Šta je novo?

Xiaomi 13T/Pro

Nije puno...

Prilozi

• Screenshot_2025-09-11-09-57-35-230_me.linshen.abattery.png
    Screenshot_2025-09-11-09-57-35-230_me.linshen.abattery.png
    8.9 KB · Pregleda: 31
Kod supruge 636 ciklusa i već mora dva puta da se puni dnevno.

Relativno mali broj ciklusa kod mene jer ga dopunjavam jednom dnevno, ujutru, kad ustanem. Još mi se nije desilo da mi iscuri baterija skroz, u toku dana. Ali, već sam pisao kako ja koristim fon, da se ne ponavljam.

Moj, ako se dobro sećam, za 17 dana druga godina od kad sam ga prvi put uključio. :)

Kod mene je 639, ali nemam pojma koliko može baterija da izdrži.
Nažalost, koristim ga više nego što bih voleo pa onda vodim računa da ga punim i kad nije prazna baterija, da mi se ne bi ugasio kad mi stvarno treba.

@Algol Ti si odličan, znači da ti je baterija do sada od 0-100 (sabira se to, recimo ako si ga punio od 10% do 60% i posle još 50%, to se računa kao jedan ciklus) napunjena 212 puta odnosno ciklusa. Sad vidim zašto ti baterija izdrži ceo dan (pisao si pre u komentarima). Meni ne može, poslednjih par meseci punim ga 2 puta dnevno. Najverovatnije cu u skorijem vremenu da menjam bateriju, samo da nadjem original, i neki profesionalac da mi to zameni.
je li se računa kao ciklus svaki put kad dođe na 100%? npr. dopuniš ga sa 52 % do 100% to mu je ciklus?

Ne verujem ja 90% vremena bateriju punim do 80%. Recimo od 10-20% kad se isprazni pa je punim do 80%.
Da je tako kako kazes ja ne bih imao ovde najveci broj ciklusa.
Mislim da se racuna od 80% pa navise ne mora da bude 100%.

Ne verujem ja 90% vremena bateriju punim do 80%. Recimo od 10-20% kad se isprazni pa je punim do 80%.
Da je tako kako kazes ja ne bih imao ovde najveci broj ciklusa.
Mislim da se racuna od 80% pa navise ne mora da bude 100%.
Od 0 do 100 je ciklus. Može i 2 x od 50 do 100, 3 x od 10 do 80 su 2 ciklusa 1 10%! 🤣

Ako ti padne na 0% pa ga dopuniš do 100% - to ti je jedan ciklus.
Ako ti padne na 10% pa ga dopuniš do 80% pa ti padne na 50% pa ga dopuniš do 80% - to ti je takođe jedan ciklus.
Kod parcijalnog dopunjavanja sabiraju se procenti međusobno do 100% i to čini jedan ciklus. Ako pretekne to sabiranje stotku, što ostane ide u novi ciklus.
Primer: padne ti na 20%, ti ga dopuniš do 80$ pa ti padne na 30% pa ga dopuniš opet do 80% - to je jedan ciklus plus 10% novog ciklusa.
Tako ja mislim da ide.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno