Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

Ako ces mu odraditi RGH onda je bitno samo da je 2.5",a inace ima posebni hardovi za xbox..

Sto se tice igrica f1 race stars :) jeste decija ali je bas zabavna ili ono sto se meni u zadnje vreme jako svidja i stalno picim sa ortacima,dirt showdown ali ne trkanje nego ima ono sudaranje isto je full instant zabava :)

Ostoja, hvala za odgovor . Nego kaj mu dodje to " RGH" ? Pretpostavljam neko ceprkanje po boxu ?
Ako mi neko sredi to RGH-ovanje :d znaci mogu bilo koji 2,5 " a ako ostane virgo in takta onda da pazarim ovo :http://www.ebay.de/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem=&item=170979377731&ebayCategoryId=171820 ?

Jos nesto , da li se na HDD mogu pohraniti kakvi crtaci u 720p , mkv , h264 i pokrenuti.. ? I da li vredi onaj " kinetik " set ? Kolika je realna upotreba toga u igricama ?

RGH je cipovanje,da pokreces igre direktno sa HDD-a.I nema potrebe za CD-ovima.Prebacujes sa kompa direktno i to je to :) Ali onda ne mozes da se kacis na net.Tako da odluci sta je potrebnije.Da bilo koji hdd za "laptopove" i sto veci da nemas zime.
Mozes da gledas HD filmove,ne znam kako ce ispasti frejmovi i da li koci,ali samo bez prevoda.
Kinect vredi para,jako korisna stvar,pogotovo za klince.A sto je najbitnije,jako je zarazno pa pazi dobro :D
A upotreba,zavisi.Imas igre za koje znaci (poput Fife,na senzor govora,pravis poteze takticke,i izmene).Neke igre su iskljucivo pravljene za to,poput Just Dance-a.Jako je koristan i zabavan.U principu baci pogled na YouTube-u oko kinect-a,mozda ti bude znacilo. :)

moze ali ne dobijas nista sa tim,bacanje para...

Stigle su odlicne vesti.
Izasla je podrska,pa je od sada moguce odraditi RGH na debelim konzolama sa novim dashboardom :) B)

Pa od njih je info :-D
Testirali su na Jasperu,kazu radi. Ponasa se kao svaka RGH konzola :)

Znam da sam dosadan ,ali moram jos jedno pitanje da postavim : kada se Xbox " RGH-uje" da li moze da cita narezane diskove..da ne kazem pir..e ?
A bilo bi veri najs da mi se javi kakav RGH Hadzija iz Kragujevca.... :)

Mogu da se koriste narezani diskovi naravno, ali nema neke svrhe. A ne verujem da neko u KG radi RGH.

Mogu da se koriste narezani diskovi naravno, ali nema neke svrhe. A ne verujem da neko u KG radi RGH.

Nabukodonosor, molim te reci mi zasto nema svrhe ? Mislim,kupovacu i orig diskove..nego kad je bas hica rekoh moze i brzinski neki ...:)
A za RGH znaci mora u BG ? Moze li preporuka kakvog poznatog Hadzije koji se bavi time ?

HVALA :)

Zato sto kad odradis RGH nema potrebe da trosis CD-ove u tome i jeste poenta.Nema mucenja sa rezanjem XDG3 igrama itd.Nego "nabavis" igru,raspakujes,i ubacis je preko kompa na Xbox,i to je to.

I kada radite to,proveriter kome dajete da radi,ima jako puno majstora koji misle da je to par lemljenja,i da ocas posla zaradi parice.

Poslednja izmena:
Nabukodonosor, molim te reci mi zasto nema svrhe ? Mislim,kupovacu i orig diskove..nego kad je bas hica rekoh moze i brzinski neki ...:)
A za RGH znaci mora u BG ? Moze li preporuka kakvog poznatog Hadzije koji se bavi time ?

Vidi imas puno "majstora" koji rade RGH... Ali pouzdanost i kvalitet verovatno malo vise kostaju.
Ja sam odradio RGH kod Mirka u Smederevu, i zadovoljan sam.
Covek ti na zahtev napravi i slike konzole pre i posle, pa znas sta si dobio.
Inace da se razumemo, za mene koji nisam u tom svetu konzola, i pored svih alata i vestine potrebne koju posedujem, nisam imao zivaca da sam pokusavam i radim sam RGH. Jednostavno - ima ljudi koji su stvarno tu doktori i ne bi ja tu zalazio.

Pitao je kolega, mislim, Maksim Gorki, oko RGH i LIVE... ima neki Dual NAND RGH tj resenje koje ti prakticno daje pravo izbora, pa ti se u zavisnosti od toga konzola ponasa kao original bez hacka ili hackovana. Ovo je naj naj resenje ako mene pitate!

Inace, XBOX je sa kinectom i rgh prava stvar za decu, verujte, a i za nas "matore konje" :)))

Jedino taj deo sa filmovima divx i mkv jos nisam probao.

Poslednja izmena:

Objasnili su ti sve pre mene. Samo jos da dodam da mislim da nema niko ni u BG-u da radi RGH. :) Idi lepo na xbox republiku i dobices sve informacije.

Uputstvo za update dashboarda na RGH Xbox-u

Najjednostavnije, funkcioniše na svim konzolama (i sa Corona pločom)!

Upozorenje: važi samo za RGH konzole... pazite šta radite, jer ako pogrešite (nije smak sveta), ali konzola mora na hardversko flash-ovanje!

Potrebno:

1) USB stick (formatiran FAT32)

2) Simple Nand Flasher 1.3 BETA by Swizzy

3) J-Runner - The Ultimate JTAG/RGH App (288)

Prvi korak: čitanje NAND-a i CPU ključa

Download-ujete Simple Nand Flasher, otpakujete ga i iskopirate na USB stick.

Ubacite USB stick u konzolu, pokrenete je i startujete Simple Nand Flasher iz Freestyledash-a ili XeX menu-a (default.xex)

FSD1.png

Zatim pritisnete dugme "X" na gamepad-u i sačekate da program pročita NAND i CPU ključ (flashdmp.bin + cpukey.txt).

SNF1.jpg

Drugi korak: kreiranje Freeboot image-a

Ubacite USB stick na kojem su flashdmp.bin i cpukey.txt u PC.

Download-ujete J-Runner, otpakujete ga i pokrenete (JRunner.exe).

Download-ujete poslednji dashboard (16203)... Dash Version - Add Dash - Add Dashes - 16203... sačekate da program skine poslednji dashboard.

JR1.jpg

JR2.jpg

Obeležite poslednji dashboard (Dash Version - 16203) - Glitch - DashLaunch Patches - Include Launch.ini.

Odete na - Source File - i učitate vaš NAND file (flashdmp.bin), otvorite cpukey.txt, iskopirate ključ u - CPU Key - rubriku.

Zatim kliknete na dugme - Create Image - , odredite tip matične ploče (model vaše konzole), pa kliknite - OK -.

JR3.jpg

Kliknite na - Show Working Folder - i iskopirajte file updflash.bin u Simple Nand Flasher folder na USB stick-u.

Treći korak: flashovanje image-a

Ubacite USB stick u konzolu, pokrenete je i startujete Simple Nand Flasher iz Freestyledash-a ili XeX menu-a (default.xex).

Zatim pritisnete dugme "A" na gamepad-u, pa dugme "START" i sačekate da program flash-uje novi image.

ponovo ja... posto vidim da se menjao dash, da li je "opasno" upadeteovati ga? planiram da pribavim far cry 3, pa me interesuje, trebali nesto da se updatuje, tj. da li ce stari flash da mi radi normalno?

peace

Pocela je da se gasi konzola i otvorim je danas kada ono, pukao heatpipe?!?!?! Ne znam sta da radim, da li traziti novi heatsink ili postoji neka alternativa tipa nesto od intela ili amda. Nebitno mi je kako ce da izgleda, neka stoji i otvorena. Od rupe do rupe 60mm(ne dijagonala)...

Koja verzija konzole?

Imam ja nekoliko kompleta hladnjaka od konzola koje su u rerni dušu ispustile pa se prodavale kao neispitane/nepopravljane.

U pitanju je xenon.

Prilozi

• IMG_20130508_122541.jpg
    IMG_20130508_122541.jpg
    652.2 KB · Pregleda: 158
jedno noob pitanje, da li je moguce gledati blu-ray filmove preko xbox-a? direktno sa diska bez konvertovanja i ostalih didzabidza? hvala unapred

thx obzirom da gugl kaze da mora da se konvertuje preko nekog softvera koji se dodatno instalira na samu konzolu pa mi je bilo u tom slucaju logicno da poseduje drv koji cita blu-ray... znaci ipak nista. hvala jos jednom na brzom odgovoru

Vrh Dno