Šta je novo?

Xiaomi 11T / 11T Pro

Kakva je kamera na xioami 11t pro modelu?
Malo iznad napisah utiske o kameri na 11T Pro, a i kolega Glenn dosta detaljnije od mene 🙂. Ponoviću, meni je kamera odlična po danu, kako za video, tako i za fotografije. Noću ni ne pokušavam da snimam, pa sa tim ne mogu da pomognem.

Pozdrav, zanima me kakva je baterija na 11T Pro
Iako sam vrlo nezahtevan korisnik, meni je baterija izvanredna. Sa SoT ne mogu da pomognem, jer to ne pratim niti me zanima. Tvrdim da je 120 W punjenje i dalje jedan od glavnih aduta 11T Pro jer sa njim bukvalno ne moraš nikada da brineš o SoT i takvim stvarima, dovoljno je da telefon staviš na punjač 5-10 minuta i imaš baterije za ceo dan 🙂. Imam ga od oktobra prošle godine i za sada nisam primetio nikakvo opadanje performansi baterije.

Pozdrav da li neko ima problem možda sa snimanjem videa da zvuk bude loš sa šuštanjem tipa na nekom koncertu ili u diskoteci gde je jače ozvučenje? Čini mi se da je bolje bilo pre nego što sam update na miui 13

Moze li pomoc, vredi li prelazak tj. 250 evra trenutno ili da cekam bolje dane? Imam mi9t, nazalost mu je ekran pukao i ne mogu izvuci nista za njega.

Pozdrav da li neko ima problem možda sa snimanjem videa da zvuk bude loš sa šuštanjem tipa na nekom koncertu ili u diskoteci gde je jače ozvučenje? Čini mi se da je bolje bilo pre nego što sam update na miui 13
Nažalost ovo je izgleda boljka svih Xiaomi telefona najamanje zadnih 5-6 godina, snimanje zvuka u tim uslovima je katastrofajlno loše, za nijasnu su poboljšali nego je bilo ranije, ali uglavnom je užas, prosto neverovatno da niko to nikad nije prijavio kao bug ili pokušao da popravi. Navodno je kriv noise canelation, imas kuvane ROM-ove za neke telefone gde je on isključen i snimanje zvuka postaje bolje ali kvalitet razgovora lošiji.

Zbog toga i drugih pogodnosti uvek gledas SD,bezis od MTK zbog ogranicenosti..

Ma znam za to, ali ocekivao sam bar Xeu, nista vise... Inace telefon naleteo slucajno i povoljno... Nema veze..

Vredi li uzeti 11T Pro 8/256 za 400 evra koliko mu je cena na KP trenutno? Postoji li bolja alternativa za te pare? Ne mora da bude Xiaomi mada mi se cini da je ovo best buy trenutno, mozda gresim.

Vredi li uzeti 11T Pro 8/256 za 400 evra koliko mu je cena na KP trenutno? Postoji li bolja alternativa za te pare? Ne mora da bude Xiaomi mada mi se cini da je ovo best buy trenutno, mozda gresim.
Ako nešto znači, ja sam 8/128 uzeo krajem prošle godine za cca 480 € i nisam se pokajao, pa mislim da je 8/256 za 400 € i dalje odlična kupovina.

Ako nešto znači, ja sam 8/128 uzeo krajem prošle godine za cca 480 € i nisam se pokajao, pa mislim da je 8/256 za 400 € i dalje odlična kupovina.
Kakav je MIUI i generalno svakodnevni utisak? Ima li nekih bugova krupnijih, neki red flag? Malo sam gledao, vidim da se narod zali na kameru malo mada mi to nije bitno i ponegde sistnice poput proximity senzora.

Kakav je MIUI i generalno svakodnevni utisak? Ima li nekih bugova krupnijih, neki red flag? Malo sam gledao, vidim da se narod zali na kameru malo mada mi to nije bitno i ponegde sistnice poput proximity senzora.
Utisak za MIUI nakon skoro godinu dana korišćenja mi je sasvim pozitivan (naročito od ažuriranja na MIUI 13 / Android 12, koje je ispeglalo neke sitnice). Ne mogu da kažem da sam naišao na neki krupniji bag. Ako ignorišeš njihove unapred instalirane aplikacije i odvojiš malo vremena da sve podesiš kako želiš, sistem je sasvim korektan.

Što se kamere tiče, takođe sam potpuno zadovoljan (napisah i malo detaljnije na nekoj od prethodnih strana), ali napominjem da mi kamera na telefonu nije važna karakteristika, niti je koristim često.

Senzor blizine jeste bagovit, tu nema dileme, ali se trudim da telefon držim na uvetu u jednom položaju, pa više ni ne razmišljam o tome :)

Zavisi sta ti treba od telefona, ako ti kamera nije najbitnija ja bih uzeo Realme GT neo 2

I ja jurim nešto do 400 evra, razmišljam o ovom 256/8...
Već 3 godine koristim Mi 9t Pro 128/6 i prezadovoljan sam! Samo ga zbog baterije menjam. I njega sam tada tako nešto platio, čini mi se.

Sta je sada pametnije uzeti, xiaomi 11T Pro ili RN11 Pro+???🤔🤔

Imate Mi11 kao nov za manje od 400 na kp sigurno, a bolji je od svih navedenih, nikakve bagove, baterija dobra od zadnjih apdejta i kamera bolja od navedenih.

Pa Mi11 je full flagship, 11T Pro je budzet verzija,Mi11 je u svemu bar malo bolji osim mozda u bateriji.

Imam ovaj telefon neko vreme i u poslednjem periodu imam problem sa google mapama. Naime nalazi lokaciju ali navigacija ne radi, uopste ne učitava mesto i ne nalazi rute. Neka preporuka? Brisao kes, deinstalirao apdejtove, instalirao najnoviju verziju, probao 4g /wifi isto sve.

Prilozi

• Screenshot_2022-11-15-11-14-25-466-edit_com.google.android.apps.maps.jpg
    Screenshot_2022-11-15-11-14-25-466-edit_com.google.android.apps.maps.jpg
    103.7 KB · Pregleda: 6
  • Screenshot_2022-11-15-11-14-06-398_com.google.android.apps.maps.jpg
    Screenshot_2022-11-15-11-14-06-398_com.google.android.apps.maps.jpg
    23.9 KB · Pregleda: 6
Zdravo svima, imam jednu nedoumicu. Da li kupiti Xiaomi 11t ili Xiaomi 11lite NE? Na papiru 11t je bolji, ali da li je zapravo tako? Hvala!

11T verzija sa 8/256 je na akciji za 45.000 din. Vidim da su ga neki članovi za te pare kupovali pre skoro godinu dana tako da pitanje koliko je to dobra cena :unsure:
Vredi li kupovine ili je bolje sačekati 12T ?

Ne mogu da editujem a moram da se ispravim, pod "sačekati 12T/12T Pro" mislio sam na neku akciju, znam da su dostupni za kupovinu.

Vrh Dno