Šta je novo?

Xiaomi 14/14 ultra

Ima li neko od "prisutnih" 14 Ultru sa kineskim romom?
I da li ima fabričko snimanje razgovora, kao što ima Oppo Find X7 Ultra sa kineskim romom?

Kakav je signal?
4G (LTE) je loš i zato je mreža zakucana isključivo na WCDMA (H+) koji je odličan.

Ili imas neku aplikaciju koja ti srce bateriju u pozadini, u zoni si slabijeg signala, koristis telefon na jakom svetlu pa ti je zakucano osvetljenje na max ili je kombinacija svega navedenog. Ta potrosnja nije u potpunosti normalna.

Kod mene, jutros u pola 7 baterija je bila na 99% (sinoc napunjen). Jutros nekih pola sata na netu, citanje vesti koristeci Wi-fi, nekih sat vremena je bio na mobilnim podacima dok nisam na posao otisao i povezan na sat i multimediju i autu, na poslu sam na Wi-fi ponovo. Od jutros sam imao 5-6 poziva izmedju 3 i 10min svaki, poslao sam desetak obicnih poruka i par viber poruka, poslao dva mejla i sad kucam ovu poruku, baterija trenutno na 89%.
Što se aplikacija tiče, imam instalirane 4 aplikacije kojima je ukinuta optimizacija baterije a to su Automate, Viber, WA i KP. Skinuta je optimizacija sa njih kako bi neometano radile tj. kako bih dobijao notifikacije od njih u realnom vremenu. Ako skinem optimizaciju, njihove notifikacije kasne a naročito na Viberu :(
Grešim li gde?

P.S. U potrošnji baterije piše da su na začelju kao takve.

Cim iskljucim optimizaciju baterije za pomenute aplikacije onda mi njihove notifikacije kasne ili bas kasne, sem za Automate ali da bi ova apk radila svakako trazi iskljucenje iste (ponavljam, pise da je njen udar na bateriju nistavan!). Inace, Automate (sama rec kaze) mi poziva programcic/skriptu (koji/a samim time non stop radi u pozadini) koji/a vas nakon obavljenog razgovora vraca na pocetni ekran telefona sto meni dosta znaci...

Jedna mala, ali meni jako bitna, opservacija sto se baterije tice:

Baterija nije za .!. ali sam bar našao šta je ručka :D
Bez obzira da li je 4G+ ili H+ mreža i bez obzira da li je signal dobar ili lošiji, čim nestane WiFi signala i aktivira se SIM internet kreće procentualni sunovrat baterije a najviše u Standby režimu. Šta dovodi do toga, nisam pametan ali mislim da je nešto hardverski jer sve dok je na WiFi procentualno opadanje baterije je znatno manje... Možda je i nešto softverski ali, za sada samo mislim o tome.
Ovo sam sinoć primetio na poslu. Otišao sam na posao (3ca smena) sa 78% baterije (uvek punim do 80%) i posle 4 sata rada pogledam na sat fona i vidim da je baterija 75%
😮
sreća, sreća radost! Međutim, tu vidim da mi je internet, nekako, isključen. Uključim ga i do 7H kada sam došao kući, baterija roknula na 63% (za 4 sata uključenog i jedva korišćenog interneta)
🙁
. Ponavljam, na WiFi je to opadanje baterije jedva primetno ali na SIM net-u roka li roka...

Neki savet ili sta vec pad a mozda razresimo ovo?!
Prebaci na 3g i odusevices se ;)

Jel presao neko mozda sa iphone 14-15 na 14 Ultra? Kako je vivo nemoguce nabaviti a imam dobru ponudu za 14U kakva su iskustva sa kamerom, grejanjem, ekranom?

Jel presao neko mozda sa iphone 14-15 na 14 Ultra? Kako je vivo nemoguce nabaviti a imam dobru ponudu za 14U kakva su iskustva sa kamerom, grejanjem, ekranom?
moje iskustvo s 14u, kamera odlična uz par sitnica koje se brzo nauče i ukapiraju.
ako voliš taj jači kontrast, vinjetu, Leica/Fuji izgled fotografija, to je to.

ekran je odličan, 10bitni, precizne boje, nema bandinga, dosta svetao, nema zamerki.

eh, što se grejanja i baterije tiče, sve najgore 🤣
prva stvar koju sam uradio kad sam uzeo 14u bio je eksterni power bank i nigde nisam iz kuće izlazio bez njega, ako se zadržavam duže od 2 sata. 4 do 5 sati SOT-a maksimalno.

grejao se isto nenormalno puno, a još je gori osećaj bio zbog tih kožnih leđa jer loše provode toplotu i onda sva vrelina ide na ram koji može da se užari.
s druge strane nikakvog throttling-a nije bilo tako da će se pre zapaliti nego usporiti.

A kad je dolazilo do tih zagrevanja? Kad se kamera koristi ili i pri duzim razgovorima, kuckanjima itd?

Još nisu krenule letnje vrućine, pa mi je teško da procenim koliko tel. može da se zagreje u nekoj realnoj upotrebi, do sada je sve bilo ok - ram je najviše bio mlak, pri nekoj normalnoj upotrebi. Kada se koriste kamere napolju, malo više se zagreje ali ništa kritično, videću kako će se ponašati pri 4K snimanju u toku leta. Ali recimo 3DMark (wild life stress test) bukvalno usija telefon, mada je to i očekivano.

Generalno odličan telefon, ali nijedan Ultra model telefon ne sme da ima ispod 6000 mAh, pa ni ovaj. U outdoor uslovima (osvetljenje na maks, GPS, mnogo forografisanja sa sve 4 kamere) baterija curi sigurno 25% na sat. To je ubedljivo najveća mana ovog telefona.
Displej odličan (ali će mi rupa od prednje kamere uvek smetati), zvuk odličan, i sve ostalo je na flagship nivou. Izrada takođe, pozadi se nalazi možda i najbolja eko koža koju sam video na nekom telefonu. 14 U je za nijansu manji od ostalih Ultra kamera telefona, pa je i iznenađujuće lak za korišćenje jednom rukom, mada se i dalje dešava da zbog malih bezela slučajno nešto pritisnem na ekranu, posebno kada koristim kameru u landscape. Izrada odlična ali je ovde paradoksalna situacija - telefon je u isto vreme i klizav, i ima ok grip u ruci. Suludo zvuči, ali ta eko koža pruža odličan grip, dok zakrivljene ivice alu rama sve to kvare, ram je toliko klizav da je to strašno. I onda istovremeno imam osećaj kao da će telefon izleteti iz ruke, a zapravo ta eko koža pozadi to sprečava. U svakom slučaju glupo rešenje sa zakrivljenim alu ramom (osim što deluje lepo). E da, ubedljivo najveća mana izrade je klimav volume taster, jednostavno nije dobro fiksiran kao power taster, i nema anti-slip teksturu. Uz to, telefon se čuje kao dečja zvečka, kada se prodrma, zbog OIS mehanizama u kamerama. Balans težine (zbog velikog kamera ostrva) je čudan u početku, ali sam se navikao posle 2-3 dana.

Primarna kamera je brutalna, i ceo taj raspon posle 23mm (28mm, 35mm, 46mm/2x zoom) nema neki primetan pad kvaliteta u odnosu na default 23mm. Ta kamera je i dalje jedna od najboljih na tržištu. Leica Authentic koristim 90% vremena (Vibrant tek ponekad) i u kombinaciji sa varijabilnom blendom i tim Leica vajbom, fotografije su sjajne. Ostale kamere su iznad očekivanja. Koriste isti sony 1/2.5'' senzor (što nije u rangu 2025 modela) ali je kvalitet fotografija i videa iznenađujuće dobar, i sve te dodatne kamere su ujednačenog kvaliteta. Naravno, 3.2x telefoto je bolja za uslove slabijeg osvetljenja od 5x, a i sa ultrawide sam zadovoljan, iako je retko koristim. I uopšte, sve do 240mm (10x zoom) fotografije su dosta dobre, 240mm upotrebljive (na dnevnom svetlu). 30x zoom kako kad, od Ai katastrofe, dok neke granice upotrebljivosti, mada ću retko koristiti preko 10x zoom.

Inače, psychofedex mi je preko pp skrenuo pažnju da su mi možda uključene opcije za uštedu baterije (za promenu rezolucije i refresh rate-a) i da je to razlog zašto telefon ima padove fluidnosti, posebno u nekim aplikacijama (npr. u Viber-u).
I stvarno je bilo to u pitanju, sve sam podesio na max. ali izgleda se to resetovalo pri nekom ažuriranju. Sada tel. radi veoma brzo i fluidno, a što je najjače nisam primetio da baterija kraće traje, verovatno su u pitanju 2-3% za ceo dan, što je nebitna ušteda, bitnije su top performanse.

Da 14 U ima 6000 mAh, mislim da ne bih menjao telefon bar 3-4 godine. Ovako, uz 90W punjenje i čestu upotrebu kamera, kapiram da će mu baterija za 2-3 godine biti u raspad stanju. Taman do nekog 18 Ultra, ili sličnog Oppo/Vivo modela, kapiram da će tada 7000 mAh biti standard u toj klasi.

Poslednja izmena:
Još nisu krenule letnje vrućine, pa mi je teško da procenim koliko tel. može da se zagreje u nekoj realnoj upotrebi, do sada je sve bilo ok - ram je najviše bio mlak, pri nekoj normalnoj upotrebi. Kada se koriste kamere napolju, malo više se zagreje ali ništa kritično, videću kako će se ponašati pri 4K snimanju u toku leta. Ali recimo 3DMark (wild life stress test) bukvalno usija telefon, mada je to i očekivano.

Generalno odličan telefon, ali nijedan Ultra model telefon ne sme da ima ispod 6000 mAh, pa ni ovaj. U outdoor uslovima (osvetljenje na maks, GPS, mnogo forografisanja sa sve 4 kamere) baterija curi sigurno 25% na sat. To je ubedljivo najveća mana ovog telefona.
Displej odličan (ali će mi rupa od prednje kamere uvek smetati), zvuk odličan, i sve ostalo je na flagship nivou. Izrada takođe, pozadi se nalazi možda i najbolja eko koža koju sam video na nekom telefonu. 14 U je za nijansu manji od ostalih Ultra kamera telefona, pa je i iznenađujuće lak za korišćenje jednom rukom, mada se i dalje dešava da zbog malih bezela slučajno nešto pritisnem na ekranu, posebno kada koristim kameru u landscape. Izrada odlična ali je ovde paradoksalna situacija - telefon je u isto vreme i klizav, i ima ok grip u ruci. Suludo zvuči, ali ta eko koža pruža odličan grip, dok zakrivljene ivice alu rama sve to kvare, ram je toliko klizav da je to strašno. I onda istovremeno imam osećaj kao da će telefon izleteti iz ruke, a zapravo ta eko koža pozadi to sprečava. U svakom slučaju glupo rešenje sa zakrivljenim alu ramom (osim što deluje lepo). E da, ubedljivo najveća mana izrade je klimav volume taster, jednostavno nije dobro fiksiran kao power taster, i nema anti-slip teksturu. Uz to, telefon se čuje kao dečja zvečka, kada se prodrma, zbog OIS mehanizama u kamerama. Balans težine (zbog velikog kamera ostrva) je čudan u početku, ali sam se navikao posle 2-3 dana.

Primarna kamera je brutalna, i ceo taj raspon posle 23mm (28mm, 35mm, 46mm/2x zoom) nema neki primetan pad kvaliteta u odnosu na default 23mm. Ta kamera je i dalje jedna od najboljih na tržištu. Leica Authentic koristim 90% vremena (Vibrant tek ponekad) i u kombinaciji sa varijabilnom blendom i tim Leica vajbom, fotografije su sjajne. Ostale kamere su iznad očekivanja. Koriste isti sony 1/2.5'' senzor (što nije u rangu 2025 modela) ali je kvalitet fotografija i videa iznenađujuće dobar, i sve te dodatne kamere su ujednačenog kvaliteta. Naravno, 3.2x telefoto je bolja za uslove slabijeg osvetljenja od 5x, a i sa ultrawide sam zadovoljan, iako je retko koristim. I uopšte, sve do 240mm (10x zoom) fotografije su dosta dobre, 240mm upotrebljive (na dnevnom svetlu). 30x zoom kako kad, od Ai katastrofe, dok neke granice upotrebljivosti, mada ću retko koristiti preko 10x zoom.

Inače, psychofedex mi je preko pp skrenuo pažnju da su mi možda uključene opcije za uštedu baterije (za promenu rezolucije i refresh rate-a) i da je to razlog zašto telefon ima padove fluidnosti, posebno u nekim aplikacijama (npr. u Viber-u).
I stvarno je bilo to u pitanju, sve sam podesio na max. ali izgleda se to resetovalo pri nekom ažuriranju. Sada tel. radi veoma brzo i fluidno, a što je najjače nisam primetio da baterija kraće traje, verovatno su u pitanju 2-3% za ceo dan, što je nebitna ušteda, bitnije su top performanse.

Da 14 U ima 6000 mAh, mislim da ne bih menjao telefon bar 3-4 godine. Ovako, uz 90W punjenje i čestu upotrebu kamera, kapiram da će mu baterija za 2-3 godine biti u raspad stanju. Taman do nekog 18 Ultra, ili sličnog Oppo/Vivo modela, kapiram da će tada 7000 mAh biti standard u toj klasi.
A zvuk sagovornika kakav je? To mi je pored kamere stavka br2.

Odličan, flagship-grade što bi rekli po fon arenama. Generalno odličan audio kvalitet na svim poljima. Zvuk u toku poziva držim otprilike malo iznad 50-60%, sve iznad je preglasno i potrebno samo u najbučnijim uslovima.
Zvučnici isto u skladu sa klasom, ali je problem što sam za 10 godina navikao na sony front facing položaj zvučnika, koji je dosta bolji od top/bottom rasporeda na telefonima sa tankim bezelima. Kvalitet zvuka preko zvučnika (kao i spikerfon), to je bolje od starog XZ2, s tim što je spikerfon prosečnog kvaliteta za ovu klasu. Ali opet kažem, navikao sam na FF zvučnike, kao i na sony DVS sistem (dinamička vibracija koja prati zvuk), i to mi baš fali kao opcija, jer sam navikao da gledam YT klipove uz DVS, čak sam i HCR2 igrao uz to.

14 U nema eSIM, to verovatno znaš. Meni ne treba, ali je smešno da nema, kao i to što ima optički FP skener, a ne ultrasonični, što je standard klase.

E da, 7-8x za 2 meseca sam prao 14 U pod česmom, posle izleta, treninga, sve je ok prošlo. To je jedan od razloga zašto nisam uzeo OP 12, jer se i dalje ne zna da li ima samo IP65, ili ''skrivenu'' IP68 zaštitu. 10 godina sam potapao, kvasio i prao sony telefone, pa nisam mogao da prihvatim samo IP65 na OP 12.

kakav si recezent, bench redakcija bi ti pozavidela :D

Danas istestirao...oduvao me je sa kamerama telefon. Ovo je zaista 3 lige iznad svega sto sam koristio, a nema sta nisam. 15PM koji trenutno nosim je uporediv donekle u glavnoj kameri i to je to. Vibe koji pruza je zaista odmeren sjajno i balansirano, svaka slika izuzetno prija oku. Wide kao i zoom kamera su daleko bolje ovde. Da se greje po ramu greje se, i mozda cak to presipanje toplote na ram najvise i smeta al nije strasno. Exy na samsungu se daleko vise zagreva na sve strane.. jako je komplikovano drzati telefon i kuckati bilo sta, a baterija mene nije neprijatno iznenadila, slicno kao i bilo koji flag kad se upregne i pojaca osvetljenje. Sve u svemu ovo je Xiaomi kakav nisam ni sanjao da moze biti.

Kamere su glavni razlog zašto ću zadržati 14 Ultra, posebno primarna, koja je top. Ovo je setup kakav sam godinama čekao, s tim što je 3.2x telefoto modul mogao da ima i veći senzor, recimo 1/1.5'', a 5x i UW 1/2'' npr. Ali nema veze, i te dodatne kamere su veoma dobre, iznad očekivanja.
Prava šteta što su Xiaomi pilićari osakatili ovakav uređaj sa 5000 mAh, mada sam svestan da su standardi klase prošle godine bili tu negde oko 5300-5500 mAh u najboljem slučaju. Tek od ove godine Ultra telefoni dobijaju 6000 mAh baterije, a deluje mi da će tek sa 7000 mAh za 2-3 godine, Ultra i Pro kamera telefoni dobiti ''đus'' kakav zaslužuju.

baterija mene nije neprijatno iznenadila, slicno kao i bilo koji flag kad se upregne i pojaca osvetljenje.
Ovo jeste tačno, kada se poredi sa Samsung, Pixel i još nekim modelima koji imaju ekran slične (ili malo veće) površine i oko 5000 mAh, u tom smislu 14 U trajanje baterije i nije fail. Ali je činjenica da je jedva dovoljna za ovakav telefon, kao i da u uporednim YT testovima gubi čak i od Samsunga, jer je Xiaomi ovaj čipset upregao do kraja, psychofedex je pisao nešto više na tu temu.

Sve u svemu ovo je Xiaomi kakav nisam ni sanjao da moze biti.
Ni ja nisam očekivao da neki Xiaomi može da bude ovoliko dobar. Ali eto, da ne bude vrhunski, morali su da ga osakate za kapacitet baterije, samo toliko :D
Ovih dana razmišljam da je bedak što nisam sačekao X8 Ultra, ali opet, ko će gledati random kineska slova, a ne bi imao garanciju. Nema veze, kupiću vremenom neki brzi, kompakt power bank, čisto da imam za outdoor i putovanja.

Poslednja izmena:
Nakon update-a na hyper 2.0xxx imam utisak da se kamera drasticno promenila na losije. Slike nisu kao na 1.0 cak i klinac na prvu provaljuje. E sad, u setovanjima sam stavio kvalitet slike na max, a na ip15 promenio sa heic na jpeg 48mpx tj JpegMax i u ovom slucaju iphone dominira na glavnoj kameri, dok je 5x definitivno jaca strana 14ice . Video snjimak ostriji na ip, ali u osvetljenju dnevne sobe dosta vuce na crveno u odnosu na 14 ultra koji je tu tacan. Izigrao se , ali za ovu grdosiju iza, i grejanje ipak dobar 5x zoom nije presudan. Primetio sam da zapravo taj izraz xiaomi pravi debelim vinjetiranjem, i kad slikam nesto gde zelim ceo kadar da dobijem komplet, ja dobijem samo ono sto je xiaomi zamislio . Vinjeta, jak kontras, fine boje na sve to zaista hvataju oko na prvu, ali nije sve u tome. Nazalost necemo se druziti 14u i ja, odlican tel ali nije mi grba nikako legla pa da mu bar dam sansu..

• Like
Reagovanja: ale
Vratim ti K Zoom, i ne moras nista da mi doplatis? :LOL:
Mislim da bolju ponudu neces dobiti :ROFLMAO:

Pregazilo ga vreme, ali cinjenica je da je u to vreme bio najkompletniji uredjaj.

PS. Cuvam ga, nema ni tackicu na sebi :)

Nakon update-a na hyper 2.0xxx imam utisak da se kamera drasticno promenila na losije. Slike nisu kao na 1.0 cak i klinac na prvu provaljuje. E sad, u setovanjima sam stavio kvalitet slike na max, a na ip15 promenio sa heic na jpeg 48mpx tj JpegMax i u ovom slucaju iphone dominira na glavnoj kameri, dok je 5x definitivno jaca strana 14ice . Video snjimak ostriji na ip, ali u osvetljenju dnevne sobe dosta vuce na crveno u odnosu na 14 ultra koji je tu tacan. Izigrao se , ali za ovu grdosiju iza, i grejanje ipak dobar 5x zoom nije presudan. Primetio sam da zapravo taj izraz xiaomi pravi debelim vinjetiranjem, i kad slikam nesto gde zelim ceo kadar da dobijem komplet, ja dobijem samo ono sto je xiaomi zamislio . Vinjeta, jak kontras, fine boje na sve to zaista hvataju oko na prvu, ali nije sve u tome. Nazalost necemo se druziti 14u i ja, odlican tel ali nije mi grba nikako legla pa da mu bar dam sansu..
Čudno, nisam primetio nikakvu razliku posle ažuriranja. Možda da je 240mm mod za nijansu bolji nego pre, ali to je verovatno do povoljnijeg osvetljenja u tom trenutku.

Što se vinjetiranja tiče, ako se dobro sećam, prvi Xiaomi modeli sa Authentic modom su imali nenormalnu kombinaciju vinjete, veoma visokog kontrasta i saturacije. Posle toga su smanjili saturaciju ali su kontrast i vinjeta ostali preterano visoki (meni je to bilo neprihvatljivo na nekim modelima).
Sa 14 U je već dosta bolja situacija, mislim da su uboli ''školski'' dobru kombinaciju suptilne vinjete i malo višeg kontrasta.

Meni na običnom 14, od kad sam instalirao lite verzije Facebook i Instagram, baterija znazno bolje drži. Ranije od jutra do odlaska na spavanje završavao sam sa nekih 25% baterije, a sad ostane preko 40%.

Meni na običnom 14, od kad sam instalirao lite verzije Facebook i Instagram, baterija znazno bolje drži. Ranije od jutra do odlaska na spavanje završavao sam sa nekih 25% baterije, a sad ostane preko 40%.
Ja koristim normalne normalne verzije pomenutih aplikacija ali ni od jedne od
njih ne primam notifikacije tako da sam svakoj udario Battery Restriction.

No, što se potrošnje tiče, sada je sve ok. Trebalo je oko 3 nedelje da fon “nauči” šemu punjenja i korišćenje aplikacija i sada je sve ok.

Do sada sam 14 Ultra nosio uglavnom bez zaštite, ovu fabričku krš masku od suve plastike sam stavljao kad idem negde u prirodu. Možda malo štiti telefon. bočne ivice su manje klizave od metalnog rama ali je poleđina mnogo klizavija od eko kože.
Dolazi sezona svadbi, pa mi treba neka maska koja ne kliza iz ruke. Ringke i Spigen i dalje ne pravе baš ništa za ovaj model, pa sam osuđen na Nillkin. Šta naručiti, Scrub Pro ili Super Frosted Shield Pro? Za XZ2 sam imao neku Nillkin masku koja je bila plastična, ali celom površinom kao blago gumirana, grip u ruci je bio super (izgubio sam je, pa ne znam koji je model, a i koristio sam Ringke Onyx).

@psychofedex, jesi probao nešto od Nillkina za 14U?

Poslednja izmena:
Do sada sam 14 Ultra nosio uglavnom bez zaštite, ovu fabričku krš masku od suve plastike sam stavljao kad idem negde u prirodu. Možda malo štiti telefon. bočne ivice su manje klizave od metalnog rama ali je poleđina mnogo klizavija od eko kože.
Dolazi sezona svadbi, pa mi treba neka maska koja ne kliza iz ruke. Ringke i Spigen i dalje ne pravе baš ništa za ovaj model, pa sam osuđen na Nillkin. Šta naručiti, Scrub ili Super Frosted Shield Pro? Za XZ2 sam imao neku Nillkin masku koja je bila plastična, ali celom površinom kao blago gumirana, grip u ruci je bio super (izgubio sam je, pa ne znam koji je model, a i koristio sam Ringke Onyx).

@psychofedex, jesi probao nešto od Nillkina za 14U?
ma de sam probao, nisam nosio masku, ni original ni neku drugu, zato je završio kako je završio 🤣

poručio sam ovaj model za Opoo

već pet dana u Mađarskoj, nikako da prebace kod nas.
javljam kakva je kad stigne, ako stigne pre nego što odem na odmor za desetak dana.

^ bem ti autocorrect, sinoc slucajno napisao Opoo i sad je tako zapamtio :D

I napomena, nisam porucio sa tog sajta jer mi svi njihovi sajtovi izgledaju sumnjivo, porucio sam sa Aliexpress-a.

ma de sam probao, nisam nosio masku, ni original ni neku drugu, zato je završio kako je završio 🤣

poručio sam ovaj model za Opoo

već pet dana u Mađarskoj, nikako da prebace kod nas.
javljam kakva je kad stigne, ako stigne pre nego što odem na odmor za desetak dana.
ja imam ovakvu ali u karbon verziji. imam i drugu identičnu samo bez magneta
ja imam ovakvu ali u karbon verziji. imam i drugu identičnu samo bez magneta
odlična je

Zdravo, prošle godine kad sam uzeo X14 podneo sam odmah zahtev za otključavanje bootloadera i nekim čudom sam uspeo da dobijem pristup.
Piše mi da 05.06.2025. ističe, pa me zanima da li mogu sada da ga otključam i da mi stoji tako, pa da instaliram custom ROM za mesec-dva kad me ne bude mrzelo da radim backup :)
Dodatno, da li imate predlog kako najlakše backupovati 200gb stvari sa telefona?

Nazad
Vrh Dno