Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

Нисам једно 2 месеца користио PS3 (сем играња GT5 prologue и demo-а:)), тако да је можда то убацивано у последње време, али пре тога је ситуација оваква била.

A da nije razlog nekoriscenja jer imas samo GT5p? :)

Ја бих сигурно опет одабрао Xbox, кад би се појавила пиратерија за PS3. То сам више пута рекао, и то мишљење није настало преко ноћи, играо сам се на обе конзоле поприлично.

Koji je konkretan razlog za to, i koliko si ubedjen u tu tvrdnju? ;) Koliko moze biti bolji 'softver', ili ti operativni sistem i zasto bi provodio vreme u operativnom sistemu? ili pod softver mislis na izbor igara... a i tu mi ne mozes reci da ne mislis na pirate. :)

Ti to ozbiljno :)?
I ovde gresis.

Cekaj sto Xbox OS ima sto XMB nema ? Sto lici na neki PC OS ? Ja u Xbox OS-u vidim samo "plati LIVE, plati LIVE" na 100 mesta, smesno bre. Jel to OS ili reklama ?
Pa pocevsi od samo izgleda Xbox-a PS3 je u prednosti, Xbox izgleda ko moj kalorifer, DVD je bucan do zla boga.
Mozda jedina prednost Xbox sem piraterije je sto je masina tiha(ako je igra na hardu) da ne moze biti tisa, mada to je nebitno ako iole pojacas zvucnike.
De je bese DTS zvuk na boxu ? Nema ga. ;)
Iskreno ko nije ljubitelj sporta/JRPG/Halo ne treba mu Xbox, bacice pare.
Uostalom videcete i sami kako ce Xbox zbog nekih ogranicensoti postati sekundarna platofrma za developere zbog nekih ogranicenosti.
Stvarno ne vidim sta vi vidite u Xboxu sem piraterije ?! To mi nikad nije bilo jasno. Lozite se sto placate LIVE ?

Bob Marli da li se nekada zakacio na live i igrao nesto tamo?

Ako nisi, nemas pravo da ocenjujes.

Pa nemam LT i necu da rizikujem, a ono sto bi igrao je sport samo. Ne bi igrao sigurno Halo i sl bilde igre. :)

Због тога што Xbox има много боље развојно окружење (што и није чудо, ипак је MS у питању, тиме се баве изузетно дуго), тешко да ће значајни проценат тимова прећи на PS3 као главну платформу.

Ја немам PS3, али редовно идем код друга који га има. Играли смо Little big planet, Uncharted 1 (и мало двојку, али није био његов диск), Heavy rain, Metal gear solid и мало GTAIV (ово сам већ био прешао на xbox-у, тако да самсамо пробао). Већина тих игара је стварно одлична, поготово LBP и Heavy rain, али GT5 демо их је све засенио (поготово што играмо на G25) када се рачуна чиста забава, тако да у последње време само то цепамо.

NXE ми се свиђа јер, на пример, кад ми стигне порука, одем на xbox.com и одговорим на њу, да се не патим са куцањем на џојпеду. Или, на сајту одаберем лако и брзо шта бих да скидам, а онда чим упалим конзолу, то само крене. Или, чим ми изађе било која нотификација, притиском на Guide тастер отварам мени за то. Има ту још доста примера, али ми је ово прво пало на памет.

Сем тога, ко је у САД, УК, Француској, преко xbox-а може да гледа ТВ, наручује филмове, купује музику, а комплетан Live ми је много боље организован него PSN (који ће ионако ускоро да крене да се наплаћује).

Сем тога, ко је у САД, УК, Француској, преко xbox-а може да гледа ТВ, наручује филмове, купује музику, а комплетан Live ми је много боље организован него PSN (који ће ионако ускоро да крене да се наплаћује).

Isto ovo možeš i preko psn-a

Може да се гледа Sky, Canal+...? Знам да Netflix од скоро може, мада је xbox имао то бар годину дана.

Е да, свиђа ми се и инсталација игара. Лепо се све ископира и диск се ни не окреће после.

А што се Live-a тиче, чак и ако ништа не играш online, XBLA има таквих бисера од игара, да је стварно штета то не пробати.

Е да, свиђа ми се и инсталација игара. Лепо се све ископира и диск се ни не окреће после.

Ovo im je najbolji feature koji su ubacili, igre se dosta brze ucitavaju nego na PS3.

Znao sam da nemate prave argumente, sve to ima i XMB, samo niste obratili paznju. Pa Sony ima GoW 3 od 35gb i nema instalacije, igra radi ko sat. ;)

Ono što je meni delovalo kao woow što se tiče OSa na Xboxu je što ima mnogo brži odziv.
XMB u toku igre se vuče kao slina dok iscrta sve ikone, mučenje je do poruka doći, odgovoriti, pogledati tofeje i tako to.

Ne znam za GOW3, ali Uncharted, MGS i Killzone 2 imaju osetna ucitavanja.
To je bilo ranije, dok nisu izvalili valjda da sve to moze sa disk.

Ono što je meni delovalo kao woow što se tiče OSa na Xboxu je što ima mnogo brži odziv.
XMB u toku igre se vuče kao slina dok iscrta sve ikone, mučenje je do poruka doći, odgovoriti, pogledati tofeje i tako to.

To stoji, mozda najgora stvar kod PS3.:mad:

На PS3 можеш на сајту да подесиш шта да се скида и да се тосамо скине кад га упалиш? Не знам, мени је у сваком погледу Live бољи од PSN-а.

А чак и да је брже учитавање са диска, опет је боље да ради са харда, јер ласер, ма колико квалитетан, има радни век који је краћи од HDD-а.

На PS3 можеш на сајту да подесиш шта да се скида и да се тосамо скине кад га упалиш? Не знам, мени је у сваком погледу Live бољи од PSN-а.

А чак и да је брже учитавање са диска, опет је боље да ради са харда, јер ласер, ма колико квалитетан, има радни век који је краћи од HDD-а.

Naravno da moze da se instalira kad je velicina igara uvek poznata a to je max 6.8gb po dvd-u. Cesto ide i dosta ispod toga. Halo ODST je oko 3.4 GB ili slicno na hdd-u. Istovremeno je to i prednost ali i nedostatak iz razloga sto mnogo toga mora da se izbaci iz igre, scene kompresuju mnogo vise, nema "making of" i bonus videa na istom disku itd. Moraju da planiraju sta ce sve da stave na disk i kako ce da stave. Kod BD-a takvih problema nema. Tu mogu da naprave i hibridni disk gde ce da bude i PS3 igra a i Blu-Ray video zajedno.

Kod PS3 multiplatform igre su otprilike iste velicine kao 360 verzije ali ekskluzive su mnogo vece, MGS 4, UC1, UC2, FF13 sa 1080p videom, GoW3 itd. Kako ces da instaliras 35-40 gb na HDD od 40-60GB. Slim ima naravno veci HDD ali sam BluRay citac je samo 2x brzine i to nema sanse da se izvede.

Ono sto mene nervira su obavezne instalacije za pojedine igre. Voleo bih kad bi svi developeri bili sposobni da programiraju igru koja radi sa BD-a ali izgleda da je to tehnicki veoma tesko jer zavisi i od samog engine-a igre verovatno a i od resenja koje dizajneri izaberu.

него PSN (који ће ионако ускоро да крене да се наплаћује).

Naravno da nece, naplacivace se 'premium' sadrzaj, tipa pristup demoima pre nego ostali, ekskluzivne teme i slicne zaebancije, ono glavno ce biti i dalje besplatno.
O tim ostalim prednostima koje pricas, namestanje skidanja preko PC-a, citanje poruka sa xbox.com i slicno, pa bilo bi malo glupo da te stvari nisu bolje odradjene, za sta bi se onda placala pretplata..

Не знам каква ће бити политика Sony-ја везана за наплату PSN-а, али мислим да ће се плаћати далеко више од тога. Можда не у почетку, али касније. Јер, МС узме огромне паре само на Live претплату, тако да верујем да ће покушати да и они направе сличан приход.

Што се тиче додатних опција, тачно тако. Плаћа се и зато је боље урађено. Цена је стварно ниска, и дође на нивоу једног оригинала годишње, а тим парама се финансира константна надоградња Live сервиса, који је стварно пуно напредовао у последње две године.

Исто тако, PS3 је далеко скупљи, за те паре се добије квалитетније склопљена машина.

Али, моје мишљење је да је софтвер битнији од хардвера, на овој генерацији конзола, тако да сам зато пре за Xbox.

Али, моје мишљење је да је софтвер битнији од хардвера, на овој генерацији конзола, тако да сам зато пре за Xbox.

Ako pod softverom misliš na igre, onda si ohohooo u neviđenoj zabludi. I nemoj dalje da se lažemo, xbox se kod nas kupuje zbog pirata i kraj priče.

Је л' нико не чита поруке, или...?
Више пута сам написао шта мислим под "софтвер", и објаснио шта мени значи и шта се мени свиђа. И не, под тиме не подразумевам игре. А мислим да Xbox има боље наслове (али знам да различити људи имају различите захтеве од игара, тако да је свака дискусија ту излишна), иако бих стварно волео да имам PS3 због Heavy rain-a и Little big planet-а.

И не верујем да 90% људи купује xbox само због пирата (могу и на РС-ју да се играју). Ја сам већ написао, да ћу сигурно прећи у наредних годину-две на оригинале, јер мислим да их вреди куповати на конзолама (на РС-ју су пиратске верзије редовно боље од плаћених).

Pojavio se spring 2010 update.
Ako neko proba instalaciju na usb, neka napise utiske.

Hahaha ni ti neces da rizikujes "moguci" ban :) Ko zna sta su nam oni pripremili prolecnim update-om.

Pa ja i mislim na to preko usb-a. Moguce je da su i tu zavukli nesto.

Што се тиче додатних опција, тачно тако. Плаћа се и зато је боље урађено. Цена је стварно ниска, и дође на нивоу једног оригинала годишње

Ma nikad nije niska cena za nesto sto bi moralo da bude besplatno, ne znam kakvo ti je to rezonovanje. Verovatno tako pricas zato sto do sada nisi placao igre, ali posto vidim da nameravas da uzimas originale, videcu da li ce ti i dalje biti smesna cena.
Mozda nekom stvarno znaci to da imas Twitter, Facebook, caskanje u razlicitim igrama, ali meni samo treba je*eno online igranje, zaista :) Za te dodatne opcije imam PC, na kom je sve to mnogo lakse i bolje, i naravno besplatno je.
Jednostavno mi taj ceo princip ne mirise i bojim se za buducnost interneta generalno, kada ovakvi potezi kao sto je naplacivanje online servisa, prolaze kod ljudi..

Pa ja i mislim na to preko usb-a. Moguce je da su i tu zavukli nesto.

ako pod se pod "zavukli" podrazumeva to sto su mi na banovanu konzolu vratili mogucnost instalacije igara na hard onda im hvala na tome :banana:

ponovo radi install!!!

Poslednja izmena:
Zezas da su ti "odbanovali" hard? :D

Bog me ubi ako ja vise sta razumem sa tim ban i unbanom,dajte malo kad pisete malo bolje obrazlozite ili nemojte da pisete jer ja ovako moram da nagadjam sta ste hteli reci.
Hoces da kazes da sa novim apdejtom konzole eliminisan ban na konzolama koje su bile banovane tj.znaci jednostavno ga novi fw pregazio ako sam razumeo?

Poslednja izmena:
Bog me ubi ako ja vise sta razumem sa tim ban i unbanom,dajte malo kad pisete malo bolje obrazlozite ili nemojte da pisete jer ja ovako moram da nagadjam sta ste hteli reci.
Hoces da kazes da sa novim apdejtom konzole eliminisan ban na konzolama koje su bile banovane tj.znaci jednostavno ga novi fw pregazio ako sam razumeo?

konzola je i dalje banovana znaci npr. i dalje ne mozes na live ali je vracena funkcija instalacije igara na hard disk.

@ jegulja jel možeš da malo "detalnije" pojasniš proceduru, meni je isto banovana konzola, a ako to može da se odradi preko USB-a odradiću odma! :)

Nazad
Vrh Dno