Otišao sam u banku i objasnio da imam problem sa CVV greškom na kartici. Uputili su me na kontakt centar, gde mi je rečeno da Mastercard blokira Google i MS naloge. Ja sam izbegao da spomenem priču o MS nalogu, već sam rekao da je u pitanju Turska i njihov sajt. Tačno je čovek znao zbog čega zovem i rekao mi je da pišem reklamaciju banci i da napišem koji mi sajt treba. U principu ako im kažem treba da mi omogućite kupovinu sa našom karticom na turskom MS nalogu odbiće me. Poslaću reklamaciju reda radi ali evidentno ljudi hoće da spreče kupovine u različitim regionima.Mozda nekom pomogne informacija o slucaju koji sam ja imao sa greskom: Check your security code. There appears to be an error in it.
Posteno sam se namucio sa menjanjem adresa, ali nista nije pomagalo da povezem karticu sa turskim nalogom. US store je radio normalno.
U mom slucaju uzrok je bila banka, tj MC. Nakon razgovora koji sam imao sa call centrom banke, ispostavilo se da su mi blokirana placanja u turskom regionu radi moje bezbednosti jer je navodno bilo puno prijavljenih zloupotreba za tog prodavca. Na moju inicijativu i zelju, ponovo su mi omogucili placanja i dali mi rok od nekoliko minuta da postavim karticu i povezem sa MS nalogom. Nakon postavke, kartica mi je normalno prihvacena na MS nalogu, a blokada najverovatnije vracena kasnije. Sada normalno kupujem na turskom store-u jer nije potrebno unositi CVV code kod kupovine.