Šta je novo?

Xbox Series X / S

Pa ako je first party studio, onda je odluka na MSu/Soniju.

Ovo je trenutna lista https://www.gamesradar.com/free-xbox-series-x-upgrade-games/ .
Btw, samo na 1st party i mislim. Bio sam 100% siguran da krajem godine dobijamo 60fps patch za TLoU2 i GoT, ali vise nisam optimista.
Najgore od svega je sto fali jasna komunikacija (zelim da prodam ps4pro, ako nece biti patcheva, prodacu i igre).

Poslednja izmena:
Dobro, postoji nesto slicno i za PS5 - https://www.pushsquare.com/guides/ps4-to-ps5-all-games-with-confirmed-free-upgrades

Mada slazem se, komunikacija Sonija oko PS5 mi se uopste ne dopada i stvarno mi nije jasno zasto to rade na ovaj nacin. Mozda su uljuljkani uspehom PS4 pa veruju da M$ ne moze da im parira sta god da urade ili ih je M$ uhvatio na spavanju pa u pozadini spremaju neki odgovor ili se spremaju da objave neki killer feature. Videcemo uskoro.

Meni je drago da je toliko ljudi preorderovalo PS5 i XboX (X ili S) pa cu imati dovoljno vremena da cujem iskustva drugih pre nego sto se odlucim sta dalje. Za sada je sve jos uvek na papiru i retko ko stvarno zna kako ce sve raditi.

Cene su stvarno dobre, pogotovo S konzola šta nudi za taj novac. A za Madjare nema potrebe posle duže godina.

Preorderovah juče Series X, valjda će ispoštovati rok. Prvi put kupujem Xbox jer mi je dojadio Sony, Game Pass je vrhunska ponuda, a ekskluzive me ne interesuju.

Da li neko može da napiše kratko uputstvo za Game Pass Ultimate na 3 godine? Izvinjavam se ako sam propustio pisanije o tome, al' hoću odmah da se obezbedim za slučaj da ne važi ta ponuda kasnije. :)

Poslednja izmena:
U sustini kupis gold na 3 godine (ili od MS direktno, ili odradis redeem kljucava koje si kupio na drugom mestu na njihovom store-u) i onda iskoristis ovu promociju https://www.xbox.com/en-US/live/gold/upgrade.
Problem je sto moraju da ti skinu taj jedan dolar sa kartice, sto nekima prolazi, a nekima ne (jer bi trebalo da su kartica i nalog iz iste zemlje).
Ja sam ovu promociju bez problema aktivirao prosle godine, ali sada sa istom karticom ne mogu da platim konverziju.
Navodno sa konzole prolazi bez problema, sto cu probati za par dana.

Ovo je moguce odraditi samo ako vec nemas gamepass.
Ako imas, moras da cekas da istekne, pa platis 15e mesec ultimate-a i automatski ti se gold konvertuje u ultimate.

Ne zna se do kada ce promocija trajati (ocekivao sam da ce je ukinuti jos prosle godine).

Poslednja izmena:
Nemam, odlično, hvala puno na objašnjenju.

Što se tiče naših kartica... moja kartica nike prošla sa PCa za upgrade, drug se ulogovao na komzolo, ista kartica, prošlo. Ne znam do kada će ovaj upgrade 1-na1 biti moguć.

Odradio sam pre order i ja za Xbox Series X pa videcemo, da li to podrazumeva da nam stize konzola na datum izlaska ili nesto trece?

Video sam to juče, porasla prodaja na Amazonu 460% za Xbox One X. :d

Ovo sto je microsoft odradio sa gp i kupovinom studija je odlicno za gejmere ali brate da jos uvek ne znaju kako da nazovu konzolu to mi nikako nije jasno. Xbox one x i xbox series x pa normalno da ce se ljudi zeznuti.

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Hajde malo procitajte pre nego se primite na klikbejt naslov...

Nije porastao broj prodaja na Amazonu, nego prodajni rejting.
Cak i da je prodaja porasla za 700%, to je na malu kolicinu koju imaju jer se One X vise ne proizvodi.
A pritom, dosta ljudi koji su kucali Xbox Series X na Amazonu, iskakao im One X, a s obzirom na kolicinu botova za preorder, moguce da su i botovi pokupovali...

Iskreno, ta prica, *****ali se ljudi, babe, roditelji koji narucuju, pa ne budimo smesni.
Babe preorderuju konzolu nove generacije...

Samo ljudi s pola mozga mogu da pomesaju xbox ONE x i xbox SERIES x...
Da ne kacim sad slike obe konzole.

Sledeća će da ima naziv Series XXX :D

Sent from my M2002J9G using Tapatalk

Series X Slim ili Series X Pro. :p

Poslednja izmena:
U sustini kupis gold na 3 godine (ili od MS direktno, ili odradis redeem kljucava koje si kupio na drugom mestu na njihovom store-u) i onda iskoristis ovu promociju https://www.xbox.com/en-US/live/gold/upgrade.
Problem je sto moraju da ti skinu taj jedan dolar sa kartice, sto nekima prolazi, a nekima ne (jer bi trebalo da su kartica i nalog iz iste zemlje).
Ja sam ovu promociju bez problema aktivirao prosle godine, ali sada sa istom karticom ne mogu da platim konverziju.
Navodno sa konzole prolazi bez problema, sto cu probati za par dana.

Ovo je moguce odraditi samo ako vec nemas gamepass.
Ako imas, moras da cekas da istekne, pa platis 15e mesec ultimate-a i automatski ti se gold konvertuje u ultimate.

Ne zna se do kada ce promocija trajati (ocekivao sam da ce je ukinuti jos prosle godine).

Ne mora kartica :)

Sad sam uspeo. Prvo, uzeo sam 3 godine Xbox Live Gold sa G2A, redeemovao preko Microsoft naloga kome je region podešen na USA. Nakon toga sam kupio 2 gift carda za USA od po 20$ preko G2A, reedemovao i onda otišao na Game Pass Ulimate site, odradio buy i stavio da plaća gift cardom. Tako će naredne 3 godine da skida po 1$ sa gift carda.

Gift card za MS Store? Meni ni to nije proslo, jer kada placas 15$, moras da stavis i sekundarni vid placanja (sto mora biti kartica ili paypal).
Cestitke na kupovini, naigraces se.

mozete da piseste sta hocete kao fanboys, ali naming standard im je smehoteka

Gift card za MS Store? Meni ni to nije proslo, jer kada placas 15$, moras da stavis i sekundarni vid placanja (sto mora biti kartica ili paypal).
Cestitke na kupovini, naigraces se.

Hvala :)

Ne mora ako staviš iznos za 1$ veći od onoga što ti je pretplata (u mom slučaju 36$). Fora je da moraš da obrišeš sve ostale načine plaćanja pre nego što probaš da kupiš GamePass ultimate.

Uradio sam i ja pre order u CL, kazu da ce valjda biti zaliha za prvi krug, smorila me ova cela situacija sa ps5 i ako sam uvek vise gotivio ps.

Kako si uspeo to da odradis, lik na jednom drugom forumu nije uspeo. Tacnije uplatio 3.godine live ali dobio je jedan mesec gratis i to ga sputalo pa mora da prodje taj jedan mesec kako bi odradio konverzaciju 1:1...

Uradio sam i ja pre order u CL, kazu da ce valjda biti zaliha za prvi krug, smorila me ova cela situacija sa ps5 i ako sam uvek vise gotivio ps.

Pametan potez, i ja cu preci u Ms tabor.
Sonyev business model je jednostavno zastario, sad su kao i nintendo, zaostaju u svemu za konkurencijom.
A kao slag na tortu dobijas jacu konzolu za isto love plus full BC.

Kako si uspeo to da odradis, lik na jednom drugom forumu nije uspeo. Tacnije uplatio 3.godine live ali dobio je jedan mesec gratis i to ga sputalo pa mora da prodje taj jedan mesec kako bi odradio konverzaciju 1:1...

Kada uplaćuješ live, ne smeš da selektuješ da dobijaš jedan mesec za džabe za recurring payment, zato mu nije ni radilo.

Vrh Dno