Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

Nekada davno dok Bluray nije postao standard, mogao se dokupiti HD DVD drajv za xbox. I nije bio jeftin. Onda je Toshiba rekla da odustaje od HD DVD i Bluray je pobedio u ratu formata. A bilo je zabavno slušati kako će hd dvd postati standard jer je više xbox konzola prodato od ps3. :)

Danas mi se ugasio xbox slim dok sam igrao gow i nece vise da se upali. Uopste ne reaguje na tastere za paljenje. Nista ni beep ni zelena sijalica. Kad sam ga ostavio malo da odstoji uspeo sam da ga upalim, znaci slika na tv i rade igre ali ne svetli zelena lampica tj nema nikakvog svetla na konzoli. Ugasim i probam opet i nece opet da se upali. Sta moze biti?
Citao sam na netu kazu napajanje ali to ne mogu da vidim jer imam neko kinesko koje uvek svetli crveno a orig je za usa tj za 110v pa ne mogu sa njim nista da radim?
Da li je neko imao slican problem i da li da ganjam napajanje ili je nesto drugo crklo?

Koliko mogu da trazim za xenon sa dva dzojstika, na kome je odradjen xclamp i stavljena osmica na kuciste? Ne pratim cene a verujem da je xenon ne tako popularan.
IMG_20130703_185930.jpg

Pozz :) , mozda je vec ovo pitanje bilo,ali moji ortak oce da kupi jedan od ovih CD -rezaca...

iHAS124B (Baseline model)
iHAS224B (Baseline model + LightScribe)
iHAS324B (Baseline model + SmartErase)
iHAS424B (Baseline model + LightScribe + SmartErase [equivalent to 224 + SmartErase])
iHAS524B (Baseline model + LabelTag + SmartErase)
iHAS624B (Baseline model + LabelTag + LightScribe + SmartErase [equivalent to 524 + LightScribe])

Da bi mogao da narezuje cd - ove za XBOX ali nema ih ovde to sam vec video, narucicu ih preko e Bay-a , ali da li mozete da mi kazete da li posto ji razlika izmedju recimo ovog IHAS-A 124 B i ovog IHAS-A 624 B ili je samo razlika u ceni ...

Pozz :) , mozda je vec ovo pitanje bilo,ali moji ortak oce da kupi jedan od ovih CD -rezaca...

iHAS124B (Baseline model)
iHAS224B (Baseline model + LightScribe)
iHAS324B (Baseline model + SmartErase)
iHAS424B (Baseline model + LightScribe + SmartErase [equivalent to 224 + SmartErase])
iHAS524B (Baseline model + LabelTag + SmartErase)
iHAS624B (Baseline model + LabelTag + LightScribe + SmartErase [equivalent to 524 + LightScribe])

Da bi mogao da narezuje cd - ove za XBOX ali nema ih ovde to sam vec video, narucicu ih preko e Bay-a , ali da li mozete da mi kazete da li posto ji razlika izmedju recimo ovog IHAS-A 124 B i ovog IHAS-A 624 B ili je samo razlika u ceni ...

Nema više potrebe za time, sad se koristi program BurnerMAX, pomoću kog na Verbatim diskove narežeš nove igre, sve radi kako treba.

Je l moze neko sa gold membershipom da mi pogleda da li je moguce gledati espn na xboxu? Pretpostavljam da nece dozvoliti za nas region, ali ipak moram da pitam.

Kako 360 igre rade na 1680x1050? Mislim da sa video da u System settings ima da se namesti rezolucija na 1680x1050, ali da li je igre podrzavaju?
Da li razvuce sliku ili budu one crne linije gore i dole?

Poslednja izmena:
Skalira sve na tu rezoluciju. Xbox ima dobar hardverski scaler, ali to ne izgleda ni izbliza kao native naravno.

glupo pitanje

jer se ove cipovane konzole moraju konstantno cipovati na noviju verziju da bi radili svi odnosno najnoviji naslovi?

LT mora, ali retko, do sada su izašle 3 verzije. Za Rgh nisam siguran, ja sam za godinu dana samo jednom ubacio novi dash (tj dva puta, pošto sam prvi put ubacio neku verziju sa bagovima), a mislim da ni to nisam morao

Kako 360 igre rade na 1680x1050? Mislim da sa video da u System settings ima da se namesti rezolucija na 1680x1050, ali da li je igre podrzavaju?
Da li razvuce sliku ili budu one crne linije gore i dole?

Najbolje ti je da koristi 1280x720,ja sam ranije takodje imao 16:10 monitor i ta varijanta je bila najbolja,neces imati crnu liniju gore i dole a slika se ne razvlaci vec je native.

glupo pitanje

jer se ove cipovane konzole moraju konstantno cipovati na noviju verziju da bi radili svi odnosno najnoviji naslovi?

Moras za LT, ali kao sto rece STrider, vrlo retko, mozda jednom godisnje, eventualno dva puta, ali dobijas pristup lajvu kada flesujes konzolu. Cipovanje je druga stvar, tu se radi RGH, ne smes da ides na lajv jer popijes ban, ali sve igre rade bez ikakvog buduceg flesovanja...

Sta bre jednom dva puta godisnje? Jesi li ti loood da jednu istu konzolu tj drajv flesujes vise puta godisenje? Kada flesujes drajv lt3.0 onda kada ti igra zatrazi update dash-a ti instaliras najnoviji dash koji ne brise flash sa drajvi i cepas. Instaliras dash sa usb i to je to. Kakvo crno flesovanje opet i to 2 puta godisnje. Mada uvek postoje budale koje instaliraju ne provereni dash i obrisu fles ali za to postoje specijalizovane ustanove.
I rgh moze da se igra online,ali ne preko MS live, vec preko linka. Jeste da je manji broj igraca ali ipak moze.

Sta bre jednom dva puta godisnje? Jesi li ti loood da jednu istu konzolu tj drajv flesujes vise puta godisenje? Kada flesujes drajv lt3.0 onda kada ti igra zatrazi update dash-a ti instaliras najnoviji dash koji ne brise flash sa drajvi i cepas. Instaliras dash sa usb i to je to. Kakvo crno flesovanje opet i to 2 puta godisnje. Mada uvek postoje budale koje instaliraju ne provereni dash i obrisu fles ali za to postoje specijalizovane ustanove.
I rgh moze da se igra online,ali ne preko MS live, vec preko linka. Jeste da je manji broj igraca ali ipak moze.

Ma to smo rekli običnim jezikom, čisto sumnjam da čovek zna šta je jtag, Rgh, LT, ms dash, fsd... Samo bi se pogubio.
Sada je morao se radi update dash-a da bi igrao gta v npr, ali to se radi u kućnoj radinosti, samo jednom treba da se odradi čip, ostalo sam možeš da uradiš.
Flešovanje drajva (LT) ne može da se odradi tako, već mora stručno lice da sredi

Ne znas ni ko sam ni sta sam, a kazes da sam "loood"?

Imam XBOX od 2009, tako da sam poprilicno upucen u desavanja. Instaliranje novog dash-a se vrsi nekoliko puta godisnje u zavisnosti koliko cesto MS izbacuje apdejt. I naravno moze da se odradi samostalno, obicno igra koja zahteva novi ti to ponudi da bi mogao da je igras. Da li ce fles biti vracen na nulu zavisi kakav je apdejt, nekada da, nekada ne. Sto se tice flesovanja drajva, to se radi samo kada izadje novi LT, a to je jednom u nekoliko godina.

Ja imam RGH, tako da nemam problema...link je dobra stvar, mada ga ja koristim samo za igranje sa drugarima :)

Ja sam procitao da se treba flesovati vise puta godisnje. A update dash-a i flesovanje nije isto.
Ps3 imam od 2007 a xbox 360 jos od davne 2006.godine ;)
Link je dobar ali poslednji update fs3 mnogo opterecuje konzolu u idle.

Hocu da kupim Arcade konzolu od 4gb?
Zanima me da li mogu da dokupim hdd od 120gb i da ga ugradim?
Da li mogu da igram igre sa usb flasha?
I ako to ne moze....jel ja igre mogu da rezim na 3-4 dvd-a i da igram normalno ili moram da kupujem diskove od 25gb? :D

Nisam siguran za hard, ako ima onu grbu gore onda može. Možeš da igraš sa fleša ili eksternog harda ako odradiš rgh, a ako odradiš lt fleš onda čita rezane diskove, oni idu na one duple dvd-jeve od 9gb, ali mislim da ne može svaki rezač da reže

Hocu da kupim Arcade konzolu od 4gb?
Zanima me da li mogu da dokupim hdd od 120gb i da ga ugradim?
Da li mogu da igram igre sa usb flasha?
I ako to ne moze....jel ja igre mogu da rezim na 3-4 dvd-a i da igram normalno ili moram da kupujem diskove od 25gb? :D

Na bilo koju konzolu mozes da prikacis usb do 32 gb i da instaliras igre na njega. Ako je usb flash veci od 32, konzola ce ga formatirati samo do 32. Ali igru moras da imas i narezanu na disku, jer ne radi bez diska.

Xbox ne prima blueray diskove, te od 25 gb-a.

ili najjeftinije, uradis rgh i ubacis bilo koji hdd. ustedis na hardu, ustedis na diskovima ako nemas ihas rezac i igras sve igre cim se pojavem
jedino sto nemas live, ali ako ga ne koristis onda je rgh najbolja i najjeftinija stvar.

Ljudi nemam srece sa pronalazenjem odgovarajuceg rezaca za XGD3, ima li neka dobra dusa u NS da hoce da asistira u izradi dva backup-a? :D

Castim pivom/kolom/milkom. :)

Sta god, XGD3 naslove. :d

Moj TSST rezac uspe da prosiri kapacitet sa Payload tool-om, ali disk na kraju ne bude citljiv, a svi ostali rezaci koje imam u okruzenju nisu podrzani..

Mislim da imas jedan xgd3 rezac u bench oglasima

Video sam ga al' mnogo mi je 3000 za koriscen rezac, nisam toliki gamer da mi se isplati. :) A i za malo vise love mogu RGH da zavrsim..

Vidi ako možeš da nabaviš Asus 24B3ST pa flešni.

Nazad
Vrh Dno