Šta je novo?

Xbox Series X / S

Donji deo konzole i kutija

be1b583e637b4b6cf562a4effaeef8d6.jpg

6fd9c2bed5c501b6154ff78be19af248.jpg

Microsoft je ponudio isto sto i prvi iPhone. A deal you can't refuse.

Sony mora spustati cijenu i ponuditi sve svoje exklusive day one uz ps+ kao sto ih Ms nudi uz game pass.
I opet nece imati full BC kao Ms niti toliki izbor igara kao na game pass, niti ces svoj library igara moci igrati na PC uz k&m (za ove boomere sto kukaju za k&m)

Serija S će biti najprodavanija konzola ove generacije ako Sony ne odgovori drastičnim spuštanjem cena.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Da budu iste cijene kao i Ms sto nudi, opet ne vidim razlog za ps5, iako sam u PlayStation taboru od ps1.

Ps+ trenutno nije konkurentan ponudi game passa.
A tu je i full BC. Pa majka mu stara, sto to ne mogu ubaciti disk od MGS 1-4, GTA IV, SSX, Burnout 3 u ps5 i igrati kao sto to moze Xbox?!
A ima tu jos old school igara koje vrijedi i danas obrnuti, pogotovo uz sva vizualna poboljsanja i veci fps.

A tu je i full BC. Pa majka mu stara, sto to ne mogu ubaciti disk od MGS 1-4, GTA IV, SSX, Burnout 3 u ps5 i igrati kao sto to moze Xbox?!
A ima tu jos old school igara koje vrijedi i danas obrnuti, pogotovo uz sva vizualna poboljsanja i veci fps.

Sony je sa PS3 drastično promenio arhitekturu i tu je zabrljao BC. Zato masovno izbacuju remastere iz doba PS/PS2/PS3, kako bi se ljudi zadržali na Sony-jevim konzolama. I dobro im ide.

XBox One Series S mi je jako interesantna konzola. Full BC je zanimljiv u nekoj meri, mada nisam imao XB konzole, niti imam diskove, tako da meni to ništa ne znači. Ali mi je super mogućnost da igru kupim na MS Store-u i igram je i na PC i na XBox One konzoli, uz podršku za cross-save. Uz konzolu od $299 (+porez) i gamepass, MS je definitivno brknuo u oko Sony-ju.

Odlicna stvar kod BC je sto za jako male pare (da li kupovinom na MS Store ili kroz Game Pass) mozes da odigras ot sto si preskocio.
Ja sam npr. presao sve Gears of War koje nisam iz doba 360...

Sony je sa PS3 drastično promenio arhitekturu i tu je zabrljao BC. Zato masovno izbacuju remastere iz doba PS/PS2/PS3, kako bi se ljudi zadržali na Sony-jevim konzolama. I dobro im ide.

XBox One Series S mi je jako interesantna konzola. Full BC je zanimljiv u nekoj meri, mada nisam imao XB konzole, niti imam diskove, tako da meni to ništa ne znači. Ali mi je super mogućnost da igru kupim na MS Store-u i igram je i na PC i na XBox One konzoli, uz podršku za cross-save. Uz konzolu od $299 (+porez) i gamepass, MS je definitivno brknuo u oko Sony-ju.

Znam to za ps3 arhitekturu, al sve gore nabrojane igre su za PS2 sem mgs4.
Znamo i da je ps4 u mogucnosti da pokrece ps2 i ps1 igre, ko ima hakovan ps4 ce potvrditi.
I X360 je bio totalno druga arhitectura pa su ljudi napravili emulator i ponudili for free.
Isto moze i Sony da hoce, al nece, nisu consumer friendly ko Ms vec su bezobrazni i gladni para.

Jel koristi neko gamepass ? Jel moze uopste da se koristi kod nas ?
Video sam da Xbox All Access ocekivano nije dostupan..

Moze, ima nacina za game pass i to za 1$ mjesecno, pod uslovom da svaki mjesec pravis novi acc a igras se na svom main acc

Jel koristi neko gamepass ? Jel moze uopste da se koristi kod nas ?
Video sam da Xbox All Access ocekivano nije dostupan..

Koristim ja vec jedno dve godine, cini mi se.
Trenutno se najvise isplati da kupis gold i odradis 1:1 upgrade na game pass ultimate (koji ukljucuje xbox gamepass, xbox gold i pc gamepass). Mislim da ce taj upgrade moci da se odradi u tom odnosu jos nekoliko dana, posle toga ce biti 1:3.
Ako imas samo pc, dovoljno je da kupis samo pc gamepass (trenutno 5e mesecno, uskoro ide na 10).

U svakom slucaju mi koji smo bili uz PlayStation brand smo nasamareni od strane Sonya za raziku od Ms i full BC-a.

Mislim da te niko nasamario.
Sony je lider na trzistu i ima drugaciju strategiju. Svakako ces moci da igras ps4 igre na ps5, a starije ces ili da kupis, ili da teras u emulatoru.

Poslednja izmena:
Kao sto rece Zlatan, moze game pass, ja imam ultimate...
Samo mi je account na US i sve lepo radi.
Nase kartice zakacene, placam njima.
Cak mi radi i xCloud, ali je fora (posto nije podrzan u Srb), na telefonu aktiviram VPN pre otvaranja aplikacije, udjem, dobijem "play" dugmad i onda ugasim VPN.
Onda radi sve normalno...

Nadam se da ode world wide i u ovu nasu rupu, kako ne bi morao s tim da zongliram.
Voleo bih i zbog drugihstvari, kao sto su MS rewards...
Dok je bio Xbox rewards, nadobijao sam se stvari.
Sad je preslo na MS rewards, pa trazi US mobile number za potvrdu, kako be redeemovao stvari.

Ostalo radi savrseno.

Oni kodovi na cdkeys jel mogu da se uzmu?
Gamepass+gold 120 evra godisnje.
To mi odgovara, ali ne znam da li radi.

Послато са Redmi Note 9S помоћу Тапатока

Moj savet ti je da uradis sledece - 3 godine golda su ti 135e, doplatis 1e i odradis konverziju u ultimate u 1:1 odnosu dok jos moze i miran si 3 godine.
Ja to planiram da odradim tokom vikenda.

Moj savet ti je da uradis sledece - 3 godine golda su ti 135e, doplatis 1e i odradis konverziju u ultimate u 1:1 odnosu dok jos moze i miran si 3 godine.
Ja to planiram da odradim tokom vikenda.

Može li neki step-by-step guide za nas koji... ni nemamo xbox nalog :)

Hvala na odgovorima. Bice valjda uskoro worldwide, pa da ne moramo ovako da se patimo.

Ne mora bas step by step, ali cisto informativno, gde kupiti to,posto nase kartice ne prima, isto preko kodova nekih ili...? kako se preuzima taj gamepass posle preko golda?

Meni je takodje nepoznato, a SeS uzimam 99% pa bih unapred to da regulisem sve i docekam spreman konzolu.

Može li neki step-by-step guide za nas koji... ni nemamo xbox nalog :)

Napisacu kada odradim tokom vikenda.
Vec sam radio jednom bez problema, ali znam da je MS najavio da to vise nece biti moguce.
U najgorem slucaju moze da se desi 1:2 ili 1:3 konverzija, sto se naravno ne isplati.

Može li samo klarifikacija... Jači X series bije 4k 60-120Hz na svim igrama, ili će biti i neke na 30fps? Tj, da li je minimalni fps 60Hz?

Nema pravila i sve zavisi od tipa igara i prioriteta developera. Verovatno ce biti ekstrema tipa (sub?) 4K/30fps, pa do 8K/60 ili mozda cak 120fps...i sve izmedju. Verujem da ce vecina ciljati 4K/60.

Poslednja izmena:
Šta je sa kinectom, oče li biti nekih igara?

4k 60Hz kao def je totalno ok. Tamo na gtx3000 seriji se podsmevaju konzolama i ubedjuju da nema ništa od 4k 60hz.

Xbox series s samo 512 mb, da li su realni, na xbox one s malo mi je i 1 tb.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Šta je sa kinectom, oče li biti nekih igara?

4k 60Hz kao def je totalno ok. Tamo na gtx3000 seriji se podsmevaju konzolama i ubedjuju da nema ništa od 4k 60hz.

Pitas na apsolutno pogresnoj temi, dosta njih tamo niti prati niti zna sta se trenutno desava u industriji igara, eno skoro covek rece da prati konzolne teme ali izbegava posto je jelte previse lozenja tamo, tako da generalno nema sta pametno da se diskutuje.

4k 60hz je kao sto Jovy rece sam izbor developera, verujem da ce vecina ostavljati i perf/quality modove gde ce biti 60/120hz modovi uz native 4k ili neku rekonstrukciju uz checkerboarding ili cak i kad smo vec na MS temi, mozda ce uskoro uposliti i njihov DirectML AI upscaling o kom je bilo malo reci a vecina koja ga je videla na delu ima veoma pozitivne utiske.

Konacno konzole imaju krsten cpu, tako da je 60fps uvijek moguc ukoliko se devovi odluce da podrze isti.
Malo se srezu detalji ili rezolucija napravi neki kompromis na gpu strani i ima da shiba u 60fps, al samo ako to budu htjeli.

Nije bas CPU uvek bio jedino ogranicenje za 60fps (gomila 60fps igara je bila i na PS2) neki put je i sam dizajn igre ogranicenje ako je igra inicijalno dizajnirana za 30fps.

Bas u vezi ove price, COD MW Warzone radi na 60fps u open world modu sa gomilom online igraca ali ima veoma agresivan culling i grid sistem ucitavanja okoline oko igraca i dosta se oslanja na ucitavanje sa drajva, ima cak i klipova gde zamena HDD-a sa SSD-om poboljsava performanse igre. U neku ruku je vrlo slicna prica Velocity arhitekturi o kojoj MS prica i ima demonstracija na onom the bearded Xbox guy klipu gde pokazuje optimizaciju memorije ucitavanjem samo onoga sto je u prvom planu.

Nemojte ovde spominjati performanse i frejmove, udarice ove paljevine sto se kunu u 30fps da je to super :D

evo udaricu ja sto nemam pojma sta 30/60/120/839 :D da li je lakse meni sto nemam pojma ili vama sto svaki detalj merite, nemam pojma, procenite sami :D

Nemojte ovde spominjati performanse i frejmove, udarice ove paljevine sto se kunu u 30fps da je to super :D

Pa ti si pričao da nema šanse da nove konzole biju više od 30Hz i da ih nikad nečeš kupiti jer su neigirve. Šta bi sad?

Mogu da citiram još 5-6 postova "stručnjaka" koji kažu da nema ništa od 4k i 60Hz, iako sam postovao 2 linka gde se pominju igre od 4k i 120Hz. Izgleda da ipak seeing is believing

Ma da, ne treba se zanositi tim pricama 4k, 8k.. tetris u 8k ne bi mogao da radi na XSX ili PS5, a ne nesto redovno... nek kostaju i ove graficke po 800e, i ako su stvarno perf. 3080 da je toliko jaca od 2080 ,pre bih uzeo nju nego PS5, jer jasno mi je da se konzole ne pomicu od 30fps a to je meni neigrivo.

Videcemo kad izadje ali ja mislim da od 4k 60fps nema nista cak i ako odrade to bice graficki osekacena igra. Ja iskreno bi pre prihvatio 1080p sa 120fps i dobrim grafickim detaljima nego 4k koji verovatno nece ni biti nativni 4k.

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno