Šta je novo?

Xbox Series X / S

Moje neko mišljenje, ne mora da znači je tako, najvaili su prelazak na USD, moguće da zbog toga baguje.

Nije zbog toga, meni ni kod Turaka ne radi, ali radi preko US store-a na tom nalogu. Na drugom nalogu rade oba store-a (Argentina i Turska) na istom xboxu. Problem je kako sistem detektuje lokaciju. Naše ip adrese preko xboxa verovatno ne proverava zato što nemamo naš store. Ko se zeza kao ja i pokuša nešto sa vpn-om preko windows store-a možda pokupi neki security blacklist koji je vezan za nalog. Onda ima problema i na konzoli sa tim nalogom.
Verovatno će u nekom trenutku svi da popiju zabrane menjanja lokacije što se više koriste ove lokacije. Ili ako u medjuvremenu dobijemo lokalnu prodavnicu

Jedno kratko pitanje u vezi kupovine preko Argentine/Turske - Na kojoj regiji vam je xbox nalog?
Čitam uputstvo kako da se kupuje i piše da se samo menja region konzole, ali ne i naloga. Ako napravim nalog da bude US, neće biti problema?

Da se nadovezem na pitanje od Baleriona, ako prebacim konzolu i kupim igru na turskom ili argentinskom store-u, i posle vratim na us kao sto je bio , jel ce raditi igra ili mora ostati na njihovom regionu?

Radice ali pod uslovom da ta igra postoji na tom regionu sa kog igras, zato je US kao glavni region najprakticniji jer najvise igara ima. Doduse, postoje i veoma retki primeri kada je odredjena verzija igre zakljucana za region jer verovatno postoje neka store odstupanja, recimo The Witcher 2 verzija sa ARG se uopste ne pojavljuje na US store, tj. u katalogu kad je kupis i mora da se igra sa ARG naloga ili potencijalno jos nekog drugog koji ima tu istu verziju.

Probao sa nekom jeftinom igrom samo da vidim , radi. Cak i adresa sa kartice je prava(raiffeizen ). Jedino sam postal code stavio turski za svaki slucaj. Hvala

Naveo sam razlog gore za to, igre kupljene (jeftinije) na drugim regionima koje ne postoje u ARG prodavnici. Recimo imam gomilu back compatible igara koje su kupljene u drugim regionima ali je US region jedini na kom one i dalje nisu sve delisted pa ja najprakticnije da ih odatle pokreces. Kada odredjena igra ne postoji u odredjenom regionu ne mozes da je pokrenes ako je kupljena drugde, stalno bi morao da menjas regione zbog te specificne igre.
Naravno, za ostale popularne igre i nova izdanja skoro pa nema potrebe za promenom regiona jer je uglavnom isto, ali za neke specificne slucajeve da.

Inace, posto se i ova a i PS tema u poslednje vreme skoro pa samo svode na kupovinu/nalog diskusije, evo malo i tema za konkretniju diskusiju . Izgleda da ce MSFT nastaviti back compatible projekat i u ovoj godini iako su prethodno rekli da ne rade vise na tome. Takodje, vec kruze vesti o 1st party igrama koje ce se potencijalno pojaviti i na drugim platformama, za sada od vecih samo Sea of Thieves, tako da ce biti vrlo interesantno kakav zaokret ce biti i ako ga uopste planiraju, posto ni nema najava o revizije konzole a i sam 1st party portfolio za sada uopste ne deluje ubedljivo, pa ni one glasine o GP i igrama na drugim platformama ne deluju toliko iznenadjujuce.

Iskreno, SoT je ostvario neočekivan uspeh i nastavio da se razvija. S obzirom na tip igre, mislim da bi dolazak na druge platforme samo produžilo vek igre i da bi to bio odličan potez. Isto bih očekivao i od Grounded, npr.
Vidim i da se pominje dolazak i HI-Fi Rush na Switch. S obzirom na tip igre, mislim da je idealna za tako nešto, pritom je i Tango Gameworks iz Japana i povećalo bi njihovo prisustvo na tom tržištu.
Iskreno, mislim da bi to bilo nekoliko dobrih poteza. Meni lično ni iz džepa ni u džep ako odu na druge platforme, dokle god je Day One na Xboxu.

Sinoć sam malo pregledao AR prodavnicu i probao opet nešto da kupim, čisto da vidim da li će proći (prošlo je iz prve, bez ikakvih problema kakvi su mi se javljali tokom prethodnih dana). Moguće je da je uzrok tih problema bio to što se očigledno tek sada aktivno radi na menjanju cena na AR prodavnici kako bi se prilagodile ovoj devalvaciji koja je sve preko noći prepolovila. Pratio sam cene otprilike od te devalvacije i sada je sve više i više cena koje su prilagođene. Primera je puno, evo samo nekih: Prince of Persia preorder je bio prvo tipa 6 €, sada je malo manje od 50 (to važi i za sve druge Ubisoft igre, cene su im izjednačene sa US/UK cenama), Alan Wake 2 je bio oko 30 €, sada je oko 40 € (to je baš sveža promena). I dalje je dostupna gomila starijih igara po veoma pristupačnim cenama, ali novima su cene uglavnom prilagođene.

Moze pomoc prijatelja. Konzola je Logitech G Cloud uzeta u US i treba da se osposobi. Koliko vidim namenjena je za Xbox Cloud gaming ili gresim. U petak ce je doneti da je osposobim. Kontam da Xbox argentinski nalog resava sve?

P.S. ovde je oostavljeno pitanje zazo sto cu pre dobiti odgovor nego da otvaram novu temu a ima vezr sa gamepassom.

CLOUD requires a cloud subscription service sold separately to work as intended, such as NVIDIA GeForce Now or Xbox Game Pass.
Ovo kaže na njihovom sajtu, pa će ti Game Pass Ultimate (Turska) završiti posao, ali iz ličnog iskustva i iskustva kolega na temi, nikako nemoj da praviš nalog za GPU preko računara, već isključivo preko neke Xbox konzole (znači, sve od početka do kraja na konzoli, ne treba nikakav VPN, samo za billing adresu neki hotel u Turskoj, naša platna kartica). Pretplatiš se onda na GPU, isto direkt na Xbox konzoli, pa se ona prijaviš sa tim nalogom na tom Logitechu.

Moze pomoc prijatelja. Konzola je Logitech G Cloud uzeta u US i treba da se osposobi. Koliko vidim namenjena je za Xbox Cloud gaming ili gresim. U petak ce je doneti da je osposobim. Kontam da Xbox argentinski nalog resava sve?

P.S. ovde je oostavljeno pitanje zazo sto cu pre dobiti odgovor nego da otvaram novu temu a ima vezr sa gamepassom.
Tehnički bi tako trebalo da bude.
Ali će ti VPN biti potreban za pokretanje igara. Barem je tako na mobilnom telefonu.

Da ali mi kaze da kada zpale vpn pri pokretanju igre pita da li zekis da ugasis vpn. Nesto kao na switchu kada iz jedne igre prelazis na drugu pa gasi aktuelnu. Verovatno ima neki workaround videcu. Hvala u svakom slucaju

Da ali mi kaze da kada zpale vpn pri pokretanju igre pita da li zekis da ugasis vpn. Nesto kao na switchu kada iz jedne igre prelazis na drugu pa gasi aktuelnu. Verovatno ima neki workaround videcu. Hvala u svakom slucaju
Taj momenat već ne znam, ***. Probaj. Na Cloud Gaming App-u ima opcija da se podesi region gde se koristi, ali bez obzira ne pokreće bez VPN-a. @psihodel Turska ne podržava cloud, ali bez obzira radi ako se VPN-om nakači na podržani region.

Znaci prvi osnovni korak je da se pravi nalog sa Xbox konzole
Ovo mi pade napamet kao moguće rešenje, mada treba malo logistike. Ja redovno koristim Remote Play (Xbox aplikacija za iOS, Backbone kontroler) i povezujem se na konzolu na kojoj je TR nalog sa GPU. To radi solidno. Ne vidim zašto tako nešto ne bi moglo i na tom G Cloud, jedino bi im trebala neka Xbox konzola gde bi mogli da udome nalog :) Nije možda neko sjajno rešenja, al vredi razmotriti :) U ovom videu govori se baš o tome, negde oko 4:20

Sinoć sam malo pregledao AR prodavnicu i probao opet nešto da kupim, čisto da vidim da li će proći (prošlo je iz prve, bez ikakvih problema kakvi su mi se javljali tokom prethodnih dana). Moguće je da je uzrok tih problema bio to što se očigledno tek sada aktivno radi na menjanju cena na AR prodavnici kako bi se prilagodile ovoj devalvaciji koja je sve preko noći prepolovila. Pratio sam cene otprilike od te devalvacije i sada je sve više i više cena koje su prilagođene. Primera je puno, evo samo nekih: Prince of Persia preorder je bio prvo tipa 6 €, sada je malo manje od 50 (to važi i za sve druge Ubisoft igre, cene su im izjednačene sa US/UK cenama), Alan Wake 2 je bio oko 30 €, sada je oko 40 € (to je baš sveža promena). I dalje je dostupna gomila starijih igara po veoma pristupačnim cenama, ali novima su cene uglavnom prilagođene.
Meni su od prekjuče prestala da prolaze plaćanja. Juče je jedno prošlo (RDR2 za 2.37€), ali posle toga nije više htelo. Danas neće i dalje.

Yup... Nazalost ARG trenutno ne prolazi... Bez problema dosad. TUR radi, ARG nece...

Edit:
1704837803535.png

EDIT 2:
Malo citao po netu, Reddit i jos neki domaci forum... Svi sad imaju problem s ARG store. E sad, dal je problem privremen i da li ce da se resi, da li ga je samo Mastercard izazvao, ili je Microsoft resio da stopira kupovinu igara van ARG... Videcemo... Samo da ne zakucaju ostale store regije...

Poslednja izmena:
Neće svakako ovo još dugo da traje. Nintendo je pre tipa dva-tri meseca potpuno onesposobio kupovinu sa argentiskog stora ukoliko kartica nije izdata u Argentini, tako da je samo pitanje vremena dok i Microsoft ne uradi isto — ako već nije uradio.

Iskreno i radilo je poprilično dugo, skoro tri godine. Da budemo srećni što je i do sada radilo. Za početak imamo alternativu u Turskoj, posle kad i to ukinu, vraćamo se na period pre svega ovoga: USA Aljaska, i čekanje popusta. Eventualno deljenje igara ko nema problem sa tim.

Sad bas citam dalje po netu... Sad svi planiraju prebacivanje na Tursku, svi koji su kupovali na ARG... Pa kad i to zakljucaju... Pfffff...

Vrh Dno