Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

Xbox prepozna igru i ako je instalirana na hard ona radi. Znaci laser radi donekle cim moze da procita koja je igra ubacena.

Problem nastupa ako hocu da instaliram ili da pokrenem igru direktno sa dvd-a, tad nece. Izbacuje onu poruku da ocistim disk...

Da bi odklonio sumnju da nije do novo narezanih diskova, deinstalirao sam neku staru igru koju sam ranije instalirao i probao da je pokrenem direktno sa diska i nece. Znaci nece da pokrene sa diska ni stare igre koje su nekad mogle.

rastavio sam disk, ocistio i smanjio otpor na pot. da bi pojacao laser, gledao sampo netu...
Probao sam razne vrednosti. Original je bio 6, smanjivao sam do 3 ali nije nesto pomoglo.
Jednom je igra prosla da se pokrene sa diska ali to samo jednom vise nece.

Znaci prepoznaje igre ali nece da ih pokrene direktno sa dvd-a. Laser oslabio ?

P.S.
Zna li neko gde da nadjem u BG neke druge diskove, sem Verbatim, DVD DL da probam da budem definitivno siguran.

Poslednja izmena:
Verbatimi bi morali da rade, pogotovo ako si kupio sa 2 izvora, u sluchaju da je to sumnjivo.

To shto prichash najvishe lichi na laser, mada nikada nisam video Liteon koji nece da chita diskove. Jedino da dodjesh do mene da probamo laser sa novog liteona pa da bar znash da je to..

Poslednja izmena:
Nasao sam, radi laser nego onaj gornji deo sto drzi disk je otisao.. On mala plastika sto drzi disk. Kako je to otislo ?
Kad ga rastavim i uzmem taj mali deo sto poklopi disk da ne ispadne i drzim prstom dok vrti disk, da ne ispadne, radi.
Ta mala plastika je otisla i ne drzi disk dobro pa zuji i bruji i za to nece da cita. Vibrira i trese i to smeta...
Sad instaliram s prstom na rastavljenom DVD drajvu, drzeci taj mali deo, nasao sam ga sa nekog starog dvd-a, a onda kad instalira, disk ne koristi kad se pokrene sa harda pa moze da se igra i bez prsta :)
Koja naprava :)

Mrzi me da sad menjam ceo drajv .... I onako ce mozda da ROD-uje :)

Poslednja izmena:
imgBurn, rezi na 2.4x, podesi layer brake na 1913760.

Nije problem samo u utičnici već i u naponu :) Postoje konverteri koji mogu to da ti srede.

A ovo i mene zanima pa da pitam: ako ti je pretežno do igranja multiplatform naslova a nemaš nameru da igraš igre sa prvog XBOXa, da li postoji ijedan bitan razlog zašto bi uzimao Elite umesto Arcade verzije koja je dosta jeftinija?

Poslednja izmena:
zato sto, ponavljano je milion puta, xbox dvd se dere ko tratkor, tako da je igranje ako se ne instalira em bucno em sporije. a zbog toga sto dvd nonstop radi se jos i dodatno greje. ima na forumu i ovde i drugde primera kako ljudi uzmi arcade jer je najjeftiniji i misle da im je to dovoljno a onda vecina posle naknadno kupuje hard (sto ispadne skpulje nego da su odmah uzeli premium)

^i ja sam naknadno uzeo hard od 20GB za moj Arcade, ispao me 20€, bila je u to vreme neka M$ova akcija povodom izlaska NXEa pa su prilično jeftino prodavali hardove u inostranstvu, pa sam malo iskoristio neku familiju u Austriji :)

razlika u ceni izmedju arcade i premium je 50 e, dok je hdd oko 70 e. dakle razlika postoji ali nije bas da treba lupati glavu.

marli ako hoces xbox sa hdd-om samo da ne bi igrao sa dvd-a onda kupi premium sa 60gb.

Treba mi neki kontakt od Show man-a, MSN po mogucnosti, posaljite na PM ako neko ima.

Posto za 2 dana postajem ponosni vlasnik Xbox360 Elite modela (flashovan) imam neka pitanja u vezi same konzole i stvari vezanih za nju.
1. Da li za stvarno treba Xclamp za Jasper (valjda je to nova) verziju konzole ?
2. Jel Dashboard na Xbox-u kao desktop ili XMB na PS3 ?
3. Kako 100% da znam dal je igra Stealth ? Vidim spominje se neki program Mulleter ?
4. Nuke verzije su one sto rade sta ... ?
5. Ima li kakve veze kako konzola stoji, vertikalno, horizontalno ?
6. Ima li Xbox360 opticki izlaz ? Zbog Z-5500.
7. Kako placati LIVE ?
8. Jel Driver "Kurosava" na LIVE-u ? :D
9. 10 najboljih Xbox360 igara ? Preporuke. (najvise volim Western RPG, ne JRPG)
10. Cemu sluze gamepoints ?
11. Kako se menja hard na Xbox-u ? Vidim da treba nesto da se hakuje.
12. Sta ima zanimljivo od gadget-a za Xbox ?
13. Kako se tacno rezu igre ? Znam za Imgburn, neki layeri trebaju da se podese ? I DL DVD+R diskovi.
14. Ako imate neke savete, predolge, sve je dobro doslo.

Poslednja izmena:
1. Treba za svaku verziju.

2. Da

3. http://abgx360.net/

4. To nema veze sa igrama nego sa warez scenom i njihovim pravilima.

5. Nema, ako je konzoli sudjeno da crkne onda nema veze kako stoji.

6. Da, na komponent kablu.

7. Valjda preko ovog ali ne garantujem, nisam probao.

8. Valjda.

9. Trk na gaming sajtove pa pogledaj top 10 igre.

10. To je valjda valuta na Live-u.

11. Mozes da kupis veci fabricki hdd a za hakovanje pitaj nekog ko je upuceniji.

12. Ona tastatura za gamepad mozda?

13. Ako ima .dvd file onda se ne podesava nista a ako nema onda se rucno unese 1913760 u opcijama programa za layer break.

14. Ne sekiraj se ako ti crkne ili pocne da brljavi, skoro svima je tako bilo.

1. To niko ne zna, prichalo se da ne treba ni za Falcona kad se pojavio pa su posle godinu i po krenuli da se kvare ko ludi. Xclamp se nije promenio od prvog Xboxa, a da li su neshto drugo uradili nece se znati dok ne krenu da se kvare.

2. Jeste

3. Imash program DVDmulleter ili ABGX, i tu provuchesh iso, on ti sve kaze.

4. Da.

5. Ima veze, treba da stoji horizontalno...

6. Ima na AV kablu, ali ako koristish HDMI moracesh da budzish...

7. Kreditnom.

8. Jesam, i opracu te :)

9. Nema dobrih igara za X360 :) Najbolji je Rockstarov table tennis :)

10. Da kupujesh DLC valjda :)

11. Ne mislish valjda da ce to ti neko objashnjavati :) Imash google...

12. Nema nishta, X360 je napravljen za bude jeftina kanta, kao i PC..

13. Samo otvorish iso u imgburnu i rezesh...

14. Predlog, vrati taj elite i uzmi 60GB, jer se ne razlikuju, bacio si 50e za crnu farbu :)

Ok momci, fala puno. Nisam bacio 50e, jer mrzim sve sto je bele boje (cak i koks) :d.
Dogovoricemo se Driveru za Xclamp da uradis, kad jos malo cujem utiske o Jasper verziji.
Jel igras PES ? Pranje, a ? :D Videcemo to tek! :)
Kakve veze ima ako brljavi, i PS3 mi je zabo bar 20 puta do sada, u KZ2. :)

PES jedino ako igras na analognom, krstic nije ni za q.

Pa *** moram da se naviknem, bolje je od 40e sigurno. :)

Nice, konacno neka konkurencija i na boxu ;).
Mozemo da obrnemo i RE5 na najtezem, fali mi jos par S-ova.

Ne znam sta S-ovi, ali moze RE da odigramo. Inako me smara da igram sam, a nisam nasao nekog ko zna da igra na PS3 na vecoj tezini.
Pa bio sam pre bas, bas dobar u PES-u, sad ne znam, treba vremena da se vratim u formu.
De je bre gamertag tema ? Zar nije bila zakacena ?

Poslednja izmena:
Ok momci, fala puno. Nisam bacio 50e, jer mrzim sve sto je bele boje (cak i koks) :d.
Dogovoricemo se Driveru za Xclamp da uradis, kad jos malo cujem utiske o Jasper verziji.
Jel igras PES ? Pranje, a ? :D Videcemo to tek! :)
Kakve veze ima ako brljavi, i PS3 mi je zabo bar 20 puta do sada, u KZ2. :)

Kakav bre PES, to (fudbal) sam prestao da igram josh na PS1 :)

Vozimo Forzu, to je jedini disk koji imam sad, ostale sam davno podelio :)

A to shto ti je PS3 zabo, ti si kriv, meni nikad nije zabo, a 60GB biblija, da li znash jedan X360 koji je ziv iz 2006. godine :)

Poslednja izmena:
Vozimo Forzu, to je jedini disk koji imam sad, ostale sam davno podelio :)
A to shto ti je PS3 zabo, ti si kriv, meni nikad nije zabo, a 60GB biblija, da li znash jedan X360 koji je ziv iz 2006. godine :)

Cekaj da zvanicno izadje forza i da naucimo da vozimo ;).
A ovaj argument o zakucavanju tako lici na - odlicno radi XP/Vista, ne znas ti da koristis pa ti zakucava :D.

За остало немам шта да додам, али за 9 и 10:
MS поени су валута којом можеш да плаћаш ствари на xbox live marketplace-у, укључујући и XBLA игре, које су стварно екстра и вреде тих пара. Постоји стварно пуно екстра наслова, али, рецимо, Braid је мени једна од најбољих игара свих времена, Shadow complex је екстремно забаван, 'Splosion man је баш оригиналан, а поред тога можеш и старе класике да купиш (Street Fighter 2HD).

Што се тиче добрих игара (има и посебна тема за ово), рекао бих ти да никако не пропустиш Table tennis (много добра забава кад дође друштво, пошто не захтева никакво умеће на почетку), Forza 2/3 (најбоља вожња за х360), Halo Wars (убедљиво нај стратегија за конзоле) од ексклузива и Fight night 4 (иако не волим бокс, ово редовно играм), FIFA10 (убедљиво најбоља фудбалска игра), Batman: AA (одлична атмосфера), GTA4 (ово већ знаш), Virtua fighter 5 (по мени, убедљиво најбоља туча) од мултиплатформских наслова.

Poslednja izmena:
Inace ja bi samo da dodam da nije tacno da se X Clamp ne razlikuje od prve verzije, na ovim Jasper verzijama X Clamp je napravljen malo od drugacijeg materijala, sadrzi manji procenat olova pa je samim tim i elasticniji i vise ne krivi i ne lomi plocu, vec usled svoje elasticnosti se prilogadjava ploci.

Inace dovoljan dokaz je to sto je Jasper oko godinu dana na trzistu vec a jos ne postoji ni jedan jedini slucaj Jaspera koji je RROD-ovao bilo gde u svetu, (dok Falconi su znali da riknjavaju i nakon par meseci)
Iako ne moze to sa 100% sigurnosti niko da tvrdi, velika je verovatnoca da su sa Jasper serijom konacno otklonili nedostatke prethodnih verzija.

Mada i da uradis taj x clamp fix kontam da nece skoditi.

Ja eto cim budeo cuo za prvi slucaj RROD-a na Jasperu bilo gde, evo odnecu ga momentalno da se odradi X Clamp fix.

E da meni je sad malo trulo sto sam uzeo Pro verziju a ne Elite, jel ipak crna konzola izgleda malo lepse a i sto je vaznije ja sve igre koje igram instaliram na hard a vec mi polako prostora nestaje, tako da kad mi stignu neke nove igre moracu da obrisem neke.
Mada i 60 GB je sasvim sasvim dovoljno, mozes sigurno da instaliras jedno 8.9 igara.

A sad sto se tice preporuke igara zavisi od tebe i tvojih afiniteta.

Ali eto cuo si vec odprilike, recimo sto se tice voznji tu je Forza , zatim Project Gotham Racing 4 mi je isto dosta solidan, sto se tice sportskih igara to ono klasika Fifa 10/PES10 i NBA10/NBA2K10, zatim ako volis avione recimo imas Ace Combat 6 i Tom Clancys' HAWX mada to je onako odprilke sto ja najvise igram, ali svakako ima dosta jos dobrih naslova kao npr : Mass Effect, Gears of War, Prototype, Batman AA, Halo 3, Call of Duty, Lost Oddisey, GTA 4

Mada sto se nadolazecih igara tice nekako najvise iscekujem Forzu 3 (mada ona je vec manje vise tu) , Formulu 1 9konacno dolazi na XBox jeeeee) i Alien VS Predator, takodje mogao bi da bude zanimljiv i WRC Rally (cujem igra izlazi na prolece i prave ga oni koji su radili Moto GP ili Sbk nisam siguran)

Odakle ti info da F1 09 dolazi na Xbox 360? Zar nije to samo za Wii i PSP radjeno?

pa ocigledno nije.
Inace informaciju sam jos ranije procitao na nekon sajtu, neki britanski sajt cini mi se, mislim da igra dolazi negde u februaru.

Vrh Dno