I meni isto manje traje. Nešto su zasrali kod nje kod ovog updateMeni baterija vidno slabija sa 1.1.3.0 apdejtom. Moje neko iskustvo, možda sam subjektivan. Kakva su vaša iskustva?
Kod mene samo Android 15, HyperOs 2.0 nisam dobio.Ja ne mogu da ocenim da li je bilo promene u trajanju baterije. Treba imati na umu da je podignuta Android verzija, pitanje je kako Android 15 barata sa memorijom. Ovo nije bio samo update HyperOS-a vec i Androida.
Zaboravih da ti napisem da mi je bootloader otkljucan od prvog paljenja,to sam na vreme procitaozaboravih da napomenem, svakako ako neko moze da ti otkljuca bootloader za dz, uradi to. lako ces ga zakljucati posle a otkljucan ti nudi opciju promene na EU rom ili rutovanja kineskog.
otkljucavanjem bootloader-a se radi factory reset tako da napravi backup ako se budes odlucio za to.
Kako ti radi 4G van naseljenih mesta, sobzirom da imas kinesku verziju koji nema band 20 ?Zaboravih da ti napisem da mi je bootloader otkljucan od prvog paljenja,to sam na vreme procitao
Stigao je kineski rom
Ikonice sam primetio da su manje al sa dva podesavanja imas ko pre,kako ko zeli,mogu biti jos vece nego pre ili bas bas male.
Videcu ostale promene sledecih dana
Sta znam,tamo na Bliskom Istoku je 5g mreza,radi odlicno,ne savrseno,jer i tamo blokiraju sve i svasta...Kako ti radi 4G van naseljenih mesta, sobzirom da imas kinesku verziju koji nema band 20 ?
jeste, odlican je lik, zna posao, nije placen, sasvim realan.@psychofedex On je jedan od retkih youtubera koje pratim (uglavnom mi yt služi za muziku), čovek jednostavno zna svoj posao, i u stanju je da iz mobilne kamere izvuče maksimum. Svaki njegov video sam pogledao sa užitkom, i on je dokaz da za dobru fotografiju nije bitna samo kamera nego i u čijim se rukama nalazi ta kamera.
Na preklop fotrole ili ?Jel mi veruješ da sam i ja zbog njega krenuo da držim telefon naopako, tripujem se da bolje slikaAl što je najače i jeste lakše za upravljanje kad navikneš, a i možeš da spustiš telefon skroz to poda. Futrola je obavezna, imaš nillkinove, dobre su, jer ako padne na pločice ili beton nema od njega ništa, ja sam tu školu platio.
Leica processing> Zeiss processing, change my mind 🤔
Xiaomi 14 ultra ima strasnu obradu, vrhunsku, slike su realne, ne postoji telefon sa boljom obradom.Kao neko ko ima oba telefona, moram ti reci da je vivo x100 ultra ipak u svojoj klasi sto se fotografije tice, pogotovo u nocnim uvjetima i telephoto.
Niti blizu al cjenim entuzijazamXiaomi 14 ultra ima strasnu obradu, vrhunsku, slike su realne, ne postoji telefon sa boljom obradom.
Ne ulazim u to sta se kome vise svidja.
Bolje kad je otvoren nego zatvoren, iako zatvoren mozda lepse izgleda. Kod zatvorenog sam imao problem da kad hocu sirokougaonu kameru da koristim, hvata okvir maskiceNajveca mana njih (Nillkin maskica) su dve (tri) stvari. Kod vecine modela Nillkin maskica, kamera deo je u potpunosti otkriven i izlozen grebanju i udarcima. Drugi problem su okviri oko ekrana, minimalno su iznad ekrana i ako telefon pada na ivicu ekrana, isti ce slabo biti zasticen. Takodje ako se stavi staklo, to staklo ce biti u ravni ivice maske (a negde cak i iznad) em ce biti izlozeno udarcima em ako se telefon nosi u dzepu, postoji sansa da se zakaci i skine/odlepi staklo. Treca mana je cena. Da ne ispadne da pricam napamet ja imam ovaj model.
Pogledajte prilog 467746
Ovaj model resava problem izlozenosti kamere ali je maska jako debela u predelu kamere (jer ima ovaj metalni poklopac koji moze da se otvori ali povecava debljinu i tezinu u tom predelu telefona) i dalje postoji problem sa slabijim zastitom ekrana a i cena. Kvalitet maske i osecaj u ruci je stvarno premijum koji eventualno remeti ta debljina i tezina kod kamere.
Ono sto ja mogu da preporucim su maske firme Hundd kao kompromis svega goreg navedenog. Jeftinije su io Nillkin maskica upola ali i dalje su dosta skuplje od klasicnih maskica. Imaju odlicnu zastitu ekrana a i ledja (providna deblja plasticna ploca) i deluju prilicno kvalitetno. Ima modela sa oblim ivicama i ovakav kao sto sam ja uzeo sa izrazenim bocnim ivicama za dodatnu zastitu (a i dobro dodju da zadrze prste ako krene da klizi telefon)
Pogledajte prilog 467747
Pogledajte prilog 467748
![]()
Xundd For Xiaomi 14 Pro Mi 14 Case Airbag Shockproof Shell Lens Full Protection Back Stripe Transparent Cover For Xiaomi 14 Pro - AliExpress 202192403
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.coma.aliexpress.com
Cenio ne cenio, cinjenice su nepobitne😁Niti blizu al cjenim entuzijazam![]()
Ne znam, ne mogu da tvrdim da je jedan bolji od drugog. Oba su vrhunska i imaju drugaciji pristup fotografiji.Kao neko ko ima oba telefona, moram ti reci da je vivo x100 ultra ipak u svojoj klasi sto se fotografije tice, pogotovo u nocnim uvjetima i telephoto.
ovo da, Vivo definitivno pravi bolje fotke sa jakim pozadinskim osvetljenjem ali fotografisanje 101, ne fotografisati sa jakim izvorom svetlosti u pozadini 😂xiaomi ima problema s fotkama gdje su ljudi i hdr, cesto to izgleda jako neprirodno.
ovo je odlična stvar i nadao sam se da će Xiaomi to da iskopira, bilo je reči o tome.vivo u običnom photo modu dozvoljava kontrolu, među ostalim i oštrine i zbilja se moze automatiku prilagodit da puca kao pro, npr razlika.
za realne boje imam gcam, Xiaomi sam uzeo baš zbog te Leica authentic obrade, mada za ljude koji ne koriste gcam fali treći neutralan mod pored authentic I vibrant.Što se tice boja, nista ne dolazi blizu zeiss natural
Ximiju defintivno fali bolji HDR i to im je boljka već neko vreme.Kod nocnih fotki, vidi se isto razlika u bojama i koliko vivo bolje kotrolira svjetla.
ovo moguće mada nikad nisam koristio te modove tako da mi ne igraju nikakvu ulogu.
- 4k120fps snimanje na 3.7x leci
- puno bolji long exposure modovi, moze se koristit sa svim lecama, napravit ovako nesto na xiaomiju bi zahtjevalo pro mod, stativ, vivo iz ruke sve.
osim vivo x200 serije gde su fejlovali sa premazom maksimalno 😂I naravno, zeiss t coating na kameri znaci da nema lense flarea cak kad se puca i u reflektor
Udao ga upravoAj baš ako i dalje imaš oba telefona, kad se setiš, fotkaj par upoređivanja i izbaci ovde ali nemoj da kažeš koji je koji telefon, da vidim koji mi se više sviđa ovako na slepo 😁
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari