Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

Microsoft and Bungie have solved whatever problem was preventing people downloading Halo 2 DLC ahead of the loss of Xbox 1 support on Live in April.

In order to access the various map packs in time for the FPS game's grand send-off in two months' time, just fire up Halo 2, make sure you're on Xbox Live, and find the Content Download option through the menus.

This news item clearly isn't long enough, so here's a gratuitous link to our Halo 2 gamepage, where you can read the original review and find lots of other relics of Xbox Live's first huge success story.

Pa pogledaj koliko su "umeshani" u to, sve u vezi sa netom i "elektronskom zabavom" je Microsoftov posao, vojnici na ratishtima svuda imaju X360 u slobodno vreme, a komunikaciju sa "kucom" preko webcama je organizovao Microsoft, to su dve stvari koje vojska ochigledno non stop koristi...

Pa pogledaj koliko su "umeshani" u to, sve u vezi sa netom i "elektronskom zabavom" je Microsoftov posao, vojnici na ratishtima svuda imaju X360 u slobodno vreme, a komunikaciju sa "kucom" preko webcama je organizovao Microsoft, to su dve stvari koje vojska ochigledno non stop koristi...

"Consumers aren't the only ones enjoying the PlayStation 3's recent price drop. The US military has announced plans to buy 2,200 more of the game consoles, so that they can massively beef up the processing power of an existing, PS3-based supercomputer."
http://arstechnica.com/security/news/2009/11/sony-still-subsidizing-us-supercomputer-efforts.ars

samo da se javim da me je posetio RROD, sa greskom 0110, pa se Driver prihvatio posla i evo sada lepo opet svira.
taman sam pregledao sta jos imam u kutiji, nasao jedan adapter, pa sam sada audio vezao na 5.1 zvucnike :D

jos samo da stisnem jajca i da se zakacim na Live kako bi updateovao codece za Divx filmove i vise ne moram da kacim laptop na TV :D

Ne moras da stiskas jajca i da se kacis sa konzolom na net da bi je upadte-ovao, mozes da narezes update na cd i da ga instaliras. Tako sam ja skoro uradio.

ovo nije sistemski update, ovo je kao neko dobijanje licence da mogu da se koriste Divx codeci, i to moze samo preko Live... ili ja gresim ? :D

ovo nije sistemski update, ovo je kao neko dobijanje licence da mogu da se koriste Divx codeci, i to moze samo preko Live... ili ja gresim ? :D

Ne gresis, tako je. Tj. postoji to i da skines sa neta na fles, ali posle nigde nema upustvo kako da ga ubacis u konzolu.

Da li neko moze da me uputi na nekoga ko se bavi otkljucavanjem bannovanih konzola? Preko PM-a naravno! Unapred zahvalan!

chava to i mene zanima i bilo bi extra al mislim da je to i dalje teško i da retko tko će se latiti takvog posla...

Elem kad smo već kod toga, da li neko zna - jer mogu recimo HDD da skinem sa moje banovane konzole povežem je na ne-banovanu konzolu snimim na hdd (tj. instaliram neke igre) i vratim na moju konzolu? Hoće one biti uredno instalirane tj. da li će raditi sa diska tad?

I jel se pojavio konačno firmware 1.70?

[YOUTUBE]Se6jH433thE[/YOUTUBE]

:laugh: ja sam se pokidao kad sam gledao klip...

Poslednja izmena:
I jel se pojavio konačno firmware 1.70?

pa pojavio se LT. trebalo bi da je(bar za sada) 100% siguran protiv bana(to ne ukljucuje non stealth igre)

Ma moja konzola je već "banovana" :p Mene samo zanima da ga instaliram da ne bih morao više da ubacujem activation disk pre igranja wave 4 igara...

pa nisam siguran da ti se isplati da dajes kes da to instaliras na vec banovanu konzolu, samo zato sto te mrzi da ubacujes disk :D

kako god, firmver postoji i moguce je igrati sve igre bez activation diska. i siguran sam da si do sada vec dobio ponude

On April 15, 2010, we will discontinue the Xbox LIVE service for original Xbox games playable on Xbox v1 and Xbox 360. In our continuing efforts to evolve the service, we need to make changes to the LIVE service that are not compatible with original Xbox v1 games.
What does this change mean for you?
• It does not affect your ability to play original Xbox v1 games offline, but does remove LIVE connectivity and support for online multiplayer, leader boards, and other online features of these games.
• We realize that you are an avid Halo 2 fan. Unfortunately, with this change, you will not be able to play Halo 2 on Xbox LIVE going forward.
• Although it is difficult to say goodbye to Halo 2, the Halo franchise continues as the benchmark for multiplayer gaming in this generation with Halo 3, Halo 3: ODST, and soon Halo: Reach. On the Xbox 360, you will continue to have access to the LIVE service where you can enjoy hundreds of other LIVE-enabled games.
When will this change take effect?
• April 15, 2010.
What is Xbox LIVE doing for me?
• To thank you for being a loyal Xbox LIVE customer, we are giving you a free, three-month LIVE Gold membership and 400 Microsoft Points for you to use as you choose on Xbox LIVE.

• In addition, because you've been so loyal to Halo, we are inviting you to participate in the exclusive Halo: Reach Beta.
How do I get these offers?
• You will receive a token for 400 MS points. Check your Xbox LIVE account messages on the console. These points can be used for 365 days after you activate your token.
• We are extending your Gold membership by three months automatically. The extension will be directly reflected in your LIVE account.
• Finally, as the beta gets closer, you will receive an e-mail containing the code granting you access to the exclusive Halo: Reach Beta.
Thank you for being a loyal Xbox LIVE member. Please visit xbox.com/support if you have any questions or for more information.
The Xbox LIVE Team

pa i nije losa ponuda. oni koji jos uvek igraju halo 2 bi bas i mogli na odvikavanje :D

izasao LT za BenQ
Kod:
4E's iXtreme Lite Touch (LT) in association with Team Jungle & Team Xecuter
---------------------------------------------------------------------------------

After a long development and testing process we give you the first official release of the iXtreme LT

- Supports all BenQ Drives (62430C, 64930C)
- Supports all Liteon Drives (74850, 83850V1, 83850V2, 93450)
- Totally re-written code optimized for minimal patching
- Whole banks of firmware now untouched
- New Drive response timing engine accurately mimics original drive timings
- Full disc stealth used by default
- Waveless booting , disc images are assumed to be correct!
- Split-Vid used as default

###### WARNING ######

Warning! Ensure all disc images are checked with abgx as LT assumes all stealth/ss/pfi/dmi is correct. Disc images must also be splitvid and preferred SS v2

Warning! Lt will not save you from being banned if console is already flagged by using a previous firmware or non-stealth discs

[B]It is also advisable to apply all system updates before flashing with LT. All future console system updates (not game updates) must be applied with caution[/B]

###### WARNING ######

Koja je najbolja gitara za Guitar Hero i Rock Band igre?

Guitar Hero 5 i The Beatles: Rock Band gitare su najbolje a vecina najboljih igraca koristi Guitar Hero gitare, verovatno zbog navike jer su na PS2 bile samo GH gitare. Na PS2 sam koristio GH gitaru, na Xboxu igram sa RB gitarom, a probao sam nekoliko puta i GH: World Tour gitaru i bubnjeve, i meni vise odgovara RB hardware.

Ali nije mnogo ni bitno koju gitaru koristis sve dok ne krenes da igras najteze pesme na Expert.

Gitaru je mnogo vaznije birati po kompatibilnosti, a tu je ona iz GHWT najbolja, jedino ona i Les Paul rade sa svim GH i RB igrama koje postoje, ali ona je mnogo bolja od Les Paula (i veca). Takodje je u poredjenju sa RB gitarama mnogo chvrshca, ne krcka i ne krivi se, dok one za RB mozesh da savijash kao da su od kartona :) Na RB gitarama je strum bar bolji, mekshi i nechujan, ali u samom sviranju razlike su minimalne medju tim novim gitarama (sviram iskljuchivo expert vec 3 godine).

X-Plorer za X360 takodje radi sa svim igrama, ali je toliko losha da je i prva kopija gitare za PS2 koja se pojavila pre 4 godine bolja :)

Bubnjeve, ma koji bili, ne bih preporuchio nikome, jer su preglasni i nisu ni blizu dozivljaju kakav daje gitara...

Poslednja izmena:
RB gitare ne rade sa GH2 i GH3, ali rade sa svim ostalim GH i RB igrama. Strum bar je jedina prednost GH gitara po mom misljenju (u odnosu na RB1 gitaru, navodno su ga popravili kod RB2/TB:RB gitara) jer klikce, a kod delova gde treba da se brzo alt-strumuje jedna nota cesto pokvarim kombo na RB1 gitari. Dugmici su zato na RB gitari spojeni zbog cega mnogo bolje igram na njoj.

RB1 bubnjevi jesu preglasni, ali ovi su navodno savrseni, samo sto su prilicno skupi i naravno nema ih kod nas:

ion-rock-band-2-drum-set.jpg

Nisu samo RB1 bubnjevi preglasni, vec svi ostali od tih "jeftinih", ION drum rockera nisam probao, ali suludo je dati 300e za bubnjeve...

Poslednja izmena:
Ne znam da li si imao priliku da probas GH World Tour bubnjeve, oni su dosta tisi. Steta sto je bezveze igrati RB sa njima, a GH pesme su lose chartovane za bubnjeve, plus je engine krs.

Jeftinije a tise resenje bi trebalo da su RB2 bubnjevi kojih nema u Evropi, ovde su to The Beatles Rock Band bubnjevi ali ne mogu da se kupe odvojeno vec samo sa basom i igrom, pa opet nije bas jeftino...

meni odgovaraju vesti. nemam nameru da redovno pratim brdo razlicitih internet casopisa i slicno da bih saznao sve sto se desava sa xbox-om. ljudi ovde izbace najbitnije vesti i to mi je sasvim dovoljno da budem kolk'o tolk'o upucen u desavanja.
tako da, samo napred

Ljudi, imam jedno totalno laicko pitanje, posto laik po ovom pitanju i jesam. Naime, uzeo bih Xbox360 arcade, banovanu na live, ali mi drugacija ni ne treba, jer igram uglavnom sp avanture; Evo sta ide uz nju pa mi treba pojasnjenje 1-2 stvari -

Konzola, video kabel, adapter za struju, 1 joypa, znači BEZ HDD-a, LAN kabela i slušalica. Flashovana je sa 1.6 FW, što znači da čita sve. Ima HDMI port, ali ne i kabel, ima 3 USB-a

E sad moje pitanje - Da li igre mogu da se igraju iako nema hard, pretpostavljam da ima u sebi neku sitnu memoriju za save game, ali da li je neophodan hard za instalaciju igara kao sto je na ps3; Ako mora hard, koliko kosta otprilike neki manji? Da li se i Xbox moze nakaciti na lcd preko Hdmi-a kao i ps3? Znam da su mi pitanja smesna ali sam potpuno neupucen po ovom pitanju i bih vam zahvalan na odgovoru da se odlucim oko kupoine :)

igre mozes da igras direktno sa DVDa, samo ti treba memorijska kartica za Xbox za saveove.
funkcija instaliranja igara na HDD je blokirana banom, ali moze da se zaobidje.
mora odjedjen HDD i treba ti kuciste za njega - mozda onda da ujuris Premium model
naravno da moze preko HDMI na LCD...

Hvala na brzom odgovoru, znaci ovo mi je onda ok varijanta za pikanje sp igara :)

nema na cemu
samo prodji sto jeftinije - ipak je to banovan Arcade :D

Vrh Dno