Jeste li probali da isključite memory extension (settings - additional settings)?
Čini mi se da mi se smanjila potrošnja otkako sam to ugasio
Licnog sam misljenja da prosirenje ram memorije nikako ne moze uticati toliko ili mozda cak i nikako na potrosnju baterije. Moze dobvesti do povecanja kolicine ram memorije stim sto se onda u tom slucaju downgrejduje - usporava ram memorija jer brzina pridodate memorije nikako ne moze imati brzinu fizicke ram memorije od 12 GB. Pre ce se postici nesto povodom trajanja baterije iskljucivanjem opcija Napredne teksture i AI pokretac slike u opcijama podesavanja Ekrana i svetline. Sto se tice opcija AI pokretac slike tu imaju tri opcije koje nisu uopste toliko neophodne a to su Super rezolucija koja od 720P rezolucije videa vestacki pravi Full HD - ja okom nisam primetio razliku. Druga opcija AI HDR poboljsanje je jasno vecini. Ovde se radi o ukljucenju HDR gde meni licno boje postanu jace, slika ostrija ali tamni delovi postanu jos tamniji. Lica postanu jarkih boja i previse osvetljena. Meni se to nikako ne svidja i zato i to ide na OFF. Treca opcija Memc je nesto nalik video u 60Hz pretvori u 120HZ i pri brzim scenama nema seckanja toliko. Licno opet kazem svoje misljenje nisam uocio toooliko primetnu razliku u praksi i zato i to ide na OFF. Probajte pre ove opcije pogasiti nego prosirenje RAM memorije...
Danas je izaslo azuriranje za kineski rom 14T pro... Ispod cu postaviti sve izmene. Da li i ostali ROM-ovi mogu ocekivati nesto od ovoga u nekom blizem periodu videcemo.
Системске анимације:
Ново: Током процеса отварања или затварања апликација, индикатор преко целог екрана прати кретање прозора
Ново: Приликом брзог отварања и затварања апликација, истовремено се приказује више анимација апликација
Систем:
Ново: Подршка за брисање међуспремника једним додиром
Оптимизација: Блуетоотх статусна икона
Исправка: Брзина кадрова није увек била исправно приказана у Гаме Турбо
Безбедносна закрпа је ажурирана на децембар 2024. Повећана безбедност система.
Плутајући прозори:
Ново: Улепшајте за видео функцију уноса у оквиру алата за позиве
Почетни екран:
Ново: Након што искључите траку за претрагу на почетном екрану, опција изгледа 4×6 постаје доступна
Контролни центар:
Ново: страница за подешавање осветљености лампе
Ново: рефлектор за обавештења за батеријску лампу
Ксиаоми ХиперЦоннецт:
Ново: Подршка за пренос датотека између различитих уређаја користећи различите Ксиаоми налоге
Оптимизација: искачући прозори за повезивање уређаја
Закључани екран:
Ново: шаблони пејзажа
Међусобна повезаност:
Оптимизација: Анимације за проширење картица у Ксиаоми Смарт Хуб-у
Галерија:
Оптимизација: Функција „На овај дан“ сада подржава скривање садржаја
Оптимизација: Дневни и месечни прикази су доступни за почетну страницу
Оптимизација: Страница са резултатима претраге сада може да прикаже напредак анализе Галерије од стране вештачке интелигенције
Оптимизација: Резултати претраге за идентификационе документе
Оптимизација: Приказ распореда за ставке Галерије
Оптимизација: Галерија сада подржава брисање и скривање ставки дугим притиском
Оптимизација: Резултати претраге за време и локацију кључних речи
Исправка: ЦАД слике су грешком постављене у Галерију
Недавно:
Поправка: У неким случајевима није било могуће избрисати недавне
Ксиаоми Хипер КсиаоАи:
Ваш паметни лични асистент
· Нови визуелни прикази са више начина да активирате помоћника кад год вам затреба.
Мултимодална интеракција: Сагледајте свет око себе помоћу камере и лако препознајте објекте који се појављују на екрану.
· Побољшана претрага: Подржава претраге на природном језику за фотографије, видео записе, документе, белешке и снимке.
Паметне сцене: Беспрекорно интегрише системске функције, омогућавајући вам да обављате сложене задатке у једном кораку. Ова функција такође учи ваше обрасце да проактивно нуди корисне услуге.
Појачавач брзине игре:
Ново: Контролна табла за Турбо перформансе игре
Оптимизација: Побољшања Гаме Турбо интерфејса
Више функција и побољшања:
Оптимизација: Превуците удесно на закључаном екрану када је вртешка за позадину укључена да бисте пронашли обновљена подешавања позадине