Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

banovanje

sta se desva kad neko nema uplacen xbox live, pustis ga da pokupi novi dashboard ne igras igru i sta se desi da li te i tad banuju? nemas live acount nikad ga nisi otvorio sta banuju ako banuju? ili ni dash ne smes da updejtujes ako nemas live account?

Pa niko do sada nije imao tako dobru foru za sprecavanje piraterije, to im se mora priznati.
Nego svi koji su popili ban su igrali ili MW 2 (90% ljudi), a neki ostale wave 4 igre ? Znaci to nikako ne sme da se radi. Ne vidim da je iko dobio ban sto je igrao stelth wave 3 igre ?

Pa niko do sada nije imao tako dobru foru za sprecavanje piraterije, to im se mora priznati.
Nego svi koji su popili ban su igrali ili MW 2 (90% ljudi), a neki ostale wave 4 igre ? Znaci to nikako ne sme da se radi. Ne vidim da je iko dobio ban sto je igrao stelth wave 3 igre ?

Ima i takvih na xboxrepublika forumu.

moj iskren savet - koga cu se i licno pridrzavati: Ne kaciti u dogledno vreme Xbox na internet & ne igrati igre pre release date - cak i offline!!!

sad citam na 360mods, banovani su ljudi koji imaju samo flashovan FW i nisu igrali nijednu kopiju. ban je totalno random i verovatno napravljen da se ljudi izkeshiraju za novu konzolu pred praznike i Q4 za M$.

licno, koristicu Xbox za offline igranje, ako popijem ban, moja sledeca konzola bice PS3.

Pa vidim da tamo svi pricaju o ban wave-u, a niko nema pojma kako dolazi do njega. Vidi se da nema nijedan "haker" tamo, da sazna takve stvari.
Jbm li ga, inako sam samo hteo da probam neke igre online, ovako cu da igram SP i bole me uvo za ban wave i M$ (lopovi).
Activation disk, rade wave 4 igre, moze sve lepo da se igra.
To sto se flashuje konzola i M$ to provali, to je zbog lose odradjenog FW-a, zar ne ?

Lepo je bar videti da su neki ljudi ovde iskreni, kazu da imaju box samo zbog pirate, kao i ja.
PS3 je poprilicno bolja i savremenija masina.

Poslednja izmena:
Mene interesuje sledece. Da li vi koji ste popili ban, da li ste igrali offline MW2,GTA,Tekken 6... itd wawe 4 igre?

Mozda su oni izvalili da te igrali offline pa su vas zato banovali?

Jel ima neko ko nije igrao ni offline i ni online ove wawe 4 igre?

Ja sam igrao samo Dragon Age sa activation diskom od wave 4 igara. ALi offline, cak ni nemam LIVE Gamertag. Ne znam ima li to kakve veze.

pa nista se vise ne zna... spominje se i los FW, igranje pre Release Date, igranje glavnih igara (Forza, CoD i sl), koriscenje Activation.iso, los stealth patch...

cak se mislilo da je to vezano samo za 1.6 FW, a sada se javljaju i ljudi koji su imali 1.51!

jedino sto mi nije jasno, dok negde ne procitam, da li Xbox moze biti banovan dok je offline, a uradi se game update.
ne idite vise na Live, dok se situacija ne sredi.

Definitivno ne idem na LIVE, pola ljudi sa bencha/xboxrepublike je popilo ban.

Nije tacno,ja imam 47 nasih ljudi u friend listi koji aktivno igraju na live-u i od njih 5 je popilo ban ostali normalno igraju i dalje.
Ali izgleda da je ovaj ban wave zavrsen verovatno je MS uradio ono sto je hteo uneo je paniku i sta vec ne i sada ce normalno da nastavi sa funkcionisanjem ko sto su do sada radili.

Ali iz nekog razloga posle 2 godine igranja pirata online i dalje sam bezbedan.Vecina nas je "ziva" dok su ipak neki platili ceh.Al zivot je qurva i to je kul.:D

Licno,razbila bi me nemogucnost igranja preko interneta Gears-a i Halo-a,Fife 10,COD-ova,Forze 3,Dirt-a 2,Left 4 Dead-a,Street Fighter-a onda CO-Op prelazenje Halo 3 i Halo3:ODST-a ... no sreca pa sam otprilike "preziveo" do sledece sezone.

Poslednja izmena:
Ма ОК је све то, разумем ја људе из МС-а, кренуло је превише људи да игра игре пре времена. Ипак је њима у интересу да заштите оних 90% кориника који не флешују конзолу.

А ипак су се многи месецима играли преко нета без икаквих проблема, скоро за џабе. Xbox Arcade и Live за годину дана коштају отприлике као 4 оригиналне игре, што је опет већини повољнија варијанта него PS3. А сем тога, некима више леже Xbox игре.

Da, samo što se mnogi ubeđuju da kupe XB360 argumentima da "nema šanse da popiju ban, sve je super, igra se online bez problema". Pa onda odnekud iznikne raja sa banovanim konzolama, pa onda nije više da se svi igraju online već je 5 od 47 banovano i tako...:)

dobro sada je bilo sta je bilo ali ajde mi koji sada imao problem sa instalacijom igara na hdd da vidimo kako to da resimo? jer ovim imam traktor u sobi koji me nervira i necu da ga igram dok se on zalece u pokretanju igre a ako pustim 5.1 da ga necujem onda mi sve grmi u sobi!

verovatno se sada treba strpeti i cekati da se nadje neko resenje da se zaobidje ovaj problem? neverujem da svi mogu da kupuju novu konzolu iskreno ja bih moju prodao da je vec izasla sledeca revizija xbox 360 - vallhalla ali posto nije nemam nameru da se jos nesto preterano trsim i bacam pare koje iovako nemam!

Moje misljenje da su ljid popili banove jer su igrali Wave 4 igre bez adekvatnog FW-a. Nije se slucajno poklopio banwave sa wave 4 igrama.

Ja se bas dugo nisam kacio na Live a od novih naslova igram jedino Forzu 3 (i to samo offline) , (inace u poslednje vreme pre Forze 3 igrao sam uglavnom wave 2 igre :Ace Combat 6, Fifa 09 i Forza 2 i to sam takodje igrao offline jedino sto sam par puta se logovao na Live da skinem eventualno neki update za neku od pomenutih igara), inace za Forzu 3 je sve bilo zeleno nakon sto sam je proturio kroz abgx , takodje nisam je igrao pre vremena, prvi put sam je igrao negde 2,3 dana nakon izlaska igre.
Tako da verujem da sam preziveo ban wave ali videcu za koji dan kad se situacija malo slegne.

U slucaju bana o novoj konzoli bas i ne razmisljam. mada nadam se da cu tamo do leta biti pri parama pa da uzmem PS3 (GT5 bundle paket) bez obzira dal me sad banovali ili ne, inace verujem da ce PS3 jos malo pasti cena za tamo neke pola godine.
Iskreno GT5 je jedna jedina igra koju zaista volim i koju bi rado igrao (ono bas igrao u pravom smislu te reci) a da mi nije dostupna na XBox-u.

Iskreno piraterija jeste bitan faktor zasto sam se odlucio za X360 umesto za PS3, ali ipak najveci razlog mi je bio malo siri izbor igara za X360 (bar onih po mom ukusu)

E da i pitanje za kraj, kad budem izvukao hard disk iz konzole i kad se zatim budem logovao i nakon eventualno video da sam banovan, da li ce mi hard disk sve normalno raditi kad ga budem vratio nazad , mislim moci cu normalno da instaliram igre na njega i dalje ?

Колико сам укапирао на овој теми, не, зезнућеш хард чим га закачиш, ако си банован.

Мада, сви знају да тиме што играју игре за џабе и што могу скоро бесплатно да се играју преко нета на феноменалном сервису ризикују да буду избачени.

Што се избора конзоле тиче, да нема пирата на Xbox-у, не бих га купио. Али не бих ни PS3. Да нема пирата ни на рачунарима, не бих се уопште играо:)

А да има пирата и на Sony-ју, опет бих купио X360, пре свега због феноменалних XBLA наслова, а онда и због цене и џојпеда. PS3 морам некако да набавим за Heavy rain, што ће вероватно (за мене) бити најбоља игра свих времена.

e sada su mi neke stvari jasnije! pa ja sam izgleda medju prvima popio taj ban jer ja igre ne mogu da instaliram vec neko vreme na svoj hdd, odprilike jedno dva meseca ako ne i vise... prvo sam mislio zato sto sam ubacivao novi dashboard sa live da sam nesto sjebao ali izgleda da sam tada pokupio novi dashboard ali i ban jer od tada ja nemogu na live. iako nisam cesto koristio live nego samo eto po neki put se ukljucio izgeda da je bilo dovoljno da mi zeznu hdd ako je to istina kao sto kazete!?

sutra ce da mi dodje jedan kolega koji ima hdd od xbox-a pa cu zamenuti moj i njegov pa cu isprobati dali mogu igre da se instaliraju na njegov hdd a moja konzola, ako prodje on moze da se zaobidje taj problem ali cemo da vidimo kada on uzem novu konzolu posto je njegova riknula dali ce moj hdd da radi kod njega sto se tice instalacija igra?

do sutra, pa javljam sta sam uradio?
Koju verziju dashboard-a imaš?

Covek koji stoji iza fw-a kaze da on ne moze da se detektuje. Videcemo sta ce biti sa tim.

<+c4eva> fw itself not detectable
<+c4eva> suspect they are going hard on warez releases and incorrect use of abgx!

He also added the following:

<+c4eva> just to let you know that im looking into the current ban wave. I am currently running several brand new xboxs on live! These xboxs are in various configs. All are running ixtreme 1.61
<+c4eva> One is running original discs, another is running on xbl (no discs) , another is running a backup from my region!
<+c4eva> until tests are completed, no eta on liteon fw!

Od veceras i ja sam banovan :D . Nisam igrao igre pre zvanicnog izlaska, nisam igrao wave 4 igre, koristio sam abgx. Moj zakljucak je: o da oni i te kako mogu da detektuju fw

Poslednja izmena:
Moje misljenje da su ljid popili banove jer su igrali Wave 4 igre bez adekvatnog FW-a. Nije se slucajno poklopio banwave sa wave 4 igrama.

ali ajde onda objasni moje srtanje strucnjak? moja konzloa je ovo dozivela jos pre vise od dva meseca!? kako to objasnjavas? od novih igara imam tekken 6, novi gta ali to nista nije igrano preko neta zato sto nije ni moguce jer je konzola banovana pre vise od dva meseca a ne mogu da instaliram igre na hard ko i ljudi koji su sada popili ban!

Koju verziju dashboard-a imaš?

NXE 2.0.8507.0

to je poslednja verzija koju sam ubacio mada mislim da sada ima i novija verzija ali nisam jos skinuo i pokusao da je ubacim mada mislim da necu nista promenuti sa time ako je do hdd problem i nekog cipa u konzoli! ali pre tog dashboard-a sam ubacivao jos tri ili cetiri i ni sa jednim nisam nista uradio!

edit: ovo je poslednja verzija koja je izbacena! NXE Update 2.0.8955.0 Dashboard With Avatars

evo linka za skidanje a ako je neki problem neka administracija obrise link!

http://digiex.net/xbox-360-content/2747-nxe-update-2-0-8955-0-avatars-download.html

Poslednja izmena:
Brate nemoj da igrate online i cao! Vidis da svi pre ili kasnije popiju ban. Sad nema vise RRoD vec hammer bana. :d
Jos ko da se neki raduju/hvale sto su popili ban ? Ja mislim da bi ja cekicem razbio box, M$ da ti unisti konzolu, tj hard ? Jadno do bola. Zato i ne idem na LIVE, boli me uvo za njihov Arcade. PSN sve to isto ima.

U vezi hdd-a moze li neko da mi objasni sta se desava kad na banovanu konzolu stavis novi hdd? Jel i on postaje corrupted ili sta? Znam da stari hdd moze da se reformatira i da se koristi na klot konzoli bez iXtreme-a ali sta je sa banovanom kutijom? Postaje arcade?

Brate nemoj da igrate online i cao! Vidis da svi pre ili kasnije popiju ban. Sad nema vise RRoD vec hammer bana. :d
Jos ko da se neki raduju/hvale sto su popili ban ? Ja mislim da bi ja cekicem razbio box, M$ da ti unisti konzolu, tj hard ? Jadno do bola. Zato i ne idem na LIVE, boli me uvo za njihov Arcade. PSN sve to isto ima.

jel jel ti citas post kako treba? pise ti u par predhodnih ako nisi citao procitaj da nisam igrao igre preko neta, nego da sam svremena na vreme otisao pokupio neki update ako ima i gasio je sa live o kakvoj ti igri pricas. licno me ne zanima igranje igara preko neta osim strategija a to opet samo pikam command & conquer zero hour koji imam original i nijedan vise za komp a xbox koristim za sp. tako da bi te zamolio da nedonosis zakljucke prerano je ocigledno je da nisi u pravu osim toga imas konzolu koliko mesec dana, ja je imam tri godine!

Sahraniće vas Bili ja vam kažem :d

Prilozi

• 145084669747ce9ba87e4cd720987266_extreme.jpg
    145084669747ce9ba87e4cd720987266_extreme.jpg
    13.5 KB · Pregleda: 50
U vezi hdd-a moze li neko da mi objasni sta se desava kad na banovanu konzolu stavis novi hdd? Jel i on postaje corrupted ili sta?

Sa stavljanjem novog harda ista situacija,ne moze da se instalira nista na njega.Jednostavno konzola to nedozvoljava.

Znam da stari hdd moze da se reformatira i da se koristi na klot konzoli bez iXtreme-a

Moze da se stavi na bilo koju konzolu bila ona sa ili bez iXtreme-a,neki cak kazu da ne mora ni da se formatira pre toga.

sta je sa banovanom kutijom? Postaje arcade?

Postaje Arcade bez online mogucnosti sa 60GB(120 ili 250) memorijskom za saveove. :wall:

pa Wave 1, 2, 3 i 4 se i odnosi na ban wave, tj. velike akcije banovanja od strane M$ :D

Pa vidiš da je u pravu da se nije slučajno poklopilo. :D

ali kako onda objasnjavas moje stanje, moja je konzola banovana pre dva meseca mozda malo vise a tada nije bilo nikakvoj naznaci za wave4!!! nego je jednostavno skinut novi dashboard i posle toga zdravo dovidjenja instalacijo igara na hdd!!!

a onda se nadje strucnjak da mi kaze koji je dobio konzlolu pre mesec dana nemoj igrati igre online i cao! konzolu posedujem oko tri godine za te tri godine ja mislim da bih na saku jedne ruke mogo nabrojati koliko sam je puta povezao na net, jer koji cu djavo da idem sa konzolom na net kada mi zato sluzi racunar, nisam skidao nikave demo sa live da bi rekli e mozda je zato nego sam u par navrata zbog update jer neke igre ga traze i kada sam hteo da pokrenem igre za xbox-a keca na xbox 360 onda sam je isto kacio na live da svuce update za to ali to je bilo pre dve godine od tada nije kacena do nedavno kada je i banovana!!!

ja verujem da je ovo akcija malo duze u toku nego da su tek sada ljudi masovno pali i primetili da ne mogu igre da se stave na hdd...

Poslednja izmena:
Ako je moguće, nemojte update-ovati dashboard.
Što stariji dashboard, veća šansa da se nešto može uraditi-rešiti.

Ovo je mislim metod da se vidi da li je konzola banovana bez konekcije na Live, mada ja vise necu koristiti Live:
To see if your console is banned without logging on:

1. Register (if it is not already) console on Xbox.com
2. Click "Request a Repair" button
3. Check the returned URL. If it contains "Errors.aspx?id=54420" console is banned.

Poslednja izmena:
Vrh Dno