Šta je novo?

Xiaomi 12T/Pro

Posle zadnjeg apdejta baterija mi je katastrofa na 12 pro .Da li još neko ima sličan problem ? Preko noći ode 10% . U laganom radu preko dana ,malo surf,priča ,dopisivanje i do podne već mora na punjač ,pa uveče opet .Znači nema igranja niti gledanja serija niti bilo šta drugo . Mislio sam da je baterija vrisnula jer je tel već 2 i po godine ,promenio bateriju i ista stvar 🤦 .

Poz svima

Kao vlasnik 10T pro i 12T pro i kao amater-serviser da napisem par stvari

Za razliku od 10T pro i 11T pro, koji imaju hardverskih problema (lose lemljeni cipovi, nisu vremenski sigurni) 12T pro se pokazao mnogo bolje

Zasto je "osakacen" u odnosu na 11T pro, je verovatno pomama za T serijom koja je otprilike Flagship Lite za svakog ko zeli ekstra jak telefon a da ne da 1000+ mark cenu, te je Xiaomi odlucio da "smanji" na ekstra specifikacijama nosioca T serije u ovom modelu, i zbog toga u poredjenju sa 11T Pro dvanestica nema Victus staklo (obicna gorrila 5), nema Aluminijumski okvir vec plasticni, iako ima noviju Snapdragon plocu ima sporiji rezim punjenja, i jos par stvari

Ono sto je problem kod 12T pro je definitivno lose ispeglan softver u odnosu na iznutrice

Kao dugo-vremena vlasnik, nisam nasao resenje osim da se uz root izbaci apsolutno svaki pre-installed app, gde je razlika u koriscenju vise nego primetna.

Postoji nacin i bez root-a da izbacite brdo appova ili da ih stavite na disabled, ali najbolji rezultat se postize sa root i izbacivanjem djubreta

Apsolutno svaki problem koji imate - punjenje, misteriozno praznjenje, lag u koriscenju, seckanje, freeze, i ostalo, se resava hevi modifikovanjem default paketa aplikacija

Dal te aplikacije rade nesto u pozadini i koja ima permission za wake-lock, resenje deluje mozda i nepovezano, ali deluje. Tako da ko ima ikakvih problema, neka proba izbacivanjem svih app-ova koji su preinstalled a inace ih ne koristite (ja recimo nemam ni spotify, ni Facebook, ni nista, osim YT-a)

Tek tako, imacete na raspolaganju kompletnu moc 8 gen 1+ chipa, i pravu snagu telefona

Нема још HyperOS 2 ни код осталих?

Meni je loša autonomija na HOS1 a kako ce raditi na dvojci ko zna .

Degradirala baterija,normalno je to,2 ipo god telefon..
Inace sam na DerpfestOS.

Što kažeš normalno degradiralo kao i na ostalim telefonima, isto za ovo brzo punjenje bilo je na početku priče i halabuke da će brže i uništiti bateriju, na kraju to ispade samo loš marketing od strane konkurencije. Dodatno svi mi nainstaliramo nekih aplikacija koje i ne koristimo treba to barem u pola godine precistiti.

Samo kad bi se mogla menjati baterija sa orginalnom,kao rezevni deo da se naruci,to bi nama korisnicima bio pravi pogodak..Dok za Xiaomi pucanj na prodaju drugih novih serija telefona.
Realno ovakav telefon sa ovakvim perfomansama radi kao prvog dana,bez stucanja,sve osim baterije..

Управо је стигла надоградња, мало да се телефон стабилузује па јављам утиске

Degradirala baterija,normalno je to,2 ipo god telefon..
Inace sam na DerpfestOS.
Promenio bateriju pre mesec dana i isto se ponaša ,kao da je nisam ni menjao . Verovatno je i nova baterija neka no name iako su delovale identično po etiketi .Nisam očekivao ne znam kakav skok u autonomiji ali da malo bolje drži ipak jesam . Ko će ga znati možda je i do tone aplikacija u telefonu koje imam .Ali da telefon radi kao i prvog dana to stoji . Zanima me samo kako će se ponašati sa HOS2 kada nam stigne .

Prvi problem posle update-a. Kad me neko zove , telefon samo zavribrira , i nastavi da zvoni na Huawei gt3 pro smart watch. Kad se javim , ne cujem sagovornika a on mene cuje. Moram da prebacim poziv na zvučnike , pa opet vratim na slusalice da bi ga čuo. Do juče nisam imao taj problem.

Први дан употребе...
Телефон је јутрос скинут са пуњача а тренитно је на 66%, обично би у овом дијелу дана био на 20 до 30%. У првих два сата након надоградње је радио доста лоше и баш споро (сигурно се систем конфигурисао у позадини). Мале визуалне промјене и унапређења, анимације дјелују још флуидније.
Замјерка је на величину иконица, чак и кад су на највећој величини и даље су мање него прије али то је тренутно једино што сам нашао (нисам баш имао времена да га истражим)...

Први дан употребе...
Телефон је јутрос скинут са пуњача а тренитно је на 66%, обично би у овом дијелу дана био на 20 до 30%. У првих два сата након надоградње је радио доста лоше и баш споро (сигурно се систем конфигурисао у позадини). Мале визуалне промјене и унапређења, анимације дјелују још флуидније.
Замјерка је на величину иконица, чак и кад су на највећој величини и даље су мање него прије али то је тренутно једино што сам нашао (нисам баш имао времена да га истражим)...
Jesi odradio reset nakon azuriranja ili ne?

Znači bar ne srče bateriju više nego do sada?

Da li su dozvolili ovim updejtom,gestures kroz Novu?
Ako moze neko da proveri.

Koliko vidim sad su čak ukinuli odabir drugog launchera. Ta opcija ne postoji.
Kad se u podešavanjima Nova launchera postavi taj launcher kao defaultni, ništa se ne dešava.
Normalno radi drugi launcher , ali gestures u Novoj i dalje ne radi

Prilozi

• Screenshot_2025-04-16-19-29-31-444_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2025-04-16-19-29-31-444_com.android.settings.jpg
    56.2 KB · Pregleda: 18
Ja sam upravo zbog Nove i normalnih gesturesa bez donje linije i gluposti,i jos nekih stvati dugo,dugo na Custom romu..I nebplaniram ici na taj budjavi OS koji je sve vise raspad..
Sta bi od onog Xiaomija i MiuiOS od pre neku godinu,kad su dozvoljavali svojim korisnicima lako otkljucavanje bootloadera,i customizaciju.Bas zbog tih stvari su bili poznati i primamljivi mnogima,plus na sve to nudili su ispod haube solide perfomanse za korektnu lovu..
Sad su se toliko izbezobrazili da nema dalje i treba ih bojkotovati.
A verni sam fan xiaomija sa SD socom i custom romova..

Tasta ima ovaj telefon sad ce 2 god u avgustu. Uzet na KP, EU verzija.

Uzeh da vidim kako drzi baterija i ostao sam u soku. Za 2 dana koriscenja sa 1 punjenjem fon izvlaci skoro 10 ipo sati SOT-a.

Vecinski wifi i tik tok/viber/chrome.

Zmaj od telefona.

Након пар дана употребе бих се усудио рећи да батерија држи осјетно дуже него прије надоградње 😅

To sam čekao da kažeš, sad ću da odradim restart. 😁

Након пар дана употребе бих се усудио рећи да батерија држи осјетно дуже него прије надоградње 😅
Uhh...ne znam sta da kazem. Prvi dan mi se činilo da je tako , ali ova zadnja tri dana bas drastično srče bateriju.

Uhh...ne znam sta da kazem. Prvi dan mi se činilo da je tako , ali ova zadnja tri dana bas drastično srče bateriju.
На моју срећу не могу се поистовјетити са тобом, није сад батерија небо и земља али бих рекао да има 10 до 15% напретка...

Vrh Dno