Šta je novo?

Xbox Series X / S

• Začetnik teme Začetnik teme Gdin_M
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Npr gledam preko Japana nema da se uzme Split Fiction, a na sajtu pise da je najjeftiniji preko Argentine. E sad da li prolazi nasa kartica preko Arg?

Zato i pitam gde je najpovoljnije generalno (jasno mi je da varira u zavisnosti od igrice), a da prolazi nasa kartica.

Ne prolaze Turska, Brazil, Argentina i Indija, ostale regije su ok, uglavnom igre budu jeftinije u Koreji i Japanu, ali bude tu i Chile, Kolumbija, zavisi od igre do igre, ja uglavnom kupujem na Koreji, ali ako nema neke igre tamo zbog nekog razloga prebacim se na region gde je najjeftinije, ono random adresa i udri.

Mislim za sve države je ista priča kao za US, random adresa, ubaci se kartica i kupuj, samo one četiri gore koje sam nabrojao ne prolaze..

Novi Xbox svakako nece imati disk drajv, tako da ce i sledeci Xbox biti all digital.

Ma isto kao i Sony-evci sve rade po dogovoru, a igračima kako bude.
Leba i igara samo...

Stiglaa, da dodjem kuci i da je ubacim i da se lepo vrti na SX 😁

Tesko je bilo naci, ali sada da se uziva u originalu

IMG_3713.webp

Moze preporuke za igre za 4 igraca u lokalu (istovremeno/4 dzojstika)? Series S.
Trenutno igramo crash racing i stumble guys. 👍

Razni Rayman- i Castle crashers od zanimljivijih

Izgleda da mi se XBox X pokvario, nisam ga palio jedno mesec dana i sad kad sam ga upalio ima sta i da vidim, pojavili se artifakti ili sta su vec.
Def. je problem sa konzolom jer sam menjao hmi kabl, probao i na drugom tv sa razlicitim hmi kablovima i na oba tv se pojavljuju ovi artifakti.
E sad nema toga kad se pojavi onaj logo xbox, vec kad udje u meni.
Da li ima neki pouzdan servis u BG i okolini po preporuci, koji zna da popravlja ovakve stvari i da li se uopste isplati popravljati ?

Prilozi

• Screenshot_20260706_155554_Gallery.webp
    Screenshot_20260706_155554_Gallery.webp
    141.6 KB · Pregleda: 53
Pokušavam kupiti / aktivirati Xbox game pass ultimate na Japan. Ne može.
Piše: oops..... nešto.... Please try again later.
E sad meni je lokacija (ono ispod language) na Japan podešena pa se tu prikazuje cena u Jenima, ali... Da li mora i region da se podesi ja Japan? Kako? Ili nalog?
Nisam 100 godina ovo radio pa ne znam.
Kartica je hipotekarna Mastercard neka premium, i davno sam imao turski Game pass preko nje dok ga nisam ukinuo, možda pre godinu dana.

Ja sam nedavno pokušavao da obnovim GPU koji mi je bio istekao, takođe preko Japana (region konzole mi je podešen na Japan) i nije nikako htelo, čak ni preko japanske v-preca pripejd Visa kartice. Kao sredstva plaćanja imam dodatu v-precu, MC (Intesa) i naš PayPal. Tek kada sam otkazao tu postojeću pretplatu i izabrao da pokrenem novu pretplaru, prošlo je bukvalno iz prve sa v-precom (a kolega @djomla43 je potvrdio da njemu radi i naša kartica za pretplatu). Ako pokušavaš da obnoviš staru pretplatu, možda je u tome problem. Sve radim sa konzole isključivo.

Pa ja pokušavam novu.
Ne znam kako i zašto neće... Probaću opet nešto da vidim, pa javljam.

Pokušaću sutra na Koreju. Koliko sam vas shvatio i tamo Game Pass može proći, jel?
Napraviću adresu i ostalo.

Jel mora region naloga da se poklapa sa location koji se menja na konzoli?
Region naloga se može menjati ako se ode na nalog i tamo promeni?

Jel mora region naloga da se poklapa sa location koji se menja na konzoli?
Region naloga se može menjati ako se ode na nalog i tamo promeni?
Ja sam sa Čilea odmah prešao na Koreju, nisam GPU prebacio ali kupovine prolaze najlaganije na S. Koreji. Nisam menjao nigde drugo region sem na konzoli. Verovatno su Japan "rešili" kao i Argentinu i šta već kasnije.

Poslednja izmena:
Da navedem. Hipotekarna banka je tražila instalaciju aplikacije mHB na tel. za autorizaciju bilo koje transakcije što smo i uradili. Nadam se da to takođe nešto ne hebe sistem. To je kao neki token. Kada nešto kupujem na tel. moram potvrditi kupovinu.
Kako je ranije sve lagano bilo... Sve radilo instant...

Probao sve... Ništa...
Na Koreju i Chile neće ni da me pita da li potvrđujem transakciju samo izbaci ono "oops not sure what happens there, please try again later", i neki kod ispod.
Meni sad kartica ističe krajem meseca ali ne mislim da je to problem jer su rekli iz banke da nije.
Naravno, uvek sam za zemlju postavio adresu koja treba da se postavi i koja je prikladna.
Za Japan me međutim pita da li potvrđujem transakciju i stigne mi obaveštenje na tel. što ja i učinim ali se i tu pojavi ista poruka nakon što kružić provrti i kao da hoće da se aktivira ali jok.
Ne znam... Da li se može ići preko neke Visa kartice? Moraću potražiti Mastercard u drugoj nekoj banci. Baš je ovo bezveze. Taman sam hteo malo da se izigram.

Mislim da je kod tebe kartica problem. Ja koristim Visa-u debitnu od Inteze i nemam ikakvih problema (ni sa Čileom, J. Korejom, Japanom itd.)

Takođe, navodim da promena locationa na jednom nalogu (imam 3 i to tur, arg i usa) menja ga i na drugom samo od sebe.
Menjao sam i net, tj provajder, sve. Možda nisam trebao ukidati turski Game pass onda...

Nazad
Vrh Dno