Šta je novo?

Xiaomi 15/15 ultra

Ja sam nosio nekada, ne secam se koji servis je bio, samo telefon i na osnovu serijskog broja su mi popravili telefon, iako ja nisam uzeo telefon na ugovor. Logicno mi je da bi trfebali da zamene telefon, omome koji ga je doneo. Ali ako se odnese u recimo A1, onda mora vlasnik da preda. Sta ako se izgubi fiskalni racun i da li negde pise da fiskalni mora da se cuva do kraja ugovorne obaveze ili da je garancija sklopljeni ugovor? Svakako je garancija na uredjaj, a ne na coveka, a negde mora da je ubacen i serijski broj telefona? Samsung znam da ima evropsku garanciju, koja vazi i u Srbiji i nije im bitno da li je telefon kupljen u Srbiji ili Nemackoj, posto je bas tako i kako se zove : Evropska garancija. Za xiaomi nisam siguran.

Ja sam nosio nekada, ne secam se koji servis je bio, samo telefon i na osnovu serijskog broja su mi popravili telefon, iako ja nisam uzeo telefon na ugovor. Logicno mi je da bi trfebali da zamene telefon, omome koji ga je doneo. Ali ako se odnese u recimo A1, onda mora vlasnik da preda. Sta ako se izgubi fiskalni racun i da li negde pise da fiskalni mora da se cuva do kraja ugovorne obaveze ili da je garancija sklopljeni ugovor? Svakako je garancija na uredjaj, a ne na coveka, a negde mora da je ubacen i serijski broj telefona? Samsung znam da ima evropsku garanciju, koja vazi i u Srbiji i nije im bitno da li je telefon kupljen u Srbiji ili Nemackoj, posto je bas tako i kako se zove : Evropska garancija. Za xiaomi nisam siguran.
Gore sam napisao... Servis ne menja telefon... Servis ili popravi ili daje potvrdu da telefon u garantnom roku ne moze da se popravi i da je predlozena zamena uredjaja. U tom slucaju zamenu vrsi prodavac. Ako je u tom slucaju u pitanju telefon koji je kupljen na ugovor kod nekog operatera, ne moze niko da zameni telefon osim vlasnika ugovora preko koga je i kupljen taj telefon... Takva je procedura za telefon, tako je za bilo koji drugi uredjaj u garantnom roku...

Znaci u globalu, da ne daj boze dodje do toga, da molim boga da moze da se popravi i da ja onda popravljenog mogu da ga podignem iz servisa, posto sam ga predao...

Znaci u globalu, da ne daj boze dodje do toga, da molim boga da moze da se popravi i da ja onda popravljenog mogu da ga podignem iz servisa, posto sam ga predao...
Onaj ko ga je predao bez problema moze i da ga podigne. Popravljenog ili ne. Ako je popravljen, nosis ga kuci, ako ne moze da se popravi, dobijes potvrdu da telefon ne moze da se popravi (gotovo nemoguce u garantnom roku) i opet ga nosis kuci... Nemas razloga da molis Boga 😉

Nisam mislio da se molim Bogu, da li ce da mi vrate, to je jasno, ipak sam ga ja doneo, nego da ce da se popravi :) mada se nadam da do toga nece uopste da dodje

Sinoc pazario Xiaomi 15, kao i svaki bot posteni, otisao u mi store i prosuo 95k :(
Uglavnom, prvi utisci nakon prelaska sa S21 ultra na Xiaomi 15 :

Telefon lezi u ruci do jaja, neuporedivo laksi od prethodnog koji sam imao. Ekran kida, mada i dalje kasni za ultrom, iako ima bolju rezoluciju. Zvuk je on par sa S21U. Kameru nisam uspeo da cackam malo detaljnije, ali mi deluje obecavajuce. Nisam uspeo da ga ugrejem kao ultru, sto je obecavajuce.
E sad ono na sta sam navikao godinama noseci samsunga je :
1. double tap to lock - ovo ili ne postoji ili ja ne umem da nadjem (a ne verujem da je ovo drugo)
2. app drawer koji je katastrofa, ne postoji grupisanje po folderima, izlistava sve aplikacije, ako ne koristis search, srecno - probao microsoft launcher pa se vratio na default jer mi ne pise broj poruka koje imam na viberu i sms - *** em navika, em mi je bitno
3. settings dugme na vrhu ekrana kada se svuce meni sa wifi, bt i ostalim sranjima...ima da se podesi da bude dole sa ostalim ikonicama, ali iskreno smara
4. cudan always on display, nekad prikaze notifikacije, nekad ne
5. reklame na svakom cosku, tipa podesavam zvuk notifikacija, iskoci reklama. koji k ?
6. osrao sam se dok sam namestio viber da mu zvuk nove poruke zvuci kao na svim ostalim telefonima
7. nedostatak routines na koje sam navikao na samsungu, tipa kad se pokrene android auto odmah pokreni dizer, ili kad stavim telefon na punjac u 11 uvece, upali mi google home app. Ne znam da li postoji neka zamena za ovo.

Sve u svemu, telefon je bombona, samo bi sam UI mogao biti intuitivniji.

Sinoc pazario Xiaomi 15, kao i svaki bot posteni, otisao u mi store i prosuo 95k :(

Telefon lezi u ruci do jaja, neuporedivo laksi od prethodnog koji sam imao. Ekran kida, mada i dalje kasni za ultrom, iako ima bolju rezoluciju. Zvuk je on par sa S21U. Kameru nisam uspeo da cackam malo detaljnije, ali mi deluje obecavajuce. Nisam uspeo da ga ugrejem kao ultru, sto je obecavajuce.
1. double tap to lock - ovo ili ne postoji ili ja ne umem da nadjem (a ne verujem da je ovo drugo)
2. app drawer koji je katastrofa, ne postoji grupisanje po folderima, izlistava sve aplikacije, ako ne koristis search, srecno - probao microsoft launcher pa se vratio na default jer mi ne pise broj poruka koje imam na viberu i sms - *** em navika, em mi je bitno
3. settings dugme na vrhu ekrana kada se svuce meni sa wifi, bt i ostalim sranjima...ima da se podesi da bude dole sa ostalim ikonicama, ali iskreno smara
5. reklame na svakom cosku, tipa podesavam zvuk notifikacija, iskoci reklama. koji k ?
6. osrao sam se dok sam namestio viber da mu zvuk nove poruke zvuci kao na svim ostalim telefonima
7. nedostatak routines na koje sam navikao na samsungu, tipa kad se pokrene android auto odmah pokreni dizer, ili kad stavim telefon na punjac u 11 uvece, upali mi google home app. Ne znam da li postoji neka zamena za ovo.

1. double tap to lock - imaš ikonicu u Google widgets koja ti zaključava ekran sa home screena i radi kao single tap to lock
5. reklame na svakom cosku, tipa podesavam zvuk notifikacija, iskoci reklama. koji k ? - ubaci private dns: dns.adguard-dns.com i nema reklama nigde

Za ostalo ti ne mogu pomoći

1.Double tap to lock stize sa hyperos3 valjda do kraja mjeseca.
2.App drawer sam ugasio i koristim ga kao faking Iphone sa aplikacijama u velikim folderima jer je,je li, Xiaomi to tako zamislio..
4.Obavjestenja su mi sva na always on-u,ne znam ni to kako ti nema:)
5.Adguard u privatedns i nema reklama mada ih kod mene uopste nema,mozda zato sto sam na eu rom-u.

Sve u svemu,ko zeli logican softver koji bi da namjesti i koristi kako njemu odgovara,moze da kupi Samsung:)Nikad Xiaomi svoj softver nece prilagoditi korisnicima van Kine.

Pozdrav ekipa.

Mmam problem,
Ne mogu namjestit alarm.
javi mi: alarmi su blokirani u virtualnoj stvarnosti.

kad postavke fonta promijenimu 110% ili 145% radi alarm, kad hocu default 145% onda mi javi to sa virtalnom stvarnosti.

Ako moze pomoc kako da popravim?

Sve u svemu, koliko vidim po nedostacima, plakaces za samsungom u roku par dana.
ne bih rekao da su nedostaci, vise stvari na koje sam navikao jer godinama sam nosio samsunga pre ovoga.

Zadovoljan sam kako radi, samo sam eto naveo nesto sto mi je drugacije u odnosu na samsunga.
Ovu foru za dns nisam znao, evo idem odmah da probam.

1. nema double tap, imas widget ako hoces da ga zakljucas.
2. jeste smece, ali je bolje da koristis da ti ikonice budu na pozadini, kao sto Djooreza. lepse izgleda i radi, imas foldere, animacije su super jer kad zatvaras app, uvek se vrati tamo gde je aplikacija u odnosu na drawer gde.
3. ***, posalji im feedback da tutnu malo dugme gore desno :D
4. ne secam se vise kako AOD radi, meni je radio ok.
5. de posalji screenshot kad vidis reklamu. flagship serije imaju nula reklama, pogotovo ove EEA i globalne verzije.
6. :D ne secam se kako izgleda, mada mi je i ovako uvek na mute
7. imas "automated tasks" ali ne mogu da se setim kako se dolazi do njih, izguglaj. nisu toliko sveopste kao Samsungove Bixby rutine ali moze dosta da se podesi.

Vrh Dno