Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

jel ovo znaci da ipak treba da radimo x clamp fix? kad sam uzeo konzolu svi me uverise da apsolutno nema potrebe jer se rrod nece desiti na neverovatnoj jasper ploci.

pa, prodavci ce te ubedjivati da uopste nema potrebe jer je rrod istorija, majstori ce te ubedjivati da je neophodan :). ko zna sta je tacno od svega toga, ali odluka je na tebi.

da se ja pitam, ja bih ipak za svaki slucaj odradio, sto je sigurno sigurno. nece da skodi :D

Ne, to je Microsoft koji je failovao :d

jel ovo znaci da ipak treba da radimo x clamp fix? kad sam uzeo konzolu svi me uverise da apsolutno nema potrebe jer se rrod nece desiti na neverovatnoj jasper ploci.

Ne znam koliko ovo pratish, ali identichno je bilo i za Falcona pa ja ne znam vishe ni jednog ispravnog :d Isto tako je delovao neunishtiv, nije bilo jedne konzole pokvarene prvih godinu dana, a posle godinu i po kad su pochele :d Kapiram da je Jasper bolji od toga, ali sigurno ne toliko dobar da si siguran bez xclamp fixa. Shto je najgore, od Falcona su fiksirali CPU i GPU na plochu i to im je bio jedan od nachina za sprechavanje RRODa jer to nije postojalo na prvim verzijama, a sada na Jasperu opet toga nema, pa vishe nema shta da drzi procesore kada se plocha krivi...

Poslednja izmena:
^ Bez xclamp fixa ?

Jedaaaaaan.. :d

I ja sam na Jasperu uradio X clamp fix.
Što je sigurno - sigurno je:
- reče kaluđerica i stavi kurton na sveću.
:)

Ma sta da me boli glava ili da razmisljam da sam ga stavio mozda ne bi riknuo,ovako i ako rikne dzasper sa clampom onda cu da ga uzmem sa kablom za napajanje i igram se kauboja.

И мој Falcon је радио 2 године (редовно по 5-6 сати дневно, нисам га гасио кад паузирам на сат-два или мање), без x-clamp fix-а, скоро сам га продао јер је банован са Live-а. Не би ме чудило да ради још толико.

А сигурно је на YouTube-у могуће наћи снимак поквареног било ког парчета електронике, то ништа не показује. Чињеница је да нико нема 100% поуздане податке.

Jel ti to hocesh da kazesh da Xbox360 ne riknjava nisha vishe od neke druge elektronike :)

Sigurno da nisu riknuli svi Falkoni, to bi znachilo da od 25 miliona Xboxova nema ni 10 ispravnih :d To shto je tebi ispravan Xbox koji nije Jasper je samo tvoja sreca, dobro je da si ga prodao na vreme...

Jel ti to hocesh da kazesh da Xbox360 ne riknjava nisha vishe od neke druge elektronike :)

Sigurno da nisu riknuli svi Falkoni, to bi znachilo da od 25 miliona Xboxova nema ni 10 ispravnih :d To shto je tebi ispravan Xbox koji nije Jasper je samo tvoja sreca, dobro je da si ga prodao na vreme...

Ne znam kako ovo da ti saopštim :d ali i meni Falcon i dalje radi, a nisam ni banovan :p

Moj Xenon takodje, treca godina. No clamp fix, burazer ga cedi bar 5-6 sati dnevo. Just luck.

I meni Falcon radi, mislim oko 1.5 god. do duse igrao sam mozda 200 sati sve ukupno. ALi nisam imao prob. cak nije ni banovan :) Kupio sam ga u Austriji u Gamestop-u, mozda tamo prodaju kvalitetnije :)

Па сигурно да цркава више него просечан уређај, али мислим да је цела та прича око кварења пренадувана.

Познајем доста људи који су купили xbox, Falcon и Jasper, не знам никога да га је сервисирао.

Ja poznajem bar 300 ljudi u ovoj zemlji kojima je crkao Xbox, vecina njih nepopravljivo, a u vreme Xenona i Zephyra recimo na ebayu bilo je vishe pokvarenih nego novih Xboxova u ponudi. To neshto znachi, i to je daleko od "malo vishe nego prosechan uredjaj". Xboxovi do Jaspera sigurno imaju procenat kvarenja vishe od 50%, i takva stvar u normalnim okolnostima je obavezno povlachenje svih kolichina na trzishtu, naravno to je Microsoftu proshlo..

Poslednja izmena:
sto znaci da je Driver uradio 150 x-clamp fixeva ;)

Mozda i jeste, ali to bi onda znacilo da je xbox mnogo popularniji u Srbiji nego sto sam mislio.

Не знам за старе моделе, али да се 50% Falcon-а поквари у прве две године сигурно није тачно. Сумњам да је тај број и 10%. Али, као што рекох, сигурно нико на форуму нема приступ тачним подацима везано за ово, него су све нагађања.

Све у свему, хардверски, xbox је од почетка био слаб, склопљен је на брзину. Али га је софтвер увек извлачио, и то је разлог зашто бих га ја одабрао пре PS3.

Али га је софтвер увек извлачио, и то је разлог зашто бих га ја одабрао пре PS3.

Loooool:d. Hteo si da kažeš piraterija ili se ipak varam? Pa nismo deca bre...

Poslednja izmena:
Ма не, чак планирам да у наредних годину-две пређем на оригинале, тако да је то само плус xbox-у, а не пресудна ставка. Мислим на "оперативни систем", Live, интеграцију свега и свачега, и како све то ради екстра.

Некако, PS3 није на том нивоу софтверски.

Ма не, чак планирам да у наредних годину-две пређем на оригинале, тако да је то само плус xbox-у, а не пресудна ставка. Мислим на "оперативни систем", Live, интеграцију свега и свачега, и како све то ради екстра.

Некако, PS3 није на том нивоу софтверски.

SLucajno posedujem obe konzole i mogu ti reci da je XMB (ako se tako pise) mnogo bolji od OS Xbox-a.
Ja mislim da na Xboxu dosta stvari ne radi kako treba. Ne mozes da spojis tek tako zvucnike optickim kablo, svaki put mi radi reset konzole sto nervira strasno.
Po svemu Xbox mnogo zaostaje za PS3, da nema pirate ne bi ga niko ni imao u Srbiji nemoj da se lazemo.

SLucajno posedujem obe konzole i mogu ti reci da je XMB (ako se tako pise) mnogo bolji od OS Xbox-a.
Ti to ozbiljno :)?

Ne mozes da spojis tek tako zvucnike optickim kablo, svaki put mi radi reset konzole sto nervira strasno.
Oko ovoga se slazemo.

Po svemu Xbox mnogo zaostaje za PS3, da nema pirate ne bi ga niko ni imao u Srbiji nemoj da se lazemo.
I ovde gresis.

Па повезивање оптичким каблом спада под хардвер, ту сам и рекао да је PS3 бољи.

А XMB... По мени је NXE мнооооого бољи и има неупоредиво више корисних опција. Нисам једно 2 месеца користио PS3 (сем играња GT5 prologue и demo-а:)), тако да је можда то убацивано у последње време, али пре тога је ситуација оваква била.

Ја бих сигурно опет одабрао Xbox, кад би се појавила пиратерија за PS3. То сам више пута рекао, и то мишљење није настало преко ноћи, играо сам се на обе конзоле поприлично.

Nazad
Vrh Dno