Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

@ jegulja jel možeš da malo "detalnije" pojasniš proceduru, meni je isto banovana konzola, a ako to može da se odradi preko USB-a odradiću odma! :)

pa nema nista posebno... primenis ovaj nanoviji apdejt sa flesa i posle toga moze ponovo radi funkcija instalacije na hard.

za slucaj da neko ne zna kako se apdejtuje preko flesa:

http://www.xbox.com/en-US/support/systemuse/xbox360/console/systemupdates.htm

uz napomenu da se ne koristi apdejt koji je naveden u tom uputstvu vec ovaj: http://www.4shared.com/file/258189140/6296b048/SystemUpdate_9199.html (prilozio ga Archer Mac na www.xboxrepublika.com)​

sifra za arhivu: xboxrepublika

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
bas cu da probam na jednoj konzoli pa javljam kako je proslo...

ako pod se pod "zavukli" podrazumeva to sto su mi na banovanu konzolu vratili mogucnost instalacije igara na hard onda im hvala na tome :banana:

ponovo radi install!!!

necete verovati ali ovo je stvarno istina, nisam ni ja mogo da instaliram igre na svoj hard a evo sa ovim updejtom kako sam odradio sve sljaka ponovo u full sto se tice same instalacije na hdd!!! :banana::banana::banana::banana:

joj srece... odo da se :bottle::bottle::bottle::guitar::cigar:

ajde vi banovani, koji ste fleshovali ovo, probajte da pustite i neki film sa USBa - da vidim da li su i to "opravili"

Evo sta dobijem kada pokusam da pokrenem avi fajl:

Unplayable Content

A media update is required to play this content. To get the update, sign in to XboxLive and play the content again.

Status code: 51-C00DF236...

Mada da ti kazem ja ni neznam dali sam ranije mogo da pustam avi fajlove jer nisam to nikada namestao jer mi nije ni bilo potrebno!

Је л' инсталирао неко ко није банован овај "spring update"? Пошто не знам да ли је безбедно...

И је л' још неко имао проблема са повезивањем iPod-a (nano, 5. генерација)? Брату ради најнормалније (nano исто, али 3. генерација), а мени препозна да сам га закачио и само стоји "Please wait". И не могу ништа да радим док не искључим USB кабл.

Нешто сам читао да је глупи Apple мењао начин комуникације за iPhone и iPod Touch, па да зато они неће, али за iPod Nano нисам ништа видео.

Unplayable Content

A media update is required to play this content. To get the update, sign in to XboxLive and play the content again.

Mada da ti kazem ja ni neznam dali sam ranije mogo da pustam avi fajlove jer nisam to nikada namestao jer mi nije ni bilo potrebno!

isto i kod mene. malo sam guglao i izgleda da se ova poruka dobija nezavisno da li je probano na cistoj ili banovanoj konzoli.

Ma ljudi ko gleda još video video preko Xbox-a!!! :D

Unplayable Content

To se i meni desava na dve konzole(i nema veze sa update-ima), ali ja ne koristim live tako da me zanima da li moguce doci do codec-a na drugi nacin osim preko live-a?

Ej jegulja ovo stvarno radi!!! :D Hvala ti legendo, nemaš pojma kolko sam happy sad :)

imam pojma koliko si happy jer sam se i ja isto odusevio :). od onog nesrecnog dana kad sam se slucajno zakacio za live i popio ban do juce sam cvileo samo da mi se vrati install na hard :) btw, hvala ekipi sa xboxrepublike koji su prvi probali i od kojih sam prepisivao ;)

a taman sam ovih dana planirao da lemim kako bi osposobio HDD :D
nego, jel rade saveovi i profili na konzoli?

Imam LT instaliran, ne idem na live, za sada sve igre rade kako treba, jel treba da updejtujem ili ne?

a taman sam ovih dana planirao da lemim kako bi osposobio HDD :D
nego, jel rade saveovi i profili na konzoli?

stvar sa sejvovima je ista kao i pre apdejta, bar kod mene. znaci neki mi rade neki ne. recimo kod borderlands-a (igrao u trenutku kad sam popio ban) je sve OK kako je bilo i pre apdejta ali call of juarez 2 prijavljuje sada kao i onda - your story mode autosave appears to be corrupted.

nisam redom proveravao koji mi sejvovi rade a koji ne ali uglavnom sve koje sam nasumice probao su radili kako pre tako i posle bana... wolfenstein, bioshock, borderlands itd. mislim da sam jedino kod call of juarez 2 natrcao da su mi sejvovi corrupt.

sto se tice profila sve je na svom mestu.

paloma, ne.... ne pipaj nista i cuti i igraj se.

Ja sam zadovoljan... Samo se izgubi slika avatar-a tj. ona animacija. Ipak možda nekad zamenim banovanu konzolu za novu zbog on-line igranja i download-a, kolko vidim ima varijante da se uzme ne-banovana nova konzola bez dodataka i HDD pa na nju samo stavim stari HDD i pičim.

Al sa ovim update-om mogu da sačekam još malo dok cene još malo ne padnu.... U svakom slučaju super stvar!

E da DivX (film u avi formatu) sa USB flash diska mi radi bez problema, mpg i mp4 neće, mada su u pitanju neki spotovi koje sam skidao sa Net-a ko zna u kojoj su kompresiji...

evo samo jos da potvrdim da sa ovim novim updejtom da mozete da ubacite usb i da njega koristite kao hdd za instalaciju igara ili ubacivanje dlc fajlova...

evo ja jos uvek testiram mogucnosti ovog novog updejta pa cu javiti kasnije sta ima jos zanimljivo!

edit: da usb radi kao hdd to je tacno ali za prebacivanje na njega nekih fajlova je bar meni bilo nemogucu jer moj je flesh od 8gb i xbox je napravio nekoliko fajlova koji su zauzeli ceo prostor na fleshu ali ocigledno da se moze koristit na konzoli dok za prenos dlc fajlova cu morati da probam novi flesh od kolege koji je ima 16 gb...

Poslednja izmena:
evo samo jos da potvrdim da sa ovim novim updejtom da mozete da ubacite usb i da njega koristite kao hdd za instalaciju igara ili ubacivanje dlc fajlova...

evo ja jos uvek testiram mogucnosti ovog novog updejta pa cu javiti kasnije sta ima jos zanimljivo!

edit: da usb radi kao hdd to je tacno ali za prebacivanje na njega nekih fajlova je bar meni bilo nemogucu jer moj je flesh od 8gb i xbox je napravio nekoliko fajlova koji su zauzeli ceo prostor na fleshu ali ocigledno da se moze koristit na konzoli dok za prenos dlc fajlova cu morati da probam novi flesh od kolege koji je ima 16 gb...

jel ovo znaci da je moguce koristiti eksterni hdd kao regulran xbox hdd? ako je tako onda se vise ne isplati kupovati premium konzole.

subtractor, dzaba ti kad ce bilo koji fles ma koliko da je velik da ogranice na 16gb, i moci ces da iskoristis samo 16gb.

ahaaa. palo mi je na pamet da ce biti ogranicenja, ali postojala je neka nada :D

probo sam ja da nakacim svoj stari hdd od 120 gb u reku i odradio sve na konzoli kako treba ali dzaba dobijam samo 16 gb prostora za koriscenje a ono ostalo je tu moze da se koristi za neke druge stvri ali mi nije to toliko bitno jer bitno je da hdd od konzole ponovo u funkciji a i neigram 5 igra odjedared nego jednu ili eventualno dve tako da je za sada i vise nego dovoljno!

a mozda ce se kroz neke sledece updejtove ovo stanje povecavati ako i ne dobro ce doci i ovih 16 gb sto su dali jer kome netreba vise tom ce biti ovo sto ima vise nego dovoljno!

Poslednja izmena:
Nece povecavati. Cini mi se (negde sam procitao) da ce Microsoft izbaciti svoja dva usb flahsa od 16gb i 32gb. Ovo za 32gb nisam siguran.

U vezi vracanja funkcije instaliranja igara na hard:

Stvarno je super vest sto je ovo sada moguce uraditi na tako jednostavan nacin, bez otvaranja konzole, koriscenja lemilice i ostalog. Ali cisto da razjasnim, ovo nije ista stvar kao to, ovo "samo" vraca funkciju instaliranja igara na hard, za razliku od druge varijante koja i omogucava Xbox-u da kreira "trusted content" na hard disk posle banovanja.

To u praksi znaci da ako na primer igrate na banovanom Xbox-u, kreirate save fajlove, otvarate achievements-e i ostalo na svom profilu, kada bi izvadili hard i stavili ga u neki drugi Xbox, on taj profil ne bi mogao da ucita, video bi ga kao corrupted. Ona druga varijanta "uncrippling"-a je ovo omogucavala...

Ali i ovo je super stvar, da ne spominjem milion puta laksa i dostupna svima. Sa ovim, banovan Xbox je prakticno offline konzola sa potpuno istim funkcijama kao i ne banovan. Meni je ta opcija instaliranja bas nedostajala... Xbox je j€beno sto puta tisi kad ne vrti disk nego cita sa harda, a i igre se brze ucitavaju, u nekim naslovima se bas primecuje razlika...

Poslednja izmena:
Da li je moguce igrati XBLA igre sa tim novim update-om, ako se kopiraju na flash da li ce ih prepoznati, ili je jos uvek jedini nacin za XBLA JTAG?

Mora jtag konzola, jer i tamo ne pokreces xbla igre preko pravog OS-a vec preko druge aplikacije. Ustvari moze i preko OS-a ali ti opet treba jtag da bi kopirao ono sto treba na HDD.

Poslednja izmena:
U vezi vracanja funkcije instaliranja igara na hard:

Stvarno je super vest sto je ovo sada moguce uraditi na tako jednostavan nacin, bez otvaranja konzole, koriscenja lemilice i ostalog. Ali cisto da razjasnim, ovo nije ista stvar kao to, ovo "samo" vraca funkciju instaliranja igara na hard, za razliku od druge varijante koja i omogucava Xbox-u da kreira "trusted content" na hard disk posle banovanja.

To u praksi znaci da ako na primer igrate na banovanom Xbox-u, kreirate save fajlove, otvarate achievements-e i ostalo na svom profilu, kada bi izvadili hard i stavili ga u neki drugi Xbox, on taj profil ne bi mogao da ucita, video bi ga kao corrupted. Ona druga varijanta "uncrippling"-a je ovo omogucavala...

Ali i ovo je super stvar, da ne spominjem milion puta laksa i dostupna svima. Sa ovim, banovan Xbox je prakticno offline konzola sa potpuno istim funkcijama kao i ne banovan. Meni je ta opcija instaliranja bas nedostajala... Xbox je j€beno sto puta tisi kad ne vrti disk nego cita sa harda, a i igre se brze ucitavaju, u nekim naslovima se bas primecuje razlika...

ajde mi samo objasni a sto bi prebacivao hard na drugu konzolu ako ova radi savrseno dobro!?

Unplayable Content

Ovo je meni izlazilo i dok mi nije bio banovan 360 i dok sam bio na LIVE-u. Taj "media update" koji zahteva jednostavno ne postoji, ovo je samo generic poruka. Xbox ne moze sada i nikad nije mogao da pusta avi fajlove.
Naravno ako je nekome bas do toga, lako se resi konvertovanjem u .wmv koji Xbox cita, postoji milion programa za video konverziju...

Vrh Dno