.

Evo žena mi se jako buni, neće da predje sa S21fe na moj Xiaomi 14, tako da ću njega u oglase (jednog dana kad mi admini vrate tu privilegiju) pa ću da joj jurim s24/25+ iako je to pomeni solidno inferiorni telefon.
Koristim X14 skoro dve godine, fantastican telefon, posebno za te samsung kantice.

Izgleda je zamrla tema?Ima li kakvih utisaka,jos neko da je kupio uredjaj?Pisite dok dele usisvac😆

Iskren da budem meni je X14 toliko dobro radio da ne mogu da kažem da vidim ja sad tu neku razliku. Neobična mi je veličina telefona jer mi je prethodni bio savršen, tako da mi je sad ovo veliko a opet za 6.9 ekran i nije toliko. Top-heavy je, i onda je to malo iritantno jer ako ga držim prstom ispod kamere imam utisak da će da pretegne i ispadne.

Kamerom sam i dalje očaran, tj fotkama, snimanje onako, vidim benefite velikog senzora, boje su bolje, stabilizacija je isto loša kao i na X14 ako ne i za zeru lošija. Tu ga Samsung i Apple šiju.

HyperOS, opet kao i na X14, meni kida kako radi. Fluidnost i brzina odlična. Sve deluje upeglano i kako treba.

Bateriju ne mogu da testiram merodavno jer sam celo jutro u autu pa Android Auto jede bateriju, ali mi deluje izdržljivije nego X14 sto je nekako i logično. Al ajde o tome za par dana.

Ako neko ima konkretno pitanje, slobodno udarite. Ja ne znam sta bih pisao jer sve mi isto kao na prethodnom samo veće 🤣

E da, ne staje lepo na wireless punjač originalni, zbog budze od kamere tako da cu morati ili da sečem vrh punjača ili da kupujem drugi.

Da li valja da punim xiaomi 17 sa njihovim punjacem od 120 w.posro taj punjac migu da nadjem jeftino ili da idem na punjac od 90 w.

Svaka čast ljudima koji se naviknu na korišćenje tih telefona koji su top heavy zbog ogromne ringle pozadi. Ja nisam uspeo, izdržao sam 3 meseca.
Toliko nelagodno stoje u ruci da mi je bilo teško kada god sam ga koristio. Donekle kejs popravlja situaciju, ali ja nikada ne nosim kejs na telefonima.. :/

Bukvalno u životu ne bih uzeo više takav telefon pa makar imao bateriju od 5dana i kameru u rangu fotoaparata od 5k evra.

• Like
Reagovanja: s16
Na 14 Ultra top heavy/kamera ringle dizajn sam se navikao bukvalno u roku od 2-3 dana, sve posle telefon mi je odličan u smislu ergonomije, kao da ga koristim decenijama, čak ni taj top heavy trip više ne primećujem (s tim što stari XZ2 ostaje šampion ergonomije/ležanja u ruci, jer je manji telefon i za zakrivljenim dizajnom kućišta, koji neverovatno dobro leži u ruci).

Doduše, verujem da 17 Ultra, X100 Ultra/X200 Ultra ipak imaju izraženiji top heavy efekat, zbog većih i težih telefoto modula. Mada, 14 U ima 1 kamera modul više pozadi. Moguće da je samo do navike. Ali nekad ni navika ne pomaže, recimo S23 Ultra i noviji su pakao za korišćenje jednom rukom, zbog kombinacije dimenzija i oštrih ivica kućišta.

Svaka baterija degradira vremenom.

Mislim da @Nenad_85 pita da li ce da degradira baterija vise ako je puni sa 120w punjacem. Ako je to, nece, jer se nece puniti na 120w koliki je maks punjaca, nego na 90w koliki je maks telefona.

I kakva je baterija?Da li degradira malo vremenom?Ovaj punjac od 120 mi najjeftiniji
Nisam primetio da je baterija degradila, skoro godinu dana je Xiaomi 15 kod mene. Nisam zahtevan korisnik, često mi baterija traje i cela dva dana. Razmišljam da se prebacim na Xiaomi 17 ultru.

Evo ovo mi se nikad nije desilo sa androidom. Skinuo sam ga sa punjača juče ujutru oko 9, ceo dan drndanja, android auto itd i završio veče sa preko 50% baterije, mislim da je oko 00:30h kad sam zaspao imao tačno 50% . Jutros u 7 kad sam ustao je imao 44%. X14 mi je sličnog korišćenja završavao veče sa oko 30%. S22 sam punio negde na pola dana i uveče opet.

Prilozi

• Screenshot_2026-03-04-22-18-27-941_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2026-03-04-22-18-27-941_com.miui.securitycenter.jpg
    48.8 KB · Pregleda: 24
Evo ovo mi se nikad nije desilo sa androidom. Skinuo sam ga sa punjača juče ujutru oko 9, ceo dan drndanja, android auto itd i završio veče sa preko 50% baterije, mislim da je oko 00:30h kad sam zaspao imao tačno 50% . Jutros u 7 kad sam ustao je imao 44%. X14 mi je sličnog korišćenja završavao veče sa oko 30%. S22 sam punio negde na pola dana i uveče opet.
Svaka cast.Znaci,ipak je optimizovan softver i baterija dobra

Pa to je to. Xiaomi je poznat po dobrim baterijama. Stim što ja nemam društvene mreže na telefonu, samo viber i whats koristim. Društvene mreže koristim na lap topu, uđem kad se setim. Kažu da su d.mreže najveći žderači baterije.

Imam jos jedno pitanje.Da li je da xiaomi 17 bolje ici 12/256 ili 12/512.Nisam gejmer.Planiram telefon koristiti na duzi period

Imam jos jedno pitanje.Da li je da xiaomi 17 bolje ici 12/256 ili 12/512.Nisam gejmer.Planiram telefon koristiti na duzi period
razlika u ceni nije velika i kakve su cene memorije sada u svetu, 512 je "džabe" u odnosu na 256.

sa druge strane sve zavisi gde i kako čuvaš slike, snimke, dokumenta.
ako upload-uješ negde poput Google photosa ili one drive-a, ne treba ti 512.

ako ipak čuvaš na telefonu i praviš lokalni backup s vremena na vreme na nekom eksternom hard disku, onda 512.

Da li valja da punim xiaomi 17 sa njihovim punjacem od 120 w.posro taj punjac migu da nadjem jeftino ili da idem na punjac od 90 w.
U sistemu imaš opciju sporog punjenja,standardnog punjenja na 66w cini mi se ili brzog na 90w tako da ti je vjerujem svejedno hoćeš li uzeti taj 120w ili 90w sve dok je original.
A za ove što hvale bateriju,ne znam šta bih rekao-meni je posle nekih 7-8 mjeseci duplo gora.Ili je do apdejta koji su mi s vremena na vrijeme isto radili na s23 ili do lošeg kvaliteta tih novih baterija...
I još nešto,a tiče se cijene, ja sam na Klajnecajgen ili kako se to već piše,kupio moj Xiaomi 15 5 dana star za 500e

Nazad
Vrh Dno