Šta je novo?

Xiaomi 13T/Pro

Jubilarni, 300-ti ciklus punjenja mog 13T-a :

Screenshot_2026-03-22-14-02-34-541_me.linshen.abattery.jpg

E tek sad kreće baterija da ti propada 😀 Ja moj punim 3 puta dnevno. Izdržaću do maja nekako. Ti si baš dosta posle nas kupio 13T

Prilozi

• 14483.jpg
    14483.jpg
    43.1 KB · Pregleda: 27
@Algol To bi onda značilo da si ga za ovih 900+ dana koliko ga imaš napunio svega 300 puta, dakle grubo rečeno svaki treći dan. Nešto tu ne štima..

896 dana, uključujući danas. Tako je. Ne znam što bih vas lagao... I nisam ga punio svaki treći dan (iako je to prosek), već sam ga samo dopunjavao svakog dana. Postoji razlika...
Možda kasnije nađem račun, ako ga još imam. Ne lažem, stvarno....

@Algol ma opušteno bre, ne kažem da lažeš, dopisujemo se na ovoj temi ima sigurno godinu dana, taman posla. Nego možda ti abattery nije lepo izmerio, ili jednostavno koristiš dosta manje telefon od nas. Ili su nama zapali primerci sa lošim baterijama, ko zna. Sve u svemu meni danas baterija traje 4h SOT , I ja sam kupio telefon 2023, ja mislim oko Nove Godine.

Evo, uspeo sam da nađem i račun.
Stvar je u tome kako ja koristim telefon - ne pričam dugo, moji razgovori su u proseku oko 5 minuta, pomalo fotkam, snimam tek ponekad, ne igram igrice, ne gledam TV niti filmove/serije... Sve u svemu, malo ga koristim. Potrošim oko 30-40 % baterije dnevno. I onda ga ujutru dopunim, tih 30-40% i to je sve.

Prilozi

• racun.jpg
    racun.jpg
    217.3 KB · Pregleda: 25
Moj 964 cuklusa, a ne koristim ga od 5. marta.

Evo, i račun sa neizbrisanim QR kodom, pa se može verifikovati online. U gornjem računu koji sam postavio sam izbrisao deo QR koda misleći da validacija sadrži moje ime i prezime, pa da ga baš ne sejem posvuda. Ali ne sadrži, pa eto.

Ovo oko malog broja ciklusa punjenja baterije - kad pogledam prethodne 2 i po godine, pa ja sam takoreći i koristio fon skoro samo za kratke razgovore. Nisam napravio ni 50-ak slika i oko 10-ak videa. Igrice - 0, TV - 0 puta, Internet - ponekad Youtube... Sve u svemu - mogu reći da sam prilično nezahtevan korisnik, kad je mob u pitanju. Otuda očuvana baterija. Neću kupovati 17T, to je sigurno. Ovaj mi je još uvek sasvim Ok. A za godinu, dve, kad se baterija degradira, onda će biti kupovina. I opet ću uzeti Xiaomi, jer mi se sviđa HyperOS, a i hardver mu je sad sasvim respektabilan. Eto...

Prilozi

• racun2.jpg
    racun2.jpg
    226.1 KB · Pregleda: 14
U suštini, najviše što me odbija od 15T pro je to što je nejasno koliku podršku imaju. Nalazio sam infomacije da dobija 5 velikih nadogradnji (do androida 20) i 6 godina ažuriranja. Prvo sam nalazio 3 i 4 godine. Posle 4 i 5,a sada 5 i 6...
Nema tu nista nejasno...

"The Xiaomi 15T Pro is supported with an industry-leading software update policy, featuring 5 years of major Android/HyperOS updates and 7 years of security patches. This means the device will receive updates until approximately September 2031, with official support extending up to Android 20."

"The Xiaomi 15T Pro is officially the longest-supported Xiaomi phone ever. It really shows the company is serious about long-term reliability for their top products."

Poslednja izmena:
Nema tu nista nejasno...

"The Xiaomi 15T Pro is supported with an industry-leading software update policy, featuring 5 years of major Android/HyperOS updates and 7 years of security patches. This means the device will receive updates until approximately September 2031, with official support extending up to Android 20."
Ma sve je to u redu. Postavio sam i zvaničan link gde to isto piše. Samo, šta će biti za sve ili tri godine, ko zna. Sa 13t dobili smo osakaćeni HyperOS2, a HyperOS3 još nismo nikakav. I kada (ako) dobijemo, ko zna na šta će to ličiti. A ima obećan i Android 17. Za 15T pro su se prvo pojavile informacije sa kraćom podrškom. Posle su je, verovatno pod pritiskom konkurencije, povećali. A šta će ispuniti, ko zna. Nepouzdani su.

Ako razmišljate o prodaji, tehnokrug daje skroz korektnu cenu i super su za saradnju. Na sajtu unesete podatke i pokaže vam procenjenu iznos koji možete da dobijete

Neće biti ništa. Telefon će otići na đubrište istorije i kao model neće biti zapamćen.

14547.jpg
Ovo nije klasični brzi odgovor AI, već je bio uključen istraživački mod, 60 globalnih izvora itd, čekao sam na obiman odgovor preko 10 min, ali sam izvukao suštinu i stavio je u jednu sliku. Uglavnom najslabije se prodala 15T serija, videćemo ovu 17T seriju kad izadje.

Moj 13t pro od oktobra 2023 baterija solidna.

Prilozi

• Screenshot_2026-03-31-21-12-10-766_me.linshen.abattery.jpg
    Screenshot_2026-03-31-21-12-10-766_me.linshen.abattery.jpg
    47.7 KB · Pregleda: 16
Poceo je telefon da mi se restartuje mislim da je jos uvek u garanciji ali je problem sto je zadnje staklo slomljeno vrv ne podleze vise garanciji zbog fizickog ostecenja?

Mislim da će te glatko odbiti, dovoljno je da kažu : kvar je nastao usled fizičkog oštećenja. Verovatno i jeste, može da bude nešto banalno tipa da se neki kablić otkačio sa matične ili se baterija malo pomerila / otkačila. Možeš da probaš za garancijom ali ja ne bi gubio vreme već bi ga odneo u servis da vidim šta je u pitanju i koliko bi koštala popravka. Ako je matična crkla tu se popravka ne isplati.

Poceo je telefon da mi se restartuje mislim da je jos uvek u garanciji ali je problem sto je zadnje staklo slomljeno vrv ne podleze vise garanciji zbog fizickog ostecenja?
Meni se resetovao i posle reseta nije mogao da se podigne sistem, stalno se gasio palio, znao je da se vrti sat vremena tako.
kad sam ga odneo u servis bio je razlog dugme za zaključavanje. Stavio novo i radi nema reseta. Nije previše para servis.

Meni je zalicilo na to Ali mi ovako nikada nije bagovalo pa kao vrv nije to

Ni meni, samo jedan dan dok je stajao na stolu sam se poceo resetovao, dodje do jednog dela i opet u krug tako, rekli mi u servisu odma da je dugme i rešio problem. Pokaze logo pri podizanju i onda zavibrira i opet se resetuje.

Po ovome što piše ispadne da neće dobiti android 17 kako je planirano prilikom izlaženja, ako se dobro sećam.
Ako ja dobro tumačim poslednji rečenicu, jer to ispadne da ne poštuju što su rekli. Baš je xiaomi zatajio da updejtima za ovaj telefon

Nazad
Vrh Dno