Šta je novo?

Xiaomi 14

I naravno razlika u ceni 😂😂😂

Ovde u de mediamarkt cene
Xiaomi 14 859,99€
Xiaomi 14 Ultra 1239, 00€
300€ razlika... Pa sad kako ko voli
I uopste ne sumnjam da je X14U odlican telefon, da se razumeeeemmmoo 😂

Skoro 400e razlike...al da su napravili dobar fon, jesu. Ono sve pre je bilo i jeste i nije. Na necemu su uvek zakidali. A za 14 kapa dole.

Ali sta je tacno bolje osim kamera? Koliko vidim po specifikacijama je samo razlika u kamerama, tj ultra ima jos jednu telefoto i samim tim i bolji zum. I ekran od 6.78 sto je nekom prednost nekom nije. Ostalo je sve isto.
Pored kamera, ekran je bolji i ima dosta veću bateriju. E sad, Ultra bukvalno jede bateriju kad se koriste kamere-a veća rezolucija opet troši bateriju više.

Ultra je kod mene bila 3-4 dana dok se nisam smorio i zaključio da mi ne odgovara zbog kamera.(u kombinaciji sa poslom kojim se bavim).

Meni kamere nisu najbitnija stvar na telefonu. Fotografije i pravim ali video jako jako retko.

14U ima brutalne kamere(kao papagaj sam)-koje su oduvale i mene kao laika da kažemo, ali X14 me iznenadio prijatno takođe.

Da li na ovom modelu Xiaomi 14 postoji opcija da puni bateriju do 80%? Hvala

Video sam i ja u opcijama zastita baterija ima adaptivno punjenje, ali nisam nasao podatak za punjenje do 80%

Mrzi me da trazim, ali ima opcija punjenje do 100% ili manje, e koliko je ot manje, probao nisam, a iskreno me ni ne zanima 😂🫣

Ko je probao, neka ti odgovori, ja nisam probao.
Rekao sam ti da postoji opcija... Nisam neozbiljan 😂😂😂😂

Telefon ima brzo punjenje. Od 0 do 100 napuni za pola sata. Ako neces do 100 da puni ti onda kad stavis na punjac nakon nekih 15-20 min proveri dokle je stiglo i iskljuci kad dodje do 80. Ne vidim svrhu tog ogranicenja punjenja sa ovako brzim punjacima. Pa neces ga drzati celu noc na punjacu. Stavis ga da se puni, popijes kafu, odgledas mozda neki klip na yt ili prosetas pola sata po svezem vazduhu i telefon je pun.

Upravo iz tog razloga brzog punjaca, dok se okrenes telefon je vec na 100%.

Opcija mi je vrlo korisna jer je vec koristim na Samsung telefonu, a sada mi se ukazala prilika da kupim Xiaomi 14 za jako dobar iznos.

Ako ima neko pouzdan i ozbiljan nek napise odgovor na pitanje. Moze i na privatno

Mislim da 14 ultra ima tu opciju punjenja do 80%, sećam se da se o tome ovde pisalo, dok kod 14 nisam našao kod mene.

Upravo iz tog razloga brzog punjaca, dok se okrenes telefon je vec na 100%.

Opcija mi je vrlo korisna jer je vec koristim na Samsung telefonu, a sada mi se ukazala prilika da kupim Xiaomi 14 za jako dobar iznos.

Ako ima neko pouzdan i ozbiljan nek napise odgovor na pitanje. Moze i na privatno
ima EU rom.

ako nećeš EU rom, možeš da rutuješ pa da instaliraš, zaboravih sad kako se zove aplikacija, naći ću je, pa preko nje da limitiraš tačno koji procenat hoćeš.

Mrzi me da trazim, ali ima opcija punjenje do 100% ili manje, e koliko je ot manje, probao nisam, a iskreno me ni ne zanima 😂🫣
Ako te ne zanima da pomogneš zašto se javljaš?
Telefon ima brzo punjenje. Od 0 do 100 napuni za pola sata. Ako neces do 100 da puni ti onda kad stavis na punjac nakon nekih 15-20 min proveri dokle je stiglo i iskljuci kad dodje do 80. Ne vidim svrhu tog ogranicenja punjenja sa ovako brzim punjacima. Pa neces ga drzati celu noc na punjacu. Stavis ga da se puni, popijes kafu, odgledas mozda neki klip na yt ili prosetas pola sata po svezem vazduhu i telefon je pun.
Kreneš na spavanje i vidiš da treba da napiniš telefon za ujutru, da ne bi stajao celu noć na punjaču jer to ne želiš ti popiješ kafu i pogledaš par klipova na youtube kako bi što teže zaspao i onda i prošetaš malo napolju da se potpuno razbuduš.
Baš ti je dobar savet i ne vidim svrhu tvoje poruke kad ne razumeš pitanje.
Pitao je da li ima opcija, ne da li ima smisla da je koristi ili šta treba da radi kad stavi telefon na punjač.

Kreneš na spavanje i vidiš da treba da napiniš telefon za ujutru, da ne bi stajao celu noć na punjaču jer to ne želiš ti popiješ kafu i pogledaš par klipova na youtube kako bi što teže zaspao i onda i prošetaš malo napolju da se potpuno razbuduš.
Pitao je da li ima opcija, ne da li ima smisla da je koristi ili šta treba da radi kad stavi telefon na punjač.
Sve to ne moras da uradis pred spavanje, vec popodne ili predvece.

Ne znam sta je tvoj problem, da opcija postoji, ali mene to ne zanima, kapiras?
Svasta...

ne postoji na obicnom 14. samo na ultra

Zahvaljujuci sjajnim i ozbiljnim ljudima sa ovog foruma dobijamo odgovore na sva pitanja vezana za ovaj model. Dobili smo i odgovor da li konkretno ovaj model ima opciju za koju sam pitao. Hvala svima na tome.

E sad, postoji onaj infantilniji deo ljudi koji u nedostatku dobijene paznje u zivotu istu traze na temi trolujuci je, a takve sa najvecim zadovoljstvom i radoscu apsolutno slatko izignorisem. Kulturica. Ko ce se jos njima zanimati kad nisu ni vazni ni korisni... 😄

Da li je neko update-ovao X14 na 1.0.13.0.UNCMIXM? Meni već par dan nudi taj update ali nisam uspeo da update-ujem telefon iz 3 pokušaja. Krene u download pa posle reboot i vrti Xiaomi HyperOS ekran unedogled. Posle se vrati na prethodni sistem i napiše poruku da update nije uspeo!!!????

1000000186.jpgDa li je neko uradio update?

ima li nekih bitnih promena?

Nazad
Vrh Dno