Ja sam bez X-Clamp-a prešao pola Halo-a 3... i Pac-Man Championship Edition... mada je bila zima, a moja soba nije imala grejanje, pa je bilo 10°C u sobi... nema boljeg cooliranja.
Valjda će da bude u redu, nisam tip koj bi svake godinu-dve keširao 200€ za novu konzolu, baš sam kupio Xbox zato što je nadogradnja PC-ja bila jako skupa. Nemam para za takve stvari.
ne znam kakav je falkon po tom pitanju, ali jasper je ladan ko spricer. hladjenje je bilo problem samo na pocetku, kod falkona koga pretpostavljam da ti imas to nije izrazeno.
Ja imam Falcon, CPU je ladan, a GPU je topliji, vazduh izlazi na oko 45°C, pa što onda crkavaju i Falconi, kad nije izraženo zagrevanje? Prvi Xbox 360 je duvao do 100°C (!)
Merio sam temperaturu sa običnim termometrom, topao vazduh je duvao ''pravo u živu'', probao sam da okrenem termometar naopako, da bude u ''zavetrini'', ali je temp. bila samo par stepeni niža.
temp. u sobi : 27°C
u ''leru'' : 37-40°C
pod opterećenjem : 42°C
Nije velika razlika u temperaturama bez aktivnosti i pod opterećenjem, merio sam 10-15 minuta u GTA 4, najgušći saobraćaj, explozije, valjda je ''zahtevna'' igra. E sad, koliko je ovo precizno sa običnim toplomerom i kolika je u stvari temperatura u kućištu i na površini GPU, ne mogu da znam bez otvaranja kućišta i malog infracrvenog merača temperature.