Šta je novo?

Xbox Series X / S

Kolegi sa posla smo probali kupiti mesec dana na Turskom regionu sa Inteza virtuelnom karticom za jednokratnu upotrebu kako smo i do sada uzimali. Nazalost nije bilo moguce, cak iako covek nije uzimao nijednu igru iz prodavnice vec samo Game Pass pretplate iz meseca u mesec. Na kraju je na Indijskoj prodavnici uzeo mesec dana, 1250din.
Tako da je provereno da samo na novim nalozima prolazi kupovina, na starima gde se bilo sta kupovalo na tom regionu ne prolazi.

Kolegi sa posla smo probali kupiti mesec dana na Turskom regionu sa Inteza virtuelnom karticom za jednokratnu upotrebu kako smo i do sada uzimali. Nazalost nije bilo moguce, cak iako covek nije uzimao nijednu igru iz prodavnice vec samo Game Pass pretplate iz meseca u mesec. Na kraju je na Indijskoj prodavnici uzeo mesec dana, 1250din.
Tako da je provereno da samo na novim nalozima prolazi kupovina, na starima gde se bilo sta kupovalo na tom regionu ne prolazi.
Kako ste uspeli dodati karticu na Indijski store? 🤔

Bukvalno ista procedura kako smo nekada kupovali na Turskoj prodavnici.
Malo je zabagovalo na kraju jer je trazilo verifikaciju preko Inteze, sa sms porukom ili skeniranjem. Posle unosenja koda iz sms poruke je samo bio beo ekran, otisao je nazad, opet uneo ccv i sve je bilo ok.

Bukvalno ista procedura kako smo nekada kupovali na Turskoj prodavnici.
Malo je zabagovalo na kraju jer je trazilo verifikaciju preko Inteze, sa sms porukom ili skeniranjem. Posle unosenja koda iz sms poruke je samo bio beo ekran, otisao je nazad, opet uneo ccv i sve je bilo ok.
Hmm, pokusžšao sam par puta i uvek izbaci grešku nakon unosa sms koda, isto Inteza.

Nekako sam prekinuo sub koji mi je isticao 24.09 ne znam ni sta sam iskliktao i resih da uzmem core u gpu i uspeo sam mada sam morao da promenim na ms acc da stavim Indiju, uzeo sam 2x12m India core i 1m gpu India, sve me izaslo 52evra (6300), mislio sam da je mnogo komplikovanije. Hvala @djomla43 na objasnjenju i ostalima :D

Prilozi

• 1.JPG
    1.JPG
    11.6 KB · Pregleda: 40
Hmm, pokusžšao sam par puta i uvek izbaci grešku nakon unosa sms koda, isto Inteza.
I ja sam veceras imao isti problem. Nece da prihvati Intezinu Visa Internet karticu. Ok, napravim opet virtuelnu i koju god da adresu ukucam nece da prihvati. Posle jedno 45min ukucavanja adresa napokon ubodem neku, i 4-5x loaduje posle unosenja sigurnosnog koda, dobijem sms poruku da me zaduzuje neku sicu ali na kraju nista ne skida i izbacuje gresku.
Na kraju predjem na Koreanski region jer sam kupovao igru i jedino je tamo posle Indije bilo najjeftinije kupiti. Ima na sajtu i Ukrajinski region koji je jos povoljniji od Indijskog ali ga u listi na Xbox-u barem kod mene nema.
I kod Koreanaca je malo povuci potegni, adrese sve bas komplikovane za unosenje, igre neke povoljne, a neke skuplje nego na drugim regionima. Posle jedno 10min patnje i preznojavanja dok se loadovala kartica 30-40 sekundi izbacilo mi je da je igra kupljena. Gledam aplikaciju Inteze i niti sam dobio notifikaciju da je racun zaduzen, niti su jos uvek skinuli pare.
Koja komplikacija oko kupovine igara, na kraju mi je sve ovo cimanje preselo. Neka nam Mikrosoft vrati barem Turski region, ne moraju Argentinski 😁

Od nekoliko ljudi sam čuo da su prešli na Čile i da naše kartice rade normalno. Meni kad sam prešao nisu htele da se učitaju cene i nisam mogao doći do korpe da probam kupovinu. Na kraju sam se vratio na US, koji je najskuplji i nema Perks

Meni Cile radi skroz ok ali mi nije bio najjeftiniji za ono sto sam hteo da kupim, te sam listao druge regione.

Nekako sam prekinuo sub koji mi je isticao 24.09 ne znam ni sta sam iskliktao i resih da uzmem core u gpu i uspeo sam mada sam morao da promenim na ms acc da stavim Indiju, uzeo sam 2x12m India core i 1m gpu India, sve me izaslo 52evra (6300), mislio sam da je mnogo komplikovanije. Hvala @djomla43 na objasnjenju i ostalima :D
jel ovo preko konzole ili kodovi?

Da li neko ima iskustva sa Pre-Order-om na XBox prodavnici?
U nedelju na Koreanskoj prodavnici kupim Pre-Order Farming Simulatora 25 koji izlazi 12.11.
Posle cimanja od 10-15min proslo je sve ok, igra mi je na nalogu, a sutradan stize mail od Microsoft-a da je kupovina obavljena.
Sta je problem?
Pa problem je sto nisu skinuli novac sa racuna i sada mi nije jasno sta se desava.
Da li uglavnom skidaju novac odmah kao i za ostale igre, posle odredjenog vremena, ili kada igra izadje u 12.11. ?

Da li neko ima iskustva sa Pre-Order-om na XBox prodavnici?
U nedelju na Koreanskoj prodavnici kupim Pre-Order Farming Simulatora 25 koji izlazi 12.11.
Posle cimanja od 10-15min proslo je sve ok, igra mi je na nalogu, a sutradan stize mail od Microsoft-a da je kupovina obavljena.
Sta je problem?
Pa problem je sto nisu skinuli novac sa racuna i sada mi nije jasno sta se desava.
Da li uglavnom skidaju novac odmah kao i za ostale igre, posle odredjenog vremena, ili kada igra izadje u 12.11. ?
Ја мислим да скидају 10 дана пре изласка игрице, тако да ће ти скинути 2.11.

Pozdrav, uz pomoc Djomle sam pre mesec dana kupio gpu.

Sinoc sam opet hteo i kupio kao prosli put 2x12m core India i jedan GPU global. ukucao normalno core, medjutim kada sam dodao GPU trazio mi je payment method i zatrazio 2 rupija, zatrazilo kod za onu zastitu mastercard secure ili kako, ukucao kod, nije htelo da prodje. Banka skinula, pa vratila, dobio sam obavestenje. i batalio sam. kazem danas cu posto je bilo kasno.

Danas me zovu iz banke, kazu da su odbili gomilu transakcija, pise kao google nesto a nije, ali i da je karticom pokusano placanje na razlicitim lokacijama... Dakle malo opreza trebamo da imamo pretpostavljam sa VPN, ja sam koristio ekstenziju za CHROME, Urban VPN...

Ma ne to, nego kad ides na redeem ima opcija da dodas karticu i dobijes jos mesec dana gratis, ali ima i switch da ne dodas (kao dugmence malo)
Edit, mislio sam da pisem u PM @ak47

Komercijalna nema to....

Da vidim erste...
Ako ne onda barem Visa Internet kartica na koju prebacis pri placanju novac koji je potreban, drzis je stalno na 0.00e i ako i probaju da plate nemaju sa cim. Te kartice ne idu u minus i ne mogu da te zaduze.
Te kartice bi vecina Banki trebalo da imaju u ponudi i uglavnom se odrzavanje za njih ili placa mizerno ili kod nekih ne placa uopste.

Vi koji imate pc xbox app jel vam radi remote control na xbox, ja kad pokusam da se nakacim non stop kaze pokusaj ponovo kasnijei, jel radi ova opcija na pc-u uopste. Znam da sam sa iphona uspevao.

Prilozi

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    13.7 KB · Pregleda: 17
Pozdrav narode,sad vidim da mi nije prošlo plaćanje GPU preko Turske,koje su mi opcije da zadrzim ovaj nalog i da nastavim sa pretplatom nekako,šta je najpovoljnije i preko koje zemlje što se GPU tiče?

Vi koji imate pc xbox app jel vam radi remote control na xbox, ja kad pokusam da se nakacim non stop kaze pokusaj ponovo kasnijei, jel radi ova opcija na pc-u uopste. Znam da sam sa iphona uspevao.
I meni izbacuje tu poruku, ali samo kad je konzola iskljucena, kad je ukljucena onda se poveze. Proveri da li imas neki firewall koji blokira pristup, takodje proveri da li je na xboxu ukljucena opcija remote features ili tako nesto i odradi test remote play-a. Takodje mozes da proveris da li je najnovija verzija xbox aplikacije preko microsoft store-a.

Meni je naplaćen GP preko turske regularno, evo pre koji minut stiže notifikacija od banke

Meni je naplaćen GP preko turske regularno, evo pre koji minut stiže notifikacija od banke
Takođe, bez ikakvih problema naplaćen GPU preko Turske pre nekoliko dana. Plaćam ga tako u kontinuitetu nešto više od godinu dana. Koliko sam razumeo, blokirana je kupovina igara našim karticama na turskoj prodavnici, ali to mi neće skoro trebati. Kombinacija GPU i svih igara koje sam do sada kupio preko Argentine/Turske ima da mi potraje do penzije :D

Ja muku mučim što se kaže,na Tursku više ne prolazi obnova GPU.Promenio region na India,kupio 3 meseca gift card,i kad hocu da iskoristim kod,kaže mi da je neispravan i da je za drugi region.Preko kompa radim,ukljucen VPN na India.Kako god probam neće.Jel moguće da je do koda tj da nije za Indiju?

Nazad
Vrh Dno