Šta je novo?

Xbox Series X / S

Ja uzeo nedavno, oko 20ak eur na tr storu beše, na akciji. Šteta što nemam kad da igram al doći će na red kad tad. Inače, upravo neki 50GB apdejt instalira

Još neka pitanja u vezi Gamepass, neko ko ima iskustva da jedan igra na PC a drugi na konzoli. Hoćemo da igramo Lies of P... da li će moje sejvove sa konzole da prebriše drugar ako krene da igra na PC? Pošto je jutros upalio pre posla i vidi moje sejvove definitivno...
I da li može paralelno da se igra ista igra na konzoli i na PC? Hoće li kikovati jednog posle određenog vremena?

Trenutno prelazim Cyberpunk 2077, negde sam na sredini igre.
Danas sam dobio patch 2.0, igrao nekih pola sata i uopšte mi se nije dopalo kako su aplikovali taj patch.
Skill tree je izmenjen iz temelja, svi perksi poništeni i ostavljeno mi da od početka dodeljujem bodove.
Oružje koje sam imao je promenilo karakteristike, revolver koji sam koristio izgubio opciju za prigušivač.
Najavljeno je da armor više nije vezan za odeću već za cyberware, vidim da odeća više nema armor stats ali još nisam utvrdio gde je sve to premešteno... Promenjena kontrolna šema, saginjanje umesto na B prebačeno na LS...
Uglavnom, nemam ništa protiv unapređenja koja se odnose na novu igru, ali ne dopada mi se način na koji su to implementirali u igru na koju sam utrošio već 50 sati

Još neka pitanja u vezi Gamepass, neko ko ima iskustva da jedan igra na PC a drugi na konzoli. Hoćemo da igramo Lies of P... da li će moje sejvove sa konzole da prebriše drugar ako krene da igra na PC? Pošto je jutros upalio pre posla i vidi moje sejvove definitivno...
I da li može paralelno da se igra ista igra na konzoli i na PC? Hoće li kikovati jednog posle određenog vremena?
Trebali ste sa njegovim nalogom uzeti GPU, kako bi svako igrao sa svojim (to možete sledeći mesec npr, ti preko konzole sa njegovim nalogom uzmi i podesi konzolu kao Home za njegov acc i posle igras sa svojim.
Eventualno probaj ovo sa linka nisam pokusavao. Drug je koristio moj GPU na PC-u ali nismo imali nikakvih problema sa sejvovima i sl.

Upravo sam isprobao kroz trial EA SPORTS FC 24. UI je ulepšan, u pozadini meča idu intervjui, sudija daje kartone iz prvog lica, novi, pregledniji pogled je na terenu. Practice arena je poboljšana sa scenarijima i mečom za vežbu. Jako mi se dopada, ali Fifu 23 sam platio 800 dinara a za FC 24 ne bih dao 5000 (turski store).

Ja sve aktivirao preko TR naloga (postojeći MS nalog, ali nikad Xbox na njemu, nikad ništa na MS store kupljeno i td), sa 1 mesec game pass ultimate koda sa Gamivo sajta, TR region (stavio neku random adresu u turskoj, sve full), stavio svoju karticu, zapamćena za sledeću naplatu.

Problem kod toga kad probam da kupim neku igricu ili addon: "Change your store region. The region where your payment option is issued must match your Store region."

Kako sad ovo rešiti?

Ja sve aktivirao preko TR naloga (postojeći MS nalog, ali nikad Xbox na njemu, nikad ništa na MS store kupljeno i td), sa 1 mesec game pass ultimate koda sa Gamivo sajta, TR region (stavio neku random adresu u turskoj, sve full), stavio svoju karticu, zapamćena za sledeću naplatu.

Problem kod toga kad probam da kupim neku igricu ili addon: "Change your store region. The region where your payment option is issued must match your Store region."

Kako sad ovo rešiti?
Na konzoli ti je region podesen na TR?

Nisam nista jos radio na konzoli, tek danas treba da mi stigne, nego sam pripremao teren (preko PC-a i VPN-a).
Ja sam skoro podešavao XBX i prema preporuci kolega sa foruma, sve sam na konzoli uradio, ništa unapred. Preporučujem da kada stigne konzola na njoj napraviš potpuno nov MS nalog, podesiš region konzole na Tursku, dodaš našu platnu karticu i onda možeš GPU, da kupuješ igre itd. Meni to savršeno funkcioniše tako.

Pozdrav raja. Novi sam član, kupio sam svoju prvu konzolu pre par dana u 35. godini života, za decu :) Za sada mi lepo ide, namestio sam region na Arg, kupio par igara, malo se i grudvao, ja pobjedio. Vidim danas ima na Arg store-u FarCry 6 za 1000 din, kao i Hogwarts za nekih 20e, pa da Vam javim. Pitanje: Koje mi igre predlazete za malu žensku decu od 5god?

Bilo je slicnih pitanja..

Na primer, moja cerka rado igra Patrolne Sape i Pepa Pig igre. Probala je Incredibles ali joj to nije islo...

Pozdrav raja. Novi sam član, kupio sam svoju prvu konzolu pre par dana u 35. godini života, za decu :) Za sada mi lepo ide, namestio sam region na Arg, kupio par igara, malo se i grudvao, ja pobjedio. Vidim danas ima na Arg store-u FarCry 6 za 1000 din, kao i Hogwarts za nekih 20e, pa da Vam javim. Pitanje: Koje mi igre predlazete za malu žensku decu od 5god?
Pozdrav, moja ćerka voli:
Miraculus, Patrolne šape ( ima 3 verzije neke su na GP), Gigantosaurus: Dino card, Unicorn princess, My little pony, Rabbids: party of legends

Pozdrav, moja petogodišnja ćerka igra/igrala:
My Little Pony
Pepa Pig
New Super Lucky's Tale
Rush: A Disney Pixar adventure
JuJu
Paw patrol
The Smurfs: Mission Vilaef
The Unicorn princess
Disneyland adventures

Pozdrav, ajde i ja da se javim u ovoj temi.
Xbox one smo uzeli pre godinu dana, i bukvalno stoji posto se nisam preterano interesovao za konzole i igre.

Da li postoje neke igre isto za devojcicu od 5 godina koje su besplatne?

Ili cu morati da pravim nalog i da platim nesto godisnje kako bi mogla nesto da igra?

Xbox one smo uzeli pre godinu dana, i bukvalno stoji posto se nisam preterano interesovao za konzole i igre.

Ili cu morati da pravim nalog i da platim nesto godisnje kako bi mogla nesto da igra?
Imaš besplatnih igara koje ne zahtevaju nikakve pretplate i sl., samo što je izbor loš tako da ili pretplata ili direktna kupovina igara.
Turska ili Argentina u zavisnosti koju platnu karticu imaš.

Pogledaj ovde, imaš odličan filter po godinama, uređajima, da li je prikladno za dete. Posle uporedi cenu u store.

Sve nove igre su na Turskom store 1800, 2000 lira. Očekujem da će PGA TOUR 2K24 biti po tim cenama kad se pojavi. PGA TOUR 2K23 Deluxe je trenutno 275 lira, mislim da je igra ok po toj ceni a 2K24 neće biti puno bolja:

Znači nema šta nisam probao. Region Turska/Argentina, Visa i MasterCard kartice (OTP banka, Erste, Payoneer, Mercury USA) sa adresama u zavisnosti od regiona Store-a. I ništa ne radi. Uvek dobijam poruku da Store i zemlja izdavanja kartice moraju da se slažu.

Znači nema šta nisam probao. Region Turska/Argentina, Visa i MasterCard kartice (OTP banka, Erste, Payoneer, Mercury USA) sa adresama u zavisnosti od regiona Store-a. I ništa ne radi. Uvek dobijam poruku da Store i zemlja izdavanja kartice moraju da se slažu.
Ja sam danas popodne kupovao kod Turaka sa Raiffeisen Visa karticom , sve radi normalno kao i do sada. Naša kartica , turska adresa sve ok.

Samo uradi ovo što malo iznad napisah za novi nalog direktno na konzoli. Takođe najnormalnije kupujem preko TR, Intesa MC.

Ajmo korak po korak. Kreiraj MS account sa adresom Turska ili Argentina. Kao adresu uzmi neki hotel, nemoj stambenu jedinicu. Isti region biraj na konzoli i isti MS account koristi. Karticu dodaj samo na konzoli. Imam osećaj da je nešto nepravilno sa adresom ili profilom.

Ako ne prihvata karticu na tom nalogu, probaj da napravis nov nalog, region postavi TR ili ARG i vezi karticu na taj nov, ne na taj koji već imaš

Nova usluga dostupna na Xbox, kod Turaka 72 lire mesečno (300 dinara)

Da li je neko preorderovao Motorsport?
Hoćemo li otvarati zasebnu temu?

Nazad
Vrh Dno