Šta je novo?

Xbox Series X / S

Da li EA play Pro radi na Xbox Series X?
Uzeo bi zbog Star Wars I Dead Space Remake

Nema EA Play Pro na konzolama, samo običan EA Play u kojem nema najnovijih igara.

Zna li neko kako da rešim ovo? Koristim telekomov krš od adsl-a...

Prilozi

• 20230430_234330.jpg
    20230430_234330.jpg
    307.9 KB · Pregleda: 78
  • 20230430_234445.jpg
    20230430_234445.jpg
    88.7 KB · Pregleda: 77
Provajder te je stavio iza CG NAT i tu ne mozes nista da uradis osim ako od njih ne kupis javnu staticku adresu gde ces imati samo za sebe ip adresu i neces je deliti sa jos ko zna koliko ljudi, ovako sada delis adresu sa ko zna koliko korisnika. I ako hoces da budes sam na ip adresi to ces morati svaki mesec da placas dodatno.

Dva pitanja:
1. Pošto živimo u zemlji gde malo malo pa nestane struje a napon konstantno varira, interesuje me da li i kako štitite konzolu (prednaponski kabl, UPS, ništa..)?
2. Kako gasite ovo čudo, ali kompletno? PS4 PRO koji takodje posedujem ima opciju rest moda i kompletnog gašenja pa budem miran, ovaj xbox se ne gasi uopšte, samo ode na neki energy saver mode ali i dalje radi. Ja ga trenutno ugasio držanjem dugmeta na konzoli 10sec, to sam našao na internetu... Jednostavno me strah da ga ostavim tako kad nisam kod kuće.
Gde bre nestaje struje?

Mislim da mi u Beogradu za 15 godina zivota mozda 2 puta nestala struja.

XBox zbunjuje imenima, te One te Series X te Series S, obican covek tesko da pohvata.

Baš mi je drago zbog tebe...
“Сит гладном не верује” била стара изрека.

Много ми је поштеније ово М$ да изда јаку и алабу конзолу, него ови што издају ПС5 који се мучи са РТ, па ће онда ПС5про да издају за годину

Provajder te je stavio iza CG NAT i tu ne mozes nista da uradis osim ako od njih ne kupis javnu staticku adresu gde ces imati samo za sebe ip adresu i neces je deliti sa jos ko zna koliko ljudi, ovako sada delis adresu sa ko zna koliko korisnika. I ako hoces da budes sam na ip adresi to ces morati svaki mesec da placas dodatno.
Postoji za ovo i besplatno resenje, ali je previse komlikovano za obicnog korisnika. Ja hostujem svoj sajt, a nemam staticku IP adresu. Provajder mi je trazio da dodatno placam za staticku adresu sto je po meni teski bezobrazluk. Problem sam resio tako sto sam podesio dinamcki DNS (DuckDNS), a na racunaru imam sh skriptu koja se na svakih 5 minuta izvrsava i salje DuckDNS-a moju trenutnu javnu IP adresu. Zatim zakupljeni domen gadja DuckDNS koji potom gadja moj kucni server. Tako da su sada svi moji API-i koje hostujem kuci dostupni putem mog domena.

EDIT: Doduse sad citam ovo sto je @dzonihsv postavio, secam se da je jedan profesor na faksu o ovome pricao i o tome kako je on ovo zaobisao, ali placao je neki servis za to, vrlo verovatno VPN. Tako da nisam siguran da li bi moglo kod svakog da se uradi kao sto sam ja kod sebe.. Neka neko iskusniji bolje objasni..

Poslednja izmena:
“Сит гладном не верује” била стара изрека.

Много ми је поштеније ово М$ да изда јаку и алабу конзолу, него ови што издају ПС5 који се мучи са РТ, па ће онда ПС5про да издају за годину
"Jaka" konzola je tu negde sa snagom ps5. Tako da ako ps5 bude pro morace I xbox da radi apgrejd. Sto se mene tice, meni su obekonzole odlicne. Ne lozim se toliko na tehnikalije dok pici u 60fpsa.

Na koliko konzola moze da se koristi jedan nalog?
Drug ima xbox series x, ja planiram da uzmem xbox ss
Da li bi imalo nekih problema ako se koristi jedan nalog?

Nije uopšte potrebno da otvarate turski nalog ako već imate američki, samo na konzoli promenite region na Tursku , resetovati , uneti podatke sa svoje kartice i staviti neku tursku adresu i možete da kupujete šta hoćete na turskom xbox store-u, GPU pretplatu, igre, itd. Isto važi i za Argentinu samo tamo mora Mastercard, naša Visa više ne prolazi. Kod Turaka može i jedno i drugo.
Da vas pitam jedno glupo pitanje.Jel ima na tom Game pass-u FIFA 23i NBA23,ili se to posebno kupuje pošto je to jedino što igram.Hvala!

Bio 2k23 NBA na popustu do pre koji dan, za 1000 din preko argentine

Ima NBA One on one 2018. FIFA 22 je u ponudi preko Gamepass. Preko Turske, na akciji NBA 2023 i Fifa 2023 su oko 2100 dinara.

Seagate exclusivity deal sa Micro$oftom je zavrsen, uskoro dolaze igraci poput WD, i vec su u americi krenuli sa jakim popustima.

1683478414177.png
I dalje se ne isplati dok ne naprave neki adapter (bolje oni nego kinezi, hahaha) da moze covek svoj da ubaci SSD kao na PS5, mada mislim da ce vec na sledecoj generaciji, ako bude neki Series X+, da tako postupe.
Sva sreca pa nisu kao Sony sa PS Vitom, da guraju do kraja tu pricu i da im se obije o glavu, mada ovde barem ima 390GB storagea pa i nije toliko strasno, stane desetak naslova.

Tesko da ce da ubace m.2 slot. Xbox je uvek nesto experimentisao sa hardovima i sve to iz razloga da moras da kupujes njihove koji su skuplji.

Pre neki mesec je bila neka priča u vezi cloud igranja na telefonu. Moguće je i sa Turskom GPU pretplatom pokrenuti cloud igre na telefonu.
Pored VPN-a potrebno je u podešavanju aplikacije Xbox game pass promeniti region kako bi cloud play bio omogućen: Settings> app settings> language & location> location neki koji podržava cloud (USA npr).
Kratko sam čačkao, sama app hoće da vrati region na Srbiju nakon izlaska iz iste ponekad, ali se u par klikova lako promeni. Tako da, kome znači cloud play, lako je. :)
Na koliko konzola moze da se koristi jedan nalog?
Drug ima xbox series x, ja planiram da uzmem xbox ss
Da li bi imalo nekih problema ako se koristi jedan nalog?
Na dve u isto vreme, par klikova i sve je podešeno.

• Like
Reagovanja: s5p
Imam neki eksterni SSD Z slim Netac 1TB, često kada upalim konzolu (Series S), ne vidi ga xbox, već moram da iscupam kabl i opet da utaknem, da li znate do čega bi mogao biti problem, da li je takav ssd pa loše reaguje na gašenje?

Zanimljiv video. Gotivim Spencera ne mogu da kažem, ali prema navedenom on ceo život najavljuje još jednu fenomenalnu godinu za Xbox a ona nikad da dođe. Čekamo Godoa...
Njegove poslednje izjave ne ulivaju poverenje. Nije ranije ništa hteo da "prizna" protiv Sony-a, bar ne na ovakav način. A sad kad tek treba da dođu njihove "fenomenalne" igre - kaže da su izgubili.
Daj Bože da je čovek zaista naopak pa nam u ovom slučaju Xbox ponudi nešto vanserijsko.

Ako cemo iskreno xbox je puko davnih dana, on je izgubio bitku onda kada je svoje igre dozvolio da se igraju na pc-u, i onda ko je bio lud da kupuje konzolu ako ce te iste igre da dodju na pc. Nema xbox vise svojih pravih ekskluziva i da je to ono zbog cega se xbox uzima, ranije je to bio halo, fable, gears of war, forza horiznon i jos neke zbog kojih se uzimao xbox.

Nazad
Vrh Dno