Šta je novo?

Xiaomi 14/14 ultra

to je to, nema šta da ti upoređujem. zamisli da radi bez tog seckanja, plus još bolje i fluidnije.
pokušaću nekako da snimim oba telefona, ali upravo je to slučaj.
sad kad uzmem Samsung u ruke i otključam, naježim se kad mi secne animacija ili kad otvaram nešto.
ovde stvarno toga nema, ili ako ima, možda 5 % onoga što se dešava na Samsungu.
a da ne pričam ono kad pokušavaš da ga siluješ i otvaraš i zatvaraš , Samsung se guši dok se ovde ništa ne primeti.

imate razbacano od oba, img_ su Xiaomi, ostalo Samsung.
imam još tonu ali me mrzelo da izbacujem
Hvala brate. Nemas pojma koliko volim to sa glatkocom animacija. Zanima me jos samo baterija ako nije rano za poredjenje, ali ako je u krajnju ruku ista kao na ultri, onda velika topcina od telefona. Plus punjac, plus taj jednoincni senzor. Plus mozda cak i vise rama i interne.
Ja sam im pisao mejl jos pre mesec dana za Honor Magic6 Pro, pa kad sam uzeo 14 ultra opet sam im pisao ali nesto mi ne deluju obecavajuce...
A ti mi brate uporedi malo HM6 pro i 14 ultru isto vezano za tu glatkocu animacija. Hvala

Pitanje jedno, ima li HyperOS na 13icama i 14icama limit punjenja baterije na 80/85% kao Samsung?

Hvala brate. Nemas pojma koliko volim to sa glatkocom animacija. Zanima me jos samo baterija ako nije rano za poredjenje, ali ako je u krajnju ruku ista kao na ultri, onda velika topcina od telefona. Plus punjac, plus taj jednoincni senzor. Plus mozda cak i vise rama i interne.

A ti mi brate uporedi malo HM6 pro i 14 ultru isto vezano za tu glatkocu animacija. Hvala
HM6 Pro sam imao nedelju dana sa namerom da zameni moj S23 Ultra ali sam ga prodao.

Mozes da prodjes kroz moje postove na temi za Honor Magic6 Pro ali kada ga uporedim sa S23 Ultra ne da nije upgrade nego je vise "trade off". Kamera iako je bolja u "nekim" situacijama u nekim ipak nije a pogotovo nije u zoomu bolja jer su sve slike preko 30x neupotrebljivo. Cisto poredjenja radi slike koje napravis sa Magic6 Pro na 50x izgledaju kao one sto dobijes na S23 Ultra na 100x -- otprilike.

Meni se na Honoru svidja ekran jer mi od Samsunga bas nekako naporan za gledanje, i dizajn telefona mi je bio kul. Ali sve ostalo ili nema razlike ili je Samsung bolji. Tako da mi se nije isplatilo da predjem na njega.

Sto se Honora u poredjenju sa Xiaomi 14 Ultra tice, vidis valjda kuda prica vodi ali nema sile to da se poredi. Xiaomi je bolji u aspektu kamere 100% znaci nije ni za diskusiju uopste. Ostalo, je manje vise isto. Ekran na Xiaomiju je takodje okej, ne utice mi nesto na oci tako da ne mogu reci ko je tu bolji ali ako se dobro secam svakako Xiaomi ima vecu rezoluciju tako je to plus.

Sto se baterije tice na sva 3 telefona je manje vise ista, nisam nesto sad uporedjivao konkretno brojke i screen on time itd ali meni u proseku traju jedan ipo dan. Mozda ali samo mozda sam stekao utisak da je Xiaomi najslabiji u tom pogledu ali nista preterano osetno. Npr primetno je da bas dere bateriju dok koristis kameru, ali ono nista strasno i to sam primetio dok sam bas ono drndao i isprobavao kameru.

Sto se softvera tice HyperOS je po meni bolji od MagicOS-a, animacije su podjednako fluidne na oba ali HyperOS ima vise podesavanja. Jos ako dodaju neki AI bice ekstra. Npr MagicOS ima "AI" ali je to smejurija i nije nista konkretno korisno.

Takodje u tih nedelju dana koriscenja MagicOS-a naisao sam na mnostvo bagova, uglavnom neka cudnija ponasanja sa instagramom, tiktokom itd. Nista strasno i da ne objasnjavam sad iznova jer sam pisao par puta o ovome :D

Svakako brate uzmi Xiaomi nema konkurencije trenutno.
Pitanje jedno, ima li HyperOS na 13icama i 14icama limit punjenja baterije na 80/85% kao Samsung?
Da

Prilozi

• Screenshot_2024-04-11-21-48-06-512_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2024-04-11-21-48-06-512_com.miui.securitycenter.jpg
    46.9 KB · Pregleda: 170
ovaj HyperOS me izluđuje, od sjaja do očaja I obrnuto 😁

ne znam stvarno, što je najgore nisu ni oni sami, nego i Gugl i njihove aplikacije.
default dialer je Google dialer.
ono čudo ružno, odvratna bela pozadina, ne može da se stavi video background, ne može da se poziva svajpom na desno odnosno šalje SMS svajpom na levo po kontaktu.
morao sam Jolt dialer da instaliram, prvi put ga vidim ali bar mogu da promenim pozadinu da bude neka priroda, da stavim video za određene kontakte, može da se stavi način javljanja i odbijanja poziva kao kod Samsunga, može svajp po kontaktu za poziv.

HyperOS app drawer em ne može horizontalno šaltanje (može sa glupavim kategorijama), em ne može folder u draweru, značiiiii polomio bih ga.
pokušao sam da se mučim sa 3rd party launcherima, moraću izgleda Novu da platim i aplikaciju za gestures pošto gestures ne mogu da se koriste uz 3rd party launchere. 😁

i još tona nekih stvari koja me nervira, tipa nemogućnost da se namesti transparentost vidžeta i tako...
znači da mu kamere nisu ovakve i da ne leti sistem sa animacijama i generalno kako lepo radi, ili bih ga vratio nazad ili menjao sa sestrom i vratio se na S23u, mada bih radije da mi je neki Vivo pri ruci pa da to barem isprobam, baš mi se ne vraća na onu Samsungovu kameru i kočeći sistem.
ali da su sa opcijama i izgledom 4 klase iznad svih, jesu.
bilo bi idealno neki custom OneUI Rom da šibnem ovde ali da ima Xiaomijevu stock kameru i fluidnost.
devovi, poslušajte me 🤣🤣

edit- uvek sam se recimo pitao zašto ljudi traže neke weather aplikacije sa lepim vidžetima, ili kalendare, i zašto se muče sa onim kwgt vidžetima.
sad mi je jasno, nisu bili na OneUI-u. a vala i mene sad to čeka.

Samo jedno pitanje. Da li je realno da preprodavci traze solidne doplate za Xiaomi Ultru kada nudim s24 ultru? Razumem da zele da skinu kozu sa ledja, ali dobro, vidimo se za 2 meseca 😀

Ja imam 13 i hyperOS i nemam ovaj Limited Charging. Samo ove prve dvije opcije... koji ROM/Device koristis?
14 Ultra HyperOS 1.0.3.0
Samo jedno pitanje. Da li je realno da preprodavci traze solidne doplate za Xiaomi Ultru kada nudim s24 ultru? Razumem da zele da skinu kozu sa ledja, ali dobro, vidimo se za 2 meseca 😀
Logicno, oni tvoj telefon racunaj mnogo manje kako bi zaradili od preprodaje. Prodaj ga pa onda kupi

ovaj HyperOS me izluđuje, od sjaja do očaja I obrnuto 😁

ne znam stvarno, što je najgore nisu ni oni sami, nego i Gugl i njihove aplikacije.
default dialer je Google dialer.
ono čudo ružno, odvratna bela pozadina, ne može da se stavi video background, ne može da se poziva svajpom na desno odnosno šalje SMS svajpom na levo po kontaktu.
morao sam Jolt dialer da instaliram, prvi put ga vidim ali bar mogu da promenim pozadinu da bude neka priroda, da stavim video za određene kontakte, može da se stavi način javljanja i odbijanja poziva kao kod Samsunga, može svajp po kontaktu za poziv.

HyperOS app drawer em ne može horizontalno šaltanje (može sa glupavim kategorijama), em ne može folder u draweru, značiiiii polomio bih ga.
pokušao sam da se mučim sa 3rd party launcherima, moraću izgleda Novu da platim i aplikaciju za gestures pošto gestures ne mogu da se koriste uz 3rd party launchere. 😁

i još tona nekih stvari koja me nervira, tipa nemogućnost da se namesti transparentost vidžeta i tako...
znači da mu kamere nisu ovakve i da ne leti sistem sa animacijama i generalno kako lepo radi, ili bih ga vratio nazad ili menjao sa sestrom i vratio se na S23u, mada bih radije da mi je neki Vivo pri ruci pa da to barem isprobam, baš mi se ne vraća na onu Samsungovu kameru i kočeći sistem.
ali da su sa opcijama i izgledom 4 klase iznad svih, jesu.
bilo bi idealno neki custom OneUI Rom da šibnem ovde ali da ima Xiaomijevu stock kameru i fluidnost.
devovi, poslušajte me 🤣🤣

edit- uvek sam se recimo pitao zašto ljudi traže neke weather aplikacije sa lepim vidžetima, ili kalendare, i zašto se muče sa onim kwgt vidžetima.
sad mi je jasno, nisu bili na OneUI-u. a vala i mene sad to čeka.
Javi ako budeš hteo da se otarasis te bede od telefona :)

Pitanje za korisnike Xiaomi 14 Ultre, a pre svega @psychofedex i @Immortal0907 🤔

Da li ste imali onaj čuveni problem sa magljenjem kamere i da li se telefon mnogo greje?

Ja sam trenutno na S23U, isto kao i @psychofefex što je bio 😅, ali evo naručena je 14 Ultra od Xiaomi-a (preko operatera) i to će mi biti prvo susretanje sa tim brendom (posle godina i godina Samsunga, i malo Huawei-a i iPhone-a). Javljam utiske kada ga ja buden testirao, verujem od utorka.

Pitanje za korisnike Xiaomi 14 Ultre, a pre svega @psychofedex i @Immortal0907 🤔

Da li ste imali onaj čuveni problem sa magljenjem kamere i da li se telefon mnogo greje?

Ja sam trenutno na S23U, isto kao i @psychofefex što je bio 😅, ali evo naručena je 14 Ultra od Xiaomi-a (preko operatera) i to će mi biti prvo susretanje sa tim brendom (posle godina i godina Samsunga, i malo Huawei-a i iPhone-a). Javljam utiske kada ga ja buden testirao, verujem od utorka.
I ja sam takodje bio na S23U :)

Nisam za sada imao problem sa magljenjem kamere. Ne greje se ovako nista posebno i neuobicajeno.

Bogme moj se grejao juče i prekjuče, doduše baš sam ga akao, i backup i instaliranje i drndanje i kamera i sve živo.
danas je već stabilniji.
ali i kad se grejao, bio je stabilan, nije bilo seckanja, izbacivanja, ničega, tako da je to ok.
gledao sam da mediatek u vivo 100x pro ide i na 50 stepeni što je previše ali isto bez padova u performansama.
ne možeš da staviš soc koji je snage kompjutera i da misliš da će da radi brzo i hladno. ne ide 🤣

što se kamere tiče, prvi put sam to čuo sad kad si napisao.
malo guglao, video da se radi kod 14 i 14 pro verziji, nisam nešto naleteo na previše vesti za ultru.
problema lično nisam imao.

Svaka čast momci, hvala Vam na detaljnim odgovorima 😉

Očekujem da uređaj kod mene bude u ponedeljak, pa ću ako ne do ponedeljka veče, i ja biti spreman da objavim neke prve utiske tokom utorka.

S23U je stvarno hladan telefon u većini situacija, osim nekog intenzivnijeg fotkanja i snimanja (igrice ne igram). Svestan sam da će Xiaomi biti topliji, koliko sam čitao toplota se dosta rasipa po bokovima, sa strana, što verovatno i održava stabilnost SoC-a.

Drago mi je što će i ovaj podforum imati jaku ekipu za razmenu iskustva i slične stvari 💪😃

Koja je fora sa Yettelom? Kasne dobrano u odnosu na ostale sa Ultrom.

Edit: evo ga od jutros, skuplje od ostalih očekivano. Ako gospodja bude htela da vozi trotinet, eto me opet u kineskom taboru 🇨🇳😁

Poslednja izmena:
Mislim da telefon već dolazi sa folijom na ekranu.

Bogme fino se greje ovo čudo.

sedim u sobi, fotkao 6 slika i napravio snimak od minut i po, ugrejao se baš, oborio ekran na 60hz.
ovo mi se sa s23u desilo možda 2 puta za godinu i po dana, doduše preko goodlocka sam podigao temperaturu da manje throttle-uje pa možda zato.

uglavnom, nije baš lepo iskustvo koji, četvrti ili peti dan.
ko zna šta će biti na leto kad napolju bude 40 stepeni.

Poslednja izmena:
Bogme fino se greje ovo čudo.

sedim u sobi, fotkao 6 slika i napravio snimak od minut i po, ugrejao se baš, oborio ekran na 60hz.
ovo mi se sa s23u desilo možda 2 puta za godinu i po dana, doduše preko goodlocka sam podigao temperaturu da manje throttle-uje pa možda zato.

uglavnom, nije baš lepo iskustvo koji, četvrti ili peti dan.
ko zna šta će biti na leto kad napolju bude 40 stepeni.
Kao sto sam i rekao. Ali npr tokom gledanja yt, obavljanja razgovora, ne greje se uopste kod mene.

Za 60hz ono sto sam primetio a isti je slucaj i na Honor Magic6 Pro, default podesavanje je da telefon sam odluci kada da koristi 60 a kada 120. Npr na TikToku je uvek 60hz iz nekog razloga. Tako da moguce i da je u tvom slucaju isti problem.

Resenje je da odes u settings > display > refresh rate i stavis na Custom 120hz. Takodje u "apps using high refresh rate" proveri da nema iskljucenih.

Kako dodjosmo od najbolje kamere u mobilnom telefonu do kamere nisu nesto *** :)

Prva slika onako.
Druga slika probali smo mesec da uhvatimo u kadar.
Treca slika sa 21 ultra...

Prilozi

• IMG_20240414_214934.jpg
    IMG_20240414_214934.jpg
    155.2 KB · Pregleda: 126
  • IMG_20240414_212333.jpg
    IMG_20240414_212333.jpg
    178.2 KB · Pregleda: 119
  • IMG-a3c5089504c2cd474b71654be2340501-V.jpg
    IMG-a3c5089504c2cd474b71654be2340501-V.jpg
    16.4 KB · Pregleda: 134
Prva slika onako.
Druga slika probali smo mesec da uhvatimo u kadar.
Treca slika sa 21 ultra...
Prva slika deluje losije ali verujem da je sa s21u jedno 10 puta losija. Daj i s21u pa da uporedimo. Mada cak i sa kompresijom foruma deluje relativno ok s obzirom kakvo je osvetljenje.
Sto se meseca tice, ne znam sta bih ti rekao ako kvalitet kamera sudis po tome kako slika mesec :D
ako bas zelis, imas Supermoon kod ostalih modova kamere pa ga slikaj.

Svakako nije za poredjenje 5x i 10x optika za to. to je kao kad bi uporedjivao 5x opticki Xiaomi na 7x i 3x Samsungovu na isto 7x.

znaš kad bi moj S23u mogao da napravi ovakvu fotku u takvom osvetljenje? nikad
1000012402.jpg

Kod xiaomia u postavkama kamere moras odabrati super moon. Evo sa mog xiaomi 13:

1713135732745.png

1713135765364.png

Naravno, i kod kineza i kod samsunga su te super moon fotke fake.

Kod prve slike ne kontam sta je problem sa slikom, sta je trebalo da ispadne?

Sve su to fejk slile mjeseca, tako da se ne zamarajte s time.
Malo sam se igrao sa x14u skoro mi je 2 puta ispala iz ruke u 10 min, nekako cudno lezi u ruci,

Imao sam priliku usporedit kamere x14 sa s23u pa eto ako koga zanima bacite oko

Vrh Dno