Šta je novo?

Xiaomi 13T/Pro

Da li je neko imao problema sa punjenjem 13T? Kada sam ga uzeo, radio je jedno 3 do 4 dana na 67W , sa punjačem što se dobija uz njega. Posle toga sam od sebe počeo da diskonektuje i uključuje punjenje, nema više 67W, samo quick ili fast punjenje, kako kad mu se prohte. Probao druge punjače i kablove, čišćenje slotova , reset telefona i ništa ne pomaže. Jedino kada ga spojim na burazov 120W od 12ice, onda puni 67W. Isto se dešava sa ženinim 11s. Sve mislim da je do HyperOS-a, ali nisam siguran. Dal neko ima neki savet ili slično iskustvo? Trenutno je na njemu 1.0.4.0 UMFMIXM

Da li je neko imao problema sa punjenjem? Kada sam ga uzeo, radio je jedno 3 do 4 dana na 67W , sa punjačem što se dobija uz njega. Posle toga sam od sebe počeo da diskonektuje i uključuje punjenje, nema više 67W, samo quick ili fast punjenje, kako kad mu se prohte. Probao druge punjače i kablove, čišćenje slotova , reset telefona i ništa ne pomaže. Jedino kada ga spojim na burazov 120W od 12ice, onda puni 67W. Isto se dešava sa ženinim 11s. Sve mislim da je do HyperOS-a, ali nisam siguran. Dal neko ima neki savet ili slično iskustvo?
Kod mene je takva situacija sa Xiaomi 13

Ja nemam problema sa mojim 13T Pro puni sa 120W max i sa originalnim i sa jednim kojeg sam kupio preko AE jel mi dva trebaju, al moguce da neko ima SW problem e sad ne znam kako neki imaju drugi nemaju taj problem ali to je jedino logicno resenje da je do HyOSa ali kako ne pogadja sve to mi nije jasno.

Veurj da nemam pojma. Probao sam ga na 5 punjača, i originalnih, i od Huawei-a i od 120W. Jedino na tome od 120W puni kako treba. Nadam se da je softverski problem i da će rešiti sa apdejtom. Inače mora na reklamaciju pa nek oni izbijaju oči.

Da li neko ima preporuku za neki dialer?
Ovaj google je takva kršina da nemam reči, najbanalnijih informacija nema, gledam call history, hoću da vidim pozive od srede, imam samo info da je poziv bio u sredu, nema informacije u koje tačno vreme, trajanju poziva, bukvalno nikakvih detalja.

Da li je neko imao problema sa punjenjem 13T? Kada sam ga uzeo, radio je jedno 3 do 4 dana na 67W , sa punjačem što se dobija uz njega. Posle toga sam od sebe počeo da diskonektuje i uključuje punjenje, nema više 67W, samo quick ili fast punjenje, kako kad mu se prohte. Probao druge punjače i kablove, čišćenje slotova , reset telefona i ništa ne pomaže. Jedino kada ga spojim na burazov 120W od 12ice, onda puni 67W. Isto se dešava sa ženinim 11s. Sve mislim da je do HyperOS-a, ali nisam siguran. Dal neko ima neki savet ili slično iskustvo? Trenutno je na njemu 1.0.4.0 UMFMIXM
Meni uvek puni 67W sa originalnim punjačem i kablom. Neće ako stavim drugi kabl koji podržava punjenje 100W. Imaš li mogućnost da pozajmiš od nekoga drugi Xiaomi punjač i kabl od 13T, da probaš sa njim?

Da li neko ima preporuku za neki dialer?
Ovaj google je takva kršina da nemam reči, najbanalnijih informacija nema, gledam call history, hoću da vidim pozive od srede, imam samo info da je poziv bio u sredu, nema informacije u koje tačno vreme, trajanju poziva, bukvalno nikakvih detalja.
True phone, koristim vec par godina ne bih je menjao nikad.
Namestis jednom i napravis backup instaliras na novi fon recimo ucitas i vrati ti sve postavke, a ima svega od podesavanja da to nigde nisam video i radi top.
Preporuka, probaj pa javi.

ja imam 13t pro. sa njegovim punjacem ide 120w max a sa punjacem sa alija od 120w puni isto 120w ali bez onog max. sporije od originala. kad puni sa originalom 120w max ugreje se i bude mlak.

True phone, koristim vec par godina ne bih je menjao nikad.
Namestis jednom i napravis backup instaliras na novi fon recimo ucitas i vrati ti sve postavke, a ima svega od podesavanja da to nigde nisam video i radi top.
Preporuka, probaj pa javi.
meni pri svakom pozivu izbaci prozor da mu omogućim u sistemskom meniju uslugu pristupačnosti, ali kad kliknem da mu to omogućim izbaci prozor i kaže usluga zabranjena zbog moje sigurnosti, haj budi pametan

Ovo je tema za 13T i 13T pro. Naši telefoni nemaju memorijsku karticu pa da probamo, ali, kao što si i sam rekao, možda je problem u tome što je melodija na kartici. Pokušaj da je prekopiraš u memoriju telefona, folder Ringtones.
Imam 13T i isto nisam uspela, iako su mi fajlovi u unutrašnjoj memoriji. Dodatni problem je i što pola muzičkih fajlova telefon vidi i hoće da ih reprodukuje, a pola neće. Ko će ga znati zašto. Identično se dešava i sa dokumentima i fotografijama, nastalim na laptop-u ili u prethodnom telefonu (Xiaomi Redmi Note 9 Pro).
Viber je nekim čudom prihvatio "moj" zvuk i zvona i notifikacija. To sam postigla (ne znam kako) i sa melodijom za pristigle SMS-ove, mada me nervira što ista melodija svira i kad primim novi mail. Međutim, da personalizujem zvuk zvona kad me neko meni poseban zove, to nema šanse. Navodno ceo proces prođe kako treba, ali kad me taj neko pozove ipak telefon ne zvoni kako sam odredila. Ne zvoni čak ni onako kako sam namestila za sve kontakte, već se emituje zvuk neke greške, vrlo iritantan. Da bih to ispravila "problematični" kontakt moram da obrišem i da ga unesen ponovo kao novi. To sve, uz mnogo drugih stvari, me izluđuje. Čudi me da dosad telefon nisam zafrljačila kroz prozor ili ga olupala o pod.

Sad sam probao i radi. Možda iz nekog razloga tu datoteku ne može da reprodukuje kao melodiju...

Sad sam probao i radi. Možda iz nekog razloga tu datoteku ne može da reprodukuje kao melodiju...
Probala i moje muzičke fajlove i fabričke i razne formate istih. Neće, pa neće. Na kraju mi za sve svira isto (moj fajl, ne fabrički; eto taj prihvaćen kao generalni, a kao pojedinačni jok). Ne mogu da se nerviram. Kažem iskreno, desiće mu se svašta (telefonu), iako mi to uopšte nije svojstveno.

Veurj da nemam pojma. Probao sam ga na 5 punjača, i originalnih, i od Huawei-a i od 120W. Jedino na tome od 120W puni kako treba. Nadam se da je softverski problem i da će rešiti sa apdejtom. Inače mora na reklamaciju pa nek oni izbijaju oči.
Mislim da je softverski, jer se meni ovaj problem javio odmah nakon poslednjeg azuriranja.

Čekamo...

Prilozi

• img_2_1717855980057.jpg
    img_2_1717855980057.jpg
    23.9 KB · Pregleda: 59
  • img_1_1717855970526.jpg
    img_1_1717855970526.jpg
    197.7 KB · Pregleda: 60
Za Xiaomi 13T Pro izašao Android 15 Developer Preview!

Inflacija OS.

Tek sad sam odlijepio onu fabričku foliju preko ekrana, i savjetujem svakome ko još nije da to uradi. Zalijepim neku nešto apolo od 10eur, potpuno drugi osjećaj, vidljivost, boje, vrlo malo ostaju otisci . Znači bolje ništa nego ona fabrička folija

Tek sad sam odlijepio onu fabričku foliju preko ekrana, i savjetujem svakome ko još nije da to uradi. Zalijepim neku nešto apolo od 10eur, potpuno drugi osjećaj, vidljivost, boje, vrlo malo ostaju otisci . Znači bolje ništa nego ona fabrička folija
I ja sam sve skinuo. Mnoooogo bolji telefon!

I ja sam sve skinuo. Mnoooogo bolji telefon!
Znaci bolji ekran kad se skine folija?

Ja sam razmisljao da to uradim, al znam da svi hvale fabricke folije kao jedne od pouzdanijih- nevezano za brend :D

Isto kao cinjenica da kad menjas bateriju, nikad ne moze da drzi kao fabricka.

Ma ja sam skinuo i foliju i navlaku. Stavljao sam razna zaštitna stakla, a posle hydrogel film. Hydrogel film daje bolji osećaj nego zaštitno staklo. Ne sećam se kako je bilo sa fabričkom folijom, ali sada bez ičega mi je i lepši i bolji ekran.

Znaci bolji ekran kad se skine folija?

Ja sam razmisljao da to uradim, al znam da svi hvale fabricke folije kao jedne od pouzdanijih- nevezano za brend :D

Isto kao cinjenica da kad menjas bateriju, nikad ne moze da drzi kao fabricka.
Iznenadićeš se i izgledom ,osjećajem, vidljivost je na suncu puno bolja, sa fabričkom folijom davao je neki ružni plavi odsjaj.

Izlazi 1.0.8.0 verzija za Xiaomi 13T PRO, EU rom.

Prilozi

• Screenshot_2024-06-21-19-37-15-917_org.telegram.messenger.png
    Screenshot_2024-06-21-19-37-15-917_org.telegram.messenger.png
    73.8 KB · Pregleda: 27
Koliko vam drži baterija?
Meni ni jedan dan ne može da sastavi, tj. 12 sati.

Pa problemi su počeli kada je došao hyperos

Vrh Dno