Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

nemoj da to uzimas, bolje dodaj jos 20 Evra pa kupi nov

da onda u zavisnosti gde kupis ako je firmware 1.51 ili noviji ok je a ako nije onda ces dodatno da platis firmware + xclamp sto je jos 4000 din ili 40 i malo jace evra... pa ako neznas da rezes igre za isti deraci ce ti uzeti po 500 din za igru sto je jos 5000 din a ako znas daces bar jos 1500 za novih 10 verbatima dl +. Nije sve tako crno bitno je da znas od koga uzimas i sta je razlog prodaje.

Taj sigurno nije star 3 mjeseca, odavno se ne proizvodi xb360 sa HD od 20GB. Više ti se isplati da uzmeš Arcade Jasper za oko 200 eura i kupiš od nekog polovan HD.

da li znas koliko prodaju polovan hdd za xbox. ako oces da imas xbox odmah kupi premium sve drugo je ne isplativo. ima nas koji smo kupili arkadu pa posle jurili samo hdd. horor.

e ovako. hteo bih da kupim xbox 360 ali ne znam apsolutno nista o konzoli. na itsvet sam video 5 modela od kojih jedan nema u prodaji. najvise me buni to sto premium 20gb kosta 570e a premium 60gb 280e.

jel bi mogao neko da mi pojasni malo razlike u modelima i sve ostalo sto bi trebalo da znam prilikom kupovine konzole(citanje pirata, pal-ntsc...)?
koji model biste preporucili i gde(BG)?
takodje me zanima da li moram da imam live nalog jer me ne zanima multiplayer i sve sto mogu da mi ponude a sto ne zelim dda kupim.

pretpostavljam da se odgovori mogu naci citanjem kompletne teme ali stvarno nemam vremena za 70 strana.

Poslednja izmena:
Не мораш да читаш 74 стране, довољно је да одеш 2-3 назад и наћићеш одговоре, стално се ротирају једна иста питања.

e ovako. hteo bih da kupim xbox 360 ali ne znam apsolutno nista o konzoli. na itsvet sam video 5 modela od kojih jedan nema u prodaji. najvise me buni to sto premium 20gb kosta 570e a premium 60gb 280e.

jel bi mogao neko da mi pojasni malo razlike u modelima i sve ostalo sto bi trebalo da znam prilikom kupovine konzole(citanje pirata, pal-ntsc...)?
koji model biste preporucili i gde(BG)?
takodje me zanima da li moram da imam live nalog jer me ne zanima multiplayer i sve sto mogu da mi ponude a sto ne zelim dda kupim.

pretpostavljam da se odgovori mogu naci citanjem kompletne teme ali stvarno nemam vremena za 70 strana.

Xbox nema sanse da kosta 500 evra, to je stara cena. Od ko zna kad.

Kod nas jedino se prodaje PAL konzola, i jedino cita PAL igre. Za piratske kopije mora da se flesuje drajv. To uglavnom ne rade u prodavnici, osim ako se ne dogovorite drugacije. To rade ljudi sa foruma .Javice ti se vec. :)

Ne moras da imas internet da bi koristio konzolu, niti moras da budes registovan na Live-u.

format harda na x360

da li postoji nacin da formatiram hard od 20gb koji je zakacen na zbox i ako moze kako se to radi?

System settings pa Console settings>System info, prepishi serijski (ili prepishi sa zadnje strane boxa), pa Memory>trougao na Hard drive>Format, upishi serijski...

System settings pa Console settings>System info, prepishi serijski (ili prepishi sa zadnje strane boxa), pa Memory>trougao na Hard drive>Format, upishi serijski...

znas da imam arkadu hdd sam kupio polovan sa druge konzole, ako upisem seriski sa moje konzole pozadi oce li to da radi to je pitanje...

A sto ga formatiras? Valjda mozes da pobrises hdd i bez toga?

znas da imam arkadu hdd sam kupio polovan sa druge konzole, ako upisem seriski sa moje konzole pozadi oce li to da radi to je pitanje...

Naravno da radi, to sa serijskim je samo iz predostroznosti, da sluchajno ne formatirash hard.

A sto ga formatiras? Valjda mozes da pobrises hdd i bez toga?

pa vidi dok koristio onu memoriju uz arkadu nikad mi se nije desilo da mi igra zakuca. od kad stavih disk i poceh njega da koristim za sejvove desilo mi se vec nekoliko puta da se igra smrzne prilikom lodovanja, ne na pocetku nego ooodigras pa on odradi auosave pa kao krene sledeci nivo ion smrzne. Rek da ga formatiram ako mogu da vidi da li je o disk t bi trebalo da se idi p ako ne valja da nosm coveku nazad i a se bunim....

Pozdrav svima! Nov sam u celoj ovoj priči, i zanima me nekoliko stvari:

1. Kako modifikovati XBOX360 da može da čita kopije diskova? Pokušavao sam na ovom forumu da nađem precizan odgovor, ali nisam uspeo - možda nisam bio dovoljno uporan, 74 strane su popriličan broj.

2. Kako doći do kopija diskova (nisam našao baš neki impozantan broj .torrent-a)? Je l' postoje ponovo pirati kao u stara dobra vremena C64 i Spectruma (da, mator sam, al' volim da se igram s vremena na vreme)?

Unapred hvala na svakom konkretnom i dobronamernom odgovoru.

1. Ne mozesh to sam...
2. Isto kao shto dolazish i do filmova ili nekih drugih igara...

1. Ne mozesh to sam...

A kako onda? Znaš li ko može (heh, a i taj ko može, to radi sam, tako da je tvoja tvrdnja da ne mogu sam dovedena u pitanje...)?
Elem, budući da tvrdiš da to ne mogu sam, pretpostavljam da znaš nešto o tome, te te molim da mi ostaviš privatnu porukicu kako se (ili ko to) radi, ako je protivno pravilima foruma da se o tome piše javno. Hvala!

(heh, a i taj ko može, to radi sam, tako da je tvoja tvrdnja da ne mogu sam dovedena u pitanje...)?

i majstor ti sam popravlja auto, sto ne znaci da to mozes i ti da uradis.. a samim tim sto si potpuno nov u prici, ima razloga zasto ti je rekao da ne mozes sam. prvo nemas alat, drugo nemas znanje.

a ti koji rade to ce ti se verovatno vec javiti na pm..

to sto je decko nov ne znaci da je debos. veruje on vama da ne moze sam, samo zeli da zna sta je to sto ne moze da uradi. i automehanicar ti kaze sta ti je sa autom, a ne da ne mozes sam da popravis pa ne treba ni da pitas.

sve us vemu dobio je nekolikolinkova i sigurno mu se vec javilo nekoliko ljudi tako da verovatno mozemo da zavrsimo sa tom pricom

to sto je decko nov ne znaci da je debos.

a ko je to rekao??????

veruje on vama da ne moze sam, samo zeli da zna sta je to sto ne moze da uradi. i automehanicar ti kaze sta ti je sa autom, a ne da ne mozes sam da popravis pa ne treba ni da pitas.

ako otkuca na guglu xbox 360 flash drive, videce i sam "sta je sa autom", tako da ne mora da bude prepotentan sa svojim stavom:
tako da je tvoja tvrdnja da ne mogu sam dovedena u pitanje...

a onda nek on sam proceni dal moze sam ili ne..

A kako onda? Znaš li ko može (heh, a i taj ko može, to radi sam, tako da je tvoja tvrdnja da ne mogu sam dovedena u pitanje...)?
Elem, budući da tvrdiš da to ne mogu sam, pretpostavljam da znaš nešto o tome, te te molim da mi ostaviš privatnu porukicu kako se (ili ko to) radi, ako je protivno pravilima foruma da se o tome piše javno. Hvala!

Ne mozesh sam iz vishe razloga. Prvo, treba ti poseban hardver, drugo, treba ti neko iskustvo. Imash tutoriale svuda po netu, ali je stvar u tome shto ni jedan nije univerzalan da bi radio svakom i tako shto cesh samo pratiti korake, ja recimo koristim nachin koji sam sam provalio jer mi ni jedan tutorial nije funkcionisao. Problem je shto ako neshto zeznesh, nema nazad, nije samo drajv zeznut, vec i ceo Xbox.

Ja to radim, i ako te interesuje cimni me na pm...

Чекај, како је цела конзола зезнута? Пошто, приликом флешовања се вади читач, њему се мења firmware, нисам знао да има неке везе са остатком машине.

А у принципу поступак није нешто посебно компликован, свако ко се неколико година занима рачунарима може да га одради, барем ако није у питању LiteOn читач. Само, пошто постоји могућност да читач постане контејнер материјал, ја се увек радије одлучујем на варијанту да платим и оставим неком искуснијем да се с тиме зеза.

Naravno da ima veze, kljuc iz drajva je uparen sa kljucem na ploci, i ako ga izgubis, taj xbox je neupotrebljiv. A izgubices ga tako sto ces pogresno izvaditi kljuc ili ga pogresno ubaciti u hakovani firmware i kada time flesujes drajv originalni kljuc se brise i ti ga vise nemas. Zato ljudi u oglasima pogresno kazu "prodajem flesovan drajv" jer on takav nikome ne radi osim njemu, za svaki drugi mora ponovo da se flesuje, kao i prvi put.

kimi ne bih da te uvredim na bilo koj nacin ali svojim odgovorima nisi ni malo pomogao niti si dao bilo kakvu korisnu informaciju. ja znam da sigurno ne bih zeleo da dobijem odgovor kakav si ti dao jer zvuci malo ponizavajuce. vookasin nije mogao da zna da je flesovanje komplikovanije od flesovanja dvd-a pa njegovo pitanje nije bilo suvisno nego cista znatizelja.
driver je, sa druge strane, lepo i informativno objasnio sta i kako.

Не знам, ја сам налетао на неке аутоматизоване алате, који сами изваде кључ и одраде флешовање. За LiteOn је потребно нешто додатног хардвера, за остале само VIA6421 контролер.

Али опет, driver има сасвим коректну цену и стварно не вреди цимати се око свега тога, по мом мишљењу.

kimi ne bih da te uvredim na bilo koj nacin ali svojim odgovorima nisi ni malo pomogao niti si dao bilo kakvu korisnu informaciju.

njega je zanimalo zasto on to ne moze. u mojim odgovorima sam dao primer sta moze da otkuca na guglu i na prvoj strani sigurno bi video par linkova kakav je to posao. to sto ti smatras da je bolja informacija da ti neko to preprica i prevede, *** :trust:
drugo, rekao sam mu da ce mu se vec javiti ljudi koji to rade za €$, a i to se desilo kolko sam razumeo :)

vookasin nije mogao da zna da je flesovanje komplikovanije od flesovanja dvd-a pa njegovo pitanje nije bilo suvisno nego cista znatizelja.
driver je, sa druge strane, lepo i informativno objasnio sta i kako.

aj da ga citiram i treci put:
heh, a i taj ko može, to radi sam, tako da je tvoja tvrdnja da ne mogu sam dovedena u pitanje...

jos jednom, da je izdvojio 5 minuta da pogleda na guglu cisto znatizeljno, ne bi ovako isprozivao coveka koji to zna ;)

ps.
uvreda not taken ;)

Poslednja izmena:
Uzeo sam Xbox 360,arcade verziju pa me zanima kako da povezem sa monitorom(Benq G2220HDA),i kako da sredim zvuk,imam neke Genius 2.1 zvucnike i koliko vidim imaju ulaz sasmo za slusalice. Hvala unapred

Treba ti VGA kabl i adapter sa 2xchinch na 1x3.5mm konektor.

Pa to nije neka filozofija, samo treba da imash odgovarajuce kablove.

zar to nije jedan kabl? gde deo ide na vga/dvi a drugi kao cincevi na audio uredjaj. koliko sam shvatio xbox nema audio izlaz nego mora da se izvuce zajedno sa videom.

Vrh Dno