Šta je novo?

XFX r9 280x problem

macak1984

Cenjen
Učlanjen(a)
20.12.2013
Poena
154
Konačno dođem do r9 280x kad ono :(

ubacim karticu na ga-z87m-hd3 ali nema slike,
prebacim kabl na integrisanu i vidim da se u windowsu i u biosu, kartica uopšte ne registruje
pomagajte dadoh tolike pare poludeću :wall:

Jesi spojio PSU kako treba i sta imas od PSU ?

Jesi spojio PSU kako treba i sta imas od PSU ?

kartica traži 6 i 8 pin

Imam chieftec ctg-600-80p
od dva molexa sam napravio 6 pin
a za 8 pin sam iskoristio 8 (6 + 2) pcie co

e sad isprobavao sam razne kombinacije pošto imam na tom istom kablu od 6 + 2 još jeda 6 + 2
i osim adaptera dva molexa u 6 pin, još adapter za dva 6 pin u 8 pin.
njih sam dobio uz grafičku

Poslednja izmena:
Odradi reset biosa.

Ja u biosu ništa nisam dirao.

Ako možeš i da pojasniš šta , kako i zašo se to radi
pošto se ja u to baš nerazumem puno.

Ne trebas da updatujes bios, kartica mora biti detektovana ako je dobro spojena. Ako mozes kod nekog jos da je probas, probaj... Ako ne, nosi na reklamaciju.

Kazi mi samo kada upalis racunar dali se ventovi na grafickoj vrte? I dali se cuje beep signal i kakav?

Poslednja izmena:
Izgasi pc,izvadi kabal od struje,zvadi bateriju sa ploce
Pritisni start dugme na kucistu par puta na prazno
sacekaj par minuta,vrati bateriju ,kabal za struju ,startuj i gotovo.

Ovo mi se desavalo mnogo puta,novi hardovi,zvucna,graficka...
Nekad jednostavno nece da ih ocita bez reset bios.

f5 je kod mene, ventovi rade, za bip nisam siguran na poslu sam. osluušnuću ga kad dođem kući

Kod njega sam vec proverio,pin za reset je skroz dole na dnu ploce (13)
Ovako je jednostavnije posto nije pored baterije.

Probaću sa @biosom da updatujem BIOS kad dođem kući,
ovo sa resetom mi deluje rizičnije a ko zna.
Hvala na dosadašnjoj pomoći, javljam večeras šta je bilo.

dzamper ti se nalazi izmedu prikljucaka za prednji panel i USB prikljucaka, sam je na dnu ploce,na sredini.

Ma update biosa je mnogo rizicniji od reseta.
Uradi kako sam ti objasnio i ne mozes nista da zeznes
Ne radi update tu mozes tek da zeznes stvar,on se radi iz dos-a i nije tako jednostavan.
Iz windowsa je jos rizicnije.

Ma update biosa je mnogo rizicniji od reseta.
Uradi kako sam ti objasnio i ne mozes nista da zeznes
Ne radi update tu mozes tek da zeznes stvar,on se radi iz dos-a i nije tako jednostavan.
Iz windowsa je jos rizicnije.

Nemoj plasiti decka bez potrebe, to je nova ploca sa Uefi biosom, rizik mora biit mali inace je bolje baciti kroz prozor, na starim plocama se radi preko USB ili WIn-a bez problema, samo resetuje comp posle toga :)

Koliko vidim nema iskustva sa tim,a i zasto update da bi mu ocitalo karticu?
Jednostavno izvadi bateriju,saceka,vrati je i gotovo.
Verovatno mu je i zadnji bios na ploci.

Pogledaj ako je F7 verzija to je jedini i zadnji.
Videh imas F5 a ovaj zadnji Improve PCIE-E compatibility pa mozes da probas.

Poslednja izmena:
Smrdi mi na ne ispravnu grafiku. Slican problem sam imao, vrte ventovi ne ocitava je. Odneo reklamirao, bocnuo drugu koju sam dobio i radi.

Poslednja izmena:
Odradio update biosa na F7 cak i resetovao cmos ,i dalje isto.Ima jos neko neku ideju?

pdnesi probaj kod nekog najbolje je tako da bi znao na cemu si

Nisam imao kod koga da odnesem al da ima dovoljno veliko kuciste da graficka stane.
Ali sam staru graficku ubacio na plocu i ona radi bez problema.
Sutra zovem da vratim karticu.Pitanje je koliko u radnji traje proces zamene,i da li uospte moze posto tih karti vise nema. I gde sad da nadjem drugu.:(

Poslednja izmena:
Realno to sto neces imati pokvarenu XFX ti ne znaci nista, treba ti karta za upotrebu :) Odnesi i trazi zamenu i nemoj odmah da odustanes na prvu, povedi caleta ako treba.

Ovo smrdi na loše napajanje, ne grafu.

Napisao sam koje je napajanje chieftec ctg-600–80–p
Svi su mi rekli da je dobro napajanje, i da je dovoljno.

Nisam imao kod koga da odnesem al da ima dovoljno veliko kuciste da graficka stane.
Ali sam staru graficku ubacio na plocu i ona radi bez problema.
Sutra zovem da vratim karticu.Pitanje je koliko u radnji traje proces zamene,i da li uospte moze posto tih karti vise nema. I gde sad da nadjem drugu.:(

Lepo sam te savetovao imao sam slican problem. Na novijim plocama kartica MORA biti prepoznana! Nikakvi update cuda ti ne trebaju. Napajanje je sasvim dovoljno za tu kartu, stoga put pod noge i na reklamaciju.

Lepo sam te savetovao imao sam slican problem. Na novijim plocama kartica MORA biti prepoznana! Nikakvi update cuda ti ne trebaju. Napajanje je sasvim dovoljno za tu kartu, stoga put pod noge i na reklamaciju.

On se reklamacije najvise i plasi zato se nadao de ce nesto drugo pomoci, jer istih nema na stanju a on bi voleo XFX u kucistu :)

Znam, ali nekad je bolje ista nego nista, a sami znamo da je ovo banan drzava tako da ce tesko doci do onoga sto zeli.

Krecem u shop.
Vk je u pravu, mada bi ja bilo koju r9 280x voleo.
Prokleti rudari :-(

Nazad
Vrh Dno