Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

Pa izgleda ipak da nije Simbin radio. Vidim Simbin i ovi što su radili Shift se nešto tužakaju... Ma ko će ga zanti :).

Pa to je N4S, nije simulacija.
Meni smeta sto vozila zanose kao blesava, driftujes kao u Riiiiiidge Raceru.

Ridge Racer je bio zakon, pogotovo onaj najavljivac :D

Inace prva "ozbiljnija" voznja koju sam igrao je bio Porsche Challenge na PSX. Za razliku od NFSova i pomenutog Ridge Racera, PC si morao da vozis na analogima slicno kao sto sad moras imati volan za GT ako hoces vrhunske rezultate. Mada bila je i na PCju jedna igra, isto je imala Gran u nazivu, znam da su je poredili sa NFS High Stakesom (kao NFS bolja grafika, ta igra je imala bolju fiziku, cak su je neki poredili i sa Gran Turismom).

Poslednja izmena:
Pa znam ja sta je arkada, ali pogledaj recimo nfs unleqshed od pre 10 godina, nemas osecaj kao da se vozis u kofi na tockove:)

Uzmi u obzir da si pre 10 godina ti bio 10 godina mlađi, tada gotovo da nije bilo igre koja nevalja, godinama čovek postaje probirljiv, nestrpljiv, džangrizav i sve mu više stvari smeta ne kažem da je NFSS neko čudo ali je sasvim pristojna igra. Sve ovo što kažem za tebe mislim i za sebe, mnogo su retke igre koje mi drže pažnju i ne samo igre nego i novi hardware, novi auto, iphone etc. Pre 15 godina sam verovatno i vozio (u igri naravno) tu kofu na točkovima, a pre 20 god. je bilo dosta ružnije od kofe i nije imalo točkove bilo je uglavnom potrebno dosta mašte da bi nekoliko tačkica na ekranu ličilo na automobil

Spy_Hunter_ZX_Spectrum.png

Evo ga osećaj težine auta, drift, fizika, vešanje :laugh:

A evo ti sada pogledaj Need for Speed: Porsche Unleashed pa razmisli o toj kofi

http://www.youtube.com/watch?v=2ZCyIMAl36w

To je jasno, ali ja sam se smejao i prvim delovima NFSa jer su i tada bili krsh, postojao je GT1 koji je tek bio 3 generacija ispred svega u to vreme :)

Za Unleashed sam siguran da je bolji od NFS: Shift jer sam ga igrao pre godinu dana i vrlo je igriv kao arkadna igra:) Ja uopshte nishta nemam protiv arkada, ali postoji neshto shto se zove selling point, i toga je ovaj NFS i gomile drugih igara (Dirt 2) pun i to me nervira jer se vidi iz aviona...

Samo da javim da sam popravio kutiju ( problem sa random otvaranjem drajva). Samo sam kablove od drajva malo bolje nabio i to je to. Kao da je jedan od njih bio poluizvucen. Evo vec pet dana radi bez problema, i bez otvaranja. Nadam se da sam sredio. Mada pre nisam mogao ni da igram od otvaranja, a sad mogu.

E sad me ceka RROD. :p

Salim se samo. :D

Ah stari dobri Porsche Unleashed, kad bi samo mogao da nadjem CD od te igre.

Ladno nisam video da je za psx, ta verzija nema veze sa PC verzijom, i uzasna je :)

aj sad :)

Poslednja izmena:
Thanks, pogledacu link.

Ljudi, da li mogu da uradim Cache Clearing? Konzola mi je naravno fleshovana.. Da li ce biti neki problem ako uradim? Znam da ce mi obrisati sejvove.. Nece mi flesh zeznuti?

Ljudi, da li mogu da uradim Cache Clearing? Konzola mi je naravno fleshovana.. Da li ce biti neki problem ako uradim? Znam da ce mi obrisati sejvove.. Nece mi flesh zeznuti?

nece mozes slobodno! ja sam ceo hard formatirao i to odradio idalje mogu da igram narodne verzije igara! poz

blic pitanje koje mi igrice preporucujete a da su co-op a da nisu iz prvog lica(takve volim vise na kompu),ne mogu da se naviknem na igre kao gow!?

Da li jos neko ima problem s GH: METALLICA?? Kad god hocu da odigrarm quick play, practice ili karijeru, uvek dobijem poruku: "Downloadable Content has changed. As a result, the game has restarted". Prvo zablokira na par sekundi, pa se pojavi ova poruka.. Nigde nisam mogao da nadjem odgovor na ovo pitanje.. Nikakav downloadable content nisam skidao, niti sam bilo sta skidao vezano za igricu.. Sve nove igrice imam bez problema.. Pa predpostavljam da nema veze s firmware-om? Pozz..

Da li bi neko mogao da mi pomogne, imam sledeci problem sa Xbox 360.

Prikljucio sam ga na monitor koji ima DVI ulaz. To se lako radi sa obicnim HDMI to DVI adapterom. Medjutm tu se javlja jedan problem. DVI za razliku od HDMI-a ne nosi sa sobom audio i video, vec samo video, sto znaci da audio moram na drugi nacin da sprovedem do svojih zvucnika. E tu nastaje potpuno sulud problem! Naravno logicno resenje je da prikljucim i Xbox 360 Component HD AV Cable koji ide uz Xbox i da kroz njega uzmem audio. Medjutim genije koji je projektovao 360 je ta dva prikljucka stavio toliko blizu jedan do drugog na Xbox-u da je nemoguce prikljuciti oba u isto vreme!!!

Prosto neverovatno! Trazio sam malo po netu i vidim da oficijalni HDMI kabl ide i uz taj kako kazu Audio adapter included for non-HDMI supported stereo systems, koji ima dovoljno tank prikljucak da mogu u isto vreme da se prikljuce i on i HDMI na 360. Kakva glupost, ne mogu da verujem!

Da li neko slucajno zna gde bi mogao da nabavim samo taj audio kabl koji ima "dovoljno tanak" (!!!) prikljucak, ili da porucujem sa neta taj oficijalni HDMI 360 kabl samo da bi iskoristio taj drugi kabl za audio.

Poslednja izmena:
Slomi plastiku na tom hd kablu i moci ces da utaknes i HDMI i taj kabal na kome imas zvuk. Tj. nemoj da slomis plastiku bukvalno, samo je otvori. Nabijes srafciger i razvrnes je. :)

Donji deo plastike na konektoru je namerno napravljen deblji, ali plastika moze bez problema da se otvori. Mislim, probano licno. ;) Samo mozes da ga zamotas sa izolir trakom ako bas hoces.

Poslednja izmena:
Da nema neko liteon laser za xbox 360 ?

Moj je prestao da instalira igre, mislim prepozna disk i ako je instalirana pokrene je sa harda. Ali vise ni jedna ne moze da se igra ni instalira direktno sa dvd-a.
Mislio sam da je do Verbatima ali izgleda da nije.
Ocistio sam laser, cak sam i probao da spustim otpor onog pot. lasera sa 6 na 4.7 ali nema razlike. Ne pomaze bas....

Da nema neko liteon laser za xbox 360 ?

Moj je prestao da instalira igre, mislim prepozna disk i ako je instalirana pokrene je sa harda. Ali vise ni jedna ne moze da se igra ni instalira direktno sa dvd-a.
Mislio sam da je do Verbatima ali izgleda da nije.
Ocistio sam laser, cak sam i probao da spustim otpor onog pot. lasera sa 6 na 4.7 ali nema razlike. Ne pomaze bas....

Ako ti ne rade igre koje su nekad radile verovatno je laser.
Ukoliko novo narezane igre ne rade znaj da je do rezaca imam upravo taj problem.

Poslednja izmena:
Malo verovatno da je rezac, rezem ih na iMac-u starom 3 meseca i sve su radile, ali sad ni one narezane pre 2 meseca koje su radile bez problema nece ?
Probao sam i na starom Macbooku da rezem i ni te nece, mala verovatnoca da su oba rezaca otisla...

Ono sto je isto moguce da su nova tura Verbatim DVD-DL losi, ali uzeo sam danas u tehonarketu drugu turu Verbatima (proslu sam uzeo u nekoj prodavnici) i opet problem...
Neznam gde u gradu danadjem npr. TDK DVD DL da probam da budem definitivno siguran.

Poslednja izmena:
Ja sad nisam razumeo, jel ti rade stare igre a nove ne rade ili kako ?

Vrh Dno