Šta je novo?

Xiaomi 14/14 ultra

Džaba im lažni prelazak na hyper OS kada je to i dalje očajni miui. Lepo ja kažem ovaj mob sa OnePlus UI bi bio najbolji mob ove godine. Xiaomi 10 god ne može da napravi kršten sw za zapadno tržište

Da dodam, bilo koja druga app čita normalno. Kako god, kad se sve sabere i oduzme, mislim da ću da ga prosledim dalje. Lično mi S23 više leži, iako je ovaj (hardverski) ispred njega po svemu.
ako je isto kao na 14u, problem je do fokusa na glavnoj kameri. zbog veličine senzora i svega, tačka sa koje s23 može da fokusira u odnosu na 14u je sigurno tri puta kraća ako ne i više, upravo upoređivao sad sa ženinim s23 i zato možeš da budeš bliže papiru ili šta već hoćeš da skeniraš, dok sa Xiaomijem moraš da lebdiš malo više iznad dok ne uhvati.
rešenje je da staviš na 2x, što rade i svi 3rd party qr skeneri, uključujući i Google lens.

probaj da čitaš qr sa 2x fabričkom kamerom, radiće ti instant.

Ma uhvati meni fabrička aplikacija, ali nikada ne očita dobro. Bukvalno svaki put me pošalje na drugu web stranu, nikad ne očita dobro. 3rd party me smaraju zbog reklama.

Ma uhvati meni fabrička aplikacija, ali nikada ne očita dobro. Bukvalno svaki put me pošalje na drugu web stranu, nikad ne očita dobro. 3rd party me smaraju zbog reklama.
ovo nikad nisam video 🤣 koristiš njihov MI browser ili neki drugi?

za reklame settings > more connectivity options > private DNS > dns.adguard-dns.com i nećeš videti reklame a sve će raditi bez problema. osim igrica ako ti nudi da odgledaš reklamu da bi dobio boost ili nešto.

off topic, izašao ogroman update za kineski 14u, čekamo par dana da dođe na EU.

global i zvanični evropski pitaj Boga kad će 🤣

Prilozi

• IMG_20240628_133038_812.jpg
    IMG_20240628_133038_812.jpg
    78.3 KB · Pregleda: 42
  • IMG_20240628_133038_958.jpg
    IMG_20240628_133038_958.jpg
    82.8 KB · Pregleda: 23
  • IMG_20240628_133038_927.jpg
    IMG_20240628_133038_927.jpg
    70.7 KB · Pregleda: 47
ovo nikad nisam video 🤣 koristiš njihov MI browser ili neki drugi?

za reklame settings > more connectivity options > private DNS > dns.adguard-dns.com i nećeš videti reklame a sve će raditi bez problema. osim igrica ako ti nudi da odgledaš reklamu da bi dobio boost ili nešto.

off topic, izašao ogroman update za kineski 14u, čekamo par dana da dođe na EU.

global i zvanični evropski pitaj Boga kad će 🤣
Evo pogledaj tri uzastopna skena jednog istog QR koda sa fiskalnog računa mog Samsung telefona koji vodi na stranicu ministarstva finansija, na šta me šalje. Možda ja ne umem da koristim fabrički skener na Xiaomiju a umem na svim ostalim telefonima, evo priznajem i to

Prilozi

• Screenshot_2024-06-28-13-36-33-773_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg
    Screenshot_2024-06-28-13-36-33-773_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg
    95.4 KB · Pregleda: 45
  • Screenshot_2024-06-28-13-36-53-338_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg
    Screenshot_2024-06-28-13-36-53-338_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg
    83.1 KB · Pregleda: 41
  • Screenshot_2024-06-28-13-37-18-903_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg
    Screenshot_2024-06-28-13-37-18-903_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg
    91.3 KB · Pregleda: 48
Evo pogledaj tri uzastopna skena jednog istog QR koda, na šta me šalje. Možda ja ne umem da koristim fabrički skener na Xiaomiju a umem na svim ostalim telefonima, evo priznajem i to
De posalji mi te QR kodove da probam sa mojim, ja sam na EU rom-u

Imam Xiaomi 14 na kojem je instaliran Global rom i već drugi put ove nedelje dobijam notifikaciju kao na slici za system repair. Ne razumem šta ga izaziva i zašto je toliko čest. Da li ste vi imali takvih iskustava i kako ste ih rešili?

Druga stvar, razmišljam o prelasku na EU rom i nikako da dobijem opciju podnošenja zahteva za otključavanje bootloadera na xiaomi community aplikaciji, iako imam aktivan nalog bar dve godine i u samoj aplikaciji region mi je podešen na global (kada se ulogujem na xiaomi account preko sajta, stoji da je region China iz ne znam kog razloga).
Imao sam isti problem, prilikom otvaranja starog naloga sigurno pre više od 5 god stavljen region kina koji ne može da se promeni. napravio novi nalog i morao da čekam ponovo 30+3 dana.

Lepo druzenje sa X14 posle dva ipo meseca. Top Telefon, nemam zamerke za sada. Problem, sto i zena sad hoce takav telefon, ali sam rekao, posle godisnjeg, moze, jer planiram da kupim za kes ne na ugovor kao ovaj moj.

Jel su sredili bateriju malo na Ultri? Vidim na KP ima da se nadje za ~ 900€

I da nisu napuni se brzo, tako da nemas brige. Bolje pitanje je da li su sredili pregrevanje.
Cudo ne razmisljas o vivo x100 ultra?

Razmišljam o njemu najviše. Nego imam dobru kombinaciju blizu mene za 14 ultra. Nov telefon sa garancijom oko 900e. Tj oko 600 kad dam i S21U.

Ako ima garanciju i nema ostecenja ja bi uzeo, sto da ne. Slao mi je kolega slike sa 14 ultra, bices prezadovoljan, perverzija kakve su slike sa fabrickom kamera aplikacijom.

Sad sam pitao za garanciju. Ako ima fiskalni, uzeću ga.

Evo ide... Proveri odmah...
Kazi samo kakav Update zelis, resimo odmah 😂😂😂
Veliki prvi Update stize na jesen za X14 i X14 ultra, poboljsanje kamere itd itd... Na Google mozes sve pronaci.

Pozdrav svima. Imam xiaomi 14 vec nekoliko meseci. Sta sam primetio, kada koristim kameru, gornji deo telefona pozadi gde su kamere, verovatno je tu procesto, se mnogo greje. NIje se resetovao telefon, ali mnogo se ugreje na tom mestu. I kada koristim kamere baterija se mnogo brze prazni.
Da li je to slucaj i kod vas? Verovatno je to zbog ovog top novog procesora SD gen 3 ?

Ultra wide kamera od 50 mpx nocu, u slabom osvetljenju je mutna, mutna na ekranu ali na slikama nije toliko... Verovatno neki bag.
To sam primetio i kod proslog telefona redmi 12 pro 5g.

Interesantno da je moj stari telefon poco x3 pravio bolje ultrawide slike nego redmi 12 pro 5g.

Sad videh da je GT dobio 14 Ultra u beloj verziji, ako nekoga zanima.

Razmišljam o njemu najviše. Nego imam dobru kombinaciju blizu mene za 14 ultra. Nov telefon sa garancijom oko 900e. Tj oko 600 kad dam i S21U.

Za sada, iskreno, mada vreli su dani napolju (35+), nisu sredili ni bateriju ni pregrevanje. SoT je ≈ 5.5-6h, a temperatura baterije tokom najobičnijih radnji posle 10-15min korišćenja bude 34-37°C. Fotkanje ume da dobaci do 40°C, zavisi koliko se dugo fotka, a neko iole duže snimanje naravno daleko iznad 40.

Ovaj sto sam našao nema domaću garanciju, tako da sam odustao.

Za sada, iskreno, mada vreli su dani napolju (35+), nisu sredili ni bateriju ni pregrevanje. SoT je ≈ 5.5-6h, a temperatura baterije tokom najobičnijih radnji posle 10-15min korišćenja bude 34-37°C. Fotkanje ume da dobaci do 40°C, zavisi koliko se dugo fotka, a neko iole duže snimanje naravno daleko iznad 40.
Ja sam bas sad gledao temperature na mom S21 fe (famozni Snap 888), klimatizovana prostorija oko 24C°, browsujem Operom nekih 15-20 min, baterija je na 34C° a CPU na 39C° tako da meni te temp kod tebe nisu nesto prevelike pogotovo ako koristis napolju.

Jel koristi neko Xiaomi.eu rom, kakva si iskustva i jel ima neke bitne razlike u odnosu na official?

Jel se 14 ultra stvarno toliko greje? Jel poredio neko kamere sa s24u?

Da li ima neko da je nedavno uzeo Xiaomi 14 odnosno da je datum proizvodnje sveziji a da je slucajno probavao da li mu se magli kamera? Zanima me da li novije serije imaju isto problema ili samo starije serije?

Gde videti Datum proizvodnje na Xiaomi?
😂😂😂🤔🤔🫣🫣🫣

Kamera magli kad snimaš na niskim temperaturama. S obzirom na +40 malo će se sačekati na to iznenađenje

Vrh Dno