Šta je novo?

Xiaomi 14T / 14T PRO

Сад је све и одмах доступно, па одатле ваљда и незадовољство и кмечање. нема оног ишчекивање и неизвесности. Данашњи корисник се не мора мучити ни око чега. Па и тај апдејт дође на телефон сам, треба само прстом притиснути на виртуелни тастер на екрану како би се инсталирао, И опет на крају кме, кме...

Телефон је већини постао центар свакодневнице. Треба живети живот, а телефон треба гледати као на алат, а не као центар свакодневнице. Тада ће и батерија да траје дуже и сви ће бити много задовољнији.

Сад је све и одмах доступно, па одатле ваљда и незадовољство и кмечање. нема оног ишчекивање и неизвесности. Данашњи корисник се не мора мучити ни око чега. Па и тај апдејт дође на телефон сам, треба само прстом притиснути на виртуелни тастер на екрану како би се инсталирао, И опет на крају кме, кме...

Телефон је већини постао центар свакодневнице. Треба живети живот, а телефон треба гледати као на алат, а не као центар свакодневнице. Тада ће и батерија да траје дуже и сви ће бити много задовољнији.
Da ne odlazimo u stranu od teme ali gledaj samo slave i proslave. Na sto nemas gde hleb da spustis jer svi odloze svoje hladno oruzje (telefone). I svi imaju maskice i spreda svi telefoni na stolu izgledaju isto. Zadnje staklo na telefonu ili boja telefona? Kome je to bitno. Bitno je da je tu blizu da slika postavljenu corbu ili supu i umesto razgovora sa gostima jednom rukom se jede a u drugoj se šeruje na instagram itd.... I opet nezadovoljni....
Nego vratimo se na temu. Jeste probali dual band wifi na 14T i 14T pro?

Zato je Apple pametan. Korisnicima sve daje na kašičicu pa se oni oduševe i iznenade svime što im se ponudi i plasira a što na Androidu postoji odavno.
Biće bolje...

Da li je neko kupio neki kabal za punjac sa Aliexpresa koji podrzava 120w,super brzo punjenje..
Do sad sam 2 kupio i normalno pune,nema brzog punjenja od 120w..
Ima li tih kablova na Aliju?

Ima, imaaaa ali treba da se odresi kesa. Ne mozes da ga platis 1.5-2e i da brzo puni. Pronadji Baseus ili UGreen i pogledaj i kablove i cene. Istu gresku sam i ja pravio pa ti zato kazem.

Ne vredi to kupovati tako napamet. Na originalnom kablu sa punjaca od 120w pise da je 6A. Krenes odatle da znas sta trazis. E sad.. Nece da radi ni brzo punjenje sa kablom punjaca od drugog proizvodjaca. Bar u mom slucaju. Ali najbolja opcija da sacuvas svoje vreme i novce je otici do neke prodavnice koja ima kablove, poneti punjac i probati na licu mesta... Sve ostalo je igra na srecu veruj mi...

Kome treba link xiaomi kabla na AE nek se javi u PP da mu posaljem link...ja uzeo od 2,5 m i prezadovoljan...mob pokazuje odmah 120w da puni preko njega kad je i punjac od 120

Kome treba link xiaomi kabla na AE nek se javi u PP da mu posaljem link...ja uzeo od 2,5 m i prezadovoljan...mob pokazuje odmah 120w da puni preko njega kad je i punjac od 120
Eto resenja.. Nisam bas u potpunosti ispratio pravila foruma ali jel ne smes okaciti link u temi javno?

Ako smem nek kaze neko od admina da okacim link i meni tako lakse :)

Ma moze da se zalepi link od Alija,u svim temama se kace linkovi za svasta nesto..
@DZOSUA ,daj link ako stvarno kabal ostvaruje brzo punjenje od 120w...
Sto se tice po radnjama,niko nece da mi cepa kutiju i daje kabal na probu,i ja se predomislim i kazem necu...
@zorz72 ,Nebitna cena,vazno mi je da kabal daje brzo punjenje kao i ovaj fabricki Xiaomi..
Neko prica da ima na Aliju dobrih kablova,neko ne..
Uzeo 2 razlicita ali ne pune vise od 60 i nesto W..

Bitna je Amperaža, takođe... (to zaboravih maločas da napišem)

Poslednja izmena:
Ja sam malo istraživao i ustanovio da punjače i kablove Essager ljudi hvale i naručim ih da ne moram na posao da vuglim originalni punjač i kabl i mogu vam reći da rade posao. 👍

@samurai ,da li taj kabal sto si kupio kad koristis njega i fabricki xiaomi punjac od 120w,moze da puni super brzo punjenje sa 120w?Jel si probao tu kombinaciju.
Xiaomi punjac 120w i Essager kabal = brzo punjenje 120w..

Ne. Uzeo sam i punjač i kabl Essager. Kad uključim ispiše mi lepo na telefonu da je uključeno turbo power brzo punjenje.

Momci ima li neko iskustva sa ovim kablom iz Mi stora.

Skroz obican kabel i nije za brzo punjenje.

Ne. Uzeo sam i punjač i kabl Essager. Kad uključim ispiše mi lepo na telefonu da je uključeno turbo power brzo punjenje.
I ja sam čuo za njih. Hvale ih, a vidim da nisu skupi. Sad vidim da i ovde ljudi pričaju pozitivno o tom brendu. Za baseus i ugreen a pogotovu anker svi znamo da valjaju, ali su i cene jake, pa se nekad vise isplati kupiti ovde neki org xiaomi ili onor punjač nego čekati mesec i po dana da stigne iz Kine. Naručiču i ja neki da se nadje... trebaće svakako s obzirom da smo od ove godine svakako raskrstili sa punjačima u kutiji.
P.S. Jel istina ovo sto reče Peca u honor msgic 7 lite recenziji da vise nema trke u brzom punjenju i da je eu donela direktivu da je max brzina punjenja 100w? Ajd ovo za punjač u kutiji još i da se nateram da razumem nekako ali ovo za brzinu punjenja nikako.

Razlog može biti bezbednost, da ne bi došlo do oštećenja baterije.

Malo li je i tih 100w?

Hahah...odmah udaramo na *******ciju. Nisam rekao da je malo samo se pitam čemu ograničavanje??? Čemu sputavanje razvoja i napretka tehnologije, a već uveliko postoje punjači od 200+ W i ne videh da su izazvali bilo kakvu katastrofu, a znamo svi da se i iphone sa 5v 1a palio ko licna.
To bi isto bilo kao kad bi neko rekao malo vam 5 GHz na današnjim procesorima? A svi znamo da će za 5-10 godina uveliko standard da bude skoro 10 GHz.
Ako se danas telefoni sa 100 W pune za 20-25 minuta, ne vidim problem da se sutra telefoni pune za 5 minuta ako bi bilo potpuno bezbedno (a može svakako).
Sad opet neko može da okrene na sarkazam pa da pita a čemu to? Pa tako onda možemo u nazad sve do Darvinovog majmuna. A čemu auto onda...aj se vratimo na konjsku zapregu. Čemu telefon, pišemo pisma i boli nas patka.
Da ne idem dalje u off, poenta je jasna, čemu sputavanje tehnologije ako se već pokazala kao sigurna. Ovo sve kao da Apple i Samsung finansira da bi opravdali svoje ultra turbo brzo punjenje od 40 W.

Sad si me podsetio..Kad je dosla struja u Srbiju,tadasnji narod navik ut na svece lojanice i fenjere je urlao na sva usta i bio protiv toga..
Govorili su,sta ce nam to..Samo bekrije,lopovi,probisveti obitavaju kad padne mrak,a posteni ljudi idu u krevet kad padne mrak,ne treba nam struja,ziveli smo i fo sad bez struje,itd...
Uvek ce biti tih stvari,ogranicenih smo shvatanja i uvek ce neko biti iz mase naroda protiv buduce tehnologije koja dolazi...
Pazi,zasto ne bi bili punjaci od na primer 1000w koji ce napuniti telefon za 1 minut?
Ako se baterija tehnoloski napravi da to iznese?Ne vidim problem,vec samo olaksica u zivotu..
Pa kolika samo pljuvacina oko AI inteligencije koja je prisutna i na mobilnim telefonima..
Nesto novo se pojavilo,sto ce svakako koristiti u necemu, svakom pojedincu koji ce koristiti na svoj nacin..
I tu se digla halabuka oko toga tipa,ni fo sad mi nije treba AI,pa mi ne treba ni od sad na telefonu,ili koji ce mi k...c ta glupost..Tipicno za ljude uskih i ogranicenih shvatanja...
Pojavio se i auto Tesla,koji ide sam,ti mozes da spavas u kolima ili j.b.es na zadnjem sedistu,opusteno..
I uveliko je negativa za taj auto,zasto?Pa zato sto nikad u zivotu nece imati taj auto a rado bi ga posedovali da ne voze pohabane golfice,pezoe od preko 20 god starosti...
Uzdravlje i Sretno vam Badnje vece svima!

Došlo ovo sve na saudijska arabija region, prvo neki apdejt pa hajper

Nazad
Vrh Dno