Šta je novo?

Xbox live u Srbiji?

BaneNZ

Slavan
Učlanjen(a)
23.03.2007
Poena
319
poz narode....

Zanima me da li se Xbox live moze koristiti u Srbiji. Imam 360 i nalazim se daleko od domovine, ali jedna od najboljih stvari kada bio kuci je bila kada a kumom i drustvom sednem da odigram nekoliko PES utakmica na PS2. Razmisljamo o varijanti da neko iz drustva uzme 360 pa da se nadjmo online.

Koliko sam upoznat, mislim da Madjari mogu da koriste LIVE, ali nisam siguran.

Sta bi se na primer desilo ako bi neko iz Srbije napravio account kao da je iz nekih zemalja EU, da li bi to radilo?

Hvala i poz

Radi savrseno, i svi mogu da koriste LIVE ali bolje par dana o tome da ne govorimo.

Izbio je skandal u svetu od juce ujutru, M$ je napravio prvu ozbiljnu finansijsku gresku i potpuno upropastio Live servise...

Radi savrseno, i svi mogu da koriste LIVE ali bolje par dana o tome da ne govorimo.

Izbio je skandal u svetu od juce ujutru, M$ je napravio prvu ozbiljnu finansijsku gresku i potpuno upropastio Live servise...

Ah covece, sad si me bacio u neizvesnost. Kakve gresku? Pa nije valda zabranjeno da se o tome ovde prica?

Naci moze? E TO sam hteo da cujem care...!

Da li moras da napravis account kao da si iz neke druge zemlje ili mozes da uneses detalje da si iz Srbije?

Kod nas na NZ live radi super, nisam cuo nista o upropascenim live servisima.

poz

Poslednja izmena:
@ delimir

Ok, nije bas tako strasno i ne ide detekcija BAS tako, ali...manje vise je to to...

Danas je bilo 68% manje korisnika LIVE!-a nego inace...

Aha, o tome je rec, pa da mogu samo zamisliti koliko ima modovanih konzola kod nas a i po celoj evropi, izgleda da svako koje otisao na LIVE sa modom je dobio ban.

Nego mozete li mi reci pri pravljenju accounta, jer mozes da uneses detalje kao da si iz srbije ili moras detalje neke zemlje EU ?

poz

Moras zemlje iz EU...

E vidis, to sam i mislio, ali.....kao sto znas skoro je izasao novi dashboard update, i kazu da se sad vise ne mogu praviti account sa detaljima iz stranih zemalja, pa me zanima da li je to istina i koliko je moguce spreciti tako nesto?

Bane

Eh tek sam sada skontao da sam pogresno napisao xbox live u "Srbiji"

Sve, sve, ali kakvu je to "finansijsku grešku" napravio Microsoft :) Što ne da onima koji ne kupuju originale da dolaze na Xbox Live? To će kao da smanji popularnost konzole i buduću prodaju, šta li? :)

Kolko sam primetio konzole modovane sa cipom su za sada imune... U svakom slucaju ovo je dobar podsticaj za scenu da se napravi jos bolji mod chip za 360-ku.

ja sam negde procitao da su poceli da banuju konzole sa mod chipom, ne mogu da se setim gde....

Ne znam zbog čega se primate toliko. Oni koji su bili ludi i ranije da igraju pirate online (to ni na PC-ju nema), ponekad su bili i pre banovani (bar mi je tako Luka rekao). Sada su sve samo postrožili (kao kad se pojavi više konduktera u autobusima :)) i odmah frka. Pirati se mogu igrati u singlu i dalje, a ako baš igraš nešto online, kupi full igru i to je to.

E, a kako igrači koji nemaju pristup internetu skidaju patcheve za igre? Jel mogu patchevi da se skidaju nezavisno pa da se narežu na CD i instaliraju, onako kao što se instaliraju apdejti za emulator za xbox1 igre ko nema net?

Ne znam zbog čega se primate toliko. Oni koji su bili ludi i ranije da igraju pirate online (to ni na PC-ju nema), ponekad su bili i pre banovani (bar mi je tako Luka rekao). Sada su sve samo postrožili (kao kad se pojavi više konduktera u autobusima :)) i odmah frka. Pirati se mogu igrati u singlu i dalje, a ako baš igraš nešto online, kupi full igru i to je to.
Ček, dobija li se ban čim se pokuša pristupiti Xbox Live-u na bilo koji način, ili se provera vrši tek kada se iz igre pokušava pristupiti multiplejeru? Ako je ovo drugo nema frke, ali ako je ovo prvo džaba kupovina originala, konzola će biti banovana. Uostalom, dovoljno će biti da Microsoft uslovi da mora da se ima poslednja verzija dashboarda da bi se igralo u multiju i da tu pobanuje sve modovane konzole.

Ma jok bre, ja pristupan Live-u stalno i nešto skidam. Nema šanse da me ne bi banovali do sada. Samo ako igraš w. igre onda je problem. Ako pogledaš u nfo igara koje hoćeš da skineš, videćeš kometar "patched" i "stealth". Stealth znači da server navodno ne provaljuje da je igra modovana, pa može da se igra online i da se patchuje. Ja sam tako update-ovao nekoliko igara (bukvalno svaki update traje po 30-40 sekundi na 256k, bez obzira na to koja je igra), ali bez razloga, jer nisam primetio da je ijedna igra bagovita ili da posle update-a radi drugačije. Neke igre i izdanja nikad nisu bili stealth, pa je bio rizik da li ih igrati (i ranije su konzole bile banovane sa live-a). E sad, ako stvarno banuju konzole samo ako pristupiš, onda sam imao dosta sreće do sada. Možda je bolje da se isključim... ko zna. A možda su samo i pustili buvu.

Poslednja izmena:
@filipenko

Pa finansijski promasaj sto se tice live!-a je taj da im je samo danas i juce pretplatu otkazalo vise od 78 000 godisnjih pretplata x 50 $ koje ce morati reciprocno da vrate...

U danima koji dolaze tek cete videti. Druga greska je sto ne seku SVE modere nego nekim glupim redom bez ikakve paterne tako da se sad i legalci boje da izadju online.

@bymax

Eh kad bi bilo tako...Kopije se ne mogu igrati ni offline izgleda, jer je dosta nas debila, tu racunam i sebe igralo CC3 cim se pojavio na sceni a u radnjama jos nije izasao...To je jasno kao dan da smo za ban, mene cudi da me jos nisu skinuli...

I za kraj...Uzivajte...

http://microsoft.willbedefeated.com/

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Ma jok bre, ja pristupan Live-u stalno i nešto skidam. Nema šanse da me ne bi banovali do sada. Samo ako igraš w. igre onda je problem. Ako pogledaš u nfo igara koje hoćeš da skineš, videćeš kometar "patched" i "stealth". Stealth znači da server navodno ne provaljuje da je igra modovana, pa može da se igra online i da se patchuje. Ja sam tako update-ovao nekoliko igara (bukvalno svaki update traje po 30-40 sekundi na 256k, bez obzira na to koja je igra), ali bez razloga, jer nisam primetio da je ijedna igra bagovita ili da posle update-a radi drugačije. Neke igre i izdanja nikad nisu bili stealth, pa je bio rizik da li ih igrati (i ranije su konzole bile banovane sa live-a). E sad, ako stvarno banuju konzole samo ako pristupiš, onda sam imao dosta sreće do sada. Možda je bolje da se isključim... ko zna. A možda su samo i pustili buvu.

Igleda da se dobija ban i ako se samo logujes na LIVE....mozda samo jos nisi dosao na red.

" but its said that even without playing either of these you get banned just for logging into live".

Poslednja izmena:
Ja sam i dalje ziv i zdrav na LIVE!-u...doduse ne ubacujem back-upove igara vec se samo logujem...

***a. Za mene to nije nikakva šteta, jer sam Live koristio za DL trejlera, a to mogu i na PC-ju. Samo neću da se ulogujem, jer nema potrebe. Pitanje je šta ćemo da radimo kad izađe novi update... nećemo moći da ga svučemo. Mada, verovatno će opet biti načina :)

ps. koje drajvove imate? Izgleda da kombinaciju Samsung 28 / Xtreme 5.0 još nisu zakačili...

Sad cu pokusati sa originalnim PES6 diskom pa cu postovati sta se desilo...

Valjda me nece dokaciti...:)

Samsung 25 / Xtreme 5.3A / Spring update instaliran cim se pojavio / popio sam ban jos prvog dana :)

Igrao sam online original PES6 upravo, jedno 5 utakmica...i dalje sam ziv...i ne-banovan...

Vise ne ubacujem ni jednu kopiju u zivotu na LIVE!-u samo da se izvucem iz ovog, da ne moram da kupujem novu konzolu. Inace distributere ovde bi trebalo obesiti kolike su cene originala.

Pa nisam ni ja igrao nista on line sa "kopijama", ali izgleda da kozola ima mogucnost da zabelezi neke parametre diska, i da ih, kad se konektujes na Live, proveri i ako se ispostavi da si kriv, sledi ti ban.
Ovako, MS-ov potez ne bi bio toliko bolan, jer koliko zaista ima on-line igara koje vrede?
Ne mnogo da bi toliko bolela kupovina originala.

A sa druge strane, modifikovana koznola izgleda da bez problema biva banovana, jer te MS tako tera da ako zelis da koristis Live, nemas nikakve mood-ove...

Ja inace moju konzolu jos nisam ponovo utakao u LAN... Cekam neko resenje, glupo mi je da imam banovanu konzolu.

Nego....
Jedino sto ne znam, pomaze li odstranjivanje Hard diska i potpuno formatiranje u off-line modu, da li ce kozola zaboraviti da je igrala "one" diskove on line???? Puno pitanja a malo odgovora...

Dovoljno je da ti banuju MAC adresu konzole, tu ne pomaze nikakav format HD.

Pa nisam ni ja igrao nista on line sa "kopijama", ali izgleda da kozola ima mogucnost da zabelezi neke parametre diska, i da ih, kad se konektujes na Live, proveri i ako se ispostavi da si kriv, sledi ti ban.
Ovako, MS-ov potez ne bi bio toliko bolan, jer koliko zaista ima on-line igara koje vrede?
Ne mnogo da bi toliko bolela kupovina originala.

A sa druge strane, modifikovana koznola izgleda da bez problema biva banovana, jer te MS tako tera da ako zelis da koristis Live, nemas nikakve mood-ove...

Ja inace moju konzolu jos nisam ponovo utakao u LAN... Cekam neko resenje, glupo mi je da imam banovanu konzolu.

Nego....
Jedino sto ne znam, pomaze li odstranjivanje Hard diska i potpuno formatiranje u off-line modu, da li ce kozola zaboraviti da je igrala "one" diskove on line???? Puno pitanja a malo odgovora...

Pazi, uopste nema paterne po kojoj se ljudi banuju...

Ta teorija o hard disku je demistifikovana, i hard nema nikakve veze i podaci o kopijama se ne beleze nigde, ono sto je sada najrealnije jeste da preko fw-a dolaze do informacija o modovanju konzole.

Druga varijanta je preko kopija igara, koja je po meni mnogo verovatnija, jer je to u startu zabranjeno, a modovanje nije...posto je konzola u nasem vlasnistvu i mozemo sa njom da radimo sta hocemo. Sto rece jedan covek, oce me banovati ako stavim sopstveni kuler:)

Jos nesto oko hard diska. Ako te banuju (ne daj Boze) slobodno ga mozes preneti sa svim svojim podacima na nebanovanu konzolu i normalno koristiti 360-icu, to je ono sto je jedino 100% utvrdjeno, isprobano i potvrdjeno.

Uskoro se pojavljuje Xtreme Online, ili popularni reverse-ban (za vikend) pa cemo videti kako ce M$ odgovoriti na to...Meni se cini pre jesenjeg update-a nikako:)

Vrh Dno