Šta je novo?

Xiaomi 14T / 14T PRO

Ne kapiram, kakva Saudijska Arabija, meni je stigao update pre dve-tri nedelje. Telefon iz MTS-a, region Srbija.

Nece svima tako. Neki moramo da se dovijamo da bi povukli update da ne bi cekali mesecima. Nikada ne izadje update za sve odjednom.

Ima li možda google kamera za 14t? Treba da mi stigne telefon, 48000 plaćen, 14t.

Hvala. Nije još stigao, ali probaću. Devojka je imala gcam na mi9t pro, bio je mnogo bolji od njegove sistemske.
Edit: mi 9t pro

Meni je jako bitno sto su priznali da HyperOS srce bateriju nakon zalbi nas korisnika i kao rade na ispravci

Priznali su da ima problema na odredjenim verzijama. Da se kladimo da nisi na toj verziji? ;)
To ne znaci da nece mozda popraviti situaciju ali nemoj ocekivati cuda. Meni je baterija sasvim ok ali malo ispod ocekivanja.

Nisam do sada toliko obracao paznju jer ga ne punim bas neredovno. Sada sam gledao, imao sam i 6:30 pre neki dan. Realno, nisam ni blizu toga da potrosim bateriju za dan ali ocekivao sam malo vise. Znam da nema stedljiva jezgra pa nisam ocekivao previse ali nije da imam problem. Vidi se da ima mesta za napredak, to je bitno.

Sa tolikim SOT ja bi pevao,ti si druze jedan od retkih...ja ako izguram 4h,ja na konju 🤣 Ja sam bas nezadovoljan baterijom i nadam se ispravci,ocajna je.
E,sad jedino mi ostaje fabricki reset posle ovog velikog azuriranja,nego me mrzi,sacekacu jos jednu ispravku pa cu onda probati sa tim.

Jeste li probali da isključite memory extension (settings - additional settings)?
Čini mi se da mi se smanjila potrošnja otkako sam to ugasio

Jeste li probali da isključite memory extension (settings - additional settings)?
Ako mislis na prosirenje memorije,sad sam ugasio pa cu da vidim,uvek mi je bila ukljucena.
Ako sa njom ugasenom dodjem na bar 5-6h SOT-a ja zadovoljan 🤣

Ako mislis na prosirenje memorije,sad sam ugasio pa cu da vidim,uvek mi je bila ukljucena.
Ako sa njom ugasenom dodjem na bar 5-6h SOT-a ja zadovoljan 🤣

Pogasi druze i bt/wi fi scanning. Na nekim modelima 13 i 13T serije to navodno produzava SOT osetno.

Sa tolikim SOT ja bi pevao,ti si druze jedan od retkih...ja ako izguram 4h,ja na konju 🤣 Ja sam bas nezadovoljan baterijom i nadam se ispravci,ocajna je.
E,sad jedino mi ostaje fabricki reset posle ovog velikog azuriranja,nego me mrzi,sacekacu jos jednu ispravku pa cu onda probati sa tim.
Uh, to je bas bas malo. Vrteo sam malo, imao sam za vreme praznika i 34 minuta SOT, imao sam u decembru vise dana sa 5+ sati a nijednom nisam bio na ivici da mi se isprazni telefon.
Sta znam. Kapiram da ljudi imaju ozbiljan problem kao i ti cim kukaju toliko. Meni je sasvim korektna baterija. Sutra cu bas da krenem na posao sa punom baterijom i da vidim koliko ce da izdrzi otkako sam HOS2 instalirao.

Uh, to je bas bas malo. Vrteo sam malo, imao sam za vreme praznika i 34 minuta SOT, imao sam u decembru vise dana sa 5+ sati a nijednom nisam bio na ivici da mi se isprazni telefon.
Sta znam. Kapiram da ljudi imaju ozbiljan problem kao i ti cim kukaju toliko. Meni je sasvim korektna baterija. Sutra cu bas da krenem na posao sa punom baterijom i da vidim koliko ce da izdrzi otkako sam HOS2 instalirao.
Jel tebi uljucena dodatna "ram" memorija?

Stoji 4GB po default-u.

Veceras cu da napunim fon pa bas da vidim koliko ce trajati na hyper os 2. Pre neki dan sam ga tek instalirao ali nisam obratio paznju na potrosnju. Nije iskljuceno da ce biti losije obzirom da su rekli da ima problema na par verzija. Nisam samo siguran koliko ce se potruditi oko optimizacije.

Licnog sam misljenja da prosirenje ram memorije nikako ne moze uticati toliko ili mozda cak i nikako na potrosnju baterije. Moze dobvesti do povecanja kolicine ram memorije stim sto se onda u tom slucaju downgrejduje - usporava ram memorija jer brzina pridodate memorije nikako ne moze imati brzinu fizicke ram memorije od 12 GB. Pre ce se postici nesto povodom trajanja baterije iskljucivanjem opcija Napredne teksture i AI pokretac slike u opcijama podesavanja Ekrana i svetline. Sto se tice opcija AI pokretac slike tu imaju tri opcije koje nisu uopste toliko neophodne a to su Super rezolucija koja od 720P rezolucije videa vestacki pravi Full HD - ja okom nisam primetio razliku. Druga opcija AI HDR poboljsanje je jasno vecini. Ovde se radi o ukljucenju HDR gde meni licno boje postanu jace, slika ostrija ali tamni delovi postanu jos tamniji. Lica postanu jarkih boja i previse osvetljena. Meni se to nikako ne svidja i zato i to ide na OFF. Treca opcija Memc je nesto nalik video u 60Hz pretvori u 120HZ i pri brzim scenama nema seckanja toliko. Licno opet kazem svoje misljenje nisam uocio toooliko primetnu razliku u praksi i zato i to ide na OFF. Probajte pre ove opcije pogasiti nego prosirenje RAM memorije...

Danas je izaslo azuriranje za kineski rom 14T pro... Ispod cu postaviti sve izmene. Da li i ostali ROM-ovi mogu ocekivati nesto od ovoga u nekom blizem periodu videcemo.
Системске анимације:
Ново: Током процеса отварања или затварања апликација, индикатор преко целог екрана прати кретање прозора

Ново: Приликом брзог отварања и затварања апликација, истовремено се приказује више анимација апликација

Систем:

Ново: Подршка за брисање међуспремника једним додиром

Оптимизација: Блуетоотх статусна икона

Исправка: Брзина кадрова није увек била исправно приказана у Гаме Турбо

Безбедносна закрпа је ажурирана на децембар 2024. Повећана безбедност система.

Плутајући прозори:

Ново: Улепшајте за видео функцију уноса у оквиру алата за позиве

Почетни екран:

Ново: Након што искључите траку за претрагу на почетном екрану, опција изгледа 4×6 постаје доступна

Контролни центар:

Ново: страница за подешавање осветљености лампе

Ново: рефлектор за обавештења за батеријску лампу

Ксиаоми ХиперЦоннецт:

Ново: Подршка за пренос датотека између различитих уређаја користећи различите Ксиаоми налоге

Оптимизација: искачући прозори за повезивање уређаја

Закључани екран:

Ново: шаблони пејзажа

Међусобна повезаност:

Оптимизација: Анимације за проширење картица у Ксиаоми Смарт Хуб-у

Галерија:

Оптимизација: Функција „На овај дан“ сада подржава скривање садржаја

Оптимизација: Дневни и месечни прикази су доступни за почетну страницу

Оптимизација: Страница са резултатима претраге сада може да прикаже напредак анализе Галерије од стране вештачке интелигенције

Оптимизација: Резултати претраге за идентификационе документе

Оптимизација: Приказ распореда за ставке Галерије

Оптимизација: Галерија сада подржава брисање и скривање ставки дугим притиском

Оптимизација: Резултати претраге за време и локацију кључних речи

Исправка: ЦАД слике су грешком постављене у Галерију

Недавно:

Поправка: У неким случајевима није било могуће избрисати недавне

Ксиаоми Хипер КсиаоАи:

Ваш паметни лични асистент

· Нови визуелни прикази са више начина да активирате помоћника кад год вам затреба.

Мултимодална интеракција: Сагледајте свет око себе помоћу камере и лако препознајте објекте који се појављују на екрану.

· Побољшана претрага: Подржава претраге на природном језику за фотографије, видео записе, документе, белешке и снимке.

Паметне сцене: Беспрекорно интегрише системске функције, омогућавајући вам да обављате сложене задатке у једном кораку. Ова функција такође учи ваше обрасце да проактивно нуди корисне услуге.

Појачавач брзине игре:

Ново: Контролна табла за Турбо перформансе игре

Оптимизација: Побољшања Гаме Турбо интерфејса

Више функција и побољшања:

Оптимизација: Превуците удесно на закључаном екрану када је вртешка за позадину укључена да бисте пронашли обновљена подешавања позадине

Poslednja izmena:
4 i po sata SOT, i jos 48% baterije ostalo. Bem li ga, nije spektakularno kao sto sam rekao ali nemam na sta da se zalim. Malo viber, najvise surf i instagram, navigacija i ledara kao lampa. 1000041210.jpg

Živi bili pa videli, naredne serije telefona sigurno će biti bez punjača.

Kako sam shvatio, sve što je već uvezeno do kraja prošle godine moglo je da ima punjač. Sve posle toga više ne sme da ima punjač. Šverc komerc ne računam. Mada, možda se pojavi neko ko će i kod nas prodavati sa punjačem jer mi nismo EU, ali čisto sumnjam.

1000041278.jpg
Danas sam bas drndao fon. 7 i po sati sot i 19% ostalo. Nema sanse vise od ovoga da ga drndam. Ne znam kako vama ne moze baterija da izgura 🫤

Ja iskreno mislim da tebi ti meraci ne valjaju...taj sot i 19% da ostane mislim skoro nijedan mob da ne moze 🤣
Mada i taj sot mislim da se ne resetuje kad se mob dopuni...nego na 24h pa pravi zabunu medju nama.
Evo sad punim mob,imam 7% u kao sot 5:39...ali kao sto rekoh misli da se on resetuje na 24h tako da nije validan...jer bi po pravilu meni trebao sad posto ga punim da krene od nule

Nazad
Vrh Dno