Šta je novo?

Xiaomi 13T/Pro

Dešava se meni na 13T ali ne uvek, ponekad.
Primetio sam uglavnom posle korišćenja nekih applikacija koje troše memoriju više
Pa to je to, 13T Pro ima 12GB memorije i nikad mi se to nije desilo a ne restartujem ga i po preko mesec dana nikad nije nigde i niucem zabagovao i zato sam uvek govorio da je bolji pro od obicnog iako neki ovde kazu obrnuto, nemoguce je jer je u svemu bolji pro, jeste skuplji ali i s razlogom taman toliko koliko i vredi vise, da je preko toga(pricam kad je bio nov) ne bi bilo realno i bio bi preskup za ono sto nudi, ovako je bio taman max koliko po meni vredi to parce HW i SW a sada je jos bolji sa SW nadgradnjom a nadam se jos mnogo bolji sa HyO2 to cekam da mi stigne pa cemo videti.

Na EU romu ništa ne koči. Verovatno će sledeća nadogradnja rešiti to i na globalnom. A između 13T i 13T pro je kozmetička razlika koja se može videti samo na testovima. Za poređenje koliko znači 12GB rama naspram 8, u vreme kada su izašli 13T i 13T pro najbolji telefon ikad napravljen bio je Samsung Galaxy S23 ultra i imao je memorijsku konfiguraciju 8/256.

A s24 modeli sa cenom od 500+ evra imaju 8 giga rama i to se prodaje samo tako. Kako li će oni raditi za godinu dve.

Za 13T Globalni, prijavljuju da, su dobili HyperOS 2.0 za regione Egipat i Španija.

Par dana menjao regione , i ništa. Malopre prebacio na Egipat i odmah povukao update.

Prilozi

• Screenshot_2024-12-20-20-36-08-547_com.android.updater.jpg
    Screenshot_2024-12-20-20-36-08-547_com.android.updater.jpg
    80.5 KB · Pregleda: 20
Da li android auto radi kako treba, vidim da se mnogi žale?

Je li nešto drugačiji sistem namijenjen za region npr. egipta ili za naš region?
Jeste, što se tiče prognoze i par informacija na lock screen-u. Čim sam vratio na region Srb, nema nikakve razlike. Dalje nisam puno cackao. Imam sutra dan pred sobom.

jel nasao neko neko staklo za 13T koje lepo nalegne na displej? ja narucio neko na AE, ali na ivicama uopse ne naleze

Pazario Nilkin sa AE, ali evo od februara kada sam uzeo telefon još uvek stoji u fioci, i dalje sam na fabričkoj foliji.

jel nasao neko neko staklo za 13T koje lepo nalegne na displej? ja narucio neko na AE, ali na ivicama uopse ne naleze
Ja koristim ova antispy, zalepljena preko fabričke folije.

Mogu posle kad budem kod kuće da ti slikam drugim telefonom kako izgleda na ekranu.

Jedino što otisak prsta ne radi kao i kod većine antispy stakala

Naležu one sa crnim ramom, a one skroz providne ne. Ulazi vazduh po krajevima. Ima za njih i ono ulje da se stavi po ivicama, ali em je masno, em kratko traje.

pa ne naleze ni ona nego se ne vidi zbog crnog okvira :)

^^za slučaj da si odgovorio na moj post - Gorespomenuta folija dobro naleže, jer je folija/film u pitanju, pa prati ekran telefona celom površinom i nema vazdušnih džepova oko ivica. Od par stakala što sam probao, sva su imala te džepove.

I ja trenutno koristim foliju. Nalegne lepo, ali je mekana i mora mnogo da se pazi. Nokat može da je izgrebe,a da ne govorimo ključevi u džepu.

da, da. folija ce naleci dobro. mislio sam na stakla sa crnim ramom

Ja sa staklima sa crnim ramom imam odlična iskustva,sa svim telefonima. Jedino što se malo na jakom suncu ekran bolje vidi bez njega, ali lepo leže i lepo štiti. Kad počne da puca, obično mora odmah da se menja jer može da poseče.

I ja trenutno koristim foliju. Nalegne lepo, ali je mekana i mora mnogo da se pazi. Nokat može da je izgrebe,a da ne govorimo ključevi u džepu.
Ova mat folija koju sam linkovao gore nije uopšte tako mekana. Npr. ponekad noktom skinem neku flekicu, generalno mnogo je čvršća od hidrogel filma.

Jel skidao jos neko hypr os2.0 sa A15 preko regiona Egipat?

Jel sve sljaka normalno kao da je za Evropu?

Skinuo sam ja region Egipat i vratio na Srb. Sve šljaka odlično. Za sada nisam primetio neke greške. Nisam radio ni hard reset, samo restart. Od pozitivnih stvari što sam uočio je da kamera noću slika primetno bolje kao i HD portret, i baterija baš bas bolje drži. 13T je model, 2.0.2.0.

Jel radio neko reparaciju stakla za 13t pro ili bilo koji drugi model telefona?
Intersuje me dal valja to ili je bolje menjati komplet displej, inace malopre mi ispade telefon na beton i u cosku malo iznad polovine ekrana mi puce malo stakla, sve radi od taca i preko te pukotine, nema niceg na ekranu dakle samo staklo u jednoj tacki puklo.
Ako je neko radio, ili zna gde bi bilo najbolje to uraditi nek napise ja se od sutra bacam na trazenje ali ako je neko imao iskustva i moze da preporuci nekog nek javi.
Nadjoh malopre neki servis iz NSa ja sam iz BGa al nije problem da odem i van ako ce dobro uraditi i ako ne biju po usima. Koliko videh iz oglasa za ovaj model 13t pro kazu da kosta 8000 din.
Vredi li?
Hvala

Skinuo sam ja region Egipat i vratio na Srb. Sve šljaka odlično. Za sada nisam primetio neke greške. Nisam radio ni hard reset, samo restart. Od pozitivnih stvari što sam uočio je da kamera noću slika primetno bolje kao i HD portret, i baterija baš bas bolje drži. 13T je model, 2.0.2.0.

Hvala na info. Kakva ti je bila baterija pre update(koliki SOT si okvirno izvlacio?)

4k ima samo 30, makar kod mene. Ne znam za druge regione da li ima neke razlike. A za SOT ne mogu reci precizno. Uglavnom mi telefon stoji dok vozim, samo BT spojen sa slušalicom , kao i kad dodjem kuci. Dok na granicama kada čekam , ne gasim ga. U petak veče , kada je povlačio update, skinuo sam ga sa punjača 95%, i tek sinoć (nedelja veće ) sam ga stavio na punjac 15% baterije. Izvukao mi 2 dana. To mi se nije desilo do sada. U subotu sam ga njakao do panja, kao malo dete, da probam sve što mi padne na pamet, dok je nedelju veći deo dana odmarao.

4k ima samo 30, makar kod mene. Ne znam za druge regione da li ima neke razlike. A za SOT ne mogu reci precizno. Uglavnom mi telefon stoji dok vozim, samo BT spojen sa slušalicom , kao i kad dodjem kuci. Dok na granicama kada čekam , ne gasim ga. U petak veče , kada je povlačio update, skinuo sam ga sa punjača 95%, i tek sinoć (nedelja veće ) sam ga stavio na punjac 15% baterije. Izvukao mi 2 dana. To mi se nije desilo do sada. U subotu sam ga njakao do panja, kao malo dete, da probam sve što mi padne na pamet, dok je nedelju veći deo dana odmarao.

Deluje da su solidno optimizovali bateriju.
Ja probao da saltam izmedju Egipta/UK i Francuske, al nema update-a, tako da je ovo samo za Global verzije. EEA jos nista za 13T

Samo za Globalne. Za EU je izašao 1 0.17.0,ali izgleda da ga je dobilo baš malo ljidi.

Znači ne može štetiti ovaj egipatski sistem? A može li biti da ce ovaj za naš region ili neki evropski biti bolji, sa više mogućnosti?

Vrh Dno