Šta je novo?

Xbox live u Srbiji?

Kako to mislis za "dz" kad se placa $80NZD ovde, a kod nas ne znam koliko je u evrima.

Sem ako nisi mislio na pirate zbog kojih sad svi bivaju banovani sa "live" servisa.

poz

A Live mi znaš koliko treba :D Da igram sa klincima Amerima koji po ceo dan ne rade ništa drugo nego što su na Live-u. Zavališ se i igraš single play. Ako hoću MP idem u igraonicu ili uzmem neki MMORPG (a ni to ne radim). Dakle, za mene je single play keva...

@byMax

Velika greska, imam preko 50 ljudi na friends listi, niko nema ispod 25 godina a idu i do 40-ak, i to mahom evropljani...Samo jednog klinca, on ima 17.

@byMax

Velika greska, imam preko 50 ljudi na friends listi, niko nema ispod 25 godina a idu i do 40-ak, i to mahom evropljani...Samo jednog klinca, on ima 17.

Ne vidim zašto je to velika greška? Ne pričam ni sa ribama na ICQ-u, a sad ću da se družim sa klincima iz evrope... Više cenim svoje slobodno vreme od toga :)

Ne vidim zašto je to velika greška? Ne pričam ni sa ribama na ICQ-u, a sad ću da se družim sa klincima iz evrope... Više cenim svoje slobodno vreme od toga :)

Ko govori o bilo kakvom druzenju, jednostavno je mnogo bolje kad znas da ne igras protiv kompjutera, koji uvek radi jedno te isto. Barem ja mislim da je online opcija mnogo promenila stvari na bolje.

poz

I opet kažem, ne radim to ni na PC-ju, gde je mnogo normalnije da MP-uješ sa "drugarima". Na Xboxu mi je tek suludo. Ceo Live koncept mi ništa ne znači.

PS3 ima do kraja godine vishe ekskluziva nego X360, a josh nije ni E3 doshao :) Pored toga, svaka od tih ekskluziva shamara onu iz istog zanra na X360. Shta si se ti istripovao, stvarno ne kapiram. Sve te igre koje su preshle multiplatform nikada nisu ni bile neke velike igre kao one koje su uvek bile PS ekskluzive i tako ce da ostane :) Playstation ce uvek ubacivati nove igre, sveze IP-eve, dok ce Microsoft da kupuje pravo od 3rd party developera na 5x iscedjenu igru, i napraviti stoti deo Forze i Halo, gde su i prvi delovi bili krsh, ali nije bilo shta drugo da se igra. Prave igre i najbolje igre na bilo kojoj Playstation konzoli M$ nikada nece dobiti, jer ih je sam SCE radio.

Evo ti samo igre koje su mi sad pale na pamet, i koje su klasu ispred svake slichne na X360, i obrati paznju da nema dve iz istog zanra, za razliku od X360 kome je HALO 3 glavni adut, opet.

Metal gear solid 4, Lair, Heavenly sword, Little big planet, Uncharted, Gran turismo 5, White Knight, Afrika, Ratchet and Clank, God of war 3, Wipeout, Final Fantasy XIII.

Premlad si ti u konzolama, mogao bi prvo malo da istrazish kada vec hocesh da se upushtash u neku prichu :)

Sta to pricas kakav Halo3 a gdje je Mass effect,gears of war 2,Naruto: Rise of a Ninja 360,Eternal Sonata/Trust Bell ,Blue Dragon,PGR 4(Project Gotham Racing 4 ),neznam bili stavljao allan wake jer izlazi i za pc a onda Ace Combat 6: Fires of Liberation da da samo na 360 ima ih jos...

pomoc

Momci moram da vas zamolim za pomoc,posto vidim da ste vi bas puno iskusni po pitanju savremene tehnologije,a ja sam skroz zbunjena i neupucena,pa eto dodjoh da trazim pomoc od kavaljera...Ja sam gejmerka vec neko vreme,i dobila sam xbox360,ali nikako nece da cita pirate,cula sam da postoji neki flesh,i neki cipovi ( neki aladin2 ),ali nisam sigurna koliko su ta resenja pouzdana...Cula sam da fleshovanjem mozete igrati pirate,ali se konzola pregreva i moze da " rikne" a moze i da te banuju zauvek sa live-a...Mada drug mi rece da je to moguce izbeci time sto cu nabaviti chip sa dve verzije biosa i onda biram piratsku za pirate , a orginal za koriscenje live-a.......Pa eto ako mozete preporucite mi najbolje resenje za moj problem i bicu vam veciti duznik...kiss:angel: :angel: :mad: :mad: :mad:

Momci moram da vas zamolim za pomoc,posto vidim da ste vi bas puno iskusni po pitanju savremene tehnologije,a ja sam skroz zbunjena i neupucena,pa eto dodjoh da trazim pomoc od kavaljera...Ja sam gejmerka vec neko vreme,i dobila sam xbox360,ali nikako nece da cita pirate,cula sam da postoji neki flesh,i neki cipovi ( neki aladin2 ),ali nisam sigurna koliko su ta resenja pouzdana...Cula sam da fleshovanjem mozete igrati pirate,ali se konzola pregreva i moze da " rikne" a moze i da te banuju zauvek sa live-a...Mada drug mi rece da je to moguce izbeci time sto cu nabaviti chip sa dve verzije biosa i onda biram piratsku za pirate , a orginal za koriscenje live-a.......Pa eto ako mozete preporucite mi najbolje resenje za moj problem i bicu vam veciti duznik...kiss:angel: :angel: :mad: :mad: :mad:

Da postoji verzija da ga cipujes ili fleshujes, e sad sta je bolje, ja nisam siguran, neki kazu flesh, neki cip. Po mojoj proceni bolja ti je cip verzija, jer uvek mozes jedan dodatni prekidac da ubacis i samim tim ga iskljucis kad hoces da igras preko live (naravno samo original).

Medjutim, ljudi koji imaju konzole fleshovane, a ne koriste pirate preko live, kazu da su im konzole ok, nisu ih banovali. Ako je tako onda je flesh ok varijanta.

Ja trenutno necu nista raditi sa mojom jer je jos pod garancijom, a znajuci koliko se 360 cesto kvari, i koliko samo problema ima, trebace mi ta garancija.

Za pregrevanje i ja prvi put cujem, i mislim da to nije tacno, jer nema nikave logike da to toga dodje.

360 svejedno moze da ti sluzi kao grejalica zimi.....

poz

Poslednja izmena:
xe xe xe,sto si vickast,fora sa grejalicom ti je bas simpa.......Nego da vas pitam dali je moguce posle tog flesha ili chipa,igrati igre predvidjene i za xbox1 ????/

aha,kontam,poslusacu tvoj savet......Covece gledam ovo cudo - kolko ima banovanih,strasno pa od cega MS misli da skupi kintu????Nego sta ima znaci to : "region - pal" , "Jitter Fix Applied" , "Drive Firmware" , "Pre-spring Update Firmware" ????

Da li konzola moze sa VGA kablom da se spaja na CRT ili samo na LCD monitor ?

mene zanima samo da li po defaultu moze na CRT,jer nemam LCD.

Moze bez ikakvih problema, probao sam i na jednom i na drugom, samo ako hoces na crt onda ti treba mali adapter, kao sto ti neko rece gore u postovima.

Obicno sa skupljom verzijom kabla dobijes i taj adapter.

poz

Pitanje za vlasnike XBOX360. Ako kupim polovnu konzolu koja nije bila koriscena on-line, da li cu moci uraditi update koji traze, ili ce traziti nove igre?

Hvala!

Pitanje za vlasnike XBOX360. Ako kupim polovnu konzolu koja nije bila koriscena on-line, da li cu moci uraditi update koji traze, ili ce traziti nove igre?

Hvala!

Nisam bas u potpunosti razumeo tvoje pitanje, ali pokusacu odgovoriti.

Neces imati nikavih problema sa update, igre ce da ti rade sa njim ili bez njega. Zavisi i na koji update mislis, na dashboard ili na game update, u svakom slucaju nema sta da brines, cim je prikljucis na net pitace te da radis update kako na igri tako i na samoj konzoli tj dashboardu.

poz

Jedino sto bi trebalo da znaju svi koji planiraju da xbox koriste na 4:3 ili 5:4 monitoru, bilo da je CRT ili LCD, je da velika vecina igara nece raditi u full screen-u, nego sa crnim trakama gore i dole.

Dashboard ce uvek biti u fullscreen-u, a od igara se secam da je radio Call of Duty 3 i Dead or Alive. Verovatno ima jos nekih naslova. Ono sto je dobro je sto se igre ne razvlace po vertikali kad nisu u fullscreen-u.

I jos jedna stvar koju treba da znate je da kad TV podesite tako da dashboard izgleda normalno, sve igre ce biti tamne. To me uzasno nervira i mislio sam da je do mog TV-a, ali mi je i Max rekao da ima isti problem, a posle sam i po netu nasao slicne situacije. To je jedna od onih glupih stvari koje niko ne spominje, a tu su da smetaju. Bas mi nije jasno zasto su to uradili. Ako podesite tv tako da su igre normalne,dashboard izgleda isprano. Resenje na kraju ispade korigovanje brightness-a u svakoj igri posebno...

Mali offtopic...

Poslednja izmena:
Zar ono u nekom novijem firmveru nisu ubacili tri preseta brightnessa?

Stavili su da možeš da biraš TV i LCD gammu, tj. 1.8 ili 2.2. Problem koji je Ivan pomenuo više ne važi, pošto sada imam jako kontrastan i svetao TFT pa nema potrebe da povećavam brightness nego sve igram na defaultu...

OK, hteo sam da kazem da postoji razlika izmedju dashboard-a i igara....

Ne postoji, nego je dashboard generalno svetao, pa se vidi ok i kad je tamniji, a igre su previše tamne čim su malo tamnije :) :)

Ma, i ja sam nesto izbalansirao, ali mogli su to bolje :)

Vrh Dno