Šta je novo?

Xiaomi 17 / 17 Pro / 17 Pro Max

• Začetnik teme Začetnik teme oil_up
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Slažem se i ja sam isti. Uglavnom kad su novi moraju da budu neotpakovani.
Poslednji put sam prekrsio to pravilo o pokajao sam se.
Neka bude škola za sve . Kupio sam nedelju dana star telefon "samo otvoren ". Papir uredan iz ozbiljne prodavnice,SN se slaže. Sve regularno.
Vidim telefon nov ,uključimo da radi . Vratim u kutiju odnesem kuci o tamo kad sam trebao da ubacim sim karticu neprijatno iznenađenje. Unutra je bila sim kartica.
Zakljucak,telefon koriscen. Dan ili svih sedam nebitno je. Telefon je korišćen.
Tako da ljudi, obratite pažnju.
Pristao bih na tu varijantu iz Kine za 100 evra manje ako sam siguran da čovek to radi
Slažem se i ja sam isti. Uglavnom kad su novi moraju da budu neotpakovani.

To je prvo a drugo je sto volim da otvaram kutije . Ne samo telefon vec i bilo koji drugi uredjaj

Najavljen za prvu polovinu 2026. godine.

Pretpostavlja se da će imati 4 kamere ( 3x50mpx i 1x200 mpx ) i to: glavnu kameru od 50 MP OmniVision OV50X, ultraširoku i telefoto kameru od po 50 MP Samsung JN5 te periskopski telefoto modul od 200 MP Samsung HPE, dok će prednja kamera za selfije biti 50 MP OmniVision OV50M.

Imaće satelitsku vezu ( ali izgleda samo za Kinesko tržište ).

Baterija: 6800 mAh.

Zvanična verzija je 25128PNA1C ( da li samo kineska ili će imati dve verzije videćemo ).

Čekamo 2026. godinu da vidimo šta će sve od ovoga biti tačno.

Ovaj Techmo ima lepa i korisna poređenja. A mogu reći da što više gledam to mi se više sviđaju 17ice i to iz par razloga.

• Baterija je luda! Punjenje iste takođe.
  • Kamere kidaju. Vidi se veliki senzor jer izgelda kremastije/manje zrnasto od Samsunga i iP. Iz istog razloga ne moraju da fejkuju toliko background blur pa su fotke najprirodnije. Vidim neko se žali što je po defaultu namešteno da se ekspozicija radi na lice ali to je jedino ispravno kad je čovek glavni u kadru, ja i na aparatu ekspozujem za lice uvek. Pritom može da se prebaci na avarage u opcijama.
  • Brzina... Pa prvi SD najnovije generacije, najbrži Android telefoni trenutno i nema šta dalje da se komentariše.

Svako ko ih zove iP kopije pije čist kopijum. Da nisam prošle godine uzeo telefon, sada bih nešto od ovih odabrao.

Xiaomi kopira iOS UI oduvek, to je tačno. Kopirali su im ovog puta i imena potpuno bespotrebno. Ali hardver je sve samo ne kopija. Spoljašnji dizajn iP pro modela, tj. ostrvo za kamere preko cele širine je zapravo nešto što Xiaomi jedini fura već godinama i ako je neko nekog kopira ovde to je u suprotnom smeru.

Sve u svemu, zna se da svi prate neke trendove koje Apple započne jer su oni industrijski lider ali to ne znači da su kopije. Kopija po definiciji ne može biti bolja od originala, a ovi telefoni su u nekim stvarima čak i bolji.

Najociglednija stvar koju kopiraju je format telefona i zaobljenost i kad ne upalis telefon vidis da je skoro 1 na 1 iskopirano, ne mozes da razaznas koji je koji.

Dalje mozemo samo da diskutujemo sta su sve jos iskopirali, o softveru necu da pricam.

Kopija moze da bude bolja od originala ako se poprave nedostaci na original.

Niko nije rekao da je kopija 1 na 1 i da je sve iskopirano, ne govori niko o klonu, ali cinjenica je da kopiraju dosta toga sa apple proizvoda.

Činjenica je da X kopira iP i to po mom ličnom mišljenju 10x bolje.
Sve što je iskopirao bolje mi je nego na iP.
Ali hardver nisu sigurno ( osim malo izgled ali jako malo ).
Za mene je Xiaomi za sada kralj telefona dok ne izađe drugi/novi " kinez. "

Zna li se kad će 17-tice kod nas da stignu u regularnu prodaju?

Meni ona najzanimljivija. 6.3" sa 7000mAh.

Imace manju bateriju za EU i nece dolaziti sa punjacem, pitanje je gde naci orginal kod nas (bez narucivanja od preko)

Može i EU verzija imati toliko bateriju, ali neće da se cimaju nažalost.
Oppo sa X9 je dokaz da može i global.

Na MWC bude predstavljen i onda kreće prodaja u narednih par nedelja.

nije dobio ban zbog toga nego zato što je specijalac 😁
banovan je i na svakoj drugoj telegram grupi zbog "prevelike slobode izražavanja" 🤣

inače legit skroz.
mi smo se prepucavali ovde redovno, on prozivao moj Xiaomi, ja prozivao njegov OPPO, pa mi je na kraju uvezao x8u a on koristi Xiaomi sad i kaže da je Xiaomi najbolji telefon ikada.

Edit - šalim se, ne koristi Xiaomi ali pošto je banovan, ne može mi ništa 🤣
Vidjam njegove komentare na GSMArena sajtu 😀

Verovatno negde u mračnim dubinama GSM Arena komentara Emix i dalje hajpuje Samsung, a pljuje Sony 😀

Bas pre neko vece citam teme Lumia 1020, Nokia 808 i K Zoom.
***, koliko forumasa vise nije aktivno...
A, mora se priznati da je bilo ekstra zabavno 😀

Ako uspem da nabavim 17pro iz Kine, da li bi ovde radio normalno?

Pored mogućih softverskih problema i nemogućnosti otključavanja BL ostaje trajan nedostatak B20/800MHz dela spektra koji naši operateri koriste.

ostaje trajan nedostatak B20/800MHz dela spektra koji naši operateri koriste.
ne više, mislim da je neko pisao da sad svi kinezi imaju b20/800, a ako je tako, ne vidim razlog zašto i Xiaomi ne bi imao
drugi problem se javlja za tri stvari, a to su android auto, e-sim i najverovatnije google pay. Ove prve dve svakako neće raditi, a sa google pay je lutrija.

Meni se 17 pro max jako svidja.

Al kad oni ne zele da ga isporuce na moje trziste necu ni da se cimam ja za njih da ga uzimam pa da gledam u pasulj dal ce sve raditi.

Nazad
Vrh Dno