Šta je novo?

Xbox Series X / S

Ali ja od kad uzeh XSS ne bih se nikad vratio nazad.
Vredi svaku paru i ovakva.

SSD cudo. Za pocetak meni vise nego dovoljno. Loading time i quick resume me tera da pikam svasta.

Jos je skok sa One S na njega je izuzetan.

Hahah imaš Control Ultimate ediciju, izašla sa RT, AC Valhalla, Coldwar, Hitman 3... A na GP zanimljivo Medium, Gears of War, Forza... To je sve "next-gen" tj "current-pc-gen" [emoji23]

Sent from my Oneplus 7 Pro

Zdravo svima,
Prije par dana sam nabavio "Xbox Series S" konzolu, može li neko lepo da mi objasni samu aktivaciju kao i koji region je najbolji da izaberem kako bi mogao nesmetano da kupujem igre za konzolu kao i korišćenje Game Pass.
Kakva su vaša iskustva i šta preporučujete?

Hvala! :)

Najbolje izaberi Tursku , ali uz Game Pass Ultimate imas i vise nego dovoljno igara za pocetak , a i nije skupa pretplata za isti , nekih 50-tak eura za godinu dana

Realno Argentina je dosta jeftinija od Turske. Par igara sam do sada nasao da su bile jeftinije u Turskoj, sve ostalo je dosta jeftinije u Argentini. Ali sve ovo je moo point, jer je pitanje da li ce uopste moci bilo sta da kupi, ako koristi neku od domacih kartica.

Definitivno Argentina dosta bolja sa cenama, ali postaje lutrija to menjanje regiona, sve više ljudi se žali da im nakon nekog vremena na tim regionima kartice prestanu da prolaze, pa mora da se pravi novi nalog za kupovinu direktno sa Store-a. Nema više nekog univerzalnog pravila.

Ja se dovijam tako što kad hoću nešto da kupim iz Argentine, pravim stalno novi nalog, i šaljem kao Gift na main nalog koji je USA.

Hmm, a ako mi prestane nakon nekog vremena funkcionisati region, mogu li se igre prebaciti na novi nalog? Inače iz Bosne sam
Znači Turska ili Argentina..

Uzeo xsx u HU. 530e. Pošto imam i series s, kapiram da menjam xsx za ps5. Od next gena nema ništa realno a serija s mi je sasvim ok za bc i igrice za klince.

Osim toga, uzeo sam punjač i dve baterije u game centru za 5000. Deluje jako fino.

Prilozi

• IMG_20210210_15227.jpg
    IMG_20210210_15227.jpg
    51.7 KB · Pregleda: 47
  • IMG_20210210_14568.jpg
    IMG_20210210_14568.jpg
    36.3 KB · Pregleda: 46
  • IMG_20210210_14937.jpg
    IMG_20210210_14937.jpg
    59 KB · Pregleda: 46
Kakva je tacno procedura za slanje igre kao gift na drugi nalog? Nikad to nisam radio.
Pa umesto što ideš na Buy, imaš pored opciju Buy as Gift, tu te pita za mail osobe kojoj želiš da proslediš poklon ili da izabereš nekoga iz liste prijatelja, meni lakše da šaljem na mejl. Onda dobijem kod na mail koji samo unesem preko Xbox aplikacije na kompu uz pomoć VPN-a. Mada može i sa telefona da se aktivira preko Xbox sajta.

Pa umesto što ideš na Buy, imaš pored opciju Buy as Gift, tu te pita za mail osobe kojoj želiš da proslediš poklon ili da izabereš nekoga iz liste prijatelja, meni lakše da šaljem na mejl. Onda dobijem kod na mail koji samo unesem preko Xbox aplikacije na kompu uz pomoć VPN-a. Mada može i sa telefona da se aktivira preko Xbox sajta.
joj sve komplikovano..
Kako se onda instalira VPN i kako se upotrebljava?

Pa standarno, nađeš neki VPN na kompu ili na Play Store-u na fonu, ne treba ti VPN za konzolu, samo je bitno da aktiviraš kod preko redeem.microsoft.com i automatski će se igra pojaviti na konzoli.

Meni je najelegantniji način, pošto imam Windows 10, da preko VPN-a na kompu i Xbox Console Companion aplikacije aktiviram taj kod.

Ok hvala, možeš li mi preporučiti VPN koji da koristim odnosno koji se tebi najbolje pokazao?

Zanima me jos ako moze neko da odgovori, pošto ja već imam postojeći Microsoft nalog (hotmail) da li kod podešavanja regiona je prvo potrebno promeniti region na Microsoft profilu preko browsera ili je dovoljno samo na konzoli kad budem registrovao nalog?
I mozda je smijesno sto ovo pitam haha da li je kod Argentinskog regiona su igre na Argentinskom jeziku ili na Engleskom? 😂

Što se tiče VPN aplikacije, skini bilo koju, ja koristim neki TouchVPN za Windows 10, koji sam skinuo sa Microsoft Store-a na PC-u. Ako nemaš Windows 10, skini TunnelBear.

A što se tiče drugog pitanja, bitno je samo da ti je region konzole namešten na Argentinu, i onda ćeš preko konzole dodati sredstvo plaćanja, gde prilikom dodavanja kartice, staviš neku random adresu hotela u Argentini. Važno je napomenuti da se prebacuješ iz države u državu, isključivo preko menjanja regiona na konzoli, to može neograničen broj puta, dok menjanje države Microsoft (Outlook) naloga može jednom u tri meseca.

Što se tiče jezika, sve Xbox One/Series S/X igre naravno imaju opciju engleskog jezika, tako da bez brige, ponekad naleti neka stara X360 igra, koja ne nudi menjanje jezika, mada i to je dosta retko.

Naravno, promenom regiona konzole, ti možeš da ostaviš čak i jezik da ti bude engleski, tako da će ti interfejs konzole ostati isto na engleskom. Izuzev Store-a gde će opisi igara biti na španskom.

Meni je taj sajt nesto bezveze. Svaki dan, ili svaki drugi odem na njega da vidim jel ima neka akcija ili nesto, i npr. nigde nema ovo za Tekken da se pojavljuje. Znaci morao bih rucno da kucam igru koja me zanima, da vidim da nije na akciji.

Meni je taj sajt nesto bezveze. Svaki dan, ili svaki drugi odem na njega da vidim jel ima neka akcija ili nesto, i npr. nigde nema ovo za Tekken da se pojavljuje. Znaci morao bih rucno da kucam igru koja me zanima, da vidim da nije na akciji.
Imas ovo npr "Hot deals" i tu imas dobre popuste. Tu je Tekken na 4 strani.
Nego je sad akcija pa ima dosta popusta pa zato mora se lista.

I meni otprilike ne radi više plaćanje na više regija. Ako ima neko kome radi na arg store, da mi prosledi 2k21(od 1400 dinara) kod na main nalog. Plaćam unapred na račun preko kartice.

Poslednja izmena:
tl;dr
Odradio sam sve, bukv sve za manje od 10 min gotovo. Osim koda, čeka se malo duže.

Nije nužno čekati da ti stigne kod, onaj ko je kupio Gift, može u istoriji kupovina na Microsoft Account sajtu da pronađe igru koju je poslao kao gift i da ti odmah prosledi kod.

Have the gift recipient check their email junk folder. If the gift isn’t there, do the following:
  1. Go to account.microsoft.com/billing/orders and look for the item.
  2. Select View gift code. If the code was redeemed, check the name it was sent to.
  3. If the code is still active, select View gift code and then Copy. Paste the gift code into the body of an email and send it to the recipient.

Haha, joj, tačno po vašim iskustvima, ne znam na koju regiju definitivno staviti jer sve je neizvesno.. i vec vidim nerviranje unapred pri kupovini!
Koliko sam shvatio sve izgleda bankovne kartice rade samo pri prvi prvoj kupovini, posle blokada..
Ok!
Ovako, da li radi sa gift karticama kupovina igara??
Npr. USA regija - USA kartice?

Radi kupovina sa gift karticama, bez brige. Zato je USA region plus, jer za njega uvek ima gift kartica tona, za Argentinu/Tursku ćeš teško naći.

A ovo za bankovne kartice, nije pravilo, nekom radi normalno, nekom zabode posle nekoliko kupovina. Ono što sam ja primetio jeste da ako šaltam sa regiona na region, hoće da zabode plaćanje, pa mora da se pravi novi nalog. Zato ni ne menjam region često, glavni uvek na USA i za sada radi plaćanje od prvog dana (2016. godine). Da ne ureknem :D

Da se dopunim oko plaćanja: Probao malopre, zaista posle prve kupovine, pri sledećoj izbacuje neku grešku. Mada dovoljno je obrisati karticu i ponovo otići na Store i pokušati kupovinu, kad me pita da dodam način plaćanja, onda dodam ponovo istu karticu i prođe kupovina.

Aham, hvala na informacijama..
Ovaj način prolaska kartica važi za bilo koji store (USA, Arg, UK) ?

Test temperatura i buke za Series X, uz delimični teardown:

Rekao bih da su dobro odradili hlađenje, bolje nego PS5, ali moglo je i bolje...

Iskreno sramota bi bila da urade loše hlađenje, nakon fantastičnog rešenog hlađenja na One konzoli. PS4 se čuje kao mlaznjak, dok je One potpuno nečujan.

One S je bio tih, al Series S je nerealan :D
Nekad mora ustanem da vidim da li je upaljen da li sija dugme.

Mislim da se greje za nijansu vise od One S, ali se zato jako brzo hladi.

Nazad
Vrh Dno