Šta je novo?

Xiaomi 13T/Pro

meni je izgleda malo bolja baterija ali mora da padne jedan factory reset posto je SOT ocajan.

Pa kako je baterija bolja ako je SoT očajan, drži duže u standby???

Meni jedino što se čini drugačije je da brže spadne baterija sa 20% na 0% 🤷‍♂️

Ja sam, nažalost, posle mi 9t, Poco f3, 12t i 13t, zamenio 13t za Motorolu edge 50 neo. Odmorio sam se od gledanja u bateriju i čekanja da isprave greške novim ažuriranjem (na Motoroli mi je baterija u 20 do 8 na 60%, a skinuo sam ga sa punjača jutros u 20 do 6).

Prilozi

• Screenshot_20250606-194003.Battery care.png
    Screenshot_20250606-194003.Battery care.png
    84.6 KB · Pregleda: 61
Dimensity 7300 na Motoroli je ipak i slabiji dosta od 8200 na 13t, očekivano da je baterija bolja.
Meni je nedostatak dual apps mogućnosti nepremostiva mana Motorole tako da ih i ne uzimam u razmatranje.

Nisam koristio dual apps, ali su nešto uveli kroz android 15, cloned apps ali kod mene može samo viber. Nije da hvalim ovu Motorolu ima i ona mana - lošija kamera od 13t, ponekad secka u radu... Čini mi se da Xiaomi vrhunski hardver koji ugrađuje u telefone ne parti softverski...

Prilozi

• Screenshot_20250606-204155.Settings.png
    Screenshot_20250606-204155.Settings.png
    64 KB · Pregleda: 48
I to je pomak za Motorolu, pre godinu i po nije bilo te mogućnosti.

Ja sam nocas uradio factory reset sada ce da vidimo sta ce da se desi.

Treba mi ponoc ako neko zna gde da proverim tu opciju. Sam OS ima neki kao AI ili kako god se zove i po tome gleda kako ja koristim telefon i optimizuje bateriju i on to gleda 2 3 dana i posle je kao malo bolja baterija kada bude 100% gotovo, e sada ja ne mogu da nadjem gde je to.

Nije valjda toliko pao 😤
Ja ga preko 500€ platio. Kako bre ne valja 😂 da se udaras u pedu ako toliko sad kosta mada ne verujem da je toliko pao 13T Pro.
Za 180€ bolji ni neces naci za gaming

Misli na običan 13T, ne Pro. Mada šta je za čuđenje, 2 godine star uređaj.

Ako je za obican, ok, nije star 20 godina i nije u pocetku kostao 300 nego duplo vise mislim na Pro.
Nema veze sve ok.

Drugari samo da se javim da sam prodao moj xiaomi 13t star 20 meseci, za 250e pre nedelju dana i kupio samsung galaxy a56 8/256gb za 42k. Nisam planirao, ali me je samsung oduševio na prvu, kad sam ga pozajmio od drugara, tačnije kvalitet izrade, aluminijumski frame i uopšteno njegov izgled. Ekran i kamere su za nijansu bolje, ali softver, AI funkcije i BATERIJA su mnogo bolji! Znači svi oni AI noviteti za koje smo mi zakinuti na 13t modelima, nalaze se ovde na samsungu, (circle to search, napredniji editori u galeriji, prepričavanje članka na netu jednim klikom itd), veća customizacija za teme i always on, itd. Baterija prebaca dan! Ja sam 13t poslednjih mesec dana punio dvaput dnevno, a nikada nisam igrao igrice, to me ne interesuje. I to je najveći razlog zašto sam prelomio i kupio drugi telefon, sve ostalo sam mogao da progutam. Jedina mana kod samsunga je sporije punjenje, treba mu sat i 50 min da se napuni, doduše punim ga sa xiaomi punjačem, nisam hteo da dokupljujem, mislim da ne smeta. Pozz

Drugari samo da se javim da sam prodao moj xiaomi 13t star 20 meseci, za 250e pre nedelju dana i kupio samsung galaxy a56 8/256gb za 42k. Nisam planirao, ali me je samsung oduševio na prvu, kad sam ga pozajmio od drugara, tačnije kvalitet izrade, aluminijumski frame i uopšteno njegov izgled. Ekran i kamere su za nijansu bolje, ali softver, AI funkcije i BATERIJA su mnogo bolji! Znači svi oni AI noviteti za koje smo mi zakinuti na 13t modelima, nalaze se ovde na samsungu, (circle to search, napredniji editori u galeriji, prepričavanje članka na netu jednim klikom itd), veća customizacija za teme i always on, itd. Baterija prebaca dan! Ja sam 13t poslednjih mesec dana punio dvaput dnevno, a nikada nisam igrao igrice, to me ne interesuje. I to je najveći razlog zašto sam prelomio i kupio drugi telefon, sve ostalo sam mogao da progutam. Jedina mana kod samsunga je sporije punjenje, treba mu sat i 50 min da se napuni, doduše punim ga sa xiaomi punjačem, nisam hteo da dokupljujem, mislim da ne smeta. Pozz
Supruga je pre desetak dana uzela A56. Ja lično ne bih menjao moj 13T za njega, najviše zbog softvera. Meni lično više leži Xiaomi-jev softver. Samsung ov baš ne volim. Stvar ukusa...

a i sa baterijom si se bas usrecio... sacekaj malo, pa ces videti :)

Pa A55/A56 su manje proždrljivi od 13T. Mnogo toga je do MediaTeka i modema, ja sam specifičan slučaj jer zbog posla dosta pričam plus dual sim pa je veća potrošnja ali ne pamtim telefon na kome mi je telefoniranje pojelo pola baterije u toku dana.

1000075984.jpg

Dobio sam ažurira je kad sam prebacio region na Sjedinjene države

Prilozi

• Screenshot_2025-06-23-19-05-30-071_com.android.updater.png
    Screenshot_2025-06-23-19-05-30-071_com.android.updater.png
    162.6 KB · Pregleda: 35
  • Screenshot_2025-06-23-19-17-44-193_com.android.updater.png
    Screenshot_2025-06-23-19-17-44-193_com.android.updater.png
    169.6 KB · Pregleda: 31
  • Screenshot_2025-06-23-19-17-55-977_com.android.updater.png
    Screenshot_2025-06-23-19-17-55-977_com.android.updater.png
    118.2 KB · Pregleda: 18
  • Screenshot_2025-06-23-19-18-07-254_com.android.updater.png
    Screenshot_2025-06-23-19-18-07-254_com.android.updater.png
    277.1 KB · Pregleda: 17
  • Screenshot_2025-06-23-19-18-22-569_com.android.updater.png
    Screenshot_2025-06-23-19-18-22-569_com.android.updater.png
    210.2 KB · Pregleda: 26
Ažurirao sam telefon na 2.0.202, koga po drugim forumima iz nekog razloga zovu 2.2 hyperOS. Odradio hard reset. Ovako, baterija ista. Animacije kažu da su promenjenje, mada ja ne primećujem. Font mi se promenio, sada mi je sitniji u web pretraživaču u odnosu na to kakav je bio. Našao sam rešenje i u postavkama povećao na 145% (ranije nisu bili ti procenti). Automatsko osvetljavanje ekrana ne radi dobro kao pre, sada često ručno podešavam osvetljenje, jer mi je preslabo. Prijavio sam problem u feedback. Promenili su dizajn kamere i podešavanja, sad ne znam dal se tripujem ili šta već, ali nije mi to to. Na autentic modu previše mi zatamni uglove fotografije, kontrast je jak. Slučajno dok sam testirao kameru i slikao, primetim da je limenka coca cole nekako svetla kao da vuče na narandžasto. Prebacim u vibrant mode, i boje su vernije odnosno bolje, samo mi je kompletna slika svetlija. Stavio sam ekspoziciju na -0.3 da to ispravim i sačuvao podešavanja. Znači sada u autentic mode boje nisu dobre. Još nešto, noćni mod mi se sada uvek pali, bez obzira što sam ga isključio u podešavanja. Znači kad slikam napolje nebo recimo, ono bude plavo, kao da se razdanilo. Užasno me to nervira! Probajte sad da slikate nešto napolju i videćete da se noćni mod uvek sam uključuje, i javite mi jel se i vama to dešava. Prijavite taj problem tamo u podešavanja, da bi ispravili. Izgleda da ću to tada slikati u pro modu, jer imam veću kontrolu. Nisam zadovoljan ovim ažuriranjem, prvi put da primetim bagove.

. Užasno me to nervira! Probajte sad da slikate nešto napolju i videćete da se noćni mod uvek sam uključuje, i javite mi jel se i vama to dešava.
Meni se ne uključuje automatski noćni mod ako je isključen u podešavanjima.

@todoss hm, nije ni meni pre, ali eto sad mi baš prosvetli nebo (slikao sam ulično svetlo). Moguće da nešto mene algoritam zeza u kameri, resetovaću je u podešavanja i izbrisati keš memoriju pa ću da probam. Uključivao sam i neke automatske fokuse u podešavanja kamere što su dodali, možda je i zbog toga.

@todoss hm, nije ni meni pre, ali eto sad mi baš prosvetli nebo (slikao sam ulično svetlo). Moguće da nešto mene algoritam zeza u kameri, resetovaću je u podešavanja i izbrisati keš memoriju pa ću da probam. Uključivao sam i neke automatske fokuse u podešavanja kamere što su dodali, možda je i zbog toga.
Nebo hoće da dotera AI. A što se tiče nadogradnje, nema nekih velikih poboljšanja kao prošla. Verujem da je ovo priprema za HyperOS 3.

@todoss Nadam se. Evo sedim u dvorištu sad, prijatnija temperatura, pijem pivce. I reko ajde opet da slikam nebo. Evo ti slike. Prva slika, automatski mod, noćni mod isključen. Druga slika noćni mod uključen. Nije ovako bilo, znam, imam stare slike, nisu dobro podesili algoritam kamere ovaj put... Srećom tu je pro mode, noćne slike tu izgledaju baš onako kako ja hoću, tj ono što vidim golim očima, slika 3, a slika 4 su moji uneti parametri u pro modu. Opet kažem nadam se da će to popraviti, ali mora da im se skrene pažnja na to.

Prilozi

• IMG_20250630_213101.jpg
    IMG_20250630_213101.jpg
    92.5 KB · Pregleda: 28
  • IMG_20250630_213324.jpg
    IMG_20250630_213324.jpg
    46.4 KB · Pregleda: 30
  • IMG_20250630_230804.jpg
    IMG_20250630_230804.jpg
    32.2 KB · Pregleda: 28
  • IMG_20250630_231406.jpg
    IMG_20250630_231406.jpg