Šta je novo?

Xbox Series X / S

Onda se zaleteo preko Xbox sajta da kupim nesto i nakon te greske vise mi nece kartica uopste.
Sacekaj nedelju dana pa probaj opet sa konzole.
100%, tako je meni proradilo.
Ja sam uglavnom kupovao kodove u lirama i iskorišćavao ih preko Turske. Pre neki dan htedoh da kupim Avatara i samo što me srčka nije strefila - Xbox gift card Turkey na SVIM sajtovima minimum 3x skuplji nego što je uobičajeno. Najgore je to što ne mogu da dobijem support banke da mi omoguće kupovinu karticom (čuvena CVV greška), ne javljaju se uopšte iz kartičnog servisa. Mislim da ću promeniti banku.

Meni Intezine Visa i MC (debit i credit) normalno prolaze kod Erdogana, nisam imao problema još uvek, da ne ureknem pu pu.

Mislim da je fora da prodje samo prvi put.

Ja sam greskom prekinuo GP, pa sam morao preko mobilnog neta da aktiviram opet.

Sada radi normalno kupovina sa karticom i na regularnom supernova netu.

Meni ne prolazi više MC preko konzole na TR, ali GPU skida regularno bez problema. Ali je radilo super par meseci. Verovatno sam ja nešto zeznuo jer sam se ulogovao na MS nalog preko kompa kasnije pa je možda pao onaj neki kratkoročni "ban" na kupovinu što je vezano za karticu.

Mene sad brine jer mi kartica ističe u maju, pa se pitam dal će raditi Gamepass pretplata na Turskoj kad ubacim novu...
Ja sam imao takvu situaciju relativno skoro. Prošlo je sve bez ikakvih problema, samo sam ažurirao podatke kartice (MC, Intesa) direktno preko konzole. Takođe sam na Turskoj i plaćam GPU.

Da javim da sam nakon dužeg perioda uplatio Game Pass Ultimate Mastercard karticom preko Turske i koštalo je 7€ mesečno.
Ne znam način da se jeftinije prođe. Možete vi reći?
Da dodam da sam u međuvremenu promenio i internet provajdera - uzeo dakle novi net, ali to ne komplikuje da kartica lagano prolazi.

Ja sam uzeo preko kp 13meseci nov nalog 8000din . Burazer uzeo xbox pa podelili .

Au kako klepaju sa cenama... Ja sam pre 15 meseci uzeo 13 meseci na svom nalogu za 4800din. Sad te jos ucenjuju ako je njihov "nov" nalog moze za tih 8000, a ako je na tvom nalogu onda je 11.000-12.000din, kako kod koga. Radije cu onda preko Turaka placati 309 Lira mesecno pa kada mi se ne igra, ne platim pretplatu.

Pre 15m su cene kodova bile niže, plus je odnos konverzije bio bolji. S druge strane, jeftiniji GP je preko Indije, ali kodovi ne prolaze na postojećim nalozima te je to razlog skuplje varijante na postojeće naloge (ide se na kodove iz drugih država koji su skuplji i može se kraći period uzeti).
Treće, XY puta smo ovde na temi pisali i kačili linkove gde šta i kako uzeti GP povoljno :)

Au kako klepaju sa cenama... Ja sam pre 15 meseci uzeo 13 meseci na svom nalogu za 4800din. Sad te jos ucenjuju ako je njihov "nov" nalog moze za tih 8000, a ako je na tvom nalogu onda je 11.000-12.000din, kako kod koga. Radije cu onda preko Turaka placati 309 Lira mesecno pa kada mi se ne igra, ne platim pretplatu.
И пре 4 године је гориво било 139дин а сад је 185, не можеш баш тако да гледаш. Ја нпр кад сам узео на кп-у (док још нисам знао сам да активирам себи), ишла је конверзија EA Play>GPU са 4:3 односом (нек ме исправи неко ако грешим, али мислим да је тако било) и била је смешна нека цифра за продавца, али онда су то укинули, односно скресали конверзију на 3:1 за ЕА Play, па сада се ради преко GP Core>GPU у 2:1 односу. Писало се већ раније овде да Турска више није повољна, да је Индија сад најјефтинија, али ни она није јефтина као што је Турска била пре годину и и по дана. У принципу, или научиш сам да радиш, или платиш на кп и буде ти мирна глава.

Pricamo o necemu sto je bilo pre nesto malo jace od godinu dana, a ne 4 godine u nazad. To ti je isto sto je npr ove godine S25 Ultra 180.000din, sledece godine izadje novi S26 Ultra i bude npr 300.000 i dodjes pa kazes 'sta bi ti druze pa sve poskupljuje. i gorivo je pre 4 godine bilo 46din jeftinije, a kamoli telefoni'.
Jesu kodovi i odnosi otisli gore ali da se ne lazemo nisu otisli toliko da naplacujes nekome 100e za 13 meseci GPU. Pa pre koji mesec (tipa Decembar-Januar) su za 19 meseci trazili 10.000din za tvoj nalog, a za njihov "nov" 8000din.

19m je i dalje 10000, ali samo nov nalog, s obzirom da Indija ne može više na stare naloge. :)

Pricamo o necemu sto je bilo pre nesto malo jace od godinu dana
Они мењају цене често (EA Play поскупео прошлог априла, самим тим и гпу, па је онда и сам гпу поскупео већ у јулу), тако да цене од пре шест месеци нису релевантне, а камоли од пре 15 месеци које си ти навео. Разлог зашто се на твом налогу наплаћује скупље је тај што не може више индијски код да се активира на постојећем налогу, већ искључиво на новом, самим тим су ти опције скупље ако желиш на твом налогу да активираш.

Evo vam samo jedan primer sa KP-a
13m 10 soma ceo nalog
13m 7000 gost nalog
13m 8600 primarni nalog
Sve ide na nov, ne može na stari.

A može to isto, tj ceo nalog da se nađe na KP za nešto između 7000 i 8600 npr :)

Imam na konzoli game pass ultimate. Da li moze da se šeruje sa drugim korisnikom na PC-ju kao što može između dve konzole?
Po netu nalazim i da može i da ne može, ali meni ne uspeva, pa sve više siumnjam da ne može.

Imam na konzoli game pass ultimate. Da li moze da se šeruje sa drugim korisnikom na PC-ju kao što može između dve konzole?
Po netu nalazim i da može i da ne može, ali meni ne uspeva, pa sve više siumnjam da ne može.
Nalog koji ima GPU uloguj na MS store na kompu. Sve sem EAplay-a može da se šeruje sa drugim user-om na XBOX app-u.

Neće.
Svašta sam probao, ali ništa ne funkcioniše...
Logujes taj nalog na MS store, nakon toga pališ xbox app koji već ima stari nalog, automatski će da povuče i drugi acc (GPU) izbaciće upozorenje za missmatch naloga, ignoriši. Ja sam tako rešio.

Logujes taj nalog na MS store, nakon toga pališ xbox app koji već ima stari nalog, automatski će da povuče i drugi acc (GPU) izbaciće upozorenje za missmatch naloga, ignoriši. Ja sam tako rešio.
Uspelo konacno.
U xbox app log sa nalogom bez GPU i onda u podesavanjima profila ima stavka da se promeni nalog sa kog ce se vrsiti uplate.
I tu se stavi nalog koji ima GPU i onda proradi. Javlja onaj miss sto nisu isti nalozi, ali radi.

In an announcement today, the company said it will be raising prices on Xbox consoles, controllers, headsets, and some games. The price hike for consoles and accessories kicks in today, May 1, and while game prices will stay the same for now, we should expect to see Xbox charging $79.99 for new, first-party games around the holiday season.

Nova preporučena MS cena za Series X u Evropi biće 600€ (Digital 550€), dok je Series S sa 512GB 350€ (+ porezi).

Cela vest.

Evo primer za Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered.
Jel probao neko ove zemlje? :D

SCR-20250504-lpmm.png

Da ne bude sve crno, evo lepih cena (u turskim lirama) za naslove:
NieR:Automata™ BECOME AS GODS 84
DREDGE - Digital Deluxe Edition 107.49
Like a Dragon: Ishin! Digital Deluxe Edition 329.70
Life is Strange: True Colors - Ultimate Edition 230

Jel su ovo cene na turskom storeu otišle u PM ili ja tripujem?
Што се нових игрица тиче, јесу скупе, с тим да су сад нешто јефтиније или у најгорем случају исте као у САД јер је лира опала. Чист пример АЦ Шедовс, Фифа итд (угл све игрице које су 2800 лира) су сад скоро хиљаду и по динара јефтиније само зато што је лира ослабила.

2800 lira je oko 7500din, tako da nije tu išta jeftinije.

AC shadowZ je kod Turaka na izlasku bio skoro 8k (google kurs) a sad je 7530 😅
Loša ti matematika mrale @Uros2909😁

2800 lira je oko 7500din, tako da nije tu išta jeftinije.
Кад је лира била 3.2дин, било је 9000дин, тако да мислим да је ипак мало јефтиније него што је било :)
Генерално причам за игрице које су по дифолту 2800 лира, те правим упоређивање када је лира до скоро била 3.2дин а сад 2.7дин. Наравно, која год игрица сад да изађе са ценом од 2800дин, биће одмах 7 и по сома, осим ако дај Боже падне лира још више.

Mogu da dižu cene koliko hoće
Otkazati sve I PC i pajrati
*** ona mrtva PSN+ i po 250$ godišnje, čime se ti ljudi drogiraju i ovi što plaćaju?

Nazad
Vrh Dno