Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

Zamena drajva? Ok. A kazi mi koliko treba drajv da radi dok se ne pokvari? Jer meni je tako radilo od pocetka. Nije valjda novo neispravno. I ako jeste drajv, da li bi ubacivanje harda resilo problem? Posto meni drajv radi , samo neki put prekine igru. Dovoljno da ne moze da se igra. :)

A mozda da probas update firmwarea?

U svakom slucaju, ja bih prvo probao sa hardom.

Zamena drajva? Ok. A kazi mi koliko treba drajv da radi dok se ne pokvari? Jer meni je tako radilo od pocetka. Nije valjda novo neispravno. I ako jeste drajv, da li bi ubacivanje harda resilo problem? Posto meni drajv radi , samo neki put prekine igru. Dovoljno da ne moze da se igra. :)

Pa nije drajv mleko da ima rok trajanja:) moze da ti radi godinu dana a moze i 10. Kad ti je proizveden box, koji drajv imas, benq su ubedljivo najgori, video sam bar 20 pokvarenih od mozda 22 neispravna drajva:)

Sorry. I ja sumnjam na drajv.

Gledao sam po netu, i jos dosta ljudi ima isti problem. Svi se slazu da je do drajva. Jedino sto niko nema resenje. :(

Dzabe ti sada hard, kad neces moci da instaliras igru zbog te greske. Prvo menjaj drive ako je u njemu problem, a verovatno da jeste.

Ma ce da probamo sve. Ce da uzmem hard pa ako ne moze....***. Valjda ce da izdrzi dok ne instalira igru. Sigurno je u drajvu problem, ali neki put moze da radi dosta dugo bez problema. Pa kapiram da bi uspela instalacija igre.

Enivej, javicu se kad uzmem hard. :)

Ma ko da je bitno, marketing im zato rula :)

driver, koliko je siguran x-clamp fix, po tvom iskustvu, u odnosu na konzolu koja nije menjana?
Evo, već 8 meseci moj Xbox radi normalno, nisam imao problema (kucam u drvo), pa sad čitam ove statistike... 54%? Šta još može da se uradi?

Poslednja izmena:
pa X-Clamp ti sam resava vecinu problema , a sada ako si izvukao ultra defektni proizvod , tu ti ni on nece pomoci ...
jednostavno Xbox ti je kocka i nista drugo

Evo sad videh ovo za 54%...
sramota kako mogu toliko defektan proizvod da reklamiraju , a sa druge strane kriju statistike kao zmija noge , kako bi onda ljudi morali da rade svoja istrazivanja oko defektnosti i loseg kvaliteta konzole...

Poslednja izmena:
Statistika je cudna stvar, ovo je radjeno na uzorku od 5000 konzola.
Da li je uzorak reprezentativan ili ne, to niko od nas ne moze da zna.

Zato pitam driver-a, on ima reprezentativni uzorak :D

A šta bi mogao da uradim što se tiče (dodatnog) hlađenja, pošto je to izgleda najveći problem. Sada je ''exaust'' po osećaju hladan na CPU i GPU stani ventilatora, dok je u ''leru'', a kad igram nešto, nije posebno topao, rekao bi da je vazduh oko 40-45°C, ali bi trebao da izmerim termometrom. Ne bi da budžim neke ventilatore ili ne daj bože, Nyco Intercooler, već bi otvorio kućište i sklonio onu plastiku... nije lepo, ali bolje ladi.

Poslednja izmena:
Statistika je cudna stvar, ovo je radjeno na uzorku od 5000 konzola.
Da li je uzorak reprezentativan ili ne, to niko od nas ne moze da zna.

Potoji jedan vrlo dobar test, a to je da ukucash xbox 360 na ebayu pa prebrojish koliko ima pokvarenih konzola :)

driver, koliko je siguran x-clamp fix, po tvom iskustvu, u odnosu na konzolu koja nije menjana?
Evo, već 8 meseci moj Xbox radi normalno, nisam imao problema (kucam u drvo), pa sad čitam ove statistike... 54%? Šta još može da se uradi?

Iz mog iskustva, ni jedna nova konzola na kojoj je uradjen Xclamp nije prsla, a od ovih kao tvoja desilo se samo na jednoj, ali je bila stara vec godinu i po. Xclamp fix je jedino reshenje protiv ovoga, i shto se pre uradi, to je bolje. Evo recimo pre 6 meseci su RRODovani Falconi bili retki, a sad je to dve trecine konzola koje mi stizu.

Ja sam bez X-Clamp-a prešao pola Halo-a 3... i Pac-Man Championship Edition... mada je bila zima, a moja soba nije imala grejanje, pa je bilo 10°C u sobi... nema boljeg cooliranja.

Valjda će da bude u redu, nisam tip koj bi svake godinu-dve keširao 200€ za novu konzolu, baš sam kupio Xbox zato što je nadogradnja PC-ja bila jako skupa. Nemam para za takve stvari.

ne znam kakav je falkon po tom pitanju, ali jasper je ladan ko spricer. hladjenje je bilo problem samo na pocetku, kod falkona koga pretpostavljam da ti imas to nije izrazeno.

Ja imam Falcon, CPU je ladan, a GPU je topliji, vazduh izlazi na oko 45°C, pa što onda crkavaju i Falconi, kad nije izraženo zagrevanje? Prvi Xbox 360 je duvao do 100°C (!)

Merio sam temperaturu sa običnim termometrom, topao vazduh je duvao ''pravo u živu'', probao sam da okrenem termometar naopako, da bude u ''zavetrini'', ali je temp. bila samo par stepeni niža.
temp. u sobi : 27°C
u ''leru'' : 37-40°C
pod opterećenjem : 42°C

Nije velika razlika u temperaturama bez aktivnosti i pod opterećenjem, merio sam 10-15 minuta u GTA 4, najgušći saobraćaj, explozije, valjda je ''zahtevna'' igra. E sad, koliko je ovo precizno sa običnim toplomerom i kolika je u stvari temperatura u kućištu i na površini GPU, ne mogu da znam bez otvaranja kućišta i malog infracrvenog merača temperature.

Poslednja izmena:
Au brate worme, koliko puta da ponovim da nema veze ni koliko igrash, ni grejanje, ako ti je xclamp u konzoli, pa svako parche hardvera se greje vishe od prvog X360 pa nishta tako ne crkava, ne znachi ti nishta da li je zima ili leto ili imash dodatni ventilator, imao sam bar deset RRODovanih konzola na kojima je bio neki dodatni ventilator, a to se kod nas bash retko kupuje.

Poslednja izmena:
Prvi deo Fable-a igrao sam na PC-ju, bio mi je nekako detinjast, kad sam video one ''insekte'' ili šta su bili, pa svetle, pa kad ubiješ nekog izleću oni kamenčići, pa kad sam video da su ''mape'' u stvari 50x50 metara... nije baš najbolji RPG ikada.
Drugi deo kad sam čuo da se socijalna interakcija svodi na podrigivanje, prdenje i glupiranje, pa da to još pali u razgovorima i da ''dame'' samo padaju u naručje posle par abdomenalnih ventilacija, nemam nikakvu želju da igram takvu igru.
Treći deo mogu misliti kakav će da bude, još jedna paćenička fantazija Molineux-a (ili kako se već piše). Čovek ima previsoke ambicije.

Drugi deo nisam igrao, pa ako je igra zabavna, i ako je vredi nabavljati, vi slobodno naglasite, uvek sam raspoložen za dobar RPG.

Kada vec pricamo o Fable prvi deo mi je bio mnogo ozbiljniji nego drugi deo! Uprvom delu se treba dobro pomuciti oko nekih stvari a u drugom delu, neznam kao bi se izrazio? Sve je mnogo pojednostavljeno, lako se nosa jaca oruzija, jakoooooooooooo lako se dolazi do zlata, misije nisu nista posebno, grafika je lepa ali sve to nije nista ako ostalo u igri nevalja!

Pored svih ovih mana presao sam igru ali se radije vracam igranju prvog dela Fable na x360 posto sam ga nabavio nego drugi deo da kompletiram 100%.

p.s. mslio sam na Fable: The Lost Chapter

Poslednja izmena:
Sad sam gledao gameplay Fable-a 2. One zaye*ancije sa igranjem i pro*e*avanjem su stvarno nepotrebne.
Tačno se vidi da lik ne može da ide gde hoće, nego mora da prati onu svetleću liniju na zemlji... prva tamnica ima prvo jednu rupu, u koju mora da se skoči, pa posle male litice, samo zbog toga da igrač ne bi mogao da se vrati istim putem... patetično. A što me nervira onaj engleski akcenat likova, pa kvazi-komični likovi... one-liner-i: ''Is it hot in here, or is it just you?'' kaže neka riba.

Ne mogu da verujem da je ova igra ocenjena sa 17+ Mature. Koliko su samo igrača izgubili...

Poslednja izmena:
F2 je jedna jako simpaticna igra. Ima lepo ispricanu pricu, artisticki vrlo zivopisno i emotivno odradjen posao. Glumci su vrhunski, to sto nekog iritira engleski akcenat nema veze sa kvalitetom glume (hint: porguglajte malo da vidite ko je dao glas prorocici).
Nisam igrao prvi deo pa ne mogu da ih uporedjujem ali o ovoj igri imam samo pohvale. Borbeni sistem je odlican za ovaj tip igare recimo. AI dzukca, njegova animacija! ...
Sto se mene tice, uvek ima preporuku. Presao sam je i sa decakom i sa devojcicom.

Shadow Complex je mozda najvece ludilo od igre koje sam ikad igrao!!!

Ne kaze IGN dzabe...One of the best games yet in 2009. And I'm not just talking about the Xbox Live Arcade. The classic, exploration-heavy gameplay is a winner...

Epic je definitivno broj 1.

MAD_MUzzY

Kazes nisi odigrao prvi deo, potrazi ima da se nadje preradjena verzija sa xbox keca za x360 pa odigraj pa ces videti razliku u igri. Iako je grafika u drugom delu daleko bolja od prvog dela ipak je prvi deo mnogo bolji sto se tice same price odrastanja nosenja oruzija, tamo nemozete da nosite svako oruzije nego prvo morate da steknete snagu da bi ste to oruzije mogli da nosite pa onda razne magije da unapredjujete u hali heroja ovde je sve to mnogo pojednostavljeno!

Nekazem da je F2 los ali je daleko ispod proseka prvog dela! Ali svako ima pravo na svoje misljenje...

Shadow Complex je mozda najvece ludilo od igre koje sam ikad igrao!!!

Ne kaze IGN dzabe...One of the best games yet in 2009. And I'm not just talking about the Xbox Live Arcade. The classic, exploration-heavy gameplay is a winner...

Epic je definitivno broj 1.

Koji si ti fanboy, to je strasno :D

Evo sad odgledah gametrailers review i oni su malo umereniji u oceni i cini se realniji. I meni se svidja na prvi pogled i voleo bih da sam u mogucnosti da je probam ali jedna od najboljih igara godine?

Koji si ti fanboy, to je strasno :D

Evo sad odgledah gametrailers review i oni su malo umereniji u oceni i cini se realniji. I meni se svidja na prvi pogled i voleo bih da sam u mogucnosti da je probam ali jedna od najboljih igara godine?

Sto sam bre fanboy znas ti otkad ja ludim za ovakvim old school naslovom.Cekao sam Bionic Comando Rearmed i razocarao se ali ovo je perfekt.Inace ja sam kupio igru danas cim je izasla na live-u i vec je dosta igram ne pricam na osnovu reviewa pricam na osnovu utiska.Kosta 1200 ms pointsa.

Graficki izgleda dosta lepo ima milion forica,otkljucavanje novih mogucnosti,milion tajnih prolaza,tunela pecina, inventar je raznovrsan,pucanje je dinamicno cesto se menja ritam igre,ma prezadovoljan sam.
A velicina igre je 835.Skinite trial sa live-a i probajte.
Ne pamtim kada me neka igra ovako prikovala za ekran.

Poslednja izmena:
Jel ima to u "onim" prodavnicama? :D

Nisam video nesto.

Poslednja izmena:
Sto sam bre fanboy znas ti otkad ja ludim za ovakvim old school naslovom.Cekao sam Bionic Comando Rearmed i razocarao se ali ovo je perfekt.Inace ja sam kupio igru danas cim je izasla na live-u i vec je dosta igram ne pricam na osnovu reviewa pricam na osnovu utiska.Kosta 1200 ms pointsa.

Graficki izgleda dosta lepo ima milion forica,otkljucavanje novih mogucnosti,milion tajnih prolaza,tunela pecina, inventar je raznovrsan,pucanje je dinamicno cesto se menja ritam igre,ma prezadovoljan sam.
A velicina igre je 835.Skinite trial sa live-a i probajte.
Ne pamtim kada me neka igra ovako prikovala za ekran.

Naravno da valja, kada su kopirali Metroid ;).

Probao sinoc co-op demo lost planet 2. Veci krsh od igre nisam odavno probao. Izgleda da posle RE5 Jun Takeuchi namerava da shebe i ovo. Kretanje je toliko sporo da je to neigrivo, ako i ima dugme za brze kretanje ja ga nisam nasao. I kad udjete u ono mech odelo isto se krecete ultra sporo. Nema kao u standardnim igrama over the shoulder view za preciznije gadjanje ali su kao u RE5 nisanjenje napravili tako da umesto sto pomerate kameru i sa njom nisan, ovde malo pomerate ustvari nisan po ekranu pa tek kad predje izvesni hod onda se i ugao kamere menja. I sve je nekako sareno, ikonice na sve strane kao u starim konzolaskim igrama, pucate ogromnom cudovistu u narandzastu sekciju po telu koja je ranjiva (isto su uradili u RE5) i sve je nekako plitko. Cudoviste vas moze progutati i onda valjda u njegovoj utrobi treba da unistite nesto ali me stvarno nije zanimalo da to isprobavam jer je bezveze. Co-op moze da igra do 4 igraca ali sta to vredi kad su sve ostalo totalno promasili.

Trebalo bi da moze da se zakljuca nisan i pomera zajedno sa likom, u podesavanjima se to valjda zove fiksno nisanjenje, kao i u prvom delu. Lost Planet je bila oldschool arkada, ne sumnjam da ce drugi deo takodje da bude u tom duhu. Nisam siguran o kakvom upropascavanju pricamo, RE5 je postigao veliku prodaju i popularnost, i dobio je odlicne kritike. Jedino su mi smetale, simptomaticno za japance, namerno arhaicne kontrole. Ne znam zasto poredis sistem borbe sa RE5 kada prvi Lost Planet takodje funkcionise po istom principu, logicno da ce i drugi deo. Narandzasti delovi sadrze termalnu energiju, koja ima smisla u Lost Planet "univerzumu". Mislim da nije neophodno da igra ima slozen rpg sistem i da bude "duboka" - sta je bilo sa starom dobrom akcijom? A Capcom to radi najbolje...

Trebalo bi da moze da se zakljuca nisan i pomera zajedno sa likom, u podesavanjima se to valjda zove fiksno nisanjenje, kao i u prvom delu. Lost Planet je bila oldschool arkada, ne sumnjam da ce drugi deo takodje da bude u tom duhu. Nisam siguran o kakvom upropascavanju pricamo, RE5 je postigao veliku prodaju i popularnost, i dobio je odlicne kritike. Jedino su mi smetale, simptomaticno za japance, namerno arhaicne kontrole. Ne znam zasto poredis sistem borbe sa RE5 kada prvi Lost Planet takodje funkcionise po istom principu, logicno da ce i drugi deo. Narandzasti delovi sadrze termalnu energiju, koja ima smisla u Lost Planet "univerzumu". Mislim da nije neophodno da igra ima slozen rpg sistem i da bude "duboka" - sta je bilo sa starom dobrom akcijom? A Capcom to radi najbolje...

To sto bi trebalo da se zakljuca nisan je takodje minus ako ja moram da kopam po opcijama umesto da budem zadovoljan default postavkom. Otkrio sam i da moze da se trci ako drzis "B" ali to u podesavanjima ne pise. I to trcanje je jako lose i tromo posto ima mala pauza kad treba da potrci. Plus je i animacija trcanja po meni nekako cudna. A za RE5 nisam rekao da je neuspesna igra, veoma je uspesna, po prodaji najbolja igra u serijalu ali sta to vredi kada je za 2 klase losija od RE4 i sto ni blizu nije dostigla ocekivanja mnogih posle 3 godine cekanja. I ne radi se uopste o arhaicnim komandama vec o tome da iako su imali solidnu osnovu (re4) pogresnim resenjima su je nacinili inferiornom.

Znaci Capcom se specijalizovao da pravi igre gde ogromnom cudovistu treba pogadjati narandzaste delove, pa ako je to vec bilo u prvom LP zasto su to ponovili i u RE5. Posto vidim da pricas da je i prvi Lost Planet old school arkada vidim da ne treba vise nista da pricam u vezi sa ovom igrom. Meni se ne svidja bas zato sto je arkada i to je to. Kome se svidja, neka uziva u timskom igranju kada igra izadje.

Poslednja izmena:
Vrh Dno