Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

dobre su cene na xbr iako su stare.

Potreban mi je jos jedan odgovor. Posto imam monitor sa HDMI/DVI ulazom bez zvucnika, da li je moguce da monitor povezem sa konzolom HDMI-jem a da zvuk ide preko cinceva?

Prikacis HDMI i kabal sa cincevima. Samo prikljucak na kablu sa cicevima moras da rastavis.

Elite verzija stize sa posebnim adapterom za kacenje HDMI kabla i upotrebu cinceva za zvuk. Ili tako nesto. Mislim, video sam kod coveka koji je kupio elite.

moze, imas na yt milion klipova kako to da odradis (hint: ustekas i hdmi i komponentni u konzolu; hdmi u monitor, cinceve gde hoces)

E ovo mi je trebalo, hvala kimi. Video sm da se u M$ HDMI paketu dobija hdmi kabl i jos jedan kabl koji ide u onaj video port (ili kako se vec zove) a na izlazu ima ccinceve. Reko dal mogu uzeti obican hdmi posto ga vec imam i iskoristiti cinceve sa kompozitnog kabela koji dobijam uz konzolu.

Prikacis HDMI i kabal sa cincevima. Samo prikljucak na kablu sa cicevima moras da rastavis.

Elite verzija stize sa posebnim adapterom za kacenje HDMI kabla i upotrebu cinceva za zvuk. Ili tako nesto. Mislim, video sam kod coveka koji je kupio elite.

od kada to? ja kupio elite pre 2-3 meseca od pekija i nema nista slicno. mislim da je taj lik to kupio posebno. kako bi ms naplatio svoj specijalni hdmi kabl, ako se taj adapter dobija?
ne tvrdim da nema, samo mi cudno.

a sto se tice rastavljanja konektora(odnosno plastike). nemojte koristiti tanke srafcigere nego debele. oni tanki, iako udju u spoj, ne rastave plastiku odmah. vise se usecaju u plastiku i grebu je. pa je potrebno, zapravo, busiti nekoliko rupa. dok ovi deblji samo rastave plastiku na dva dela iz prve. iznenadjujuce je lako.

Znači HDMI se uključi normalno na monitor, a VGA kabl sa činčevima u konzolu, a činčevi u zvučnike, jel tako? Šta treba da se rastavlja?

Znači HDMI se uključi normalno na monitor, a VGA kabl (koji ja imam) sa činčevima u konzolu, a činčevi u zvučnike, jel tako? Šta treba da se rastavlja?

Jao, dupli post, brišite ovaj iznad!

Nemam nikakvih iskustava sa Xbox-om pa me interesuje, da li je bolje uzeti jak komp koji bi sluzio sam za igrice ili Xbox?
Cuo sam da moze da se ugradi nekakav cip u Xbox da bi mogle da se igraju "narodne" igrice. Gde se to radi, koliko kosta? Da li na Xboxu mogu da se gledaju filmovi, surfuje netom itd. ?? Koliko je generalno pouzdan Xbox?

Kako bi bilo da procitas pocetak teme malo ? :)
Sve sto si pitao je receno 100 puta.
Ako oces max grafiku zaboravi na Xbox jer je gori od PS3 po tom pitanju. Imam obe konzole, ne nagadjam.

Kako bi bilo da procitas pocetak teme malo ? :)
Sve sto si pitao je receno 100 puta.
Ako oces max grafiku zaboravi na Xbox jer je gori od PS3 po tom pitanju. Imam obe konzole, ne nagadjam.

Dovoljno mi je :)

Odgovorio si me....

Pa nisam ti nista odgovorio. I ja sam do juce bio PC igrac, sad ne bi seo za komp nema para!
Naravno da mogu da se igraju pirati, pa ko bi uopste imao Xbox u Srbiji da nije pirata ? :D

По мени, РС за игре је бацање пара. Толико.
Поготово што х360 има гомилу игара "за у двоје", што је мени екстра. Није као на РС-ју, да све мора преко нета.

Slažem se, PC za igranje je bacanje para, i to svake godinu-dve, konzola se jednom kupuje i teraj.

Znači HDMI se uključi normalno na monitor, a VGA kabl (koji ja imam) sa činčevima u konzolu, a činčevi u zvučnike, jel tako? Šta treba da se rastavlja?

Jao, dupli post, brišite ovaj iznad!

xbox audio/video port i hdmi port su jedan ispod drugog. xbox kabl sa cicncevima je tako zgodno napravljen da prekriva hdmi port ako je ubacen. ako se ta plastika skine ostaje tanki konektor ispod kog hdmi staje bez problema.

ovo drugo si u pravu. u xbox idu i xbox kabl i hdmi. cincevi iz xbox kabla idu u zvucnike(zuti ostaje da visi), a na monitor ide dvi ili hdmi.

od kada to? ja kupio elite pre 2-3 meseca od pekija i nema nista slicno. mislim da je taj lik to kupio posebno. kako bi ms naplatio svoj specijalni hdmi kabl, ako se taj adapter dobija?
ne tvrdim da nema, samo mi cudno.

a sto se tice rastavljanja konektora(odnosno plastike). nemojte koristiti tanke srafcigere nego debele. oni tanki, iako udju u spoj, ne rastave plastiku odmah. vise se usecaju u plastiku i grebu je. pa je potrebno, zapravo, busiti nekoliko rupa. dok ovi deblji samo rastave plastiku na dva dela iz prve. iznenadjujuce je lako.

Pa ovaj je doneo iz amerike, NTSC konzolu pa sam mu skidao neke igre za NTSC. I kod njega sam video sve te prikljucke. Sad da li je kupio posebno ne znam, al znam da nije imao pojma cemu sluze.

Elem, ovako. Sta se sve cuva na hdd-u xbox-a (osim igrica i multimedije)? Misim da li se cuvaju bitni podaci za sistem kao sto su updejtovi (mada petpostavljam da ima posebna memoija za njih). Tj, dali da ghostujem hdd kad kupim xbox da ne bi pogresno nesta instalirao pa da kasnije vratim ili?

Sta je to "rod" ? Citam da se cesto kvari i da posle par poravki ne moze vise da se popravlja ili je tako bilo sa ranijim verzijama?
Kako se pokazao Xbox 360 Elite?
Opravite me ljudi. Razmisljam da li da kupim komp za 700-800e ili Xbox 360 Elite?!?!

Sta je to "rod" ? Citam da se cesto kvari i da posle par poravki ne moze vise da se popravlja ili je tako bilo sa ranijim verzijama?
Kako se pokazao Xbox 360 Elite?
Opravite me ljudi. Razmisljam da li da kupim komp za 700-800e ili Xbox 360 Elite?!?!

RROD - red ring of death

Što se drugog pitanja tiče... Ako hoćeš SAMO da se igraš onako brainless, bez zezanja sa drajverima i slično, kupi Xbox. Još će ti ostati i para.
Ako hoćeš i još nešto sem toga, go 4 PC... Za 800 evra može sasvim solidna igračka mašina da se sklopi koja će da pojede taj Xbox za marendu, tj. ako se ne pališ samo na xbox exclusive naslove...

Jel original il diskutabilnog kvaliteta? Mada ne znam koliko kvalitet kabla može da utiče na sliku?

Sad sam pogledao, HDMI je tačno ispod A/V priključka... genijalno. Zar ne može da se napravi HDMI kabl iz kojeg izlaze činčevi?

Jel original il diskutabilnog kvaliteta? Mada ne znam koliko kvalitet kabla može da utiče na sliku?

Sad sam pogledao, HDMI je tačno ispod A/V priključka... genijalno. Zar ne može da se napravi HDMI kabl iz kojeg izlaze činčevi?

Pa ne bas, jer se preko HDMI-ja, ukoliko se salje, salje digitalni a ne analogni zvuk, mada nism siguran dal se kod xbox-a uopste salje zvuk preko hdmi-ja ali to i nije bitno. Uglavnom ne mozes napraviti hdmi sa cincevima.

sigurno nije originalan ukoliko je nov, a ne preko oglasa i slicno. mada nije to ni bitno preterano. kvalitet zvuka ce tesko biti primetan izmedju najboljih i nekih kineskih kablova(sad ce da me bombarduju). malo ko ima bas tako dobru opremu da bi osetio neku znacajnu razliku. u principu svako ko trazi kabl od 1500 umesto 5000, verovatno, nema bas pro opremu :D

a sto se videa tice. signal je digitalan tako da je nebitno. vec receno 1000 puta.

edit: simo gde si uopste uzeo? ocu i ja

Poslednja izmena:
Da, nije original, sad sam skontao da oridjinali imaju MS logo na prikljuccima (a i cena jeste bila sumnjiva :) ). Kapiram da ovo sasvim dobro odradjuje posao, nisam jos pazario kabl da ga spojim sa Microlab Solo2.. Inace oba kabla mogu normalno da se ustekaju pozadi, iako su malo previse zbijeni.
Verujem da je reklamiranje zabranjeno, pa cu da ti bacim whereabouts na pp :)

Pa verovatno ima zvuka preko HDMI kabla, kad se ušteka u TV.
Ja bi kupio 22-24'' Ful HD monitor, ima za 12-15 000 din, a TV iste dijagonale je preko 20-25 000, zato mi treba odvojeno HDMI za monitor i činčevi za zvučnike (pogledaj mašinu <)
Dobio sam neke zvučnike sa mini-linije, samo su dve žice visile iz svakog, raspitivao sam se kako da ih priključim na komp, rekao mi neki serviser da se ništa ne bi čulo bez pojačala, da košta 500€... na kraju sam izvukao obične a4tech zvučnike, spojio žice tamo gde su bili mali zvučnici i radi normalno već godinu dana. Pojačalo je ja mislim onaj namotaj bakarnih žica (mada ne znam ništa o elektronici), malo se greje, ali isto je bilo i sa malim zvučnicima.

Poslednja izmena:
Pa verovatno ima zvuka preko HDMI kabla, kad se ušteka u TV.
Ja bi kupio 22-24'' Ful HD monitor, ima za 12-15 000 din, a TV iste dijagonale je preko 20-25 000, zato mi treba odvojeno HDMI za monitor i činčevi za zvučnike (pogledaj mašinu <)
Dobio sam neke zvučnike sa mini-linije, samo su dve žice visile iz svakog, raspitivao sam se kako da ih priključim na komp, rekao mi neki serviser da se ništa ne bi čulo bez pojačala, da košta 500€... na kraju sam izvukao obične a4tech zvučnike, spojio žice tamo gde su bili mali zvučnici i radi normalno već godinu dana. Pojačalo je ja mislim onaj namotaj bakarnih žica (mada ne znam ništa o elektronici), malo se greje, ali isto je bilo i sa malim zvučnicima.

Jep da treba ti pojacalo, ali sigurno ne od 500e. To na sta su ti sad nakaceni zvucnici je pojacalo od verovatno 4W ili tako nesta. A taj namotaj je transformator sto snizava napon sa 220V na 9V (ili 12V), kao napajanje na racunaru. Pojacalo ti se inace sastoji od predpojacala (pojacava napon, ovako podesavas volume) i pojacala snage (pojacava snagu). Ekvivalent ovome je npr servo kod automobila. Recimo da ti volan predstavlja signal, a pojacalo ti je ostala skalamerija koja pomera tockove (hidraulicni pojacavac). Znaci signal je za upravljanje a pojacalo ti odrai ficiki deo. Nadam se da ti je bar malo jasnije.

Elem, ovako. Sta se sve cuva na hdd-u xbox-a (osim igrica i multimedije)? Misim da li se cuvaju bitni podaci za sistem kao sto su updejtovi (mada petpostavljam da ima posebna memoija za njih). Tj, dali da ghostujem hdd kad kupim xbox da ne bi pogresno nesta instalirao pa da kasnije vratim ili?

Prvo nije to PC pa da nesto pogresis, drugo kako si mislio da ghostujes hdd i u koju svrhu? Na hdd-u se cuvaju demoi koje skidas sa Live-a, traileri, teme, sejvovi igara, NXE instalacije samih igara, DLC za igre i updejti igara.

Prvo nije to PC pa da nesto pogresis, drugo kako si mislio da ghostujes hdd i u koju svrhu? Na hdd-u se cuvaju demoi koje skidas sa Live-a, traileri, teme, sejvovi igara, NXE instalacije samih igara, DLC za igre i updejti igara.

Pa nisam znao, bio sam pitao posle toga sta se sve cuva na hdd. Mislio sam da se cuvaju neki sistemski fajlovi, tj fajlovi potrebni za sistem koje mogu zeznuti, kao kod windowsa.

Nazad
Vrh Dno