Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

Hvala na brzom odgovoru, znaci ovo mi je onda ok varijanta za pikanje sp igara :)

Iako uzimas banovan xbox, ipak bih ti savetovao da nikako ne uzimas arcade.
Nadji neki banovan sa hardom, dosta igara losije radi kada se igra direktno sa diska, a i duze ce ti konzola trajati ako igre igras sa harda.

jel nije problem da nam kazes cenu za koju bi to uzeo? mislim da nije zabranjeno nijednim pravilom

Nije problem, cifra je 150 e, u garanciji je do jula ove godine, ima Jasper plocu

ako je banovan - nema garanciju :D

ako je banovan - nema garanciju :D

Cekk sad, ponavljam, nemam pojma o xbox-u, ali kakve veze ima ban na live-u sa garancijom na hardverski deo konzole, sem mozda ako mozda mislis da samim tim sto se cipuje konzola gubi garancija, mada sam video dosta konzola na oglasima koje prodaju sa po 6-12 meseci garancije cipovane, nove, tako da ne verujem da je to :trust:

prvo, kod nas se Xbox zvanicno ne prodaje, pa ne postoji ni garnacija za Srbiju

drugo, banovana konzola gubi garanciju
If a console is suspended, what happens to the warranty?
If a console has been modified or tampered with, the warranty is void and the console is ineligible for an authorized repair, even for a fee. Please refer to the Xbox 360 console Warranty on xbox.com

Can I still be banned if I purchased a modified console second-hand?
Yes. The warranty on a second hand console is void, and the purchaser assumes the risk for any previous modifications. If you purchase a console that has been previously suspended you will not be able to connect to Xbox LIVE.

trece, dobra volja domacih preprodavaca je da ti pre prodaje ponudi garanciju za HW. tj. ako ti rikne i vratis im, mozda ti odrade X-clamp fix.

moju konzolu sam kupio u Italiji pre 2 godine, skoro mi je Driver popravljao i odradio X-clamp, tako da sam miran neko vreme... makar se nadam :D dok me ne banuju...

nema na cemu ;)

filozofija iza gubitka garancije je sledeca:
ban dobijaju samo oni koji koriste piratske igre ili imaju modovane konzole. piratske igre ne mozes da igras bez modovane konzole. modovanje konzole ne mozes da odradis bez otvaranja konzole. otvaranje dovodi do gubitka garancije

Da, samo shto kod nas sve konzole koje se prodaju su shvercovane + fleshovane, a imaju garanciju (ne znam ni ja kako i ko ce je dati :)), shto znachi da banovana konzola ne treba da utiche na tu istu (nemam pojma kako) garanciju :)

verovatno su nasi preprodavci mislili da je iXtreme FW neprovaljiv i ako konzola popije RROD, samo vrate orgrinalni FW i posalju je M$ na popravku/zamenu.

mada, realno 6 meseci bi Xbox trebao da radi bez X-clampa a da ne dobije RROD... moj je radio 2 godine :D

A shta su radili do sada, pre LT nisi ni mogao da vratish originalni Liteon firmware, a isto je postojala garancija :)

Sve je to lov u mutnom i ja mislim da oni idu na blef pa shta bude, mole boga da ne rikne :)

Nije problem, cifra je 150 e, u garanciji je do jula ove godine, ima Jasper plocu

uz arcade ide memoriski modul od bar 256 mb inace nista od snimanja. nema on u sebi nikakvu memoriju za seve ili taj mem modul na arkadi ili hdd na premijum i elite. cisto da znas.

uz arcade ide memoriski modul od bar 256 mb inace nista od snimanja. nema on u sebi nikakvu memoriju za seve ili taj mem modul na arkadi ili hdd na premijum i elite. cisto da znas.

Znam to, pitao sam, ima u sebi tu memoriju od 256 mb; Na kraju cu verovatno da dam 50-100 e vise i da uzmem nov sa 60 gb ili 120 gb i da budem miran :d

Jos jednom hvala na savetima ;)

Znam to, pitao sam, ima u sebi tu memoriju od 256 mb; Na kraju cu verovatno da dam 50-100 e vise i da uzmem nov sa 60 gb ili 120 gb i da budem miran :d

Jos jednom hvala na savetima ;)

:) bices miran ako igras samo sp i ne ides na live obzirom da si sa x360 neiskusan (mada su i iskusni popili ban u ovoj zadnjoj turi). Dzaba posle hard disk i 60-100 vise ako nemozes da koristis hard.

:) bices miran ako igras samo sp i ne ides na live obzirom da si sa x360 neiskusan (mada su i iskusni popili ban u ovoj zadnjoj turi). Dzaba posle hard disk i 60-100 vise ako nemozes da koristis hard.

Ma samo sp cu i da igram, ni ps3 za preko godinu dana koliko ga imam nisam nakacio na net :)

Nije dzaba jer i kada ga banuju moze da se vrati funkcionalnost hardu.

E ovo me zanima - konkretno mi nije jasno kod banovanja kako to funkcioniše? Tj. na koju foru MS preko Interneta onemogući snimanje na HDD!!! Šta kao ubaci neki virus u xbox?

Vidim da save-ovi igara rade normalno... Dakle neko snimanje na HDD postoji. Kolko vidim neki ljudi već rade odključavanje HDD-a na banovanim konzolama, ne bi me čudilo da kroz neko vreme uspeju da zaobiđu i ceo "ban" :D

ajmo ovako,izvinjavam se unapred,jer sigurno ima već sličnih pitanja,al ja ih nisam našao u prethodnih 20 strana...planiram da uzmem ovu konzolu,pod hitno,al me interesuju neke stvari:

Koji paket da uzmem?
gde da kupim?
kako da znam da li je banovan ili ne?
šta ako jeste?
da li mogu da koristim krekovane igrice?
gde mogu da krekujem konzolu?

Znači,interesuje me totalni početak i kako sve funkcioniše.Ako neko ima vremen da objasni jednom početniku,koji je do sad imao gomilu kojekavih konzola,al ovaku ne,bio bih mu jako zahvalan.

Koji paket da uzmem?
Premium 60gb ili Elite.

Pogledaj na xboxrepublici.

kako da znam da li je banovan ili ne?
Ako kupujes nov sigurno nije, ako kupujes polovan mozes ili da verujes na rec, ili da se konektujes na live i da proveris.

šta ako jeste?
Ne mozes da igras online i ne radi ti hard. Dok ga ne fiksnes ;).

da li mogu da koristim krekovane igrice?
Da, ali velika je verovatnoca da ces biti banovan ako ces ici na live.
Ako planiras da koristis samo originale, kupi PS3.

gde mogu da krekujem konzolu?
Svi vec prodaju krekovane.

Microsoft has been spotted patenting an idea to upsell Xbox Live content to Xbox 360 owners.

If a friend invites you to play a racing game and you don't have a certain track installed, Xbox Live detects this and asks whether you'd like the content. From there, without changing screens, the system will take the money required, install the content and start your game. You'll be able to chat with your presumptuous friend all the while.

The patent was filed in 2008, apparently, but was only cleared earlier this month.

hvala na odgovoru.

nego... jel neko stavio LT i bio online?

i kako je prosao? :D

nego... jel neko stavio LT i bio online?

i kako je prosao? :D

Evo 5 dana online igramo narezan Bad Company 2 multiplayer i sve se bolje i bolje prolazi.:) A najjaca fora je da se LT gotovo ne razlikuje od FW-a samog drivea tako da je prilicno kul stvar.Vise se necu qurciti pa da igram igru online 7 dana pre njenog izlaska kao sto sam ranije radio i tako polivao pirate skoro 2 godine, sada lepo sacekam release date proturim kroz ABGX i pucam.:)

hmmm... da li je to virgin konzola ili je vec bila rabljena?

pitam, jer ne znam da li sam flagovan (nikad nisam igrao igre na Live), ali bi stavio LT za Benq...
ovi savetuju da se prvo izadje konzolom na Live, da se updateuje pa tek onda LT, ali mi to nesigurno previse...

hmmm... da li je to virgin konzola ili je vec bila rabljena?

pitam, jer ne znam da li sam flagovan (nikad nisam igrao igre na Live), ali bi stavio LT za Benq...
ovi savetuju da se prvo izadje konzolom na Live, da se updateuje pa tek onda LT, ali mi to nesigurno previse...

Ako nikada nisi igrao na live-u onda verovatno nisi flagovan.

A imas i ovo za proveru mada ne znam koliko je tacna metoda

http://www.youtube.com/watch?v=_4k3P8MgN_g&feature=player_embedded .

Mislim da sa "starijom generacijom" FW-a nije pametno da prvo odes na live i uradis update.U svakom slucaju nista ne gubis prelaskom na Lite Touch a ukoliko nisi flagovan mozes komotno da koristis XBLive.

Nazad
Vrh Dno