Šta je novo?

Xbox Series X / S

Da li se zna kada se može očekivati normalizacija tržišta vezano za konzole ?

Kad se stabilizuje proizvodnja čipova plus oporavak. Možda januar 2023.
Lično mislim da se kod nas neće prodavati klot konzole. Ostaje nam samo da biramo bundle koji nam najviše odgovara.

Na konzoli imam samo dva naloga, jedan na outlook na kom je gamepass, a drugi na gmail.
Upravo sam odradio sve prema upustvu:
Preko xboxa: promenio regiju na Argentinu, otvorio novi outlook nalog, kupio 4 gifta ( superkartica ) i poslao na ....@gmail nalog...
Preko telefona (koristio freevpn, kod dobio u @gmailu ) otisao na redeem i odradio na .....@outlook nalogu.
Dakle gift sam poslao na jedan, a redimova na drugi ..... I radi...

Vidim da je bas porastao broj nasih igraca od decembra prosle godine kad sam uzeo Series X i veoma mi je drago zbog toga. Definitvno moja najbolja kupovina u zadnje vreme i nijednog trenutka se nisam zapitao dal sam pogresio.
Svi koji hocete dodajte me pa da odigramo nekad nesto zajedno. Abysswalker#8929

Yup, HiSense, LG, na oba se dešava isto.

Da li ti je nulovana instalacija? Ja bih još jedino probao u drugom objektu da se isključi greška u instalaciji. Akoi tad zeza, greba reklamirati

Da, struja je urađena po ps-u, ja je lično radio :). Probaću da odnesem u drugi stan pa da probam. Ne mog da ga reklamiram, pošto je uzet u EU, nemam računa nikakvog da ga nosim, vraćam, cimam se do Češke. Nadam se da nije ništa štrasno, jer posle toga radi po 4-5 sati bez ikakvih problema.

Da, struja je urađena po ps-u, ja je lično radio :). Probaću da odnesem u drugi stan pa da probam. Ne mog da ga reklamiram, pošto je uzet u EU, nemam računa nikakvog da ga nosim, vraćam, cimam se do Češke. Nadam se da nije ništa štrasno, jer posle toga radi po 4-5 sati bez ikakvih problema.
Ako imaš spoj mase i nule to ne valja a čak je i opasno. Probaj na drugom mestu...

Ne ne, po standardima je sve urađeno, presek žica kakav treba, modularne utičnice, nema greške. Sve je novo u tom delu.

Pozdrav ljudi,

Da li neko ima iskustva sa ovim baterijama za Xbox Series X kontroler?
MIMD SND-2025T

Gledam da kupim Xbox Series X kontroler koji bih isključivo koristio na računaru, pa sad kad sam pogledao koje su opcije za baterije, ovo mi se čini da je dosta popularna.
Na Kupujem Prodajem, ima samo par oglasa za Microsoft Play & Charge bateriju, i svaki ima cenu koja je po meni i više nego visoka.

Ovaj Battery Pack ide za nekih 1000 dinara, pa me zanima da li neko ima ovo i kako se pokazalo na duže periode u smislu pola godine do godinu dana.
Znam da je preporuka da se kupe zvanični delovi, ali ako plaćam 7000 dinara za kontroler, a onda treba da platim 4200 dinara za bateriju, onda me to i ne privlači baš toliko.

Ako sam postavio pitanje u pogrešnoj temi, javite gde je bolje da postavim za ovakve stvari.

Hvala!

H9dce6ea854ed42ea898208cb7a267b06f.jpg

Za te pare možeš da kupiš AA/AAA punjač baterija i 4xAA punjive baterije i da prođeš jeftinije, i da rotiraš 2 baterije u Gamepad-u i 2 baterije imaš napunjene u šteku/na punjaču. Ti biraš koliko para ćeš da pucaš. Kada AA baterijama kroz godine spadne skladišna kapacitivnost, samo odeš i kupiš nove, nek traju i 5 godina, isplate se.
Ove su sa većim kapacitetom, samo ne znam koliko je vreme punjenja sa 4xAA baterije. https://www.ikea.com/rs/sr/p/stenkol-ladda-punjac-s-4-baterije-s59419637/

Koliko sati ti izdrze te punjive baterije ?

Meni onaj pdp set za 5000 sa stand punjačem, 2 baterije i 4 oklopa (2 series X/S i one), što je neko ranije preporučio drži baterije 12h. Mislim da nema bolje kupovine, a na x box storu oreko konzole je čak i reccomended i sertifikovan proizvod.

Evo ove

Poslednja izmena:
Za te pare možeš da kupiš AA/AAA punjač baterija i 4xAA punjive baterije i da prođeš jeftinije, i da rotiraš 2 baterije u Gamepad-u i 2 baterije imaš napunjene u šteku/na punjaču. Ti biraš koliko para ćeš da pucaš. Kada AA baterijama kroz godine spadne skladišna kapacitivnost, samo odeš i kupiš nove, nek traju i 5 godina, isplate se.
Ove su sa većim kapacitetom, samo ne znam koliko je vreme punjenja sa 4xAA baterije. https://www.ikea.com/rs/sr/p/stenkol-ladda-punjac-s-4-baterije-s59419637/
E hvala! Ovo mi izgleda kao dosta bolja opcija, gledam sad neke recenzije pa ću odlučiti šta da uzmem.

Ako dođe trenutak kad zaboravim da napunim baterije, zanima me da li mogu da koristim USB C kabl od telefona da povežem kontroler?
Imam Xiaomi Note 7 pa njegov punjač ima USB C koji može da prenosi podatke i da puni.

Verovatno ću kupiti ovaj kontroler koji je Xbox Series X Kontroler + Wireless Adapter. Pa pitam jer mislim da ovo ne dolazi sa USB C kablom u kutiji.

Prvi put kupujem ovako neki noviji proizvod sa Wireless tehnologijom pa oprostite za ova malo gluplja pitanja.

Da li neko poseduje Elite kontroler druge generacije? Zanima me bas da li je toliko bolji od standardnog kontrolera s obzirom na razliku u ceni.

Za ozbiljne gejmere definitivno vredi tih para. Ako si casual onda i ne baš, možda ako naletiš na neki polovni ili eventualno Elite 1.

@Nikola P Ako se odlučiš za klasične punjive baterije, onda nema punjenja preko kabla. Isključivo se pune preko punjača za baterije. Moja preporuka definitivno za klasične punjive baterije (Eneloop, Eneloop Pro, Ikea Ladda, čak i Lidl nisu loše), uzmeš četiri komada, dve u rezervi i miran si, samo ih menjaš. Pritom imaju odličnu autonomiju, dok ove baterije koje se pune preko kabla izdrže duplo kraće i stalno traže da se pune.

Takođe uz kontroler se ne dobija nikakav kabl.

Za ozbiljne gejmere definitivno vredi tih para. Ako si casual onda i ne baš, možda ako naletiš na neki polovni ili eventualno Elite 1.

@Nikola P Ako se odlučiš za klasične punjive baterije, onda nema punjenja preko kabla. Isključivo se pune preko punjača za baterije. Moja preporuka definitivno za klasične punjive baterije (Eneloop, Eneloop Pro, Ikea Ladda, čak i Lidl nisu loše), uzmeš četiri komada, dve u rezervi i miran si, samo ih menjaš. Pritom imaju odličnu autonomiju, dok ove baterije koje se pune preko kabla izdrže duplo kraće i stalno traže da se pune.

Takođe uz kontroler se ne dobija nikakav kabl.
Hvala na odgovoru!
Nisam mislio da punim ove Ikea baterije preko kontrolera sa kablom, nego ako se desi da se baterije istroše, pa dok se one pune na drugom mestu, da li mogu da povežem kontroler sa usb C kablom i da ga koristim, što bi se reklo, preko žice?

To može, samo prikačiš i igraš kao da nije wireless.

Nabavih i ja konačno Seriju X. Imam par pitanja ako nije problem:
1) Opredelio sam se za Turski Game Pass ali su mi skinuli odmah ceo (350din) iznos iako sam napravio novi nalog. Nebitno je, samo koliko sam shvatio prvi mesec je promotivan.
2) Kad pokušam da pošaljem gift birajući Chose from your friends list ne mogu da udjem u taj meni uopšte. Gift preko email adrese radi (testirano). Nešto po netu pominju da je bug do store. Kako je kod vas?

Probaj i direktnu kupovinu, tj kada dodjes do igre koje zelis, idi na change pay method, pa opet izaberi svoju karticu sa kojom zelis platiti, i probaj, ako prodje 2, 3 puta na konju si nevezano da li je Turska ili Argentina..

Probaj i direktnu kupovinu, tj kada dodjes do igre koje zelis, idi na change pay method, pa opet izaberi svoju karticu sa kojom zelis platiti, i probaj, ako prodje 2, 3 puta na konju si nevezano da li je Turska ili Argentina..
Prolazi mi sve kako treba. Već sam platio Game Pass i kupio gift sa (istom karticom) koji sam uspešno poslao na default USA nalog.
Ovo što sam pitao su nazovi bug-ovi.

Ma dobro gift tu nema šta, nego rekoh probaj i direktno da kupuješ nevezano od game pass, baš kako sam ti gore iznad napisao, jer ja sam tako kupio 2 igre i plus preorder Witch Queen, sve direktna kupovina, odmah dobio in-game rewards zbog preorder, iako sam planirao da kupim kao gift kada izađe, ovako sam sve završio ranije, a cena je odlična, više nego duplo jeftinije u odnosu na US..

Kolega Markic savetuje isključivo kupovinu kao gift.

Citat sa xbox republike:
Ja sam sklon mišljenju da direktna kupovina utiče na blokiranje. Znam još par slučajeva koji su kupovali direktno, pa im je blokiran prvo jedan nalog, a potom nakon nekog vremena apsolutno sva kupovina.
Kod dosta ljudi je to bio zajednički faktor. Tako da ja sad svima, recimo na Bench forumu savetujem da uzimaju isključivo gift.

@Alex Pa ako ti blokira na glavnom, onda se okreneš gift opciji tj drugom nalogu sa koga giftuješ, ne misli se na blokadu naloga u smislu bana ili tako nečeg, on misli na blokadu kupovine, a ako se to desi to traje neko vreme i posle opet dozvole, čudan im je sistem, ali realno oni znaju da mi nismo u Arg, čak mi je lik iz supporta predložio kako da obavim kupovinu, čak lik pokušao da mi kupi, al mi kao rekao ne može zbog kartice bla bla, kupi gift kartice, tako da po tom pitanju nemoj da brineš. ako pukne direktna kupovina metodom kojom sam ti objasnio na glavnom nalogu, samo nastaviš gift varijantu na sekundarnom i to je to.. Samo bez straha i pun gas :)

Konačno našao kvalitetan HDMI 2.1 3m kabl kod nas. Bukvalno nigde nema kablova neverovatno. Dosta bolje deluje od ugreen a isto kineze 20 jura.
Kome treba gde ima nek pita na PM da ne kupuje neko đubre.

Pošalji svakako, ja sam poručio 2x1m sa Ali-a, ispod 4€ izađe komad.

Mislim da se stanje sa xbox series x stabilizuje,sto se cini neke normalne cene.Evo ima ga na kp od poznatog clana za 580e.

Ne znam. Samo je kod njega ta cena. Kod nas u prodavnicama nema čak ni bundl-ova.

Nazad
Vrh Dno